22 Eylül 2013, Pazar 16:01:10

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA KLM SKANDALI!

Üniversite eğitimi için Peru'ya gitmek isteyen yedi öğrenciden 5'i, Hollandalı KLM havayolu şirketinin vize uygulamasına takıldı...
  • Bende geçenlerde klm ile amsterdam aktarmalı amerikaya uçtum. Bana bir sorun çıkarmadılar çünkü evraklarım tamdı. Ama ordaki yetkilinin türk ve arap asıllı yolculara davranışları beni rahatsız etti. Sarışın yetkili bayanın Fransız yolculara kıvırtarak yılışık selamlaması. Ama diğer arap asıllı ve bazı tiplerini beğenmediği Türk yolculara iyi davranmaması. Hatta bir yabancı adam vardı avrupanın köylüsüydü kesin. Bu adam kokuyo alın benim yanımdan dediğini işidince şok oldum. Bana kötü davranılmadı. Ama daha sonra bir yakınıma yapılmıyacak diye bişey yok. Bu yüzden üç kuruş fazla öderim hem 30 kg hakkım olur çünkü bu havayolunun bagaj taşıma haksız biletleride var. Hemde direk uçarım. Thy kalitesi tartışılmaz kesin. Bence tüketici olarak tavır alıp böyle şirketlerle uçmayıp tavrımızı koymalıyız.
  • demek ki neymis? birilerinin soyledigi gibi guclendik,zenginlestik,bize gipta ile bakiyorlar vs vs palavraymis...dunyada pasaportunun gucu kadar guclusundur gerisi bos...sen avrupaliyi ulkene kimliginle sokmaya devam et onlar da kasin boyle gozun soyle deyip ( maalesef firmalarin yolculari ucusa kabul etmeme gibi haklari var) seni ucaga almasin...ne zaman ki bunlara kisasa kisas denir vize koyulur o zaman belki bir seyler olur!!!
  • 1. HER NE KADAR TASVİP ETMESEM DE VE ULUSLARARASI SEYAHAT ÖZGÜRLÜGÜNE İNSANİ HAKKA SAYGISIZLIK OLARAK GÖRSEM DE KLM'YE BİRSEY DİYEMEYİZ. (GERİSİ EYYY AVRUPAAA GİBİ EFELENME OLUR. LAFINI SÖYLEYEBİLECEGİN ANA KADAR SUSMAYI DA BİLMEK LAZIM. 2. ESAS TÜÜRK OLAN VE ATATÜRK HAVALİMANINDA ÇALISAN İŞGÜZAR, KENDİ İNSANINI SEVMEYEN O GÖREVLİLERİ KINIYORUM. 3. ÇOCUKLARIN KIRGINLIKLARINI, NE OLDU SORUSUNA SAFİYANE AÇIKLAMALARINI GAZETE KONUSUNA MEZE ETME FİKRİNİ BİN KEZ KINIYORUM.
  • Turk vatandaslarindan 90 gune a kadar kalislarda Peru vize istemiyor ancak Amsterdam aktarmasi icin Schengen transit vizeye ihtiyaclari var. Eger pasaportlarinda gecerli bir Amerikan, kanada ve japon vizesi mevcutsa o takdirde schengen transite gerek yok.Zannederim bu ucaga alinmayan ogrencilerde bunlarin hicbiri yoktu.
  • 3 yildir avrupanin eniyi havayolu sirketi secilen THY miz dururken yillardir her kulvarda boyle ikinci sinif muamele uygulayan ulkelerin sirketlerini tercih sebebi nedir? Cok mu ucuz? Direkt mi gidiyor? Benim dusuncem risk almadan ve en iyi sirket ile insanca seyehat etmek en dogrusu. Bu ulkelerin insanlari ancak yurtdisinda kaybolduklarinda yardim alabilmek icin ingilizce konusurlar.
  • Peru: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır. Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır. http://www.mfa.gov.tr/turk-vatandaslarinin-tabi-oldugu-vize-uygulamalari.tr.mfa
  • klm atatürk havalimanı supervısorı olan 50'li yaşlarda iki bayan sürekli sorun çıkarmaktadır. KLM türkiye yer hizmetleri personelinin iletişim becerisi çok kötü. Kesinlikle başörtülü oldukları için böyle bir şey yapmış olduklarına inanırım.Çünkü ayrımcılıkta en üst seviyede davranıyorlar. Onların tutarsız davranışı bana 2000 Euroya mal oldu. Onların açıklamaları her zaman tarafsız ve gereksizdir.
  • arkadaşlar klm y airfrance yurtdışına çıkışlarda ve bilet satış sonrası müşterilere yardım değil sorun çıkarmaktadırlar. airfrance mağduru birçok kişi vardır. burda konuşacağımıza gerekli yerlere şikayet edelim bimer, ulaştırma ve habercilik bakanlığı vb...
  • saçmalık...
  • Eğer olaylar bu şekilde gerçekleştiyse haklarını arasınlar mahkemeye versinler. Çıkan ekstra masrafları KLM`nin ödemesini talep etsinler. mKesinlikle peşini bırakmasınlar. Çok sinirlendim eğer bana 'onlara vize yok. Size var' deselerdi kesin gazetelere çıkardık karşımdaki şahısla. Daha da sinirime hakim olamazsam şimdi KLM ofisini arayacağım öyle sinirlendim.

