20 Mayıs 2014, Salı 09:34:45

ILA BERLİN 2014 KAPILARINI AÇIYOR

Türkiye'nin partner ülke olduğu Uluslararası Berlin Uzay ve Havacılık Fuarı ILA 2014, bugün düzenlenecek resmi törenle kapılarını ziyaretçilerine açıyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Almanya’nın başkenti Berlin’de 2 yılda bir düzenlenen Uluslararası Uzay ve Havacılık Fuarı’nın (ILA) açılış törenine katılacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Almanya’nın başkenti Berlin’de 2 yılda bir düzenlenen Uluslararası Uzay ve Havacılık Fuarı’nın (ILA) bugünkü açılıştan önce Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği’nde verilen resepsiyona katıldı. Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir ve üst düzey askeri yetkililerin de katıldığı resepsiyonda, üst düzey Alman yetkililer ve Berlin’de mukim kordiplomatiğin temsilcileri de yer aldı.

TÜRKİYE PARTNER ÜLKE OLDU

Bakan Lütfi Elvan, bugün Almanya Başbakanı Angela Merkel ile birlikte 25 Mayıs’a kadar sürecek olan ILA fuarının açılışını yapacak. Yaklaşık 40 ülkeden bin 200 firmanın katıldığı fuarda bu yıl partner ülke olacak olan Türkiye, 865 metrekarelik alanda temsil edilecek. Fuara Türk savunma sanayi firmalarından TAI, Havelsan, Roketsan, Alp Havacılık, STM, Figes, Bites, OSSA, TÜBİTAK Uzay, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği ve Türk Hava Yolları katılacak.

Türkiye, her iki yılda bir düzenlenen fuara 2008 yılından bu yana katılıyor. Türkiye'den önce Berlin Uzay ve Havacılık Fuarı'nda Rusya, Hindistan, İsviçre ve Polonya partner ülke unvanını taşıdı.

Fuar, Alman Uzay ve Havacılık Sanayii Birliği (BDLI) ve Berlin Fuarcılık şirketi tarafından organize ediliyor.

 

ILA BERLİN 2014 KAPILARINI AÇIYOR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000