11 Mart 2023, Cumartesi 13:19:59

Ahmet Bolat 2023 ve sonrasındaki hedefi paylaştı; '10 bin yeni çalışan daha yüksek kâr'

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, 2022 yılını değerlendirdi.
  • Tgs bu maaş az degilmi TGS
  • THY 10 bin vermiş şirket 7 bin yatırdı sayın başkanım taşeron denen nalet firmalar kanımızı sordular allah rızası için alın artık kadroya
  • Daha az maaş daha fazla iş demekte aynı zamanda
  • Sayın Başkanım Ahmet Bey; Biz TGS çalışanları olarak TK'lılar gibi tam kadroya geçmek istiyoruz. Bizleri bu haktan lütfen mahrum etmeyin. Saygılarımı sunar ellerinizden öperim.
  • türkiye nin en muhafakazar aynı zamanda en çok alkol tüketilen ilinden böyle uçuk fikirlerin çıkması normal
  • Ahmet Polatbey biz airpak çalışanı olarak kadroya biz alincakmiyiz size zahmet bunu açıklamaya getirimisiniz herkes merekla bekliyor
  • Yıllarca hizmet etmiş, yetişmiş personelini eften püften sebeplerle işten çıkar, sonra 10.000 yeni çalışan alıyoruz diye müjde ver. Çok iyi tüccar ve siyasetçi oldunuz ama havayolu şirketinin başında bir türlü havacı olamadınız. Yeni personelinizle hayırlı işler.
  • Taşeron verilen bir maaşa el koydu.Sen uyu Ahmet başkan ! 6 bin küsur para yattı.
  • Bence derhal kadro işini halletmeli. Bu kadar mimlenmisken. Hemen hemde alel acele. Vaad edilen tarih geldi çattı. Belki bunla bı nebze yandaş toplarsiniz.
  • deki torpilliler size bay Kemal yeter geliyor gelmekte olan bekle 14 Mayıs

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, 2022 yılını değerlendirdi. Linkedin'de bir açıklama paylaşan Ahmet Bolat, THY'nin değerinin 10.4 Milyar Dolar'a ulaştığını kaydetti.

2023 yılı ve sonrasında 10 bin yeni çalışanın THY bünyesine dahil edileceğini ve daha yüksek kâr hedefine ulaşılacağını ifade etti.

Ahmet Bolat açıklaması:

Türk Hava Yolları, 2022 yılında Dünya’da En Çok Uluslararası Koltuk Kapasitesi Sunan Network Taşıyıcısı Oldu. Çevikliği, geniş uçuş ağı ve pandemi döneminde koruduğu yüksek nitelikli iş gücü sayesinde hızla artan seyahat talebine karşılık vererek emsallerinden olumlu ayrıştı ve 2022 senesini rekor başarılar ile tamamladı. Yolcu ve Kargo Pazar Payını Önemli Ölçüde Artırdı.

Bugün 400 Uçaklık Filoyla 129 Ülkede 342 Noktaya Uçarak Dünya’yı Bağlıyor. 2022 yılında açılan Seattle, Cebu ve Bergamo başta olmak üzere 8 ilave noktayla toplam 289 yurt dışı hattı ile yeni açılan Rize-Artvin Havalimanı ile 53 yurt içi hattı oldu. Dünyanın en gençleri arasında yer alan filoda bugün 267 dar gövde, 111 geniş gövde ve 22 kargo uçağı var.

Finansal Performansı Tarihinin En Yüksek Seviyesine Ulaştı ve Emsal Havayollarından Daha Başarılı Bir Performans Ortaya Koydu. Yolcu gelirleri 2019 yılına göre %28 artarak 14,3 milyar Dolar seviyesine, kargo gelirleri ise %121 oranında artış göstererek 3,7 milyar Dolar’a ulaştı. Toplam gelir 18,4 milyar Dolar olarak gerçekleşti ve tarihi yüksek seviyeye ulaştı. Yüksek seyreden petrol fiyatı ve küresel enflasyon nedeniyle artan maliyet baskısını iyi yöneterek, 2022 yılında yaklaşık 2,8 milyar Dolar Esas Faaliyet Karı elde etti. Yatırım ve finansman faaliyetlerini de eklendiğinde 2022 yılı net kâr 2,7 milyar Dolar olarak kaydedildi. Nakit yaratma potansiyelini gösteren FAVKÖK değeri 2022 yılında yaklaşık 5,4 milyar Dolar seviyesinde, FAVKÖK marjı da %29 olarak emsallerinin oldukça üzerinde gerçekleşti.

2022 Yılında Dünya’da En Çok Değer Kazanan Hava Yolu Oldu. Piyasa değeri Dolar bazında bir önceki yıla göre yaklaşık %400 artarak 10,4 milyar Dolar düzeyine ulaştı ve Dünya’nın en büyük 10. Hava yolu oldu. Dikkat çekici bir başka husus ise 2022 yılı performansıyla Dünya üzerinde 1 milyar Dolar’dan fazla piyasa değerine sahip şirketler arasında en yüksek değer artışı kaydeden 2. şirket olması. 2022 Başından itibaren %617 Yükselerek BİST-100’den Daha İyi Performans Gösterdi.

