03 Ekim 2014, Cuma 08:40:13

SHGM, EASA'NIN KARARINA AÇIKLIK GETİRDİ

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), EASA'nın uçuşlarda taşınabilir elektronik cihazların kullanımıyla ilgili geçtiğimiz günlerde aldığı kararın uçuş sırasında cep telefonuyla konuşulmasını konusunu kapsamadığını açıkladı.
  • simdi arkadaslar,ben lufthansa ile uctugum zamanlar ,ucakta data satin alip facetime ile saatlerce konusuyorum,yani ucakta telefonla konusuyorum.ses kirliligi acisindanmi yasak yoksa ?!?!!? anlayamadim
  • SHGM, her gün birlikte iş yaptığı kurumun adını bile bilmiyor sanırım. Avrupa Sivil Havacılık Kurumu diye birşey yok, onun adı European Aviation Safety Agency yani Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı. SHGM'de doğru düzgün Ingilizce bilen sayısı bir elin parmakları kadar olduğundan olsa gerek. Keşke şu açıklamaları yaparken kurumda gerçekten Ingilizce bilen ama kıymetleri bir türlü bilinmeyen o arkadaşlara bi sorsalar
  • Shgm nin çıkardığı idari para cezası yönetmeliği baştan beri uygulanmıyor.Yolcu kendini uçağın sahibi zannediyor.Daha kapı açmadan iş adamı moduna geçip herkesin elinde telefon açık.Saygısızlık ve kuralsızlığa bir son verilmeli.
  • Memlekette ağzı olan konuştuğu için bu açıklama yerinde olmuş. Tebrikler SHGM.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, uçaklarda taşınabilir elektronik cihazların kulanımı konusunda bir açıklama yayınladı. SHGM tarafından yapılan açıklamada, Avrupa Sivil Havacılık Kurumu'nun geçtiğimiz günlerde aldığı kararın uçaklarda cep telefonuyla konuşulmasıyla ilgili olmadığı, yalnızca taşınabilir elektronik cihazlarında tüm uçuş modunda serbest kulanımıyla alakalı olduğu belirtildi.

İşte SHGM'den yapılan o açıklama:

"Bazı medya ve internet sitelerinde yer alan “Avrupa Sivil Havacılık Kurumu (EASA) uçaklardaki internet ve telefon yasağını kaldırdı” haberleri için aşağıdaki düzeltme ve açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

Avrupa Sivil Havacılık Kurumu 26 Eylül 2014 tarihinde yayımladığı bildiride; PED (Portable Electronic Devices) taşınır elektronik cihazların (tablet, laptop, akıllı telefon, MP3 player vb.) tüm uçuş süresi boyunca kullanılmasını sivil havacılık otoriteleri açısından yasak kapsamından çıkartmıştır. Avrupa Sivil Havacılık Kurumu nihai kararı havayollarına bırakmıştır.

Avrupa Sivil Havacılık Kurumu, bu tip cihazların kullanılmasının uçaklara olumsuz etkisinin olup olmayacağına dair havayollarından değerlendirme yapmasını istemiş; değerlendirme sonrasında ise her havayolunun kendisinin karar verebileceğini ifade etmiştir.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün (SHGM), taşınır elektronik cihazların uçaklarda kullanılıp kullanılmayacağına ilişkin incelemesi devam etmektedir. Ayrıca sektör temsilcilerimizle bu konudaki çalışmalarımız sürmektedir.

Sonuç olarak: Avrupa Sivil Havacılık Kurumunun kararı, uçaklarda cep telefonuyla konuşulmasıyla alakalı olmayıp, taşınabilir elektronik cihazların tüm uçuş modunda serbest kullanımı ile ilgilidir. Söz konusu cihazlarla ilgili çalışmasını sürdüren SHGM nihai kararını kısa süre içerisinde verecektir.

Cep telefonları ile uçak içinde görüşme yapılması hususu bu kararların dışında ayrı bir konudur. Bunun için uçaklarda uydu ile görüşmeyi temin edecek ekipmanların yerleştirilmesi ve gerekli izinlerin alınması gerekmektedir. Uçaklarda internet kullanılması (cihazlarını kuran ve izinlerini alan firmalar için) halihazırda mümkün olup THY uçaklarında kullanılmaktadır. BTK ve SHGM olarak gerekli izinler verilmiştir."

SHGM, EASA'NIN KARARINA AÇIKLIK GETİRDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
simdi arkadaslar,ben lufthansa ile uctugum zamanlar ,ucakta data satin alip facetime ile saatlerce konusuyorum,yani ucakta telefonla konusuyorum.ses kirliligi acisindanmi yasak yoksa ?!?!!? anlayamadim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EASA ~ 9 yıl önce
SHGM, her gün birlikte iş yaptığı kurumun adını bile bilmiyor sanırım. Avrupa Sivil Havacılık Kurumu diye birşey yok, onun adı European Aviation Safety Agency yani Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı. SHGM'de doğru düzgün Ingilizce bilen sayısı bir elin parmakları kadar olduğundan olsa gerek. Keşke şu açıklamaları yaparken kurumda gerçekten Ingilizce bilen ama kıymetleri bir türlü bilinmeyen o arkadaşlara bi sorsalar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EASA ~ 9 yıl önce
Şimdi EASA'yı sivil havacılık kurumu yapınca, SHGM ingilizce bilmiyor, havacılıktan anlamıyor, ama sen EASA'nın karşılığını doğru yazınca müthiş ingilizcen oluyor, bu nedenle kıymetin bilinmiyor oluyor öyle mi? Biz de mütercimlerin kurumda ne işe yaradığını zaten anlamadık ki hiç bir zaman!
çok geç ~ 9 yıl önce
Shgm nin çıkardığı idari para cezası yönetmeliği baştan beri uygulanmıyor.Yolcu kendini uçağın sahibi zannediyor.Daha kapı açmadan iş adamı moduna geçip herkesin elinde telefon açık.Saygısızlık ve kuralsızlığa bir son verilmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PED ~ 9 yıl önce
Memlekette ağzı olan konuştuğu için bu açıklama yerinde olmuş. Tebrikler SHGM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000