14 Eylül'de Peru'ya gitmek üzere İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelen öğrencilerden beşi Peru vizesi olmadığı gerekçesiyle uçağa alınmadı. Fakat vizesi olmayan diğer iki öğrenci, sorunsuz bir şekilde gidecekleri yere ulaştı.

Türkiye ile Peru arasında 18 Haziran 2012 tarihinde imzalanan vizelerin karşılıklı kaldırılmasına yönelik anlaşma 12 Haziran 2013'te yürürlüğe girmişti. Haziran ayından bu yana bu ülkeye giriş çıkışlarda vize kontrolü yapılmazken Hollandalı KLM Havayolları, Peru'ya gitmek üzere geldikleri pasaport kontrol noktasından sorunsuz bir şekilde geçen yedi öğrenciden baş örtülü olan beş öğrenciye vize kontrolü yaptı. Vizeleri olmadığı gerekçesiyle seyahat etmesine izin vermediği 5 öğrencinin biletlerini iade ederek Peru'ya gidemeyeceklerini söyledi. Kendilerine sadece 'Vizeniz yok. Uçağa binemezsiniz' şeklinde sözlü açıklama yapılan öğrenciler, durumu aktardığı havalimanı polisinden, sorunun havayolu şirketinden kaynaklandığını öğrendi.

Zaman Gazetesi'nde yer alan habere göre; Gerekli açıklamaların yolculara sözlü yapıldığını savunan KLM Basınla İlişkiler Danışmanı Yunus Buran, 'Bu konuda basına ve yolculara yazılı açıklamada bulunmayacağız. Mağdur olduğunu düşünenler mahkemeye başvurabilir' dedi.

Başörtülü oldukları için kendilerine bu muamelenin yapıldığını düşünen öğrenciler, THY ile Brezilya üzerinden Peru'ya uçuşlarını sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdi. İlk biletleri iptal olan öğrenciler, kişi başı 600 dolar daha ücret ödeyerek yeni bilet satın aldı.

Uçağa alınmayan öğrencilerden Müberra Duman, şirket yetkililerinin kendilerine polis gibi, 'Neden Peru'ya gidiyorsunuz? Ne kadar kalacaksınız? şeklinde sorular sorulduğunu söyledi. İki arkadaşın uçağa bindiğini aktaran Duman, 'Arkadaşlarımız uçağa bindi, dediğimizde 'onlara vize yok. Size var' cevabını aldık' dedi.

Şirketin havalimanındaki bürosuna gittiklerini kaydeden Duman, 'Orada da bize neden uçağa alınmadığımızı açıklamadılar. Vizenin bahane olduğunu düşünüyoruz. Seyahat etmemize neden izin vermediler? Bunun gerçek sebebini öğrenmek istiyoruz' şeklinde konuştu.

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA KLM SKANDALI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (57)

