19 Ağustos 2013, Pazartesi 14:47:36

MAKAM ARABALARINI KALDIRACAĞIZ!

Hava İş Sendikası yönetimine talip olan gruplardan Gökkuşağı Hareketi, bugün Atatürk Havalimanı’nda bir basın toplantısı düzenledi.
  • Sayın NET bahadır altanın broşürü söylediğiniz şekilde bastırdığını ispatlarsanız. Bu seçime katılmayacağına söz veriyorum. Ama maalesef çamur at izi kalsın taktiğiniz tutmayacak.
  • Sn. Gökküşağı temsilcileri! Yıllarca atilayın yanında onun yalakalığını yaptınız. Sonra işten atılınca güce hakim olmak için sözde muhalif oldunuz..hatta olamadınız.elinize yüzünüze bulaştırdınız. Şimdi yanınıza bide cemaatci teknisyen almışsınız. Bu karışım bence biraz "prensip fakiri". Özetle olmamış
  • geçende ali gülçiçek ve ekibi tekniğe geldiler adamların hepsinin emekliliği gelmiş sendikaya kapakmı atmaya çalışıyorlar ayrıca benim bildiğim bahadır kaptan ve ekibi daha önce temsilciyken ayçin ağanın yanlışlıklarına karşı çıkıp ayrılmışlar ayrıca ali gülçiçek pek konuşmayı bile beceremiyor bizim hakkımızı savunamaz ama bahadır kaptanın ağzı laf yapıyot ve çok ikna edici biri
  • Geliyor Geliyor Geliyor Bahadir ALTAN geliyoor diye sesler duyulmaya basladi ekip odasında..Hep destek tam destek..
  • İnsan hırslarının esiri olursa,Sendikacılığı ve işçi mücadelesini kırkından sonra öğrenirse,sendikaya küfretmeyi marifet sayarsa valla işverencide olur,pegasuscuda olur,yalancıda.Bal gibi olmuş işte.AKP modelini niye seçtiği belli oluyor.
  • Bahadır Altan geçen dönem sağlıklı biri olduğu için uçabiliyordu. Pilot maaşını da bırakamadığı için de başkan olmadı.ancak şuan da sağlık problemi nedeniyle uçuşa elverişli olmadığından dolayı eğitimci olarak devam ediyor haliyle maaş düştü şimdi başkan adayı olması için sakınca kalmadı. Ali gülçiçekle neden ayrıldılar sanıyorsunuz adam para kazanamadığı için başkan olcam ben banane banane dedi. Şimdi soruyorum buna cevap versinler hem Bahadır Altan hem de Ali gülçiçek ; sizlere dağıttıkları tanıtım broşürlerini genel müdürlükteki matbaa da bedavaya bastılar mı basmadılar mı ? Bunun cevabını ben biliyorum yürekli sarı sendikacı arkadaşlar cevaplasınlar da işverenci muhalif grup nasıl olur herkes görsün ve anlasın bu sahtekarların ne mal olduğunu. Ha bu arada yakında 2 grup daha çıkarsa bunların içinden şaşırmayın çünkü bunlar 2 ye değil 4 bölündüler ..
  • Ali Sabancı+Bagadır Altan=Hava İş.Nasıl olacak bu iş.Bahadır yemezler thy sana ve sabancıya kapalı.Pegasusta beraber bir sarı sendika kurun.sen başkan ol sabancı fahri başkan olsun.Beraber ara sıra grev bazende kavga eder geçinir gidersiniz.Hayırlı işler bol güneşler.
  • Sn. ALTAN ekip çalışması yaptığınızı ve demokrasi lafını hiç ağzınızdan düşürmediğinizi görüyoruz da; acaba geçen dönem yaptığınız tek adam mantığı ile başkan adayını son dakika genel kurulda kendinizin belirlemesi nedeniyle seçim kaybedildiğinin farkındamısınız. acaba bu seçim kaybedilmesi nedeniylede tüm bu yaşananlarda en büyük sorumlunun kişisel egolarınızın ve hırsınızın neden olduğunu görebiliyormusunuz.
  • Aycin gitsinde kim gelirse gelsin..en kotusu aycinden iyidir...
  • Bahadır kaptanın 3 aydır grevi kırmak için yaptıklarını bilioruz biz ayrıca şu an yanındakiler neden grevde değiller bir de utanmadan üniformayla gelmişler hatta utanmadan işçinin hakkını koruyacaklarmış çok komiksinşz çook

Gökkuşağı Hareketi lideri Bahadır Altan başkanlığında bir basın açıklaması yapan ve soruları yanıtlayan grup, Hava İş yönetimini de sert bir dille eleştirdi.

