20 Aralık 2014, Cumartesi 12:01:37

SHGM'DE 'LİSE MEZUNU' VE 'İŞSİZ' PİLOTLAR GÖRÜŞÜLDÜ

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nde uçuş eğitimlerinde yaşanan sıkıntıların görüşüldüğü toplantı gerçekleştirildi.
  • Arkadaslar o kadar yorum yapılmıs. Lise mezunları da pilotluk yapabilir ki yapıyorlar. Ben univ mezunuyum ama basladıgımda lise mezunuydum acıktan bitirdim. Ne fark oldu sizce?? hiçbirsey cunku pilot oldugumda lise mezunuydum ucarken lise mezunuydum suan univ mezunuyum. Pilotluk bilek ve tutku işidir.
  • ecvp isimli arkadaşa ithafen yorum yapma ihtiyacı hissettim güzel kardeşim demişsinki ben liseliye velespit teslim ederim. Sende haklısın ama kusura bakma pilotluk üniversite eğitiminden çok kabiliyet meselesidir adamın okumadığı bölüm kalmamış ama iş icraata gelince sıfır yetenek,sıfır kabiliyet. Ya nerde var böyle bişey insan motor sesinden korkarmi ya Allah aşkına Bence siz burada liseli üniversiteli işini bırakında gidip biraz çabalayın olanlar oluyor arkadaşlar lise mezunuda olsa oluyor eminim memleketimin orta okul mezununa o imkan verilse onların içerisinden bile çıkar unutmayalımki pilotluk bir TUTKU İŞİDİR. He o tutku yoksa zaten ben derimki hiç bulaşmayın Mazallah kokpitte ben universiteliyim sen liselisin kavgasından dolayi insanların hayatını tehlikeye atarsınız Allah korusun :) :) Siz eleştirilere devam edin olan oluyor arkadaşlar Uçağı alan New York'u geçti..!!!
  • Lise ile ilgili deil uçağı uçurmak istemek ve psiko moto yetenegi ve Havacılık branşında kendini geliştirmek ile ilgili ben şuanda thy uçan fizik bölümünü bitirmiş yanlış piste inen adamlar biliyorum
  • Atıp tutanlar :) sanırım sektörden biraz uzak...THY zaten şuan LİSE MEZUNU kaptan pilot alımı yapıyor,f/o nun lise mezunu olmasın bu kadar düşmesin diye sitem eden arkadaşlar sanırım ya sanalcı yada bir çekememezlik var :) ayrıca birçok arkadaşımız keyfine master yapmakta...Ya onlarda çıkıp 4 yıllıklar çok ezik master yapanları alın sadece dese ne olur :) ....buarada yazıyoruz yazıyoruz airport haber yayınlamıyor muhtemelen buda yayınlanmaz!!!
  • Madem üniversite okuyorsunuz, o zaman gidin kendi bölümlerinizle ilgili, kendi işinizi yapın kardeşim. Böylelikle herkesin önü açılmış olur. Ne diye 4-5 sene üniversite okuyup gelip buradaki insanların önüne geçiyorsunuz ? Madem üniversitw okumak sanki çok büyük bir şeymiş gibi, atıp tutuyorsunuz.. O zaman gidim kendi işinizi yapın arkadaşım.. Biz havacılarıda rahat bırakın, işimize çomak sokmayın..
  • O kadar cahilsinizki yurtdışında lise okuma yöntemini dahi bilmiyorsunuz.Paranla ödevle okursun,Üniversite ise basit şekilde parayla ödevini yaptırırsın ve hocana sunarsın oldu bitti,Türkiyede beleşe üniversite okuyanlarıda biliyoruz ama bu adamlar zeki olurlar:)) yurtdışında eğitim farklı olur bzm sistem düşük olur...Önce bi araştırın sonra yorum yapın,Fs pilotları konuşmasın burda
  • Kabin memuru arkadaş tamam sen üniversiteyi bitir sonra dlr sınavını geçersin,zaten aöf de dlr eğitimi veriliyor:)
  • "TÜRK'ÜN TÜRK'TEN BASKA DŪSMANI YOK'BU DŪNYADA SEVGÏLÏ ASTRONOTLARIM .BUNU YAZIN BIR KENARA.....JAPON
  • Arkadas her işin bi raconu var lise mezunu pilot olabilir ama üniversite mezunu olsa daha iyi olur tabi
  • Ben kabin memuruyum kendi halinde ve imrenerek baktığım pilotlukla ilgili önlisans mezunu olmam ve lisans a devam ediyor olmam sebebiyle bir adım atamıyorum ve DLR testini işlem sıramaları ve basit matematiği az biraz bilsem dahi başaramayacağımı düşünüyorum. Toefl sınavında istenilen puanın üstünde aldım ve dil öğrencisiyim. Ben dil ile ilgili tek bir sorunum yokken ve AÖF değil örgün bir 4 yıllık mezuniyetine çok yaklaşmışken pilotluk gibi özveri ve gerçek bir çalışkanlık ve bunun sürekliliğini gerektiren bir mesleğe çekinerek bakıyorum. Ama çevremde bakıyorum Aöf mezunu veya önlisans ya da lise, pilotaj için sağdan soldan ve krediyle kurs bakıyor, THY de pilot olacağım kararlıyım diyor. Bir çoğunun ingilizcesi de belgelenmiş değil. Ben kendime güvenemezken ve ortamın içinden bir adam iken siz neye güvenerek çok ciddi borçlar altına kendinizi ve ailenizi sokuyorsunuz? Bu milyon dolarlık emanetlerin kolay bir sorumluluk olduğunu mu zannediyorsunuz? Ben herkesin gönlünden geçen olsun isterim ama biraz gerçekçi olun lütfen. Pilot okulunu aradım, lise mezunuyum dedim ve THY de pilot olabilirim dediler yuppiiii hemen yazılmalıyım. Arkadaşım onların tek derdi senden alacağı 50-60 bin euro para. Yapma etme arkadaşım, biraz mantık biraz yapıcı yaklaşım lütfen. Bir de web siteye girerek şartları taşımadan formu gönderenler sizleri de kutluyorum ve neyin peşindesiniz merak ediyorum. Tüm pilotlarımıza saygılar. Ben olmayı isterim ve lise mezunluğuna düşürülmesi, DLR gibi önemli bir sınavın kaldırılması işime gelir ancak bu maddi gelirleri ve mevcut prestiji 5 yıl içerisinde aşağı çeker, kimsenin hayrına olmaz. Lütfen tekrar düşünün.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün (SHGM) Ankara'daki yönetim binasında, uçuş eğitimlerinde yaşanan sıkıntıların görüşüldüğü bir toplantı gerçekleştirildi.

