29 Ekim 2012, Pazartesi 09:00:51

O ARIZA SADECE THY'DE GÖRÜLDÜ!

THY’nin uçuş planlama sistemi Flywize’deki arıza, programın yurtdışından kontrol edilmesi nedeniyle geç giderildi. Önceki günkü teknik arıza, sistemi kullanan 21 havayolu içinde yalnızca THY’de görüldü...
  • sadece thy'de olması çok ilginç
  • su komik yorumlara bakinca acaba bu adamlar nerenin vatandasi diye insanin aklina geliyor. kompleksli zavalliciklar thy kadar basiniza tas dussun
  • Torpilli akgençliğin kullanımında 72 milletin sorunsuzca kullandığı program bile isyan bayrağını çekmiş:"Yeter bu kadar da torpilde olmaz..."
  • bu tarz durumlarda sevinenlere niye kiziyorsunuz?? onlar da tepkilerini boyle dile getirebiliyorlar..o arkadaslarin bunca sene haklarini yiyenlere,onlarin aidiyet duygusunu oldurenlere, sevklerini kiranlara kizmiyorsunuz da tepkisini gosterenlere vatan haini bilmem ne diyorsunuz??? asil sizler hainsiniz..arkadaslarinizin haklari yendi,yeniyor hala isveren yalakaligi,yagciligi yapiyorsunuz!!!! ayip be utanin !!!!
  • TAKUNYA VE TORPIL HAVAYOLLARI YA DA TEMEL VE HAMDI HAVAYOLLARI VEYA TRABZON VE RIZE HAVAYOLLARI NIN AMMA DA SAKSAKCISI VARMIS ...INSANLAR FIKIRLERINI SOYLEYEMEYECEKLER MI?? SIZE MI SORACAKLAR?? ADAM OYLE HISSETMIS YORUMUNU YAPMIS SIZE NE?? HIC BIR KEZ OLSUN BOYLELERINE DEGIL DE ONLARI BOYLE HISSETTIRENLERE TEPKI GOSTERDINIZ MI ? EY MILLET BU INSANLAR SISIZN ICIN BOYLE YORUMLAR YAPIYORLAR NEDIR BU ISIN ASLI DEDINIZ MI? YOK..DIYEMEZSINIZ DE..CUNKU ONLARDAN MAMALANIYORSUNUZ DA ONDAN!
  • beter olsunlar rumuzlu kardesim, ulkemizde bi grup insanin ruh halini cok iyi yansitmissin. ezik, kendisi bi is yapamamis ve baskasinin felaketinden mutlu olan insanin ruh halini cizmissin. senin gibi insanlarla ayni ulkede yasadigim icin kendimden utaniyorum sahsen. ucaklar yerde kalmis, insanlar magdur olmus alanda ama senin umrumda degil. yeter ki senin karsitlarin zor duruma dussun. senin gibi insanlarin inadina, durmak yok, yola devam.
  • Anlamadigim better olunca senın cıkarın ne 20.000 calısanmı yoksa senmı. Kendını adam gıbı yapacak bırsey bul!
  • ohhh iyi olmusss...daha da beter olsunlarrrr !!!! 21 sirketten bir tek sende oluyorsa buna ne denir?? ilahi adalet denirrrr...
  • Bilgisayara "yavrum" yazmıştır.....
  • British Midland, Hello, Lauda, USA3000, Wizz Air hepsi kapandi!

Türk Hava Yolları’nın (THY) önceki gün birçok seferinin gecikmeli yapılmasına neden olan uçuş plan sistemindeki arıza, programın üreticisinin yurtdışından devreye girmesiyle yaklaşık 7 saat sonra giderildi. THY’nin 2009 yılından bu yana kullandığı Avusturya merkezli f:wz firmasına ait olan uçuş plan sistemi Flywize’de yaşanan önceki günkü aksaklık, bu programı kullanan havayolu şirketleri içinde yalnızca THY’de görüldü. Sistemdeki arızaya ilişkin siber saldırı düşüncesi gündeme gelse de, arızanın programdan kaynaklandığı ve bakım ve işletiminin yurtdışından yapılması nedeniyle, arızanın giderilme süresinin uzadığı belirtildi.

SEFERLER YAPILIYOR

Önceki gün saat 10.00’da meydana gelen ve çözülmesi 17.00’yi bulan arızanın giderilmesi için Flywize’in üreticisi yurtdışından devreye girdi ve sorun çözüldü. Ancak sorun çözülene kadar, uçak seferlerinde gecikmeler yaşandı ve 2 bin yolcu da otellere yerleştirildi. Seferlerin normal seyrine dönmesi ise saat 20.00’yi buldu. Arıza nedeniyle bazı seferler gecikmeli gerçekleştirilirken, THY’nin günde tek sefer uçtuğu uzun hatlara yönelik uçuşlar da dün yapıldı ve arıza sebebiyle oluşan mağduriyetler ortadan kaldırıldı. Bu arızanın THY olan ekonomik zararı ise önümüzdeki günlerde belli olacak.   

