13 Eylül 2011, Salı 07:55:06

"LALE DEVRİ YAŞAYANLAR HESAP VERECEKLER"

"KTHY Alacaklıları CAS Ltd.’e ait hisselere HACİZ koymaya Hazırlanıyor!!!"
  • yorum yapmaya bile gerek yok.
  • 5 uçagı olup 1100 çalışanı olan vede 13. ve 14.maaşı alıp nasıl ayakta durur bu şirket rapor alanlar 1 ay hiç işe gitmeden maaş alanlar oldudgu sürece bu firma batmaya mahkum ne zamana kadar TC yardım eder,???????????
  • Sendikacılar cepleri doldurdu. Grev yaptı. Zam istedi. Verilen zamlar yetmedi. Şirket battı. Eeee bunun sorumlusu kim ? Ben miyim ? Sendika. Sendika şimdi de KTHY eski çalışanlarını devlete alınması için çıkarılan kanuna da karşı çıkıyor. Peki ne istiyorsunuz allah aşkına ? Nedir bu şımarıklık ? Ülkeyi mi batırmak istiyorsunuz ? Açıkça söyleyinde bilelim.
  • öncelikle ağzınıza sağlık sizden ricam bunuda yazın üvey evlat olarak görülen ve herzaman hakları verilmeyen ve tazminatları ödenmeyen türkiye deki 51 kardeşinizin 1 yıldır madur perşan ve muhtac duruma bile düşen aile sahibi vs personollerin hakları için kktc hükümeti neden hala birşeyler yapmıyor devlet vatandaşa hizmet ve huzur ve refah için vardır emin olun bu davalar bittikten sanra kktc devletini aihm dava edicem benim bozulan sağlığım borçlarımın durmadan katlandığının hesabını verecek
  • Yok Ettiler Güzelim Kthy yi Bu Güzel Aileyi :( Bunu Yapanlar Elbet Zamanı Gelince Bunun Hesabını Vereceklerdir!! Ne olursa olsun kthy bir başkaydı :(
  • Alacaklılar sendikaları mahkemeye versin. Paraları onlar batırdı. Yıllarca adam gibi uçan şirketi yaptıkları grevler ve doymak bilmez maaş istekleri ile bugünlere taşıdılar. Zoru başardılar.
  • kthy den cebini direk dolduranlar = genel müdürlükteki 3-4 müdür.. --- dolaylı dolduranlar = özellikle ingiltere'deki acentalar.. kimin ne yaptığını herkes biliyor..
Israrla ve inatla KTHY dosyasını irdelemeye devam ediyorum ve edeceğim. KTHY’nı iflasa sürükleyen, Yasal yükümlülüklerini yerine getirmeyen ve KTHY’ndan cebini dolduranlar bunun hesabını Yargıya vereceklerdir.
 
Bunun için de tasfiye işlemlerini sürdüren Şirketler Mukayyitliği’ne ve Yargıya büyük bir sorumluluk düşmektedir!!!
 
Şahsım adına bu konunun sonuna kadar da takipçisi olacağıma söz veriyorum...
 
Şimdi gelelim son gündem maddesine. 
 
İflas eden KTHY’nın borçlarına karşılık başta THY olmak üzere birçok alacaklının dava açtığını biliyoruz.
 
Alacağı olan ve henüz hiçbir girişim yapmayanlar da var ise, Mahkeme tarafından şirketin tasfiyesi için Şirketler Mukayyitliği’nde açılan inceleme masasına başvuru yaparak, alacağını talep etsin!!!
 
Çünkü bugünlerde yine ilginç olaylar oluyor...
 
Çalışanların birikimlerinin yatırıldığı İhtiyat Sandığı fonuna ait paraların da battığı KTHY olayında gözden kaçan bir ayrıntı son günlerde ilginç bir şekilde gündeme gelmeye başladı.
 
Hiçbir varlığı olmayan ve değeri sıfır olduğu iddia edilen KTHY’nın ayni zamanda Ercan Havalimanı'ndaki yer hizmetlerini 2008'den beri yürüten CAS Ltd.’in %50 ortağı olduğunu biliyor muydunuz?
 
Diğer ortak ise %50 ile Havaş Havalimanı Yer Hizmetleri A.Ş..
 
