24 Şubat 2013, Pazar 09:02:46

11 MİLYAR DOLARLIK DEV!

Uzun süredir birleşmesi beklenen American Airlines ve US Airways geçtiğimiz günlerde bu kararı resmen duyurdular...
  • Yazar hem alkol uygulamasından yolcuların küstüğünü, hem alkolü isteyen yolcuların tepkilerinin daha çok diğerlerinin tepkisiz olduğunu, ''hemde her nasılsa'' Thy yönetiminin bunu bilip hesap edebilecek yetenekte olduğunu, Vs, Vs, Bırakın bu işleri...
  • bu analaizi kim yaptıysa anlından öpecem :) ya thy'nin alkol uygulamasını buraya yamamayı ve toplam cirolar üzerine etkisini nasıl birleştirdin sen arkadaş ya :))

Yeni havayolunun adı  New American Airlines Group CEO’su US Airways’da bu görevi yapan Doug Parker, Yönetim Kurulu Başkan Vekili ise American Airlines’ın CEO’su Tom Horton olacak. Planlanan birleşme sonrası havacılığın lider ülkesinde 3 mega network taşıyıcısı olacak: United, Delta ve American... Hatırlanacağı üzere birkaç yıl önce United-Continental ile Delta da Northwest ile birleşmişti.

American-US Airways havayollarının birleşme sonrası ABD’de iç hat uçuşlarında özellikle doğu ve orta-batı kısmında çok güçlü olması bekleniyor. US Airways THY’nin de üye olduğu StarAlliance, American  Airlines ise OneWorld ittifaklarına üye. Birleşme sonrasında Star Alliance ABD’li bir üyesini kaybetmiş olacak. Her ne kadar birleşme kararı alınmış olsa bile her iki havayolunun önünde sıkıntılı aylar var. Zira American Airlines Chapter 11 iflas koruması altında ve süreç daha tamamlanmadı. İlaveten sendikalardan onay alma süreci de bayağı zorlu geçecektir. THY de son zamanlarda değiştirdiği alkol ikramı uygulamasında küstürme potansiyelinin yüksek olduğu bu grubun toplam ciroya etkisi üzerinden hareket ediyordur.  Tahminlere göre American ve US Airways havayollarının birleşme sürecinin sonuçlanması 2-3 yılı bulabilir. 

(Tolga Turgut / Akşam)

11 MİLYAR DOLARLIK DEV!

Yorumlar

Giydirmiş... ~ 11 yıl önce
Yazar hem alkol uygulamasından yolcuların küstüğünü, hem alkolü isteyen yolcuların tepkilerinin daha çok diğerlerinin tepkisiz olduğunu, ''hemde her nasılsa'' Thy yönetiminin bunu bilip hesap edebilecek yetenekte olduğunu, Vs, Vs, Bırakın bu işleri...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 11 yıl önce
bu analaizi kim yaptıysa anlından öpecem :) ya thy'nin alkol uygulamasını buraya yamamayı ve toplam cirolar üzerine etkisini nasıl birleştirdin sen arkadaş ya :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çıplak vatandaş ~ 11 yıl önce
rüyalarına giriyor bunların THY bence

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000