Dün gerçekleştirilen FTO (Uçuş Eğitim Organizasyonu) toplantısına Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA), Türk Hava Yolları (THY), Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) ve TRTO'ların (Tip İntibak Eğitimi Organizasyonları) katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıda, havayolu şirketlerinin iş taahhütlü işbirliklerine girmesi, lise mezunu pilotlar, işsiz pilotlar, tip eğitimi ile FTO'ların eğitim kalitesi, TALPA ve PİLVAK'ın yerli pilot konusundaki katkıları masaya yatırıldı.

SHGM'DE 'LİSE MEZUNU' VE 'İŞSİZ' PİLOTLAR GÖRÜŞÜLDÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (108)

Lise Mezunu ~ 7 yıl önce
Arkadaslar o kadar yorum yapılmıs. Lise mezunları da pilotluk yapabilir ki yapıyorlar. Ben univ mezunuyum ama basladıgımda lise mezunuydum acıktan bitirdim. Ne fark oldu sizce?? hiçbirsey cunku pilot oldugumda lise mezunuydum ucarken lise mezunuydum suan univ mezunuyum. Pilotluk bilek ve tutku işidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Furkan Yavaş ~ 6 yıl önce
"Arkadaslar o kadar yorum yapılmıs. Lise mezunları da pilotluk yapabilir ki yapıyorlar. Ben univ mezunuyum ama basladıgımda lise mezunuydum acıktan bitirdim. Ne fark oldu sizce?? hiçbirsey cunku pilot oldugumda lise mezunuydum ucarken lise mezunuydum suan univ mezunuyum. Pilotluk bilek ve tutku işidir." İsminizi göremediğimden alıntı yaparak sorma gereği duydum.Ben de şu an lise mezunu halihazırda da İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencisiyim.Üniversiteyi dondurup pilotaj eğitimi alırsam mezun olmamış olsam bile sizin gibi pilot alımlarına başvurmam mümkün olur mu? Teşekkürler şimdiden.
Kaptan ~ 9 yıl önce
ecvp isimli arkadaşa ithafen yorum yapma ihtiyacı hissettim güzel kardeşim demişsinki ben liseliye velespit teslim ederim. Sende haklısın ama kusura bakma pilotluk üniversite eğitiminden çok kabiliyet meselesidir adamın okumadığı bölüm kalmamış ama iş icraata gelince sıfır yetenek,sıfır kabiliyet. Ya nerde var böyle bişey insan motor sesinden korkarmi ya Allah aşkına Bence siz burada liseli üniversiteli işini bırakında gidip biraz çabalayın olanlar oluyor arkadaşlar lise mezunuda olsa oluyor eminim memleketimin orta okul mezununa o imkan verilse onların içerisinden bile çıkar unutmayalımki pilotluk bir TUTKU İŞİDİR. He o tutku yoksa zaten ben derimki hiç bulaşmayın Mazallah kokpitte ben universiteliyim sen liselisin kavgasından dolayi insanların hayatını tehlikeye atarsınız Allah korusun :) :) Siz eleştirilere devam edin olan oluyor arkadaşlar Uçağı alan New York'u geçti..!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Lise ile ilgili deil uçağı uçurmak istemek ve psiko moto yetenegi ve Havacılık branşında kendini geliştirmek ile ilgili ben şuanda thy uçan fizik bölümünü bitirmiş yanlış piste inen adamlar biliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
320 tipli işsiz ~ 9 yıl önce
Atıp tutanlar :) sanırım sektörden biraz uzak...THY zaten şuan LİSE MEZUNU kaptan pilot alımı yapıyor,f/o nun lise mezunu olmasın bu kadar düşmesin diye sitem eden arkadaşlar sanırım ya sanalcı yada bir çekememezlik var :) ayrıca birçok arkadaşımız keyfine master yapmakta...Ya onlarda çıkıp 4 yıllıklar çok ezik master yapanları alın sadece dese ne olur :) ....buarada yazıyoruz yazıyoruz airport haber yayınlamıyor muhtemelen buda yayınlanmaz!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Git kendi işini yap ~ 9 yıl önce