Kaçırılan THY pilotları nedeniyle son derece üzgün olduklarını ve serbest bırakılana kadar siyah kurdela takacaklarını ifade ederek sözlerine başlayan Bahadır Altan, ‘Kaçırılan pilotlarımız nedeniyle oldukça üzgünüz. Pilotlarımızla ilgili ne yazık ki somut adımlar atılmıyor. Dün bir pilotumuz bir protesto yaptı ve son derece de haklıydı.  Bireysel ve doğru bir tepkiydi.  Bu konuyla ilgili somut adımlar atılmıyor. Bu konu sadece Dışişleri Bakanlığı’nın girişimlşeriyle çözülecek bir konu değil. Bu şekilde devam ederse uzun süre sonuç alınamaz. TALPA başta olmak üzere meslek grupları harekete geçmeli’ dedi.

‘MAKAM ARABALARINI ORTADAN KALDIRACAĞIZ’

Mevcut yönetimin çalışandan kopuk olduğunu ifade eden Altan, ‘Biz 2009’daki seçime de giren bir grubuz. O seçimi tartışmalı bir oy ile kaybettik. Amacımız sadece kişileri değil sendika mantığını da değiştirmek olacak. Mantık değişmezse aynı şeyler yaşanmaya devam edecek. Öncelikle sistemin doğrudan demokrasiyle idare edilmesi gerekli. Bu da işçilerin karar almaya doğrudan katılmasıyla olacak. Yönetim karar alırken, çalışan da o kararın içinde olacak. Tepede 9 kişilik bir yönetim kadrosu olacak. Bu 9 kişinin içinde kaptan, kabin memuru ve teknisyenler de olacak ki, işçiler doğrudan yönetimin içinde olsun.

Hava İş Sendikası demek, sadece THY demek değil. Özel sektörün çalışanları da  büyük sıkıntılar yaşıyor. Biz onları da sendikalı yapmaya söz veriyoruz. Sistemi tamamen değiştireceğiz. Makam arabalarını ortadan kaldıracağız. Çünkü makam arabası kişiyi bambaşka bir insan yapıyor. İşçiden koparıyor. Biz bunu kaldıracağız ki, yönetici personelin yanında olsun.

Ayrıca personele sağlacanak hukuk desteği de ücretsiz olacak. Hava İş Sendikası 29 Mayıs’taki eylemden sonra personele sahiplenmedi. Mahkemede bile ‘işçi kendi hareket etmiştir. Bizimle ilgisi yok dedi’. İşten çıkarılan personel için tazminattan yüzde 10 avukat parası istediler. Böyle birşey olamaz. Bizim dönemimizde hukuk desteği ücretsiz olacak’ şeklinde konuştu.

‘İŞÇİ KÜFÜRBAZ BİR DİL İSTEMİYOR’

Yönetimde bulunanların dilinin de çok önemli olduğunu vurgulayan Altan, ‘İşçi küfür ve hakaret eden yönetici istemiyor.  Bu konu son derece hassas bir konu. İşverenle kavga eden bir yönetim tarzını benimsemeyeceğiz. Bizim dilimiz bu olmayacak’ ded.

HAVA İŞ’İN 2 GÜNLÜK OTEL MASRAFI 300 BİN TL TUTTU!

Hava İş Sendikası’nın gelir-gider konusunda şeffaf olmadığının altını çizen Altan, ‘geçtiğimiz genel kurulda 2 günlük otel masrafını 300 bin lira gösterdiler. Bunu açıklayamıyorlar. Biz bu konuyu mahkemeye de taşıdık. Bizim dönemimizde aylık yönetim kurulu toplantısı işçilerle olacak. Onların seçtiği temsilcilerle olacak. Ne işçiden ne de işverenden hiçbir şey saklamayacağız. Şeffaf olacağız. Şu anki masraflarımız da dostlarımızın katkısı ile oluyor. Topladığımız 50’şer liralarla masraflarımızı karşılıyoruz’ dedi.

Emek Meclisi ile ilgili de konuşan Altan, ‘Geçen seçimde de benzer bir durum oldu. Herkes grubunu kurup seçime katılabilir. Ama bu iş, ben yaparım demekle olmaz. Bazı şeyler vaad etmeniz gerekir. Hava İş başka yollara başvurmazsa bizim oy kaygımız yok’ şeklinde konuştu.

SEÇİME AK PARTİ MODELİ

BDP'nin eşbaşkanlık sistemini kullanarak girdiği bir önceki sendika yarışını kaybeden Gökkuşağı Hareketi, bu kez AKP'nin de kullandığı en fazla üç dönem yönetime seçilebilme sistemini seçim kozu olarak kullanacak. Gökkuşağı Hareketi’nin lideri Bahadır Altan yönetimde kalma süresini sınırlandıracaklarını vurgulayarak, ‘Biz yönetimde kalma süresini 3 dönemle sınırlandırıp, genel kurulu da 3 yılda bir yapacağız. Temsilcileri de işçilerin kendisi seçecek’ dedi.

Uçucu personelin haklarının korunması konusunda yasaların yetmeyeceğini sözlerine ekleyen Altan, bu konuda en önemli hususun örgütlenmek olduğunu ifade etti. Geçmiş dönemde TALPA’nın kararıyla greve benzer bir uygulamayla pilotların iş bıraktığını belirten Altan, ‘böyle bir örgütlenme ile sorunlar çözülür’ dedi.