KTHY’nın tasfiyesi sürecinde alacaklı olanlar şimdi KTHY’nın CAS Ltd. içindeki %50’lik hissesine haciz koymaya hazırlanıyorlar.
 
Diğer bir taraftan ise CAS Ltd.’in %50’lik hissesinin sahibi olan KTHY’nın hisselerini sessiz sedasız satın almak isteyen bazı kişiler ortada dolaşmaya başladılar...
 
KTHY tasfiye aşamasında. Dolayısıyla CAS Ltd’in %50’lik hissesi üzerindeki tek yetki Mahkeme tarafından tasfiye memuru olarak atanmış olan Şirketler Mukayyitliği müdüründe.
 
Ne ilginçtir ki, CAS Ltd. Yönetim Kurulu’nda, KTHY’nın hissesini temsilen hiçbir kimse yok.
 
Yarın sabah CAS Ltd. karar alacak olsa Şirketler Mukayyitliği’nin bilgisi olacak mı?
 
HAYIR!
 
CAS Ltd’in Yönetim Kurulu’nda KTHY’nı temsilen Ekonomi Bakanlığı adına Sn. Koralp Şerifoğlu ve Ulaştırma Bakanlığı adına da Mehmet Özçelik bulunmakta.
 
Her ikisi de atanmış kişiler.
 
Onların en azından birinin yerine Şirketler Mukayyidinin atanması gerek!!!
 
Çünkü şirket tasfiye halinde ve ne enteresandır ki CAS Ltd’in A tipi özellikli hissesine sahip KTHY’nı temsilen tasfiye memuru kimseyi atamadı!!!
 
Şirketler Mukayyitliği’nin tasfiye işlemlerini sürdürmekte olduğu KTHY’nın CAS Ltd’deki hissesini yönetmek adına hemen Yönetim Kurulu’na birini ataması gerekmektedir.
 
Fasıl 113 Şirketler Yasası tasfiyedeki şirketler ile ilgili düzenlemeleri içermektedir.
 
İlgili Yasa uyarınca CAS Ltd’deki KTHY’nın hissesinin yönetim hakkı sadece ve sadece tasfiye memurundadır.
 
Bu hisse satılamaz ve devredilemez!!! Ayrıca CAS Ltd’in de Direktörleri, tasfiye memuruna karşı sorumludurlar!!!
 
Çok merak ediyorum;
 
CAS Ltd olarak Yönetim Kurulu’nda veya Şirket Direktörünün aldığı kararlardan, KTHY hissesi adına Şirketler Mukayyitliğinin bilgisi var mı?
 
CAS Ltd hissedarları ve Yönetim Kurulu, KTHY’nın tasfiye kararı ile ilgili herhangi bir karar aldı mı?
 
CAS Ltd’in 2010 yılı yıllık denetlenmiş hesaplarında KTHY’nın tasfiye işlemleri ile ilgili olarak açıklayıcı bir bilgi var mı?
 
Yoksa onun hesapları da mı Devlete sunulmadı?
 
Ayrıca, üç yıldır KTHY’nın hesaplarını Devlete sunmayan Yönetici ve sorumlular, CAS Ltd’deki hisseleri adına nasıl bir açıklama yapacaklar?
 
Bu hisse karşılığında KTHY hesaplarına herhangi bir karşılık var mı?
 
KTHY’ndan alacaklı olup şirkete haciz getirerek KTHY binasındaki klimalarını dahi söktüren alacaklılar, size KTHY’nın CAS Ltd’e %50 oranında ortak olduğunu ve bu şirketin Ercan Havalimanı’nda faaliyette olduğunu söyleyen hiç oldu mu?
 
Üstüne üstelik CAS Ltd’in Ortağı olan Havaş Havacılıkları Yer Hizmetleri Anonim Şirketinin ortakları da büyük ve Kurumsal firmalardan oluşuyor.
 
Tüm Dünya’nın ayakta alkışladığı TAV Havalimanı Holding (%65) ve HSBC Investment Bank Holding Plc. (%35) Havaş Havacılık Yer Hizmetleri A.Ş’nin ortakları. Onlar acaba CAS Ltd’e ait hisselerin satın alınmasına çalışılması konusundan haberdar mı?
 
Ve gelelim son günlerde el altından iş bitirmeye çalışan bazı arkadaşların çabalarına...
 
