28 Kasım 2011, Pazartesi 09:00:12

HEATHROW KARIŞACAK! THY DE UYARDI...

Londra'daki Heathrow Havalimanı'nda gelecek hafta başlayacak greve göçmenlik memurlarının da katılma kararı almasının ardından, yolcular pasaport kontrol kuyruklarında saatlerce beklemek zorunda kalacak. İşte detaylar...
  • sorun yok zaten kış dönemindeyiz ama yazın grev filan istemem:))
İngiliz göçmenlik memurlarının emeklilik hakları için greve gideceği Heathrow Havalimanı'nda, gelecek hafta çarşamba günü, yolcuların bekleme süresinin 12 saati bulabileceği uyarısı yapılıyor.

Heathrow'un işletmecileri, grev nedeniyle pasaport kontrolünden geçişin tıkanabileceğini söylüyor. Havayolu şirketleri de grevin yol açması muhtemel aksamalar konusunda uyarıldı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre İngiliz memurlar, emeklilik primlerinin artırılması ve yaş haddinin yükseltilmesi planlarını protesto ediyor.

İçişleri Bakanlığı ise, yolcuların seyahatinin en az biçimde etkilenmesini sağlamak için her türlü seçeneği değerlendirdiklerini açıkladı.

Bakanlık, sendika üyesi olmayan memurları pasaport kontrole çekerek havaalanının işleyişini sürdürmeyi planlıyor.

Yılda 65 milyonun üzerinde yolcusu ile Avrupa'nın yolcu sayısı açısından en işlek havalimanı olan Heathrow'da 90 havayolu şirketi, 170 noktaya sefer yapıyor.

İngiliz havayolu şirketi British Airways, çarşamba günü Heathrow'u kullanacak yolcularını başka tarihli seferlere ek ödeme yapmadan kaydırabileceğini duyurdu.

Çarşamba günü İngiltere'nin kamu sektöründe 2 milyona yakın çalışanın iş bırakabileceği tahmin ediyor.

Heathrow Havalimanı'nda görevli göçmenlik memurları da oylamayla greve katılma kararı aldı. Sendikalar Gatwick Havalimanı'ndaki üyelerinin de greve katılacağını duyurdu.

Bu arada Türk Hava Yolları'ndan da konu ile ilgili yolcularına uyarı geldi.

 Türk Hava Yolları Basın Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:     
 
" İngiltere’deki havaalanlarında pasaport kontrol işlemlerini gerçekleştiren "UK Border Agency(UKBA) çalışanları 30 Kasım 2011 tarihinde İngiltere’deki kamu sektörü grevi nedeniyle görev yapmayacaklardır. Dolayısıyla, 30 Kasım 2011 tarihinde Londra Heathrow ve Manchester Havalimanı varışlı uçuşlarımızı kullanacak olan yolcularımız bu havaalanlarında grev dolayısıyla oluşabilecek aksaklıklardan dolayı pasaport kontrollerinde çok daha uzun bir bekleme süresiyle karşılaşabilirler. 30 Kasım 2011 günü Londra Heathrow ya da Manchester Havalimanı yolculuklarına başlayacak yolcularımız pasaport kontrolünden geçmemelerine rağmen, varış uçaklarında yaşanabilecek problemlerin etkisiyle kakış uçaklarında oluşabilecek rötarlardan etkilenebilirler."
 
ÜCRETSİZ DEĞİŞTİRİLECEK
 
Yapılan yazılı açıklamada grev nedeniyle yarın Londra’ya uçmak istemeyen yolcuların uçuş tarihlerinin değiştirilebileceğini ifade edilerek şöyle devam edildi. 
 
"30 Kasım 2011 günü Londra Heathrow ya da Manchester Havalimanı varışlı yada çıkışlı Türk Hava Yolları uçuşlarında seyahat edecek olan yolcularımızın rezervasyonlarını aynı uçuş sınıfında olmak ve uçuşlarımızda yer olması kaydıyla 29 Kasım 2011 veya 01 -07 Aralık 2011 tarihlerine ücretsiz olarak değiştirme hakları mevcuttur"
HEATHROW KARIŞACAK! THY DE UYARDI...

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
sorun yok zaten kış dönemindeyiz ama yazın grev filan istemem:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000