28 Mart 2015, Cumartesi 20:01:12

ANADOLUJET UÇAĞI TEK KAPIYLA UÇTU!

Anadolujet'in bugün gerçekleştirdiği Antalya-Ankara seferinde ilginç bir durum yaşandı. Ön kapı açılmayınca yolcular binerken de inerden de arka kapıyı kullandı.
  • Önlem alinmasi veya kural çıkması için illa ki kan mı çıkması gerek...
  • SpiceJet'ten gelen iki adet Boeing 737-900 ER vardı. Neden servise girmediler. Bu konuda bilgisi olan var mı?
  • MEL bu uçar dediyse ,sana bir şey yemek düşer.. Ne düşecegini sen düşün..
  • Yolcu miktarı neymiş
  • Ay ben tahliyeye karşıyım hep diyorum kapıları otomatik yapsalar pilot içerden basıp kapıyı açsa nolur ki? Metrobüste bile kapılar otomatik. Birde bütün pencereleri emercensi pencere yapsalar bişey oldugunda herkes kendi penceresinden çıksa çok mu zor yanııı? Tek tek yulcu mu çıkarılır bu devirde yaa kızlar dimi ama? Bu da bi fkir sonuçta.
  • Thy yaza; emin ol mesul kaptan once kendini dusunur! Onun ki can değil mi? Herseyi siz biliyorsunuz! Tereciye tere satmaya kalkmayin gercek hayatta kalbinizi kirarlar
  • 'Android Uygulaması' rumuzlu arkadaşa: Antalya'da 18C ya da 18L pistinden kalktınız, 1000' yükseklikte 2 motor da gitti. Ne yaparsınız? İpucu vermemi ister misiniz? Başkalarını eleştirmeden önce iyi düşünmenizi tavsiye ederim.
  • Ucak full iken ucaktaki kapi sayisinin yarisi kullanilarak 90 saniye icersinde evacuation yapilabiliyor.
  • Minimum Equipment List diyorduk. Bu uçağın uçabilmesi için asgari teçhizat listesidir. Bazı maddeler uçağın kısıtlamasız uçmasını sağlarken, bazı maddeler kısıtlamalı (Tahditli) uçmasına müsaade eder. Bunlara biz GO ITEM deriz. Bazıları da NO GO ITEM' dır ki uçağı motorsuz, kanatsız.. pilotsuz uçuramayacağınızı gösterir. İçimizde yorum yapanlardan bazılarının da pilot olduğunu biliyoruz. Ancak tatmin edici hiçbir açıklama görememekten dolay Eyvah Eyvah diyorum. 737-800' de pas gidişlerde yolcu demosundan aklımda kaldığı kadarı ile 8 çıkış var. Bunların en az ikisi Type I olmalı. Diğerleri de Type II, III veya IV dir. (Önceki yorumu düzeltelim Type I için 45 yolcu) Type IV çok küçük uçaklarda azami 9 kişi için uygulanır. Geri kalan 7 kapının da Type III olduğunu farzetsek 7x35 = 245 kişinin tahliyesine yetecektir. Biz burada 180 koltuklu uçaktan bahsediyoruz. Yani MEL' e göre bu durum NO GO olmayacaktır.. Ne Anadolujet'e ne de Türk Havacılığına zarar vermeyelim okuyalım. Kaptan AA
  • Bir habere birde yorumlara bakıyorum, halimiz buysa, niye uçak üretemiyoruz diye sormak bile abes. Bazen uzun uzun yorum yazıyorum, belki okuyan ve birşeyler öğrenen vardır diye, ama okuma özürlü bir millet olduğumuz için uzun yorum görünce direkt geçenlerin çok olduğundan eminim. Ama yine de sabırlı olanlar için yazalım. Bakınız uçakların imalatı belli kurallara tabidir. Bu kurallardan birisi de kapıların dizaynı ile ilgili. Uçak kapıları kurala göre Type I,II,III,IV ve Type A,B,C,D gibi sınıflandırılır. Mesela; Type I. "This type is a floor-level exit with a rectangular opening of not less than 24 inches wide by 48 inches high, with corner radii not greater than eight inches." diye tanımlanır ve Type 1 için 75 yolcu tahliyesi esas alınır. Boeing' i de Airbus' ı da bilmem ama onlar da üretimde bunu göz önüne almazlar ise Airworthiness Certificate alamazlar. Bazı arkadaşlar MEL' in sadece Mel Gibson' ın olmadığını öğrenmişler. Bravo. En azından doğru yoldayız. (Devamı var)

Türk Hava Yolları'nın (THY) alt markası Anadolujet'in bugün gerçekleştirdiği Antalya-Ankara seferinde ilginç bir durum yaşandı.

Anadolujet'in Antalya Havalimanı'ndan TK 7029 sefer sayısı ile saat 16.00'da gerçekleştireceği Ankara uçağı, ön kapı açılmayınca yolcu alımını arka kapıdan gerçekleştirdi.

Bir buçuk saat rötarla Ankara Esenboğa Havalimanı'na hareket eden Anadolujet uçağının kaptan pilotu, yolculara bir anons yaparak, ön kapıda küçük bir arıza yaşandığını ancak uçağın havalanması için bir sorun teşkil etmediğini söyledi.

Bu sırada bazı yolcular, olası bir acil durum halinde ön kapının açılmamasının büyük sıkıntı yaratabilecağını belirterek, kapı arızasına tepki gösterdiler. 

