28 Eylül 2013, Cumartesi 09:53:44

ONUR AIR'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Dün AirportHaber'in duyurduğu Sami Alan'ın Onur Air Genel Müdürlüğü'ne getirilmesinin ardından resmi açıklama yapıldı...
  • Şirketler Dürüst, işini bilen, profesyonel ekipler ile yönetilirler. Dönerci bıçağı vb ile sadece DÖNER BÜFESİ VB YÖNETİLİR... Bu tez doğru olsa idi zaten yönetim de değişmezdi. :)
  • Ne oldu bakıyoruz koltuk kaybetme moduna girmişsiniz. Dönerciniz elindeki döner bıçağımı korkuttu. Onunla yönetecekse amenna sizin gibi idere etmesinde:)
  • yeni ekibe inşaallah pideci, simitçi, gazozcu, dönerci türü kişileri almaz. aksi halde bu kişiler çok sermayeler, firmalar ve yönetici başı yemişlerdir. tarih tekrar etmesin
  • Bugünkü Sn Sefer Levent'in köşe yazısını da okumanızı tavsiye ederim. Anlaşılan Onur Air hızla büyüyecek ve bir köprü görevi görecek. Iki seneye kalmaz halka da açılırsa kimse şaşırmasın.
  • onur eksik aciklamis: alan fona da hissedardır ve bu durumda onurdaki en buyuk hissedarlardan biridir. onur air satisinda bu minik detay aciklanmamisti.
  • Dinazorlaşmış ekibi bulunan onur'u aşarsa amenna. Ama bal tutan parmaklar buna izin vermeyecektir. Bu ekipteki şahsi kimlik yoksunu insanlar onuda kandıracaktır. Onurda iyi bir eliminasyon yapasa potansiyeli olan bu şirket şaha kalkabilir. Temennim odur ki: Eğer bu şirketten şu yada bu şekilde ayrılmış, istifa etmiş kişilerin düşüncelerine önem verme eğilimine giderse eminim ki başarılı olur. Yoksa iyi niyetinin kurbanı olur. Onurun şu andaki durumu hiçte iyi değil.
  • Siz akil sagliginizi kaybettiniz herhalde,o yuzden boyle yaziyorsunuz,biz malum sirketimizden de,faktorlerinden de gayet memnunuz,kuyruk acinizi baska yerde cikartin,Sami beye Onur air de basarilar!???
  • Ekonomik özgürlüğü olan hiçkimse 2 önemli faktör nedeniyle malum şirketde 1 seneden fazla çalışamaz aksi taktirde akıl sağlığını kaybeder bu nedenle malum şirketden kaçması son derece doğal ancak profesyonel kariyerine ara vereceğini buna rağmen bazı yurt dışı operasyonlarda ortaklığının devam edeceğini açıkladıktan sonra rakip bir firmaya geçmesi çok etik olmuş....
  • ali babacan'in kuzeni olmasaydin yine de genc yasinda once thy'na direk baskan yardimcisi olarak girip sonra orada bir takim olaylara karisip ceza almadan sivisip diger sirketlere de bu kadar cabuk ve kolay ust yonetici olarak gecebilir miydin ey kul hakki yiyen torpilli ???
  • Sayın Sami Alan Bey havacılıkta bir dahi oldugunu butun dunya biliyor. Kendisi ile yakın calısma firsatı buldum ve cok seyler ogrendim. Hem alcak gonullu, hem sevecen bir lider. Onur Havayollarının buyuk kazancı, ve Turkiye miz icinde halk ın daha ucuz ve ekonomik ucmasını saglayan bu degerli kisileri desteklemek vatanımız icin bir gorevdir.

Onur Air'den yapılan açıklamada:

Türkiye’nin köklü özel havayolu şirketi Onur Air'in yeni Genel Müdürü Sami Alan oldu. Onur Air Yönetim Kurulu, Sami Alan'ı Genel Müdür (CEO) ve İcra Kurulu Başkanı olarak atadığını duyurdu.

Havacılık sektoründe 13 yıllık deneyimi içerisinde Amerika ve Türkiye'de pek çok ticari ve üst yönetim rolü üstlenen Sami Alan, 2004-2012 yılları arasında THY'de çalıştıktan sonra, Atlasjet'in İcra Kurulu Başkanlığı görevini yürütmüştü.

