19 Mart 2015, Perşembe 09:48:39

HAVA İŞ'TEN 'KARINCA'LI GÖNDERME

Hava İş Sendikası THY Teknik A.Ş'deki üyelerine bir e-posta göndererek hikaye paylaştı.
  • Tekniğe A0'ı getirenin Ayçin olduğunu ya bilmiyorsunuz ya da çamura yatıyorsunuz Sizi gidi tatlı su kurnazları siziii :))
  • Ben bir seyi merak ediyorum acaba 1 nisandan sonra mahkeme metal sektoru derse ve atilla aycin hani olmur ya kendi irkindan bir sendika ile orgutlenme calismasi yaparsa su bulyndugumuz ortam goz onune alinarak bir kahraman gibi karsilanir mi karsilanmaz mi.bence sendika bunu dusunsun cunku mahkemenin metal demekten baska bir cikar yolu yok .
  • En etkin sendika bu kendi kendinizi umutsuzluga dusurmeyin sabirli olun milletin yalan yanlis lafina itimat etmeyin eski yonetim fikra mi anlatiyodu eglendirileniyodu sizi.d
  • havaiş in abant tatili bitmiş masala başlamışlar.şaşırmıyoruz
  • Hava iş sendikası olarak kıdem diye TİSE ekbir protokol'le ekledikleri A0 ve A1 için bütün HABOM çalışanları olarak aylardır bızlerde gerektiği gibi beddua larımızı onlardan eksik etmiyoruz.
  • Sasirmadım sendika tam da bekleneni yaptı; bize masal anlattı :-)
  • Sendika böyle traştan hikayeleri bıraksında sadece müdür ve üstüne dağıtılan kar payına itiraz etsin. Neden bu kar payı tüm personele değilde sadece müdür ve üstündeki makamlara verildi?
  • Allah sendikamiza zeval vermesin.
  • bende her sabah dua ediyorum namaza giderken baba adamlar sendika başında inşallah böyle devam eder THY de büyümeye devam eder diye dua ediyoruz allah kabul etsin :D
  • sizler de o kadar nankör olmayın canım, adamlar kooperatif kurup sizleri ev sahibi yapacaklar, bu zamanda daha ne istiyorsunuz, bakın ankara da da başlamışlar; sizin dininiz imanınız para olmuş, boş verin para, pul bunlar fani şeyler, siz ev almaya bakın, uygun zamanda da abant ta bir tatil de yaparsınız; ama bir süre böyle hikayeleri dinlemeye alışın, rahat uyumaya yardımcı olur, hafiflersiniz ve iyi bir uyku çekersiniz.

Hava İş Sendikası THY Teknik A.Ş'deki üyelerine bir e-posta göndererek hikaye paylaştı. Hikayeyi güncel hayata uyarlayan ve karınca örneğini veren sendika, 'değerlendirmeyi Teknik A.Ş. yöneticilerine bırakıyoruz' notunu düştü

İşte o hikaye:

Değerli Üyelerimiz;

Bu anekdotun yorumunu sizlere ve Teknik A.Ş. Yöneticilerine bırakıyoruz.

ASLAN İLE KARINCA HİKAYESİ:

Küçük bir karınca her sabah erkenden işine gelir ve neşe içinde çalışmaya başlardı. Çak çalışır, çok üretir ve bunları keyif içinde yapardı.

Patronu Aslan, Karıncanın başında yöneticisi olmadan kendiliğinden bu kadar hevesle çalışmasına çok şaşırırdı.

Bir gün karlılığı ve verimliliği arttırmak için aklına parlak bir fikir geldi.

Eğer karınca, başında bir yönetici bile olmadan bu kadar üretken olabiliyorsa, bir de başarılı bir yöneticisi olsa neler yapardı. Bunun üzerine, müthiş bir yöneticilik kariyeri olan ve yazdığı raporlarla ünlü Hamamböceği'ni işe aldı. Hamamböceği ilk olarak Karınca'nın çalışma saatlerini ölçebilmek için bir saat satın aldı. İş saatlerinde gevşekliğe müsaade etmeyecekti. Elbette raporlarını düzenleyecek bir sekretere de ihtiyacı olacaktı.

Bu nedenle; hem telefon trafiğini yönetmek ve hem de arşiv işleri için Örümcek'i işe aldı.

Aslan, gelişmelerden çok memnundu. Hamamböceği'nin hazırladığı raporlar gerçekten harikaydı. Hatta ondan üretim hızını ölçen ve karlılığı analiz eden renkli grafikler de hazırlamasını istedi. Böylece bu raporları ortaklarına sunum yaparken kullanabilecekti.
Hamamböceği, bu raporları üretebilmek için yeni bir bilgisayara ve donanıma ihtiyaç duydu.

Artık artan ekipmanlar için de bir bilgi işlem departmanı oluşturmanın zamanı gelmişti. Bu işleri idare etmek için Sinek'i işe aldı.
Bir zamanlar mutlu, üretken ve rahat olan Karınca bu yeni toplantı düzeninden ve evrak işlerinden yılmıştı. Zamanın büyük bir kısmını sorulan soruları cevaplamak ve evrak işleri yapmakla geçiriyordu.

