22 Mart 2015, Pazar 09:19:28

PEGASUS'UN MİNİKLERİ BULUŞTU

Pegasus Hava Yolları uçaklarında gösterilen ve yıllardır herkesin beğeniyle izlediği güvenlik videosunun çocuk oyuncuları, beş yıl sonra bir araya geldi.
  • Bu organizeyi Pegasus mu yapmış? Neden bizim haberimiz olmadı!!!!!

Pegasus Hava Yolları uçaklarında gösterilen ve yıllardır herkesin beğeniyle izlediği güvenlik videosunun çocuk oyuncuları, beş yıl sonra bir araya geldi.

Çekimleri 2009 Aralık’ta gerçekleştirilen filmde oynayan Pegasus Aile Bireyleri’nin çocukları, film yayınlandığından bu yana sektörde ve misafirler arasında büyük bir üne sahip olmuştu. Yolcular, yıllardır uçakla seyahatlerine bu miniklerin güvenlik kurallarını anlatmalarıyla başladı.

O dönemde yaşları 4 ile 9 arasında değişen çocuklar, geçen yıllarda gençliğe biraz daha yaklaştı. Hatıra çekimi için yıllar sonra yeniden bir araya gelen Talya, Alp, Duygu, Göktuğ, Duru, Alara, Boran, Defne ve Deniz, ilk karşılaşmalarında birbirlerini tanımakta güçlük çekti. Güvenlik videosundaki oyuncular, 5 yıl aradan sonra bu kez şirketin genel müdürlük eğitim binasında yer alan kabin simülatöründe hatıra çekimi canlandırdı.

ÇEKİMLERDE ÇOK EĞLENMİŞLER

Önceki çekimlerin çok eğlenceli geçtiğini söyleyen gençler, organizasyon sayesinde eski hatıralarının canlandığını ve yeniden büyük bir sevinç yaşadıklarını anlattı. Okuma-yazma bilmeden sayfalarca ezber yapmanın kolay olmadığını dile getiren Tayla, çekimlerde çok heyecanlandığını ve videoyu izledikten sonra ise büyük mutluluk yaşadığını ifade etti. Tayla, çok sevdiği oyunculuğu profesyonel şekilde yapmak istediğini belirtiyor. Videonun yayınlanmasının ardından okulda tanındığını dile getiren Alp, videoyu her izlediğinde çok mutlu olduğunu ancak polis olma hayalinden vazgeçmediğini anlatıyor.

FİLMLERDE FORMAT DEĞİŞTİ

Havayolu şirketlerinin, uçakta gösterilen ‘güvenlik kurallarını’ eğlenceli formata dönüştürmesi, yolculardan da büyük ilgi görüyor. Uçakta acil durumlarda (emergency) yapılması gereken güvenlik uygulamalarını gösteren kabin memurlarını veya demoları seyretmekten sıkılan yolcuların da ilgisini çekmeyi başaran birbirinden eğlenceli filmler, THY ve Pegasus Hava Yolları uçaklarında gösterilmeye başlandı. Hazırlanan güvenlik filmlerinde beklentilerin ötesinde başarının yakalanmasında dünyaca ünlü futbolcuların, profesyonel oyuncuların ve miniklerin yer alması etkili oldu.

Uçakta acil durumlarda yapılması gereken ‘kemer kullanımı ve oksijen maskesi takılması’ gibi uygulamalar, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı ICAO tarafından belirleniyor. Her uçuş öncesi, uçuş güvenliği açısından gerekli kural ve uygulamaları, kalkış öncesinde ya kabin ekiplerinin tarifleri ya da özel hazırlanan filmler sayesinde öğreniyoruz. Elbette sık seyahat eden yolcular için bu kuralların her uçuş öncesi gösterilmesi sıkıcı olabilir. Ancak sırf bu yüzden uygulamayı kaldıramayacaklarını bilen havayolları, kafa yordukları sorunu eğlenceli bir yolla çözmüş gibi görünüyor.

YABANCI HAVAYOLLARI İŞİ ABARTTI!

Yolcuların ilgi ve dikkatini çekmek amacıyla 1990’lı yıllarda, uçuş güvenlik filmlerinde üç boyutlu grafikler kullanılmaya başlanmıştı. Ancak ilk dönemlerde merakla izlenen uygulama, yolcu üzerindeki etkisini kaybedince kaldırıldı. 2010’dan sonra ise Cebu Pasifik Havayolları’ndaki kabin görevlilerinin önerisi üzerine Lady Gaga ve Katy Perry’nin müziği ve koreografisiyle canlı performans uygulanmaya başlandı. New Zealand Havayolları da, fitness uzmanı Richard Simmons’ın dramatizasyonu ile demo gösterisi tasarladı. Bu arada Virgin America, çizgi film ile animasyon kullanırken, Thai Airways, kabin görevlilerini daha canlı gösteri yapmaları şeklinde uygulama başlattı. Swiss Air de, üç boyutlu model animasyon kullanarak başlatılan geleneğe farklı bir yorumla katkıda bulundu. Daha pek çok yabancı havayolu şirketi de, yüksek bütçeli güvenlik filmleriyle hem yolcuların dikkatini çekti hem de şirketlerinin dünya genelinde tanınmasını sağladı. Bu alandaki en ilginç şirket ise hiç kuşkusuz Yeni Zelanda Havayolları. Şirket, daha önce olduğu gibi geçen yıl da sıra dışı bir uçuş güvenlik filmine imza attı. ‘Yüzüklerin Efendisi’ filminin çekimlerinin yapıldığı Yeni Zelanda’da, aslını aratmayacak kalitede reklam filmi çekildi. Her uçuş öncesi alışılagelen güvenlikle ilgili bildirimler, çekilen reklam filmle eğlenceli şekilde ele anlatıldı. Hobbit filminden esinlenen reklam filmiyle uçakta uyulması gereken kurallar, filmdeki kostümlerini giyinen ünlü karakterler tarafından yine filmin çevrildiği mekânlarda gösteriliyor.

Lise öğrencisi, Ay yürüyüşüne katıldı

İstanbul Kartal Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi öğrencisi Metin Özyıldırım, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Uzay ve Roket Merkezi'nde kursa katılan ilk Türk öğrenci oldu. 39 farklı ülkenin yanı sıra Amerika'daki 26 eyalet ve bölgeden toplam 306 öğrencinin katıldığı liderlik programı, iki hafta sürdü. Programda, 16-18 yaş arasındaki öğrencilere, kendi roketlerini tasarlamak, yapmak ve test etmek, simülasyonlu astronot eğitimine, mekik görevlerine ve ay yürüyüşüne katılmak gibi zorlu görevler için ekip oluşturuldu.

Mustafa Gün / Zaman















PEGASUS'UN MİNİKLERİ BULUŞTU

Yorumlar

XXX ~ 9 yıl önce
Bu organizeyi Pegasus mu yapmış? Neden bizim haberimiz olmadı!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000