27 Aralık 2014, Cumartesi 14:39:12

BATU HAVAYOLLARI HAKKINDA ŞOK İDDİALAR

Havacılık sektörüne yeni soluk getirecek diye bakılan Batu Havayolları hakkında şok iddialar gündemi saracak cinsten. Şirketle ilgili SHGM’de hiçbir işlem yapılmazken, bazı şirketleri alacağız dedikoduları da asılsız çıktı. Siyasi figürlerin altına sığınmaları da ters tepti. Hamdi Topçu da şiddetle reddetti. İşte detaylar...
  • Yavvv ilahi sizler 777F ile ne yapacaksiniz sirf maliyet!747-400 demisler bakalim, daha ne firmalara ne laflar atildi, kurun sirketi alin ucaklari bakalim bu yazilari yazanlar ne oluyor;)!merak iste:)
  • rumuzdan da anlaşılacağı üzere üçkağıtçılık.
  • 777 f siparişi vermis diyorsunuz; hahahahahahah
  • 5 tane B777F siparişi verilmiş bile,600 ler yerine geçecekmiş.
  • Haberin editoryal tarzı taraflı yazıldığını açıkça belli ediyor. Birilerinin güdümüyle yazılmış olma ihtimali yüksek.
  • Helal olsun
  • Şu habere bakıyorumda Pes diyorum.Bu haberi olsa olsa;Şu anda batunun kurulması ve uçmaya başlaması ile ekiplerini uzun süre yurtdışında bırakarak bunaltan,türlü yollardan nasıl az para verseksekte uçursak ,daha ne yapsakda daha çok sömürebiliriz zihniyeti güden,emekliliğine 1 2 senesi kalmış başka hiçbir yerde uçamıcak olan,davranışları kimse tarafından sevilmeyen nazları sadece burada geçebilecek ve başka bir şirkette muvaffak olamayacak kaptanları bünyesine alan,hala hazırda hiçbir pilotun gelmeye hala güvenemediği,nerde mazlum nerde sesi soluğu çıkmayan ensesine vur lokmasını al taze ''öğrenci'' askerleri toplayan,bu kurulumla ciddi şekilde zarar görecek olan,karalama kampanyası yürüten Act airlinesın çaresiz bir ''YÖNETİCİSİ''si yapmıştır.Ayrıca Kurulacak olan bu şirketi takdir etmek isterim.Kurulsun kurusulki bundan sonra herkez ayağını ona göre denk atsın... (Anlayana)
  • THY'ye vermeyeceklerse (bu haber ile THY'nin almayacağı açıklanmış) 747-400'leri nereden nereye uçurabileceklerini söyleyebilecek kimse varmı
  • Normalde Batu diye bir şirketin Mng havayolları gibi bir şirketi satın alması pek mümkün değil ama belli ki işin işinde kuvvetli bağlantılar var yada reklam yapıyorlar. Bakalım satış olursa Hamdi beyin dediği olacak mı,yoksa Thy uzun menzil uçuşları batuyamı verecek.İş biraz çetrefilli.
  • Avukatlari satis sozlesmesi hazirlamakta; haberdeki mng ile alakali kisimlar dogru..

Batu Havayolları adı ile ortaya çıkan ve ilk olarak Airporthaber Genel Yayın Koordinatörü Ali Kıdık'ın SESSİZ SEDASIZ İKİ HAVAYOLU KURULUYOR başlıklı yazısıyla kamuoyu ile paylaşılan şirketle ilgili şok iddialar ortaya atıldı. Daha kuruluş aşamasını bitirmeden “THY ile anlaştık onların kargolarını taşıyacağız” açıklaması ile arkalarında THY’nin olduğu imajını veren Batu Havayolları’nın THY ile hiçbir bağlantısı ve hatta görüşmesi dahi olmadığı ortaya çıktı.

Konu ile ilgili bilgisine başvurduğumuz THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, “Böyle bir görüşme olmadı, tanımayız, hatta ismini bile bilmeyiz” diyerek ortada dolaşan dedikoduların asılsız olduğunu kaydetti. Topçu, THY’nin böyle zırvalıklarla uğraşacak vaktinin olmadığını da sözlerine ekledi.

Öte yandan şirketin kamuoyunu yanıltmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın kendilerini desteklediği yönündeki söylemleri de “Balon” olarak nitelendiriliyor. Bu asparagas bilgilerin Erdoğan ailesine de zarar verdiği kaydediliyor.

