26 Aralık 2013, Perşembe 13:10:23

KTHY'LİLERİN MAĞDURİYETİ SÜRÜYOR!

Kıbrıs Türk Hava Yolları eski çalışanlarının mağduriyeti sürüyor. Tazminat alacakları bulunan KTHY eski çalışanları henüz ödenmedi.
  • Emin olun şuan en çok zarar gören TR personeli olmuştur. KKTC personelinin zaten alacak ve tazminatlarını yüksek bölümünü ödemişlerdi bide üstüne memur yaptılar hepsini. TR personeli zırnık alamadı. Hala mahkemede sürünüyor alacaklarımız.
  • DHMI VE TAV ' A OLAN BORÇLAR NE OLCEK ...???
  • Sendikacılar doymak bilmez. Hep bana hep bana. Şirketini düşünen yoktu. Körü körüne sendikanın peşinden gidip el birliği ile batırdılar kthy nı. Grev yapmalar, iş yavaşlatmalar zamanı bugünleri düşünecektiniz. Şimdi sendikanın veya sendikacıların konuşma hakkı yoktur. Çıkın kthy personelinden özür dileyin
  • Verilecek bir hesap varsa onu da sendika verecektir. Kabul edilmesi mümkün olmayan artışlar talep eden ve sonunda şirketi batıran sendika hesap vermek zorundadır.

KKTC Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür Ve Spor Bakanı Serdar Denktaş'ın açıklamaları KTHY çalışanlarının tazminatlarının yılbaşından önce ödeneceği yönünde... Ancak, yeni yıla beş gün kala, tazminatların ödenebilmesi için yapılması gereken bürokratik işlemler henüz tamamlanmadı. TÜRK-SEN Başkanı Arslan Bıçaklı ise konuyu “Kıbrıs Sorunu”na benzetti.

Kıbrıs Postası'nda yer alan habere göre; 28 milyon TL tazminat alacakları bulunan KTHY eski çalışanlarının mağduriyeti devam ediyor.

KTHY eski çalışanlarının henüz tazminatlarını alamamalarının sebebi olarak ise Maliye Bakanlığı’ndaki bürokratik işlemler gösteriliyor.

Denktaş: “Yılbaşından önce önemli bir bölümü tamamlanacak”

25 Kasım tarihinde, KKTC Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş yaptığı bir açıklamada, "Ümit ederim ki yılbaşından önce en azından tazminatlar kısmı, bütünü değilse bile önemli bir bölümü, tamamlanmış olacak. Para toplandıktan sonra geriye kalan mağduriyetleri de ortadan kaldırılacak. İhtiyat Sandığı da taksitlendirilecek..." demişti.

Yorgancıoğlu: “Yılbaşından önce ödeme yönünde karar ürettik”

KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu ise, 19 Aralık tarihinde konu ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak, hükümetin eski Kıbrıs Türk Hava Yolları çalışanlarının alacaklarının bir kısmı yılbaşından önce ödeme yönünde karar ürettiğini açıklamıştı.

Yorgancıoğlu yaptığı yazılı açıklamada, “Eski Kıbrıs Türk Hava Yolları uçak yedek parçaları satışı ve değişik gelirlerden sağlanacak bir miktar kaynağın eski Kıbrıs Türk Hava Yolları çalışanlarının alacaklarının bir bölümünü karşılaması öngörülmektedir. Bu ödemenin yapılabilmesi için gereken bürokratik işlemler tamamlandıktan hemen sonra, yılbaşından önce, söz konusu ödeme yapılacaktır” ifadelerine yer vermişti.

Sözler verildi, bürokratik işlemlerin tamamlanması bekleniyor

Hükümet kanadının vaatleri, KTHY eski çalışanlarının alacaklarının “bir bölümü”nün yılbaşı öncesinde ödeneceği yönünde iken, bürokratik işlemlerin yılbaşından önce tamamlanıp tamamlanamayacağı merak konusu...

Bıçaklı: “Bu iş Kıbrıs Sorunu’na döndü!”

“Bu işin peşindeyiz” diyen KKTC Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, yetkili mercilerle görüşmeler yaptıklarını ve kendilerine bir problem olmadığının söylendiğini anlattı.

Tazminatların ödenebilmesi için formalitelerin tamamlanmasının beklendiğini ifade eden Bıçaklı, “Bu iş Kıbrıs Sorunu’na döndü, en geç Pazartesi ödemenin yapılması gerekir” dedi.

Özkardaş: “Sokağa atıldılar, işsiz ve aşsız kaldılar”

Öte yandan, KKTC Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş da yaptığı açıklama ile KTHY eski çalışanlarının alacaklarını söz verildiği gibi yılbaşı öncesi almasını talep etti.

Batırılan KTHY’nın çalışanlarının, sokağa atıldıktan sonra uzun süre işsiz ve aşsız kaldığına vurgu yapan Özkardaş, 28 milyon TL tazminat alacakları bulunan KTHY mağdurlarının, KTHY yedek parçalarının satışından elde edilen 1.300.000 TL ve batık bankalardan alınan ve Türkiye’ye ait olan 8 milyon 700 bin TL tutarındaki toplam 10 milyon TL’nin dağıtılması için gerekli tüm çalışmaları yaptıklarını ifade etti.

Özkardaş, gelinen aşamada, Elçiliğin 8 milyon 700 bin TL tutarındaki parayı KTHY çalışanlarının alacaklarının ödenmesi için Maliye’ye aktarımını sağlayacak olan teknik heyetler arasındaki düzenleme henüz yapılmadığı için, bu paranın hala Merkez Bankasında bekletildiğini aktardı.

KTHY'LİLERİN MAĞDURİYETİ SÜRÜYOR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

geçin bu işleri ~ 10 yıl önce
Emin olun şuan en çok zarar gören TR personeli olmuştur. KKTC personelinin zaten alacak ve tazminatlarını yüksek bölümünü ödemişlerdi bide üstüne memur yaptılar hepsini. TR personeli zırnık alamadı. Hala mahkemede sürünüyor alacaklarımız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
DHMI VE TAV ' A OLAN BORÇLAR NE OLCEK ...???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sendikacılar doymak bilmez. Hep bana hep bana. Şirketini düşünen yoktu. Körü körüne sendikanın peşinden gidip el birliği ile batırdılar kthy nı. Grev yapmalar, iş yavaşlatmalar zamanı bugünleri düşünecektiniz. Şimdi sendikanın veya sendikacıların konuşma hakkı yoktur. Çıkın kthy personelinden özür dileyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hesap ~ 10 yıl önce
Verilecek bir hesap varsa onu da sendika verecektir. Kabul edilmesi mümkün olmayan artışlar talep eden ve sonunda şirketi batıran sendika hesap vermek zorundadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatan sag olsun! ~ 10 yıl önce
Sendika dediğin üyesi ile ve üyleri ile yaptırımı ve eylemleri kadar vardır, şirket yönetiminde etkilidir. Siz de üyeleri olarak (üyesi isen) sendikanın her dediğini yapıp, greve gidip, iş yavaşlatıp şirketi bu hale getirmeseydin! Canla başla çalışıp şirketi kurtarmayı amaç edinseydin. Şimdi vatan sağ olsun demenin zamanıdır. KKTC hükümeti bu tazminat vs.leri kendisi ödemeyeceğine göre iş yine T.C.'ye kalacaktır. Kurtarma çabası zamanında T.C.'ye destek olmadısyan şimdi bari maddi yük olma, vatan sağ olsun de geç.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000