TASARRUF SAĞLAYACAK

THY, Flywize uçuş planlama sistemini 2009 yılında kullanmaya başladı. THY’nin 2010 faaliyet raporunda, sistemin kullanılmasından dolayı insan faktöründen kaynaklanan operasyon hatalarının minimuma indirgendiği ifade edildi. Öte yandan THY, Flywize ile 16 milyon dolar tasarruf etmeyi hedefliyordu.

Pilotlar geliştirdi

AVUSTURYA-Viyana merkezli f:wz, 1987 yılında uçuş planlama yazılımları üretmek üzere kuruldu. Avusturya Havayolları’nda çalışan iki pilot tarafından kurulan f:wz’nin ilk programını da yine Avusturya Havayolları kullandı.

Kimler kullanıyor

IATA, Air India, Atlas Air, Avusturya Havayolları, British Midland, FAA, Fly Dubai, Gulf Air, Hello, jet2.com, Lauda Air, Malezya Havayolları, Middle East, Polar Air Cargo, Swiss, Air Transat, THY, United Airlines, USA 3000, Virgin Atlantic Airlines, Wizz Air. (Hürriyet)

O ARIZA SADECE THY'DE GÖRÜLDÜ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

ilginç ~ 11 yıl önce
sadece thy'de olması çok ilginç

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kompleks baska bir sey degil ~ 11 yıl önce
su komik yorumlara bakinca acaba bu adamlar nerenin vatandasi diye insanin aklina geliyor. kompleksli zavalliciklar thy kadar basiniza tas dussun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TORPİL HAVA YOLLARI ~ 11 yıl önce
Torpilli akgençliğin kullanımında 72 milletin sorunsuzca kullandığı program bile isyan bayrağını çekmiş:"Yeter bu kadar da torpilde olmaz..."

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ASIL KENDINIZE KIZIN ~ 11 yıl önce
bu tarz durumlarda sevinenlere niye kiziyorsunuz?? onlar da tepkilerini boyle dile getirebiliyorlar..o arkadaslarin bunca sene haklarini yiyenlere,onlarin aidiyet duygusunu oldurenlere, sevklerini kiranlara kizmiyorsunuz da tepkisini gosterenlere vatan haini bilmem ne diyorsunuz??? asil sizler hainsiniz..arkadaslarinizin haklari yendi,yeniyor hala isveren yalakaligi,yagciligi yapiyorsunuz!!!! ayip be utanin !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SIZI GIDI SAKSAKCILAR SIZI ~ 11 yıl önce
TAKUNYA VE TORPIL HAVAYOLLARI YA DA TEMEL VE HAMDI HAVAYOLLARI VEYA TRABZON VE RIZE HAVAYOLLARI NIN AMMA DA SAKSAKCISI VARMIS ...INSANLAR FIKIRLERINI SOYLEYEMEYECEKLER MI?? SIZE MI SORACAKLAR?? ADAM OYLE HISSETMIS YORUMUNU YAPMIS SIZE NE?? HIC BIR KEZ OLSUN BOYLELERINE DEGIL DE ONLARI BOYLE HISSETTIRENLERE TEPKI GOSTERDINIZ MI ? EY MILLET BU INSANLAR SISIZN ICIN BOYLE YORUMLAR YAPIYORLAR NEDIR BU ISIN ASLI DEDINIZ MI? YOK..DIYEMEZSINIZ DE..CUNKU ONLARDAN MAMALANIYORSUNUZ DA ONDAN!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
beter olsunlar'a ~ 11 yıl önce
beter olsunlar rumuzlu kardesim, ulkemizde bi grup insanin ruh halini cok iyi yansitmissin. ezik, kendisi bi is yapamamis ve baskasinin felaketinden mutlu olan insanin ruh halini cizmissin. senin gibi insanlarla ayni ulkede yasadigim icin kendimden utaniyorum sahsen. ucaklar yerde kalmis, insanlar magdur olmus alanda ama senin umrumda degil. yeter ki senin karsitlarin zor duruma dussun. senin gibi insanlarin inadina, durmak yok, yola devam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beter olsuna! ~ 11 yıl önce
Anlamadigim better olunca senın cıkarın ne 20.000 calısanmı yoksa senmı. Kendını adam gıbı yapacak bırsey bul!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
beter olsunlar ~ 11 yıl önce
ohhh iyi olmusss...daha da beter olsunlarrrr !!!! 21 sirketten bir tek sende oluyorsa buna ne denir?? ilahi adalet denirrrr...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
! ~ 11 yıl önce
Bilgisayara "yavrum" yazmıştır.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
British Midland, Hello, Lauda, USA3000, Wizz Air hepsi kapandi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000