Onur Air Yönetim Kurulu Başkanı Cankut Bagana, “Bir süredir üstlendiğim Genel Müdürlük görevini Sayın Sami Alan’a devrediyorum. Havacılık sektöründe uzun yıllardır deneyimi bulunan Sami Alan, Genel Müdür unvanın yanısıra şirketimizin İcra Kurulu Başkanlığı görevini de yürütecektir. Bu atamanın şirketimize ve Türk Sivil Havacılığı’na hayırlı olmasını dilerim“ dedi.

Onur Air Genel Müdürü Sami Alan ise yeni göreviyle ilgili şu değerlendirmede bulundu:

“Özel havacılık tarihimizin en köklü, deregülasyon öncesi kurulmuş ve 21 yıldır özel havayolları sektörüne öncülük etmiş bir kurum. Böylesine önemli bir kurumun liderliğine seçilmenin büyük bir ayrıcalık olduğunu düşünüyorum. Kendi işlerimle ilgilenmek için profesyonel kariyerime ara vermeyi planladığım bir dönemde aldığım gurur verici bir teklif oldu. Geleceğe yönelik yeni bir marka vizyonuyla hareket edeceğiz. Ortaya koyacağımız stratejik yaklaşım ile Onur Air'in geleceğini şekillendirecek yatırımlara yön verecek olmaktan büyük heyecan duyuyorum“

Sami Alan kimdir?

1975 Mersin doğumlu, Ankara Fen Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu.

1999-2001 yılları arasında University Of California, Irvine MBA eğitimi sırasında havayolu gelir yönetimi sistemleri konusunda Prof. Reynold Byers ile beraber çeşitli havacılık projeleri üzerinde çalıştı.

2001-2004 yılları arasında daha sonra US Airways adını alan America West Airlines'da Gelir Yönetimi bölümlerinde analyst ve lead analyst olarak çalıştı.

2004-2006 yılları arasında THY'de Gelir Yönetimi Başkan Yardımcılığı, 2006-2008 arasında ise şirketin dönüm noktası olan yıllarda en hayati birimler arasında gösterilen Gelir Yönetimi
Başkanlığını başarıyla yürüttü. Eş zamanlı olarak bu dönemde Star Alliance GMBH'de Network Sounding Board olarak da görev aldı.

2008 yılında başlangıcından itibaren THY'nin alt markası Anadolujet'i kurdu ve 2012'ye kadar yönetti. İçhatlarda THY'den sonra en fazla yolcu taşıyan havayolu markası oldu Anadolujet. Yine 2008-2012 yılları arasında Sunexpress havayolları denetim ve yönetim kurulu üyeliği de yapan Alan 2012'de Atlasjet İcra Kurulu Başkanlığı görevine getirildi. Bir yıl gibi kısa sürede uçtuğu nokta sayısını yaklaşık iki katına çıkaran Alan, Global Atlasjet vizyonunun bir parçası olarak Kırgızistan ve Kazakistan'da Atlasjet'in alt markaları olan ve her ikisi de Ekim ayında uçuşlara başlayacak olan Kyrgyz Airlines ve Atlasjet Kazakhstan projelerini başlattı ve yönetti.

1992 Atina Matematik Olimpiyatlarında Bronz madalyası olan Alan, amatör havacılık ile de hobi düzeyinde ilgileniyor.

Hususi pilot lisansı sahibi olan Alan'ın havacılık kariyerinin yanı sıra farklı sektörlerde niş alanlarda kurduğu başarılı şirketlerle de girişimcilik tarafı biliniyor. Türkiye'nin en büyük canlı tropik balık stokuna sahip. Tam bir doğa tutkunu olan Alan'ın Duzce'de 200 binin üzerinde süs bitkisi koleksiyonu bulunuyor. Sportif okçuluğa gönül veren Alan Türkiye Okçuluk Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi olup evli ve iki çocuk babasıdır.

