26 Kasım 2013, Salı 09:28:32

KOTİL AVRUPA HAVACILIĞININ ZİRVESİNE ÇIKIYOR

390 bin çalışanı bulunan 31 üyeli Avrupa Havayolları Birliği'nin başkanlığına THY Genel Müdürü Temel Kotil getiriliyor. Kotil'in 2 yıllık görevi 29 Kasım'da resmen başlayacak.
  • koşarken, ayaklarınız altında ezdiniz kır çiçeklerinin vebali boynunuzdadır. Hayırlı uğurlu olsun
  • Sen şu grevdeki işcilerin hakını bir ver bakalımki sonra bakan ol sayın kotil
  • Neden mi 3. dunya ulkesiyiz? Cunku sizin gibi ici kiskanclik ve hasetle dolu insanlar oldukca daha yukari cikmamiz mumkun degil. Avrupa ve dunya bu insanin basarisini goruyor ve takdir ediyor, siz kimsiniz ki? Sizi kim takar? Aynen devam edin bu kafa ile ancak Edirneye kadar beyler.
  • Sayın Kotil oradaki atamalarıda email adresinden mi yapacak acaba. THY de ne başarı sağladılarda orada başarıya ulaşacak mı acaba. Bu haberi Katilin başarısı göstermek oldukça yersiz ve komiktir. Nedeni şudur bu kurumun başkanlığı yapılan bir oylama sonucu değil Dönemsel Başkanlık yolu ile olmaktadır. Yani sırası gelen şirket kimse onun yöneticisi başkan olmaktadır. Burada bir başarı gösterilecekse zamanında THY i bur kurumun çatısı altına sokmayı akıl edenlerin başarısıdır.
  • Müslümana faydası ne?
  • thy de yollamanın yolunu bulmuşlar:)

Havacılık sektörünün en önemli organizasyonlarından Avrupa Havayolları Birliği'nin (Association of European Airlines-AEA) başına bir Türk geçiyor. Avrupa'nın en hızlı büyüyen hava yolu şirketi Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, AEA'nın Yönetim Kurulu Başkanı oluyor. Geçen yıl başkan vekilliği koltuğuna oturan Kotil, Avrupa'nın 31 şirketini kapsayan AEA'nın 2014-2015 döneminde kaptan köşküne oturacak. AEA, 29 Kasım'da yapılacak Başkanlar Kurulu toplantısında Temel Kotil'in 2 yıl sürecek görevini resmen açıklayacak.

1952'DE KURULDU

Brüksel'de bulunan AEA'nın toplantısında resmen duyurulacak olan başkanlık göreviyle Temel Kotil, ilk kez bu görevi Türk Hava Yolları adına üstlenecek. 1952'de Air France, KLM, Sabena ve Swissair'in bir araya gelerek kurduğu AEA'nın başına geçecek olan Kotil, yılda iki kez yapılan toplantılara başkanlık edecek. Başkanlık göreviyle Kotil, havacılık politikalarının oluşmasına yardımcı olacak. Air Transport World'a konuşan Kotil, Avrupa'nın dünya havacılık sektöründe en büyük pazar olduğunu dile getirdi. "Sivil havacılık hizmetleri ile küresel gelişmeye de önemli destek vererek büyük rol oynuyoruz" diye konuşan Kotil, THY'nin AEA içinde yüzde 12.5'lik payı olduğunu söyledi.

31 ŞİRKETTEN OLUŞUYOR

1952'de kurulan AEA'nın üyeleri arasında Aegan Airlinse, Air Berlin, Air France, British Airways, Brussels Airlines, DHL, Finnair, Iberia Airlines, Icelandiar, JAT Airways, KLM, TAP Portugal, Lufthansa, Virgin gibi 33 şirketi var.

2005 yılında 346 milyon yolcu taşıyan Avrupa Hava Yolları Birliği üyeleri 2010'da bu rakamı 400 milyonun üzerine çıkardı.

AEA üyesi şirketlerin 2010 verilerine göre taşıdığı kargo miktarı ise 6 milyon tonun üzerinde.

Günde 11 bin uçuş gerçekleştiren AEA üyeleri 170 ülkede 640 destinasyona uçuyor.

390 bin kişinin çalıştığı 33 şirketin 2010'daki cirosu 93 milyar euro.

KOTİL AVRUPA HAVACILIĞININ ZİRVESİNE ÇIKIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Gülün peşinden ~ 10 yıl önce
koşarken, ayaklarınız altında ezdiniz kır çiçeklerinin vebali boynunuzdadır. Hayırlı uğurlu olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sen şu grevdeki işcilerin hakını bir ver bakalımki sonra bakan ol sayın kotil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kiskanclik haset ~ 10 yıl önce
Neden mi 3. dunya ulkesiyiz? Cunku sizin gibi ici kiskanclik ve hasetle dolu insanlar oldukca daha yukari cikmamiz mumkun degil. Avrupa ve dunya bu insanin basarisini goruyor ve takdir ediyor, siz kimsiniz ki? Sizi kim takar? Aynen devam edin bu kafa ile ancak Edirneye kadar beyler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 10 yıl önce
Sayın Kotil oradaki atamalarıda email adresinden mi yapacak acaba. THY de ne başarı sağladılarda orada başarıya ulaşacak mı acaba. Bu haberi Katilin başarısı göstermek oldukça yersiz ve komiktir. Nedeni şudur bu kurumun başkanlığı yapılan bir oylama sonucu değil Dönemsel Başkanlık yolu ile olmaktadır. Yani sırası gelen şirket kimse onun yöneticisi başkan olmaktadır. Burada bir başarı gösterilecekse zamanında THY i bur kurumun çatısı altına sokmayı akıl edenlerin başarısıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saygılar, ~ 10 yıl önce
Müslümana faydası ne?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
S ~ 10 yıl önce
Beğenmeyen arkadaşlar iki satırla nedenlerini yazarlarsa kendi eksiğimi görebilirim. Saygılar,
S. ~ 10 yıl önce
5 olumsuz değerlendirme olunca açıklama yapmam gerekiyor: Temel Kotil Thy genel müdürü. Kendi ülkemde benim gibi 500'e yakın lisanslı yerli pilot işsizken THY yunanlı pilotu hatta en son Güney Kıbrıs Rum kesiminden pilot aldılar. Avrupa ülkelerinde çalışabilmek için AB pasaportu sahibi olma şartı aranıyorken Sayın Kotil'in AEA yönetim kurulu başkanı olmasının bize(müslümana) faydası nedir?
thy ~ 10 yıl önce
thy de yollamanın yolunu bulmuşlar:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000