Antalya Havalimanı'ndan saat 17.30'da kalkış yapan Anadolujet'in TC-SAI tescilli Boeing B737-800 tipi uçağı, Esenboğa Havalimanı'na saat 18.20'de teker koydu. 

Uçağın ön kapısı Ankara'da da açılmadı ve yapılan anonsla yolculara arka kapının iniş için kullanılacağı belirtildi.





©AirportHaber ÖZEL

ANADOLUJET UÇAĞI TEK KAPIYLA UÇTU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (53)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Önlem alinmasi veya kural çıkması için illa ki kan mı çıkması gerek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B 739 ~ 9 yıl önce
SpiceJet'ten gelen iki adet Boeing 737-900 ER vardı. Neden servise girmediler. Bu konuda bilgisi olan var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boeing 737 yazana ~ 9 yıl önce
MEL bu uçar dediyse ,sana bir şey yemek düşer.. Ne düşecegini sen düşün..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anadolujet'te ~ 9 yıl önce
ya sandviç yada kek
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yolcu miktarı neymiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güzel hostes ~ 9 yıl önce
Ay ben tahliyeye karşıyım hep diyorum kapıları otomatik yapsalar pilot içerden basıp kapıyı açsa nolur ki? Metrobüste bile kapılar otomatik. Birde bütün pencereleri emercensi pencere yapsalar bişey oldugunda herkes kendi penceresinden çıksa çok mu zor yanııı? Tek tek yulcu mu çıkarılır bu devirde yaa kızlar dimi ama? Bu da bi fkir sonuçta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Değil mi ~ 9 yıl önce
Hem her koltuk exit olunca herkes rahat rahat oturur.
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Thy yaza; emin ol mesul kaptan once kendini dusunur! Onun ki can değil mi? Herseyi siz biliyorsunuz! Tereciye tere satmaya kalkmayin gercek hayatta kalbinizi kirarlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dalga geçme... ~ 9 yıl önce
'Android Uygulaması' rumuzlu arkadaşa: Antalya'da 18C ya da 18L pistinden kalktınız, 1000' yükseklikte 2 motor da gitti. Ne yaparsınız? İpucu vermemi ister misiniz? Başkalarını eleştirmeden önce iyi düşünmenizi tavsiye ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Center ~ 9 yıl önce
Adam yüzme bilmiyor be abi.Keşke 36'dan kaldırsaydın...
hıı ~ 9 yıl önce
1000 ft 2 motor gitti.valla denize inermisin bilmem arkadas ama sankı dırek ucagı yıkıp tersden pıste ınmek daha mantıklı gıbı geldı.cunku 1000 ft falezlerın ordan yetısırmısın denıze bılemem.muhtemelen lagos balıkcısının oraya park edersın.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ucak full iken ucaktaki kapi sayisinin yarisi kullanilarak 90 saniye icersinde evacuation yapilabiliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eyvah Eyvah2 ~ 9 yıl önce
Minimum Equipment List diyorduk. Bu uçağın uçabilmesi için asgari teçhizat listesidir. Bazı maddeler uçağın kısıtlamasız uçmasını sağlarken, bazı maddeler kısıtlamalı (Tahditli) uçmasına müsaade eder. Bunlara biz GO ITEM deriz. Bazıları da NO GO ITEM' dır ki uçağı motorsuz, kanatsız.. pilotsuz uçuramayacağınızı gösterir. İçimizde yorum yapanlardan bazılarının da pilot olduğunu biliyoruz. Ancak tatmin edici hiçbir açıklama görememekten dolay Eyvah Eyvah diyorum. 737-800' de pas gidişlerde yolcu demosundan aklımda kaldığı kadarı ile 8 çıkış var. Bunların en az ikisi Type I olmalı. Diğerleri de Type II, III veya IV dir. (Önceki yorumu düzeltelim Type I için 45 yolcu) Type IV çok küçük uçaklarda azami 9 kişi için uygulanır. Geri kalan 7 kapının da Type III olduğunu farzetsek 7x35 = 245 kişinin tahliyesine yetecektir. Biz burada 180 koltuklu uçaktan bahsediyoruz. Yani MEL' e göre bu durum NO GO olmayacaktır.. Ne Anadolujet'e ne de Türk Havacılığına zarar vermeyelim okuyalım. Kaptan AA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eyvah Eyvah1 ~ 9 yıl önce
Bir habere birde yorumlara bakıyorum, halimiz buysa, niye uçak üretemiyoruz diye sormak bile abes. Bazen uzun uzun yorum yazıyorum, belki okuyan ve birşeyler öğrenen vardır diye, ama okuma özürlü bir millet olduğumuz için uzun yorum görünce direkt geçenlerin çok olduğundan eminim. Ama yine de sabırlı olanlar için yazalım. Bakınız uçakların imalatı belli kurallara tabidir. Bu kurallardan birisi de kapıların dizaynı ile ilgili. Uçak kapıları kurala göre Type I,II,III,IV ve Type A,B,C,D gibi sınıflandırılır. Mesela; Type I. "This type is a floor-level exit with a rectangular opening of not less than 24 inches wide by 48 inches high, with corner radii not greater than eight inches." diye tanımlanır ve Type 1 için 75 yolcu tahliyesi esas alınır. Boeing' i de Airbus' ı da bilmem ama onlar da üretimde bunu göz önüne almazlar ise Airworthiness Certificate alamazlar. Bazı arkadaşlar MEL' in sadece Mel Gibson' ın olmadığını öğrenmişler. Bravo. En azından doğru yoldayız. (Devamı var)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000