 

ONUR AIR'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (45)

Yönetim ~ 10 yıl önce
Şirketler Dürüst, işini bilen, profesyonel ekipler ile yönetilirler. Dönerci bıçağı vb ile sadece DÖNER BÜFESİ VB YÖNETİLİR... Bu tez doğru olsa idi zaten yönetim de değişmezdi. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ne oldu bakıyoruz koltuk kaybetme moduna girmişsiniz. Dönerciniz elindeki döner bıçağımı korkuttu. Onunla yönetecekse amenna sizin gibi idere etmesinde:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yeni ekibe ~ 10 yıl önce
yeni ekibe inşaallah pideci, simitçi, gazozcu, dönerci türü kişileri almaz. aksi halde bu kişiler çok sermayeler, firmalar ve yönetici başı yemişlerdir. tarih tekrar etmesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Bugünkü Sn Sefer Levent'in köşe yazısını da okumanızı tavsiye ederim. Anlaşılan Onur Air hızla büyüyecek ve bir köprü görevi görecek. Iki seneye kalmaz halka da açılırsa kimse şaşırmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çok ekmek ~ 10 yıl önce
o sizin dediğinizi Pegasus harfi harfiyen yaptı.onur air için imkansız demiyorum ama çok ekmek yemeleri lazım.
tayyar ~ 11 yıl önce
onur eksik aciklamis: alan fona da hissedardır ve bu durumda onurdaki en buyuk hissedarlardan biridir. onur air satisinda bu minik detay aciklanmamisti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alan da razi ~ 10 yıl önce
helal nihayet biri doğrusunu yazmis korkmadan
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Dinazorlaşmış ekibi bulunan onur'u aşarsa amenna. Ama bal tutan parmaklar buna izin vermeyecektir. Bu ekipteki şahsi kimlik yoksunu insanlar onuda kandıracaktır. Onurda iyi bir eliminasyon yapasa potansiyeli olan bu şirket şaha kalkabilir. Temennim odur ki: Eğer bu şirketten şu yada bu şekilde ayrılmış, istifa etmiş kişilerin düşüncelerine önem verme eğilimine giderse eminim ki başarılı olur. Yoksa iyi niyetinin kurbanı olur. Onurun şu andaki durumu hiçte iyi değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
android ~ 11 yıl önce
her şirket hakkında bu kadar çok biliyorsan gel onuru sen yönet o zaman onurun şu anki durumu da seni hiç ilgilendirmez.
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Siz akil sagliginizi kaybettiniz herhalde,o yuzden boyle yaziyorsunuz,biz malum sirketimizden de,faktorlerinden de gayet memnunuz,kuyruk acinizi baska yerde cikartin,Sami beye Onur air de basarilar!???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rakip ~ 11 yıl önce
Ekonomik özgürlüğü olan hiçkimse 2 önemli faktör nedeniyle malum şirketde 1 seneden fazla çalışamaz aksi taktirde akıl sağlığını kaybeder bu nedenle malum şirketden kaçması son derece doğal ancak profesyonel kariyerine ara vereceğini buna rağmen bazı yurt dışı operasyonlarda ortaklığının devam edeceğini açıkladıktan sonra rakip bir firmaya geçmesi çok etik olmuş....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havagazi ~ 11 yıl önce
ali babacan'in kuzeni olmasaydin yine de genc yasinda once thy'na direk baskan yardimcisi olarak girip sonra orada bir takim olaylara karisip ceza almadan sivisip diger sirketlere de bu kadar cabuk ve kolay ust yonetici olarak gecebilir miydin ey kul hakki yiyen torpilli ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrikler ~ 11 yıl önce
Sayın Sami Alan Bey havacılıkta bir dahi oldugunu butun dunya biliyor. Kendisi ile yakın calısma firsatı buldum ve cok seyler ogrendim. Hem alcak gonullu, hem sevecen bir lider. Onur Havayollarının buyuk kazancı, ve Turkiye miz icinde halk ın daha ucuz ve ekonomik ucmasını saglayan bu degerli kisileri desteklemek vatanımız icin bir gorevdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Naptın ? ~ 11 yıl önce
Ben de kendisine çok yakın çalıştım ama neler yaşadım neler. Allah Onur Air'in yardımcısı olsun.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000