09 Nisan 2012, Pazartesi 09:03:59

RUSLAR ARTIK UÇAK KAÇIRMIYOR

THY'nin Moskova uçuşları Vnukova'ya taşınınca yolcular uçağı kaçırmamaya başladı
  • THY içindeki herşey çok mükemmelmiş,güzelmiş,işler iyi yürüyormuş gibi gösteriliyor ama verilere,rakamlara bakınca acı gerçekler de bir bir ortaya çıkıyor.yolcu doluluk oranları yüzde 70 lerde sürünüyor.2011 de 1 milyar tl den fazla zarar var.ortada hiçbir başarı yok tam tersine beceriksizlikler var çünkü THY torpilli ve ehil olmayan,havacılıktan anlamayan kişilerin elinde maalesef.neredeyse batmanın eşiğine gelmiş şirket göz boyama ve reklam ile şişirilip çok karlı ve kaliteli bir şirket imajı çizilmeye çalışılıyor.yani kısaca bazı arkadaşların deyimiyle tipik bir globally fos vakası.
  • sanki o maydana yalnizca thy sefer yapiyor,diger havayolu yolcularida ucaklarini kaciriyormu orada,meydan degistirmede baska kriterler aranir,ama populist bakis bu malesef
  • aciklamaya bak,ucak kaciranlarin tasasi ,dunya kadar is yapmasi gerkirken,thy mudurune dusmus,vah,vah
Türk Hava Yolları'nın (THY) Rusya'nın başkenti Moskova'ya giden kargo uçakları da artık Şeremetyevo Havaalanı yerine Vnukova Havaalanı'na inecek.

THY'nin ilk kargo uçağının Vnukova Havaalanı'na inmesiyle dolayısıyla dün düzenlenen törene THY'nin Rusya Genel Müdürü Mefail Deribaş, THY Pazarlama ve Satış Bölümü Genel Müdür Yardımcısı Halit Anlatan ve Vnukova Kargo Bölümü Genel Müdürü Valeriy Şturmin katıldı.

Şturmin, THY kargonun Vnukova Havaalanı'na gelmesinden dolayı son derece mutlu olduklarını ve THY ile bu konudaki imzalarının geleceğe yönelik atılmış önemli bir adım olduğunu söyledi.

Vnukova kargo bölümünün 2007 yılında kurulduğunu, 18 Eylül 2009'da faaliyete geçtiğini kaydeden Şturmin, Vnukova kargo bölümünün 57 bin metrekarelik alana sahip olduğunu ve Vnukova'nın Rusya'ya gönderilecek kargolar için bir kavşak görevi göreceğini kaydetti.

YOLCULAR ARTIK UÇUŞLARI KAÇIRMIYOR
Deribaş da yaptığı konuşmada, 25 Mart'tan itibaren THY'nin 4'ü İstanbul, 1'i Ankara ve 1'i de Antalya olmak üzere toplam 6 olan Moskova uçuşunu Vnukova Havaalanı'na yaptığını belirterek, ''Buraya gelmeden önce etraflıca düşündük. THY'nin bir yolcu bir de kargo tarafı var. İki ülke arasındaki ticaret hacminin geliştirilmesine THY kargo olarak nasıl katkıda bulunabiliriz diye etraflı bir değerlendirmeden sonra Vnukova'ya karar verdik'' dedi.

Vnukova Havaalanı'nın Moskova kent merkezine en yakın havaalanı olduğunu ve buraya üç alternatif yoldan ulaşılabildiğine dikkati çeken Deribaş, ''Şeremetyevo Havaalanı'ndayken yoğun trafik yüzünden günde ortalama 10 kişi uçağı kaçırırken, Vnukova'daki uçuşlarımızda şu ana kadar hiçbir yolcu uçağı kaçırmadı. Ayrıca Vnukova Havaalanı Türkiye'ye en yakın liman olması nedeniyle Türkiye uçuşlarımızda 10-30 dakika arası bir tasarruf da söz konusu'' diye konuştu.

Anlatan da yaptığı konuşmada, THY'nin Rusya'ya gönderdiği kargonun yüzde 60'ını Moskova'nın oluşturduğunu belirterek, THY kargonun son 3 yılda yüzde 33'lük artış kaydettiğine dikkati çekti.

THY'nin 387 bin ton kargo taşıma kapasitesine ulaştığını söyleyen Anlatan, ''Rusya'ya şu anda haftalık iki kargo uçağıyla haftada 130 tona ulaşmış durumdayız. Dünya genelinde yakaladığımız büyümeyi Rusya'da da yakalamayı hedefliyoruz'' dedi.

Vnukova Havaalanı'nda Türkiye ve Rusya arasında imzalanan anlaşmayla oluşturulan Basitleştirilmiş Gümrük Hattı (Yeşil Koridor) uygulamasının da bulunmasının kendileri için bir avantaj olduğunu ifade eden Ahlatan, ''THY kargonun da buraya gelmesi Yeşil Koridoru daha faydalı, hızlı ve etkin bir hale getirecek'' diye konuştu.

Anlatan, Rusya'nın en büyük havayolu şirketi olan ve Rusya'da yaklaşık 200 noktaya uçan UTair ile de kargo taşımacılığı anlaşmasının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, bu sayede sadece Türkiye'den gönderilecek kargoların değil, ayrıca dünyanın diğer bölgelerinden İstanbul'a gelecek kargoların THY tarafından Moskova'ya, Moskova'dan da UTair ile Rusya'nın her tarafına ulaştırılabileceğine dikkati çekti. (Habertürk)
RUSLAR ARTIK UÇAK KAÇIRMIYOR

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
THY içindeki herşey çok mükemmelmiş,güzelmiş,işler iyi yürüyormuş gibi gösteriliyor ama verilere,rakamlara bakınca acı gerçekler de bir bir ortaya çıkıyor.yolcu doluluk oranları yüzde 70 lerde sürünüyor.2011 de 1 milyar tl den fazla zarar var.ortada hiçbir başarı yok tam tersine beceriksizlikler var çünkü THY torpilli ve ehil olmayan,havacılıktan anlamayan kişilerin elinde maalesef.neredeyse batmanın eşiğine gelmiş şirket göz boyama ve reklam ile şişirilip çok karlı ve kaliteli bir şirket imajı çizilmeye çalışılıyor.yani kısaca bazı arkadaşların deyimiyle tipik bir globally fos vakası.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sanki o maydana yalnizca thy sefer yapiyor,diger havayolu yolcularida ucaklarini kaciriyormu orada,meydan degistirmede baska kriterler aranir,ama populist bakis bu malesef

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
aciklamaya bak,ucak kaciranlarin tasasi ,dunya kadar is yapmasi gerkirken,thy mudurune dusmus,vah,vah

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000