16 Haziran 2012, Cumartesi 09:11:52

DELTA, QANTAS, AIR FRANCE VAR AMA THY...

İsviçre bağımsız derecelendirme kuruluşu ATRA (Air Transport Rating Agency) tarafından yayınlanan “2012 yılının dünyadaki en güvenilir 10 havayolu şirketleri” arasında Türk ve Rus havayollarından hiçbiri giremedi.
  • Sacmalik diyen arkadas sen iki gunluk tk egitimle havaciligi bildigini falan saniyorsun once bi tarihine bak sirketinin. Tk ci degilsen havacilik meraklisiysan dahada vahim durumun. Senin nehire indi dedigin ucakta kimsenin burnu bile kanamadi senin daha ahl ucak indiremeyen sirketin 1976 f28 kazasi gibi nehiremi indirecek ucaklarini? 3 adet F-28 kazasi hepsi öldu 2 adet B727 kazasi 1974 DC-10 kazasi 346 ölü 3 adet B737 kazasi bir RJ100 kazasi pistten cikan A310lar A340lar 1994te tren rayina kadar giden B737 say say bitmez DC-3 lerin her sene dusmesi vs sirket kuruldugun gunden beri kaza yapiyor araliksiz bos bos konusacaginiza deve kusu gibi kafanizi sokacagimiza hangi yonetim yapar farketmez ama bu durumlarin durmasi icin artik birinin el atmasi lazim. Fransadaki kazayi ikidebir konusacaginiza yukardaki listeye bakin.haberdeki havayollarinin hangisi bu kazalari yapmis? Daha 2009da hollandada b 737 dustu sanirim gunubirlik hafizalariniz var?
  • sen orda yasıyosun ama farkına varamamıssın sanırım Qantas hava yolları 1920 yılında kurulmus ve hıc ölümlü kazası yok senin THY dediğin şirketin 19 ölümlü kazası var 1933 yılında kurulduğu halde. THY en yakın tarihte 1994 VAN, 1999 ADANA, 2002 DİYARBAKIR, 2008 HOLLANDA kazaları ile güvenli şirket listesine nasıl girmesini bekliyorsunuz? Uyuyor musunuz siz? yoksa balık hafızası falan mı var bu insanlarda bu kadar yakın tarihte böylesine çok kaza yapan şirketi halen nasıl güvenli olmasını bekliyorsunuz? Yeni uçak olması o şirketin güvenli olması anlamına gelmez. Thy kaza tarihindeki tüm uçaklar nerdeyse 5 senelik bile değiller. Filoya yeni gelmiş DC-10 kazası 74 yine 70 lerin yeni model olan uçağı B727 iki kez kaza yapmış. Yepyeni 3 adet B737 kazası bunların DC-10 hariç hepsi kokpit kaynaklı kazalar yine eski olmayan bir RJ-100 kazası THY eline 0 km uçak verin o yine eski ve simdiki farketmez bu zihniyetle kaza yapacaktır malesef ben demiyorum rakamlar söylüyor. Keske güvenli olsa.
  • france air gece buz gibi beyaz beyaz köpüren aprtman boyundaki dalgaların olduğu atlantike yolcularını düşürmedimi? kurtulan olmamıştı...öbürüde hudsona indirmişti.bizde düştük ama ölen kaç kişi? uçakta doğumdan tut kelepçe takmaya abc ye kadar THY hep başarılı oldu nasıl oluyor bu listeye girememiş anlamadım çok saçma.istanbulda new york uçuşlarındaki kontrol amerkada yok...telaviv uçuşlarıda öyle...demekki sert davranmak gerekiyormuş.almanve amerikanlar öyle çünkü...yalan mı?
  • Emirates in olmadığı bi grupta THY i aramak sırf bi haber kutucuğu dolsun diye yapılmış bi haber saçmalıktan başka bişey değil
  • Erovizyonun havadaki versiyonu olmuş. Davul Hans da tokmak Thomas da.
  • Skytrax ın enson ilk 10 havayolu listesindeki hiç bir hava yolu yok bu en güvenilir 10 listesinde amirates, katar, singapur, thy gibi yani şaşalı yolculuklar bir yana güvenlik kurallarına uymak bir yana imiş.....
  • THY ne yazik ki dunyada kirim listesinde Afrika sirketlerinden hemen sonra gelen ,Her 10Yilda bir Total buyu kirimi olan ve dunada 5 veya 6 .ci sirada olan FOSS bir havayoludur.Bu gercegi sizler tk ci yaancilar kesinlikle ne yazik ki silemezsiniz....
  • Listede Emirates bile yok. Bu da derecelendirmeyi yapan kuruluşun ne kadar bağımsız olduğunu gösteriyor zaten. Kendileri çalıp kendileri oynamışlar. Anlayana..
  • Arkadaş işkembeden atmadan önce kafanı kullan da bir bakalım adamların kaç tane uçağı kaç tane seferi var günde. Uçak sayısı 578 gir de gör. Bununla mı THY yi karşılaştırıyorsun...
  • Yahu hepsini anladikta bu Qantas nereden cikti.Ben Avustralya'da yasiyorum.Nerede ise hergun kotu bir haber duyuyoruz.Adamlarin hisse senetleri 5 dolardan 1 Dolara dustu.Bu anket temamen hayal urunu.Ucaklarin yas ortalamasina gelince THY Qantas'a en az on ceker.Anket hic ama hic inandirici degil.Sadece Airpot haberdeki THY dusmanlarina (ki genellikle havada kus ucunca dahi kasinti gidermek ve kina yakmak icin THY suclarlar)biraz kasinti giderme ve kina yakmak icin kina satisina promosyan yapmak gibi geliyor bana.Gaye kina satislarini artirmak.

