07 Temmuz 2014, Pazartesi 07:47:13

BEBEKLER NASIL UÇUYOR?

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte tatil planları hızlanırken bebekleriyle seyahat edecek aileler de şimdiden tatil hazırlıklarına başladı. Peki, havayolu şirketleri bebekli aileler için hangi uçuş prosedürlerini uyguluyorlar?

Uçak bileti, otel ve araba kiralama fiyatlarını aynı platformda karşılaştıran uluslararası seyahat arama motoru Skyscanner’ın 40 farklı havayolu şirketinin bebeklerle yolculuk prosedürlerini araştırdı.  Araştırmaya göre, bazı havayolu şirketleri bebek ücretini yetişkin ücretinin %10’nu olarak belirlerken, bazıları ise yurtiçi uçuşlarda ayrı bir bebek ücreti talep etmiyor. Türk Hava Yolları ve Pegasus’un yurtiçi uçuşlarda bebekler için ücretsiz bilet uygulaması ise bulunmuyor.

Bebeklerle seyahatte havayolu şirketleri için belirlenmiş bir prosedür bulunmuyor. Bebeklere uygulanan ek ücretler, uygulanan ek ekipman prosedürleri, alınması durumunda ek koltuk ücretleri ve ailelere verilen yolculuk önceliği gibi prosedürler, havayolu şirketlerine göre değişiklik gösterebiliyor. İnternet sitesi ile olduğu kadar mobil uygulamalarıyla da dünyada seyahat etmek isteyenlerin hayatını kolaylaştıran ve en hesaplı alternatifleri sunan Skyscanner’ın yaptığı araştırmaya göre, bazı havayolu şirketleri bebek ücretlerini yetişkin ücretinin %10’nu olarak belirlerken, bazıları ise yurtiçi uçuşlarda ayrı bir bebek ücreti talep etmiyor.

Bebeklerinin ayrı koltukta seyahat etmesini isteyen aileler için ise durum biraz daha zor. Çoğu havayolu şirketi bebekler için ek koltuk ücretini tam bilet ücreti olarak belirlerken, bazı havayolları ise yetişkin bilet ücretinin %75’i ile bebeklere kendi koltuklarında seyahat imkanı sunuyor. Fransız havayolu şirketi Air France, ek koltuk için yetişkin ücretinin %15’i ile bebekler için en cömert havayolu şirketi olarak öne çıkıyor.

Havayolu şirketlerinin uçakta bebekler için sunduğu ek bagaj uygulamalarında da farklı uygulamalar bulunuyor. British Airways, Air France ve KLM gibi havayolu şirketleri 1 bebek arabası, 1 bebek araç koltuğu ve 1 bagajı ücretsiz olarak taşıyarak annelere en çok rahatlığı veren havayolu şirketleri.

Türkiye’deki Bebekli Uçuş Prosedürleri

Türkiye’deki havayolu şirketlerinde ise bebekler için farklı uygulamalar bulunuyor. Türk Hava Yolları ve Pegasus’un yurtiçi uçuşlarda bebekler için ücretsiz bilet uygulaması bulunmazken, Türk Hava Yolları yurtiçi uçuşlarda bebek biletleri yetişkin bilet ücretinin %10’u olarak, Pegasus ise yurtiçi uçuşlarda bebek biletleri için 20TL’lik bir ek ücret uyguluyor. Eğer bebeğinizin ayrı koltukta uçmasını istiyorsanız, Türk Hava Yolları’nda yetişkin biletinin %75’ini ödeyerek bebeğinize kendi koltuğunda uçma rahatlığını sunabilirsiniz. Pegasus ise seyahatseverlere bu seçeneği sunmuyor. Türk Hava Yolları ve Pegasus’ta bebekler için 1 bebek arabası ve 1 ek bagaj ücretsiz olarak taşınabiliyor.

Skyscanner Türkiye Pazarlama Müdürü Murat Özkök: “Bebeklerle seyahat etmek, özellikle yeni anne baba olanlar için, biraz korkutucu olabilir. Biz de Skyscanner olarak hazırladığımız kılavuzla, ailelerin işlerini biraz da olsa kolaylaştırmak istedik. Bu kılavuzun aileler için bebekleri ile seyahatlerinde yardımcı olabileceğini düşünüyoruz.”

BEBEKLER NASIL UÇUYOR?

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000