27 Eylül 2013, Cuma 11:19:30

IFTE 2013 START VERDİ

Türkiye’nin İlk Havacılık Eğitimleri Fuarı IFTE 2013, az önce WOW Convention Center’da kapılarını ziyaretçilerine açtı...
  • Bencede gereksiz bir fuardi, fuarin temel amaci nasil ögrenci cekerizde 50.000€ + kdv ile atpl satariz o. Zaten ucus okullari haricindeki firmalarin ne kadar gereksiz olduğu ve atari salonunda olduğumuzu hissettiren duruslari olmamiştı. Ya arkadaş benim zaten telefonla da alabileceğim bilgileri orada tekrarlamak için neden açtın o standı. En ilginçide thy standı idi, kendileri bile soruların cevabını bilmemeli çok yardımcı oldu gerçekten. Ya abi pilot alımını üniversitenin mezun oldugun bölüme göre yapma saçmalığını artık dünyanın hiç bir yerinde böyle bir uygulama olmadını biri şunlara anlatsın ya. Adam doğru düzgün okula gitmiyo, işletme diploması aliyo, sonra standta duran bir eğitmen pilot abimiz , eeee analitik düşünme kabiliyeti daha yüksek onlarin diyo, ya arkadas söylesene matematik anlaminda yanlizca uçaktaki yakıt miktarini toplayip cikardiginizi. Bumu analitik düşünme. Neden mesela havacılığın en önemli unsuru olan iletişimi ön plana çıkarmıyosunuz mesela ingilizce bilmeyen onlarca pilotun olduğunu analitik düşünceyemi bağlıyosunuz? Neyse konu başka biryere gitti. Sonuç olarak fuar gerekliydi ama daha işe yarar bilgiler olmalıydı, firma olarak bende burdayım olayı biraz ilkel kaçıyor..
  • Fuarın programında, Ulaştırma Bakanı ve SHGM Genel Müdürünün açılış konuşmaları yapacağı yer alıyor. Sayın Bakan ve Sayın Genel Müdür acaba neden açılışta yer almadılar?
  • artistler dolmuş fitre gitmiş deri gitmiş umurundamı
  • Açılış konuşmasında da bu kadar ylamalık olmaz yani.
  • gereksiz bir fuar..tr de havacılığın yerlerde olduğunu sadece ticari olduğunu bugün de gördük.
  • O kadar yabancı konuğum davet edildiği uluslararası bir organizasyonda yapılan konuşmaların Türkçe olması hiç te iyi olmadı.

Kısa adı IFTE olan İstanbul Havacılık Eğitimleri Fuarı, kapılarını ziyaretçilerine açtı. Açılış törenine THK Genel Başkanı ve THK Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Osman Yıldırım, THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Celalettin Yüksel, TALPA Başkanı Gürcan Mantı, THY Havacılık Akademisi Başkanı Doç. Dr. Kemal Yüksek başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı. 

Açılış konuşmaları sırsında söz alan THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, "Değişen ve gelişen dünyayla Türkiye artık, “Gündemi belirlenen” değil; “gündemi belirleyen” güçlü bir ülke konumundadır. Bu gelişmelere paralel olarak havacılık sektörü de imtiyazlı bir ulaşım olmaktan çıkmış, ihtiyaç haline gelmiştir" dedi.

Ban, "Uçak, filmlerde ilgiyle seyredilen, sadece seçkinlerin kullandığı bir ulaşım aracıydı. Oysa artık; uçağa Anadolu’da yaşayan herkes binebiliyor. Türk insanının uçakla seyahati, bir hayalden çıkarak gerçeğe dönüşmüştür. “Her Türk vatandaşı, hayatında en az bir kez uçağa binecek” hedefi fazlasıyla yakalanmış; 2003 yılında hayata geçirilen bölgesel havacılık politikası doğrultusunda sivil havacılık, büyük bir başarı ivmesi yakalamıştır. 2002 yılında, 8 milyon 729 bin olan iç hat yolcu sayısı, 2012’de % 641,4 gibi rekor bir artışla 64 milyon 721 bine yükselmiş; aynı şekilde 25 milyon olan dış hat yolcu sayısında %158,5 artış kaydedilerek, 65 milyon 630 bin rakamına ulaşılmıştır. Dünyada, yıllık ortalama %5 seviyelerinde gerçekleşen yolcu trafiği büyüme hızı, ülkemizde %16 gibi rekor bir gelişme göstermiştir. Hava ulaşımının geliştirilmesi, Türkiye’nin sosyal ve ekonomik kalkınması bakımından,  ülkemizin öncelikleri arasında önemli bir yer tutmaktadır" şeklinde konuştu.