2023 yılında benzer başarıyı tekrarlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Artan ve çeşitlenen talepleri daha iyi yönetmek, yeni ürünler geliştirmek, pazarımızı genişletmek, kaynaklarımızı daha verimli kullanmak için organizasyon yapımızı revize etmeye devam ediyoruz. Başarılı yöneticilerimiz terfi ederken motivasyonu azalanlar da başka görevlere geçiyor. Ayrıca stratejik öneme haiz ve Ortaklığımıza katkısı genişleyecek olan iştiraklerimize daha fazla yoğunlaşıyorken katkısı minimal olanlardan da çıkıyoruz. Hülasa 2023 yılında da, siyasi istikrarın sürmesiyle, on bin yeni çalışanımızla, el birliğiyle ve TEKYÜREK olarak daha yüksek bir kâr yapmak üzere hedefe kilitlendik.

Gelecek hafta HongKong, Filipinler, Malezya ve Endonezya’da, deprem nedeniyle durgunlaşan turizmi yeniden canlandırmak için, programlar yapacağız. Özellikle “Ramazanı İstanbul’da Geçir” paket programının Malezyalı ve Endonezyalı müslümanlar tarafından ilgiyle karşılanacağına inanıyoruz.

Ahmet Bolat 2023 ve sonrasındaki hedefi paylaştı; '10 bin yeni çalışan daha yüksek kâr'

Yorumlar Tüm Yorumlar (154)

Tgs ~ 1 yıl önce
Tgs bu maaş az degilmi TGS

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soyulduk ~ 1 yıl önce
THY 10 bin vermiş şirket 7 bin yatırdı sayın başkanım taşeron denen nalet firmalar kanımızı sordular allah rızası için alın artık kadroya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AS ~ 1 yıl önce
Daha az maaş daha fazla iş demekte aynı zamanda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS Çalışanı ~ 1 yıl önce
Sayın Başkanım Ahmet Bey; Biz TGS çalışanları olarak TK'lılar gibi tam kadroya geçmek istiyoruz. Bizleri bu haktan lütfen mahrum etmeyin. Saygılarımı sunar ellerinizden öperim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
konya ~ 1 yıl önce
türkiye nin en muhafakazar aynı zamanda en çok alkol tüketilen ilinden böyle uçuk fikirlerin çıkması normal

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Konya cevap ~ 1 yıl önce
Sen adam olsan milletin memleketine ve o halkına iftira atmazdın senin memleketin nere ve ya varmi nerenin uşagisin
Airpak ~ 1 yıl önce
Ahmet Polatbey biz airpak çalışanı olarak kadroya biz alincakmiyiz size zahmet bunu açıklamaya getirimisiniz herkes merekla bekliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çalışan ~ 1 yıl önce
Yıllarca hizmet etmiş, yetişmiş personelini eften püften sebeplerle işten çıkar, sonra 10.000 yeni çalışan alıyoruz diye müjde ver. Çok iyi tüccar ve siyasetçi oldunuz ama havayolu şirketinin başında bir türlü havacı olamadınız. Yeni personelinizle hayırlı işler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorgun Pilot ~ 1 yıl önce
Bi arkadaşım var doco da calisyjr halen paraların yapmadığını söylüyor tgs ye yatmış ikramiyenin burutunden ama halen bekliyoruz şirket yatırmış ama bizimkiler yatirmiyor
,, ~ 1 yıl önce
Doğu söze ne hacet sen tecrübeli personelleri sırf sizden değil referansları yok diye işten çıkar sonra. Yeni personel ilanı ver.
VE SÖYLENEN OLDU ~ 1 yıl önce
Taşeron verilen bir maaşa el koydu.Sen uyu Ahmet başkan ! 6 bin küsur para yattı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taşeron ~ 1 yıl önce
Kesinlikle katılıyorum resmen soygun bu 6 bin tl para yattı bir asgari ücret bile değil bu mu müjdeli haber bu mu ikramiye? Yeter artık dur desin biri bu düzene
Derhal ~ 1 yıl önce
Bence derhal kadro işini halletmeli. Bu kadar mimlenmisken. Hemen hemde alel acele. Vaad edilen tarih geldi çattı. Belki bunla bı nebze yandaş toplarsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 1 yıl önce
deki torpilliler size bay Kemal yeter geliyor gelmekte olan bekle 14 Mayıs

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hahaha ~ 1 yıl önce
Bak kemal mi ?? Nedense haykırarak kahkaha attım:) 14 Mayıs'ta sizin için balkon önünden yer ayırıyorum REİSİ can kulağı ile dinlersiniz :)))

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000