12 Ekim 2013, Cumartesi 08:20:19

ERCAN HAVALİMANI'NDA BAYRAM HAVASI

Ercan Havalimanı’na bayram süresince 90’ın üzerinde uçak inip kalkış yapacak. Altı günlük bayram tatili süresince havaalanında tüm izinler kaldırıldı
  • Ben bir yolcu olarak iyiki ozellesmis diyorum. Hazir ozellesmisken birileride su CAS handling sirketinide alsada adam etse.
  • Bunlar özelleşme adı altında verilen Ercan havalimanı işletmesinin son çırpınışları. O meydan yıllarca daha fazla da uçağa hizmet verdi. Siz yokken herşey daha iyidi. Neyse ki DP yakında sözleşmenizi fesh edecek ve gideceksiniz. Ercan da rahatlayacak. Yollara bariyer koyup zorla otopark parası alma projenizde bitti. Dünyada örneği olmayan işleri yapmaya devam etmeyin. Bilen birilerinden bilgi alın lütfen. Sorun TAV'a, Fraporta, veya başkasına öğrenin...
  • Sevgili Airport Haber editörü. 8 günlük periyotta geliş uçak sayımız 290 giden uçak sayımız 298 olacak, toplam hizmet verecegimiz uçuş adedi 588 olması bekleniyor. Bunuda 190 yolcudan hesaplarsak toplamda 111720 yolcuya hizmet vereceğimizi planlıyoruz.Haberdeki rakam bir hayli düşük kalmış. Bilginize Bu arada tüm camiamizin ve Türk milletinin Kurban Bayramı mübarek olsun.

Ercan Havalimanı, bayramdaki yoğun yolcu trafiğine hazırlanıyor. Özelleştirilip, 25 yıllığına Taş Yapı-Terminal (T&T) ve yerli ortak Kaner Grubu’na devredilen Ercan, Kurban Bayramı süresince, altı günde 90 uçağa hizmet verecek; 17 bin yolcu havalimanını kullanacak.

T&T Direktör Yardımcısı M. Serhat Özçelik, bayramda Ercan Havalimanı’nı kullanacak yolcuların rahat giriş ve çıkış yapabilmesi için gerekli tüm önlemlerin alındığını söyledi.

Açıklama yapan Özçelik, bayramda yaşanacak yoğunluğun önüne geçmek için dün sabah saat 11.00’de Ercan’daki işletmelerle birlikte toplantı yaptıklarını kaydetti.

Özçelik, toplantıya Taş Yapı-Terminal (T&T), Pegasus Hava Yolları, Türk Hava Yolları (THY), AtlasJet Hava Yolları, Cyprus Airport Services (CAS), İstanbul Handling, polis, gümrük ile muhaceret yetkililerinin katıldığını ifade etti.
             
6 günde 90 uçak

Özçelik, havalimanına bayram boyunca 90 uçağın inip kalkacağını, hava yolu şirketlerinin yeni uçuş (slot) almaya devam ettikleri için bu sayının daha da artabileceğini belirtti.

90 uçak ele alındığı zaman her uçakta yaklaşık 190 yolcu bulunduğu varsayılmasıyla Ercan’ın 17 bin yolcuya hizmet vereceğini ifade eden Özçelik, güvenliği ve rahatlık için gerekli önlemleri aldıklarını kaydetti.

Uçak ve yer operasyonu (Handling) firmaları yanında polis ve muhaceret yetkililerinin bayram süresince personel artırımına gideceğini anlatan Özçelik, personel izinlerinin kaldırıldığını da açıkladı.

Bayram süresince herkesin çalışacağını anlatan Özçelik, “Havalimanında bir sıkıntı beklemiyoruz. Alınacak önlemlerle Ercan’a gelip gidecek yolcular bir sıkışıklık yaşamadan huzurlu bir şekilde giriş ve çıkış yapacaklardır” dedi.

Yoğunluk birinci ve sonuncu gün olacak    

Havalimanındaki yoğunluğun bayramın ilk günü ile son günü yaşanacağına dikkat çeken Özçelik, alandaki X - Ray cihazlarının tümünün devreye sokulacağını kaydetti.

Bayram arasındaki günlerde bir yoğunluk beklemediklerini de dikkat çeken Özçelik, kendisinin de ekibi ile görevinin başında olacağını belirtti.

Tadilatlar devam ediyor

Özçelik, havalimanı içerisinde devam eden tadilatlardan yolcuların mağduriyet yaşamaması için gerekli hazırlıkların yapıldığın da söyledi.

Tadilatları yolcuların görmemesi için büyük branda çekildiğini ve iş makinelerini ise uçuşların olmadığı zamanlarda kullandıklarını, ancak zaten ağır iş makinelik bir durum kalmadığını kaydeden Özçelik, “Havalimanı içindeki tadilatların 1.5 ay daha sürmesini bekliyoruz. Ardından, havalimanı daha modern ve çağdaş bir yapıya kavuşacaktır” dedi. (Kıbrıs Gazetesi)

ERCAN HAVALİMANI'NDA BAYRAM HAVASI

Yorumlar

Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Ben bir yolcu olarak iyiki ozellesmis diyorum. Hazir ozellesmisken birileride su CAS handling sirketinide alsada adam etse.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Az kaldı ~ 11 yıl önce
Bunlar özelleşme adı altında verilen Ercan havalimanı işletmesinin son çırpınışları. O meydan yıllarca daha fazla da uçağa hizmet verdi. Siz yokken herşey daha iyidi. Neyse ki DP yakında sözleşmenizi fesh edecek ve gideceksiniz. Ercan da rahatlayacak. Yollara bariyer koyup zorla otopark parası alma projenizde bitti. Dünyada örneği olmayan işleri yapmaya devam etmeyin. Bilen birilerinden bilgi alın lütfen. Sorun TAV'a, Fraporta, veya başkasına öğrenin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ercan ~ 11 yıl önce
Sevgili Airport Haber editörü. 8 günlük periyotta geliş uçak sayımız 290 giden uçak sayımız 298 olacak, toplam hizmet verecegimiz uçuş adedi 588 olması bekleniyor. Bunuda 190 yolcudan hesaplarsak toplamda 111720 yolcuya hizmet vereceğimizi planlıyoruz.Haberdeki rakam bir hayli düşük kalmış. Bilginize Bu arada tüm camiamizin ve Türk milletinin Kurban Bayramı mübarek olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000