Aslan, Karınca'nın bölümünün giderek büyümesinden memnundu. Bölümü daha da büyütmek üzere bir üst yöneticiye ihtiyaç olduğunu düşündü ve bölüm başkanı olarak başarıları ile ünlü Ağustos Böceği'ni işe aldı.

Kendi rahatına ve keyfine düşkün Ağustos Böceği'nin ilk icraatı ofisi rahat edebileceği yeni mobilyalarla döşemek oldu.
Tabii ki kendisinin yeni bir bilgisayara, bütçe kontrol ve stratejik verimlilik planı hazırlaması için kişisel bir yardımcıya ihtiyacı vardı. Bunun üzerine eski iş yerindeki yardımcısı Sivrisinek'i işe aldı.

Karınca'nın çalıştığı yer giderek kimsenin gülmediği, neşesiz ve mutsuz bir mekana dönüşmüştü. Ağustos Böceği, patronu Aslan'ı ortamın ruh halini değiştirecek bir çalışma yapılması gerektiğine ikna etti.

Bunun üzerine, Karınca'nın bölümünde olup bitenleri gözden geçiren Aslan, üretimin ve karlılığın dramatik bir şekilde düştüğünü fark etti. Hemen, son derece itibarlı ve iyi tanınmış bir Danışman olan Baykuş'u sorunu çözmesi için işe aldı.

Baykuş, Karınca'nın departmanında 3 ay geçirdi. Bu hummalı çalışmanın ardından ciltlerce süren muhteşem bir rapor yazdı. Raporun sonucu şudur: " Departmanda aşırı istihdam vardı".

Aslan, raporu inceledikten sonra dramatik bir karar verdi.

Ve elbette, ilk olarak negatif tavırlarıyla dikkat çeken, mutsuz ve çalışma isteğini kaybetmiş olan Karınca'yı işten çıkardı.

Saygılarımızla...
HAVA-İŞ YÖNETİM KURULU

HAVA İŞ'TEN 'KARINCA'LI GÖNDERME

Yorumlar Tüm Yorumlar (56)

Çok güldüm ~ 9 yıl önce
Tekniğe A0'ı getirenin Ayçin olduğunu ya bilmiyorsunuz ya da çamura yatıyorsunuz Sizi gidi tatlı su kurnazları siziii :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ben bir seyi merak ediyorum acaba 1 nisandan sonra mahkeme metal sektoru derse ve atilla aycin hani olmur ya kendi irkindan bir sendika ile orgutlenme calismasi yaparsa su bulyndugumuz ortam goz onune alinarak bir kahraman gibi karsilanir mi karsilanmaz mi.bence sendika bunu dusunsun cunku mahkemenin metal demekten baska bir cikar yolu yok .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dava ~ 9 yıl önce
Burası Türkiye kardeşim bu dava bitmez en az beş yıl...
çava reş ~ 9 yıl önce
En etkin sendika bu kendi kendinizi umutsuzluga dusurmeyin sabirli olun milletin yalan yanlis lafina itimat etmeyin eski yonetim fikra mi anlatiyodu eglendirileniyodu sizi.d

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
havaiş in abant tatili bitmiş masala başlamışlar.şaşırmıyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HABOM ~ 9 yıl önce
Hava iş sendikası olarak kıdem diye TİSE ekbir protokol'le ekledikleri A0 ve A1 için bütün HABOM çalışanları olarak aylardır bızlerde gerektiği gibi beddua larımızı onlardan eksik etmiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK ~ 9 yıl önce
Arkadaşım A0 için sonuna kadar yanındayım ancak A1 Ek Protokolden önce de vardı biz de girişimizden 3 yıl sonra A Kademesine geçiş yaptık.
masalcı ~ 9 yıl önce
Sasirmadım sendika tam da bekleneni yaptı; bize masal anlattı :-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sendika böyle traştan hikayeleri bıraksında sadece müdür ve üstüne dağıtılan kar payına itiraz etsin. Neden bu kar payı tüm personele değilde sadece müdür ve üstündeki makamlara verildi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Allah sendikamiza zeval vermesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çava reş ~ 9 yıl önce
bende her sabah dua ediyorum namaza giderken baba adamlar sendika başında inşallah böyle devam eder THY de büyümeye devam eder diye dua ediyoruz allah kabul etsin :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sendika ~ 9 yıl önce
sizler de o kadar nankör olmayın canım, adamlar kooperatif kurup sizleri ev sahibi yapacaklar, bu zamanda daha ne istiyorsunuz, bakın ankara da da başlamışlar; sizin dininiz imanınız para olmuş, boş verin para, pul bunlar fani şeyler, siz ev almaya bakın, uygun zamanda da abant ta bir tatil de yaparsınız; ama bir süre böyle hikayeleri dinlemeye alışın, rahat uyumaya yardımcı olur, hafiflersiniz ve iyi bir uyku çekersiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000