Açılış töreninin ardından ziyaretçiler standları dolaştı. Pilot adayları, teknisyen adayları, kabin memuru ve kontrolör adaylarının buluştuğu bu fuarda havacılık sektörüne yetişmiş iş gücü sağlayan organizasyonlar Türkiye’de ilk kez bi araya geldi.

İki gün süreyle açık kalacak fuarı 7 bin kişinin ziyaret etmesi beklenirken 100’e yakın katılımcı firma standla fuara katılım sağlıyor.

İŞTE IFTE FUARINDAN İLK GÖRÜNTÜLER























IFTE 2013 START VERDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Bencede gereksiz bir fuardi, fuarin temel amaci nasil ögrenci cekerizde 50.000€ + kdv ile atpl satariz o. Zaten ucus okullari haricindeki firmalarin ne kadar gereksiz olduğu ve atari salonunda olduğumuzu hissettiren duruslari olmamiştı. Ya arkadaş benim zaten telefonla da alabileceğim bilgileri orada tekrarlamak için neden açtın o standı. En ilginçide thy standı idi, kendileri bile soruların cevabını bilmemeli çok yardımcı oldu gerçekten. Ya abi pilot alımını üniversitenin mezun oldugun bölüme göre yapma saçmalığını artık dünyanın hiç bir yerinde böyle bir uygulama olmadını biri şunlara anlatsın ya. Adam doğru düzgün okula gitmiyo, işletme diploması aliyo, sonra standta duran bir eğitmen pilot abimiz , eeee analitik düşünme kabiliyeti daha yüksek onlarin diyo, ya arkadas söylesene matematik anlaminda yanlizca uçaktaki yakıt miktarini toplayip cikardiginizi. Bumu analitik düşünme. Neden mesela havacılığın en önemli unsuru olan iletişimi ön plana çıkarmıyosunuz mesela ingilizce bilmeyen onlarca pilotun olduğunu analitik düşünceyemi bağlıyosunuz? Neyse konu başka biryere gitti. Sonuç olarak fuar gerekliydi ama daha işe yarar bilgiler olmalıydı, firma olarak bende burdayım olayı biraz ilkel kaçıyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 11 yıl önce
Fuarın programında, Ulaştırma Bakanı ve SHGM Genel Müdürünün açılış konuşmaları yapacağı yer alıyor. Sayın Bakan ve Sayın Genel Müdür acaba neden açılışta yer almadılar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IFTE ~ 11 yıl önce
Neden katılmadıklarını kendilerine sormak lazım..
hayret ~ 11 yıl önce
artistler dolmuş fitre gitmiş deri gitmiş umurundamı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Açılış konuşmasında da bu kadar ylamalık olmaz yani.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne bu! ~ 11 yıl önce
gereksiz bir fuar..tr de havacılığın yerlerde olduğunu sadece ticari olduğunu bugün de gördük.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SEN ~ 11 yıl önce
sen ne kadar gereklisin acaba..aciz insan..
Nasyonel ~ 11 yıl önce
O kadar yabancı konuğum davet edildiği uluslararası bir organizasyonda yapılan konuşmaların Türkçe olması hiç te iyi olmadı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
simultane ~ 11 yıl önce
fuar süresince simultane tercuman vardı ve konuşmacıların yaptığı konuşmalar genelde türk öğrencileri ilgilendiriyordu,ayrıca bazı konuşmacılar yabancıydı ve yine tercumanlar çeviri yaptı.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000