MAKAM ARABALARINI KALDIRACAĞIZ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (53)

İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Sayın NET bahadır altanın broşürü söylediğiniz şekilde bastırdığını ispatlarsanız. Bu seçime katılmayacağına söz veriyorum. Ama maalesef çamur at izi kalsın taktiğiniz tutmayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Sn. Gökküşağı temsilcileri! Yıllarca atilayın yanında onun yalakalığını yaptınız. Sonra işten atılınca güce hakim olmak için sözde muhalif oldunuz..hatta olamadınız.elinize yüzünüze bulaştırdınız. Şimdi yanınıza bide cemaatci teknisyen almışsınız. Bu karışım bence biraz "prensip fakiri". Özetle olmamış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknisyen ~ 11 yıl önce
geçende ali gülçiçek ve ekibi tekniğe geldiler adamların hepsinin emekliliği gelmiş sendikaya kapakmı atmaya çalışıyorlar ayrıca benim bildiğim bahadır kaptan ve ekibi daha önce temsilciyken ayçin ağanın yanlışlıklarına karşı çıkıp ayrılmışlar ayrıca ali gülçiçek pek konuşmayı bile beceremiyor bizim hakkımızı savunamaz ama bahadır kaptanın ağzı laf yapıyot ve çok ikna edici biri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geliyor Geliyor ~ 11 yıl önce
Geliyor Geliyor Geliyor Bahadir ALTAN geliyoor diye sesler duyulmaya basladi ekip odasında..Hep destek tam destek..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olur..olur ~ 11 yıl önce
İnsan hırslarının esiri olursa,Sendikacılığı ve işçi mücadelesini kırkından sonra öğrenirse,sendikaya küfretmeyi marifet sayarsa valla işverencide olur,pegasuscuda olur,yalancıda.Bal gibi olmuş işte.AKP modelini niye seçtiği belli oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Net ~ 11 yıl önce
Bahadır Altan geçen dönem sağlıklı biri olduğu için uçabiliyordu. Pilot maaşını da bırakamadığı için de başkan olmadı.ancak şuan da sağlık problemi nedeniyle uçuşa elverişli olmadığından dolayı eğitimci olarak devam ediyor haliyle maaş düştü şimdi başkan adayı olması için sakınca kalmadı. Ali gülçiçekle neden ayrıldılar sanıyorsunuz adam para kazanamadığı için başkan olcam ben banane banane dedi. Şimdi soruyorum buna cevap versinler hem Bahadır Altan hem de Ali gülçiçek ; sizlere dağıttıkları tanıtım broşürlerini genel müdürlükteki matbaa da bedavaya bastılar mı basmadılar mı ? Bunun cevabını ben biliyorum yürekli sarı sendikacı arkadaşlar cevaplasınlar da işverenci muhalif grup nasıl olur herkes görsün ve anlasın bu sahtekarların ne mal olduğunu. Ha bu arada yakında 2 grup daha çıkarsa bunların içinden şaşırmayın çünkü bunlar 2 ye değil 4 bölündüler ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 11 yıl önce
işverence işten atılan bahadır altan mı şimdi thy matbaasında broşür bastırıyor yoksa ali gülçiçek mi yoksa her ikisi de mi ??? kim ??? ayrıca bu nasıl oluyor ??? eğer oluyorsa işveren bunu yaptıranları ve buna izin verip,göz yumanları cezalandırmaz mı ??? çok şaşırtıcı..
YOLMAZ BU İŞ. ~ 11 yıl önce
Ali Sabancı+Bagadır Altan=Hava İş.Nasıl olacak bu iş.Bahadır yemezler thy sana ve sabancıya kapalı.Pegasusta beraber bir sarı sendika kurun.sen başkan ol sabancı fahri başkan olsun.Beraber ara sıra grev bazende kavga eder geçinir gidersiniz.Hayırlı işler bol güneşler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DEMOKRASİ ~ 11 yıl önce
Sn. ALTAN ekip çalışması yaptığınızı ve demokrasi lafını hiç ağzınızdan düşürmediğinizi görüyoruz da; acaba geçen dönem yaptığınız tek adam mantığı ile başkan adayını son dakika genel kurulda kendinizin belirlemesi nedeniyle seçim kaybedildiğinin farkındamısınız. acaba bu seçim kaybedilmesi nedeniylede tüm bu yaşananlarda en büyük sorumlunun kişisel egolarınızın ve hırsınızın neden olduğunu görebiliyormusunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Aycin gitsinde kim gelirse gelsin..en kotusu aycinden iyidir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!! ~ 11 yıl önce
Bahadır kaptanın 3 aydır grevi kırmak için yaptıklarını bilioruz biz ayrıca şu an yanındakiler neden grevde değiller bir de utanmadan üniformayla gelmişler hatta utanmadan işçinin hakkını koruyacaklarmış çok komiksinşz çook

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000