Gazetem.ru sitesinin haberine göre, sıralamada dünyadaki en büyük 92 havayolu şirketi değerlendirilirken, bunların içerisinden en iyi ve en güvenilir 10 havayolu şirketi çıkarıldı.

Listeye alfabetik sıraya göre, Air Canada, Air France-KLM, AMR Corporation (American Airlines ve American Eagles), Delta Airlines, International Airlines Group (British Airways), Lufthansa, Qantas, Southwest Airlines, United-Continental Holdings ve US Airways girdiler.

En güvenilir 10 dünya havayolu şirketi seçilirken 15 güvenlik kriteri, uçakların doluluğu, pilot ve pilot yardımcısı sayıları, uçak filosunun yaş ortalaması ve homojenliği, risk altındaki uçak sayısı gibi faktörler ele alındı.

DELTA, QANTAS, AIR FRANCE VAR AMA THY...

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Sacmalik diyen ~ 12 yıl önce
Sacmalik diyen arkadas sen iki gunluk tk egitimle havaciligi bildigini falan saniyorsun once bi tarihine bak sirketinin. Tk ci degilsen havacilik meraklisiysan dahada vahim durumun. Senin nehire indi dedigin ucakta kimsenin burnu bile kanamadi senin daha ahl ucak indiremeyen sirketin 1976 f28 kazasi gibi nehiremi indirecek ucaklarini? 3 adet F-28 kazasi hepsi öldu 2 adet B727 kazasi 1974 DC-10 kazasi 346 ölü 3 adet B737 kazasi bir RJ100 kazasi pistten cikan A310lar A340lar 1994te tren rayina kadar giden B737 say say bitmez DC-3 lerin her sene dusmesi vs sirket kuruldugun gunden beri kaza yapiyor araliksiz bos bos konusacaginiza deve kusu gibi kafanizi sokacagimiza hangi yonetim yapar farketmez ama bu durumlarin durmasi icin artik birinin el atmasi lazim. Fransadaki kazayi ikidebir konusacaginiza yukardaki listeye bakin.haberdeki havayollarinin hangisi bu kazalari yapmis? Daha 2009da hollandada b 737 dustu sanirim gunubirlik hafizalariniz var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sacma diyen ve qantas ne alaka diyen arkadas... ~ 12 yıl önce
sen orda yasıyosun ama farkına varamamıssın sanırım Qantas hava yolları 1920 yılında kurulmus ve hıc ölümlü kazası yok senin THY dediğin şirketin 19 ölümlü kazası var 1933 yılında kurulduğu halde. THY en yakın tarihte 1994 VAN, 1999 ADANA, 2002 DİYARBAKIR, 2008 HOLLANDA kazaları ile güvenli şirket listesine nasıl girmesini bekliyorsunuz? Uyuyor musunuz siz? yoksa balık hafızası falan mı var bu insanlarda bu kadar yakın tarihte böylesine çok kaza yapan şirketi halen nasıl güvenli olmasını bekliyorsunuz? Yeni uçak olması o şirketin güvenli olması anlamına gelmez. Thy kaza tarihindeki tüm uçaklar nerdeyse 5 senelik bile değiller. Filoya yeni gelmiş DC-10 kazası 74 yine 70 lerin yeni model olan uçağı B727 iki kez kaza yapmış. Yepyeni 3 adet B737 kazası bunların DC-10 hariç hepsi kokpit kaynaklı kazalar yine eski olmayan bir RJ-100 kazası THY eline 0 km uçak verin o yine eski ve simdiki farketmez bu zihniyetle kaza yapacaktır malesef ben demiyorum rakamlar söylüyor. Keske güvenli olsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saçmalık ~ 12 yıl önce