Bazı arkadaşlar el altından CAS Ltd’deki KTHY hisselerini satın almaya çalışıyorlar...
 
CAS Ltd’in hisseleri Fasıl 113 Şirketler Yasası altında düzenlenen ilgili maddeler uyarınca, tasfiye işlemlerinin sonlandırılmasına kadar SATILAMAZ-DEVREDİLEMEZ. KTHY’na Mahkeme Kararı ile atanan Mukayyit, böyle bir devre asla izin vermez, veremez...
 
Öncelik alacaklıların olmak şartıyla, CAS Ltd’in Tüzüğü uyarınca da Havaş A.Ş.’nin rüçhan hakkı (ön alım hakkı) bulunmaktadır.
 
Eğer o da almaz ise, tasfiye memurunun belirleyeceği fiyat üzerinden halka duyuru yapılarak satışı çıkılmak zorundadır!!!
 
Cumhuriyet Meclisi’nde KTHY hakkında soruşturma yapan Sn. Vekillerimize de duyurulur!!!
 
Raporunuzda CAS Ltd’e de yer vermeniz gerekiyor...
 
En azından kendi ellerinizle öldürdüğünüz KTHY’nın cenazesini doğru kaldırın, bir de Fatiha okuyun...
 
Ve son olarak şunu söylemek istiyorum;
 
Bu ülkede yıllardan beri süre gelen gölge oyunları artık bir son bulmalıdır.
 
Bu ülkenin, halkın varlıklarını kullanarak veya satarak şahsi varlık elde etmiş olan herkes bunun hesabını verecektir...
 
Gün gelir bir deli çıkar ve bunun hesabını size sorar...
 
Tek arzum ve dileğim bu halkı varlıklarını gasp ederek kendine çıkar sağlayıp “Lale Devri” yaşayanlar, günü geldiğinde “cesaretle” Yargıya hesap verirken de gülmeye devam etsinler...
 
Çünkü biz sevinçten ağlayacağız!!!

Mehmet Saydam / Kıbrıs Postası
"LALE DEVRİ YAŞAYANLAR HESAP VERECEKLER"

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
yorum yapmaya bile gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
5 uçagı olup 1100 çalışanı olan vede 13. ve 14.maaşı alıp nasıl ayakta durur bu şirket rapor alanlar 1 ay hiç işe gitmeden maaş alanlar oldudgu sürece bu firma batmaya mahkum ne zamana kadar TC yardım eder,???????????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sendikacılar cepleri doldurdu. Grev yaptı. Zam istedi. Verilen zamlar yetmedi. Şirket battı. Eeee bunun sorumlusu kim ? Ben miyim ? Sendika. Sendika şimdi de KTHY eski çalışanlarını devlete alınması için çıkarılan kanuna da karşı çıkıyor. Peki ne istiyorsunuz allah aşkına ? Nedir bu şımarıklık ? Ülkeyi mi batırmak istiyorsunuz ? Açıkça söyleyinde bilelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
öncelikle ağzınıza sağlık sizden ricam bunuda yazın üvey evlat olarak görülen ve herzaman hakları verilmeyen ve tazminatları ödenmeyen türkiye deki 51 kardeşinizin 1 yıldır madur perşan ve muhtac duruma bile düşen aile sahibi vs personollerin hakları için kktc hükümeti neden hala birşeyler yapmıyor devlet vatandaşa hizmet ve huzur ve refah için vardır emin olun bu davalar bittikten sanra kktc devletini aihm dava edicem benim bozulan sağlığım borçlarımın durmadan katlandığının hesabını verecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yok Ettiler Güzelim Kthy yi Bu Güzel Aileyi :( Bunu Yapanlar Elbet Zamanı Gelince Bunun Hesabını Vereceklerdir!! Ne olursa olsun kthy bir başkaydı :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Alacaklılar sendikaları mahkemeye versin. Paraları onlar batırdı. Yıllarca adam gibi uçan şirketi yaptıkları grevler ve doymak bilmez maaş istekleri ile bugünlere taşıdılar. Zoru başardılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kthy den cebini direk dolduranlar = genel müdürlükteki 3-4 müdür.. --- dolaylı dolduranlar = özellikle ingiltere'deki acentalar.. kimin ne yaptığını herkes biliyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000