adanalı ~ 9 yıl önce
Bende geçenlerde klm ile amsterdam aktarmalı amerikaya uçtum. Bana bir sorun çıkarmadılar çünkü evraklarım tamdı. Ama ordaki yetkilinin türk ve arap asıllı yolculara davranışları beni rahatsız etti. Sarışın yetkili bayanın Fransız yolculara kıvırtarak yılışık selamlaması. Ama diğer arap asıllı ve bazı tiplerini beğenmediği Türk yolculara iyi davranmaması. Hatta bir yabancı adam vardı avrupanın köylüsüydü kesin. Bu adam kokuyo alın benim yanımdan dediğini işidince şok oldum. Bana kötü davranılmadı. Ama daha sonra bir yakınıma yapılmıyacak diye bişey yok. Bu yüzden üç kuruş fazla öderim hem 30 kg hakkım olur çünkü bu havayolunun bagaj taşıma haksız biletleride var. Hemde direk uçarım. Thy kalitesi tartışılmaz kesin. Bence tüketici olarak tavır alıp böyle şirketlerle uçmayıp tavrımızı koymalıyız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iyi oluyor... ~ 11 yıl önce
demek ki neymis? birilerinin soyledigi gibi guclendik,zenginlestik,bize gipta ile bakiyorlar vs vs palavraymis...dunyada pasaportunun gucu kadar guclusundur gerisi bos...sen avrupaliyi ulkene kimliginle sokmaya devam et onlar da kasin boyle gozun soyle deyip ( maalesef firmalarin yolculari ucusa kabul etmeme gibi haklari var) seni ucaga almasin...ne zaman ki bunlara kisasa kisas denir vize koyulur o zaman belki bir seyler olur!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SELİM ~ 11 yıl önce
1. HER NE KADAR TASVİP ETMESEM DE VE ULUSLARARASI SEYAHAT ÖZGÜRLÜGÜNE İNSANİ HAKKA SAYGISIZLIK OLARAK GÖRSEM DE KLM'YE BİRSEY DİYEMEYİZ. (GERİSİ EYYY AVRUPAAA GİBİ EFELENME OLUR. LAFINI SÖYLEYEBİLECEGİN ANA KADAR SUSMAYI DA BİLMEK LAZIM. 2. ESAS TÜÜRK OLAN VE ATATÜRK HAVALİMANINDA ÇALISAN İŞGÜZAR, KENDİ İNSANINI SEVMEYEN O GÖREVLİLERİ KINIYORUM. 3. ÇOCUKLARIN KIRGINLIKLARINI, NE OLDU SORUSUNA SAFİYANE AÇIKLAMALARINI GAZETE KONUSUNA MEZE ETME FİKRİNİ BİN KEZ KINIYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:/ ~ 11 yıl önce
Turk vatandaslarindan 90 gune a kadar kalislarda Peru vize istemiyor ancak Amsterdam aktarmasi icin Schengen transit vizeye ihtiyaclari var. Eger pasaportlarinda gecerli bir Amerikan, kanada ve japon vizesi mevcutsa o takdirde schengen transite gerek yok.Zannederim bu ucaga alinmayan ogrencilerde bunlarin hicbiri yoktu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
: - ) ~ 11 yıl önce
bilmiyorsan öğren Hollanda Türk vatandaşlarından transit vizesi istemiyor...
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
3 yildir avrupanin eniyi havayolu sirketi secilen THY miz dururken yillardir her kulvarda boyle ikinci sinif muamele uygulayan ulkelerin sirketlerini tercih sebebi nedir? Cok mu ucuz? Direkt mi gidiyor? Benim dusuncem risk almadan ve en iyi sirket ile insanca seyehat etmek en dogrusu. Bu ulkelerin insanlari ancak yurtdisinda kaybolduklarinda yardim alabilmek icin ingilizce konusurlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vize gerekli değil ~ 11 yıl önce
Peru: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır. Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır. http://www.mfa.gov.tr/turk-vatandaslarinin-tabi-oldugu-vize-uygulamalari.tr.mfa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
klm mağduru ~ 11 yıl önce
klm atatürk havalimanı supervısorı olan 50'li yaşlarda iki bayan sürekli sorun çıkarmaktadır. KLM türkiye yer hizmetleri personelinin iletişim becerisi çok kötü. Kesinlikle başörtülü oldukları için böyle bir şey yapmış olduklarına inanırım.Çünkü ayrımcılıkta en üst seviyede davranıyorlar. Onların tutarsız davranışı bana 2000 Euroya mal oldu. Onların açıklamaları her zaman tarafsız ve gereksizdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
istanbulli ~ 11 yıl önce
arkadaşlar klm y airfrance yurtdışına çıkışlarda ve bilet satış sonrası müşterilere yardım değil sorun çıkarmaktadırlar. airfrance mağduru birçok kişi vardır. burda konuşacağımıza gerekli yerlere şikayet edelim bimer, ulaştırma ve habercilik bakanlığı vb...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hava.. ~ 11 yıl önce
saçmalık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
istanbulli ~ 11 yıl önce
yolu şirketleri ile uçuş yapmayın. güney amerika seyahatlerinde thy + avianca uygun fiyata uçun... ben airfrance hava yollarından bilet aldım istanbuldan latin amerikaya uçtum dönüşümü 1 ay önceye çekmek istedim yer olduğu halde bilet tarihimi değişmediler ve tekrardan 3000 tl ödeyip avianca + thy tek yön istanbula döndüm. bunlar böyle fransız olsaydık değişirlerdi bunlar bileti satar gerisine karışmaz ona göre planınızı yapın seyahatlerinizde kesinlikle airfrance y klm kullanmayın
HAKKINIZI_ARAYIN ~ 11 yıl önce
Eğer olaylar bu şekilde gerçekleştiyse haklarını arasınlar mahkemeye versinler. Çıkan ekstra masrafları KLM`nin ödemesini talep etsinler. mKesinlikle peşini bırakmasınlar. Çok sinirlendim eğer bana 'onlara vize yok. Size var' deselerdi kesin gazetelere çıkardık karşımdaki şahısla. Daha da sinirime hakim olamazsam şimdi KLM ofisini arayacağım öyle sinirlendim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aynen ~ 11 yıl önce
klmyi mesai saatleri içerisinde aradım telefona cevap vermiyorlar... yarına kaldı artık olmadı havaalanına gidicem bakalım artislik nasıl olur....
miço ~ 11 yıl önce
aman abi yapma

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000