Öte yandan, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi AirportHaber’e yaptığı açıklamada, şirketin herhangi bir işleminin yapılmadığını belirtti. Ekşi, “Batu Havayolları veya bir başka havayolu şirketinin kuruluş esasları bellidir. Bir komisyonumuz var. Müracaat edilir ve bu komisyona gelir. Henüz böyle bir durum söz konusu değil. Alt müdürlüklerimizden bilgi aldılar ise bilemeyiz. Ancak henüz geçici ruhsat için bile komisyona gelmiş bir talep yok” dedi.

MNG Havayolları’nın, MNGJET’i ve aynı gruba ait Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki hangarı satın almak üzere görüşmeler yapıldığı iddiası da havada kalacak gibi.

Şirketin İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre 50 bin TL sermayesi bulunuyor. En küçük bir havayolu şirketinin bile 150 milyon TL sermayesinin olduğu düşünüldüğünde bu alış-verişin de balon olma izlenimi verdiği anlaşılıyor.

MNG Havayolları’nın sahibi Mehmet Nazif Günal’ın da yakın çevresine böyle bir görüşmenin kesinlikle olmadığını ifade ettiği belirtiliyor. Günal’ın üçüncü havalimanı ortakları arasında olduğunu belirten yakın kaynaklar, MNG Havayolları’nın üçüncü havalimanında daha da büyüyeceğini kaydediyorlar.



©AirportHaber

BATU HAVAYOLLARI HAKKINDA ŞOK İDDİALAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yavvv ilahi sizler 777F ile ne yapacaksiniz sirf maliyet!747-400 demisler bakalim, daha ne firmalara ne laflar atildi, kurun sirketi alin ucaklari bakalim bu yazilari yazanlar ne oluyor;)!merak iste:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3paper ~ 9 yıl önce
rumuzdan da anlaşılacağı üzere üçkağıtçılık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
48 ~ 9 yıl önce
777 f siparişi vermis diyorsunuz; hahahahahahah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
99 ~ 9 yıl önce
2 tane 380 f varmış sırada
48 ~ 9 yıl önce
5 tane B777F siparişi verilmiş bile,600 ler yerine geçecekmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yavaşş ~ 9 yıl önce
Atta Yavaş At
Aynı şey mi ~ 9 yıl önce
O iki uçak tipi birbirlerinin yerine geçebilecek uçaklar mı? Yapmayın lütfen. Nereden sipariş vermişler, hangi uçaklarmış? Bir az daha detay rica etsek, var ise.
Garip haber ~ 9 yıl önce
Haberin editoryal tarzı taraflı yazıldığını açıkça belli ediyor. Birilerinin güdümüyle yazılmış olma ihtimali yüksek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
114.00 ~ 9 yıl önce
sorsan asla baskası yazdırmamıstır MONEY TALKS
114.00 ~ 9 yıl önce
Helal olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Şu habere bakıyorumda Pes diyorum.Bu haberi olsa olsa;Şu anda batunun kurulması ve uçmaya başlaması ile ekiplerini uzun süre yurtdışında bırakarak bunaltan,türlü yollardan nasıl az para verseksekte uçursak ,daha ne yapsakda daha çok sömürebiliriz zihniyeti güden,emekliliğine 1 2 senesi kalmış başka hiçbir yerde uçamıcak olan,davranışları kimse tarafından sevilmeyen nazları sadece burada geçebilecek ve başka bir şirkette muvaffak olamayacak kaptanları bünyesine alan,hala hazırda hiçbir pilotun gelmeye hala güvenemediği,nerde mazlum nerde sesi soluğu çıkmayan ensesine vur lokmasını al taze ''öğrenci'' askerleri toplayan,bu kurulumla ciddi şekilde zarar görecek olan,karalama kampanyası yürüten Act airlinesın çaresiz bir ''YÖNETİCİSİ''si yapmıştır.Ayrıca Kurulacak olan bu şirketi takdir etmek isterim.Kurulsun kurusulki bundan sonra herkez ayağını ona göre denk atsın... (Anlayana)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dogru söz ~ 9 yıl önce
Adamın dibisin....!
Nereye ~ 9 yıl önce
THY'ye vermeyeceklerse (bu haber ile THY'nin almayacağı açıklanmış) 747-400'leri nereden nereye uçurabileceklerini söyleyebilecek kimse varmı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MNG ~ 9 yıl önce
Normalde Batu diye bir şirketin Mng havayolları gibi bir şirketi satın alması pek mümkün değil ama belli ki işin işinde kuvvetli bağlantılar var yada reklam yapıyorlar. Bakalım satış olursa Hamdi beyin dediği olacak mı,yoksa Thy uzun menzil uçuşları batuyamı verecek.İş biraz çetrefilli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mng ~ 9 yıl önce
Avukatlari satis sozlesmesi hazirlamakta; haberdeki mng ile alakali kisimlar dogru..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000