france air gece buz gibi beyaz beyaz köpüren aprtman boyundaki dalgaların olduğu atlantike yolcularını düşürmedimi? kurtulan olmamıştı...öbürüde hudsona indirmişti.bizde düştük ama ölen kaç kişi? uçakta doğumdan tut kelepçe takmaya abc ye kadar THY hep başarılı oldu nasıl oluyor bu listeye girememiş anlamadım çok saçma.istanbulda new york uçuşlarındaki kontrol amerkada yok...telaviv uçuşlarıda öyle...demekki sert davranmak gerekiyormuş.almanve amerikanlar öyle çünkü...yalan mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sacmalık ~ 12 yıl önce
Emirates in olmadığı bi grupta THY i aramak sırf bi haber kutucuğu dolsun diye yapılmış bi haber saçmalıktan başka bişey değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erovizyon ~ 12 yıl önce
Erovizyonun havadaki versiyonu olmuş. Davul Hans da tokmak Thomas da.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dünyanın... ~ 12 yıl önce
Skytrax ın enson ilk 10 havayolu listesindeki hiç bir hava yolu yok bu en güvenilir 10 listesinde amirates, katar, singapur, thy gibi yani şaşalı yolculuklar bir yana güvenlik kurallarına uymak bir yana imiş.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gercekler ~ 12 yıl önce
THY ne yazik ki dunyada kirim listesinde Afrika sirketlerinden hemen sonra gelen ,Her 10Yilda bir Total buyu kirimi olan ve dunada 5 veya 6 .ci sirada olan FOSS bir havayoludur.Bu gercegi sizler tk ci yaancilar kesinlikle ne yazik ki silemezsiniz....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Listede Emirates bile yok. Bu da derecelendirmeyi yapan kuruluşun ne kadar bağımsız olduğunu gösteriyor zaten. Kendileri çalıp kendileri oynamışlar. Anlayana..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Air France kaza yapmışmış, yanlı araştırmaymış... ~ 12 yıl önce
Arkadaş işkembeden atmadan önce kafanı kullan da bir bakalım adamların kaç tane uçağı kaç tane seferi var günde. Uçak sayısı 578 gir de gör. Bununla mı THY yi karşılaştırıyorsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir efendi ~ 12 yıl önce
Yahu hepsini anladikta bu Qantas nereden cikti.Ben Avustralya'da yasiyorum.Nerede ise hergun kotu bir haber duyuyoruz.Adamlarin hisse senetleri 5 dolardan 1 Dolara dustu.Bu anket temamen hayal urunu.Ucaklarin yas ortalamasina gelince THY Qantas'a en az on ceker.Anket hic ama hic inandirici degil.Sadece Airpot haberdeki THY dusmanlarina (ki genellikle havada kus ucunca dahi kasinti gidermek ve kina yakmak icin THY suclarlar)biraz kasinti giderme ve kina yakmak icin kina satisina promosyan yapmak gibi geliyor bana.Gaye kina satislarini artirmak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000