Madem üniversite okuyorsunuz, o zaman gidin kendi bölümlerinizle ilgili, kendi işinizi yapın kardeşim. Böylelikle herkesin önü açılmış olur. Ne diye 4-5 sene üniversite okuyup gelip buradaki insanların önüne geçiyorsunuz ? Madem üniversitw okumak sanki çok büyük bir şeymiş gibi, atıp tutuyorsunuz.. O zaman gidim kendi işinizi yapın arkadaşım.. Biz havacılarıda rahat bırakın, işimize çomak sokmayın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
O kadar cahilsinizki yurtdışında lise okuma yöntemini dahi bilmiyorsunuz.Paranla ödevle okursun,Üniversite ise basit şekilde parayla ödevini yaptırırsın ve hocana sunarsın oldu bitti,Türkiyede beleşe üniversite okuyanlarıda biliyoruz ama bu adamlar zeki olurlar:)) yurtdışında eğitim farklı olur bzm sistem düşük olur...Önce bi araştırın sonra yorum yapın,Fs pilotları konuşmasın burda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kabin memuru arkadaş tamam sen üniversiteyi bitir sonra dlr sınavını geçersin,zaten aöf de dlr eğitimi veriliyor:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
"TÜRK'ÜN TÜRK'TEN BASKA DŪSMANI YOK'BU DŪNYADA SEVGÏLÏ ASTRONOTLARIM .BUNU YAZIN BIR KENARA.....JAPON

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Arkadas her işin bi raconu var lise mezunu pilot olabilir ama üniversite mezunu olsa daha iyi olur tabi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ben kabin memuruyum kendi halinde ve imrenerek baktığım pilotlukla ilgili önlisans mezunu olmam ve lisans a devam ediyor olmam sebebiyle bir adım atamıyorum ve DLR testini işlem sıramaları ve basit matematiği az biraz bilsem dahi başaramayacağımı düşünüyorum. Toefl sınavında istenilen puanın üstünde aldım ve dil öğrencisiyim. Ben dil ile ilgili tek bir sorunum yokken ve AÖF değil örgün bir 4 yıllık mezuniyetine çok yaklaşmışken pilotluk gibi özveri ve gerçek bir çalışkanlık ve bunun sürekliliğini gerektiren bir mesleğe çekinerek bakıyorum. Ama çevremde bakıyorum Aöf mezunu veya önlisans ya da lise, pilotaj için sağdan soldan ve krediyle kurs bakıyor, THY de pilot olacağım kararlıyım diyor. Bir çoğunun ingilizcesi de belgelenmiş değil. Ben kendime güvenemezken ve ortamın içinden bir adam iken siz neye güvenerek çok ciddi borçlar altına kendinizi ve ailenizi sokuyorsunuz? Bu milyon dolarlık emanetlerin kolay bir sorumluluk olduğunu mu zannediyorsunuz? Ben herkesin gönlünden geçen olsun isterim ama biraz gerçekçi olun lütfen. Pilot okulunu aradım, lise mezunuyum dedim ve THY de pilot olabilirim dediler yuppiiii hemen yazılmalıyım. Arkadaşım onların tek derdi senden alacağı 50-60 bin euro para. Yapma etme arkadaşım, biraz mantık biraz yapıcı yaklaşım lütfen. Bir de web siteye girerek şartları taşımadan formu gönderenler sizleri de kutluyorum ve neyin peşindesiniz merak ediyorum. Tüm pilotlarımıza saygılar. Ben olmayı isterim ve lise mezunluğuna düşürülmesi, DLR gibi önemli bir sınavın kaldırılması işime gelir ancak bu maddi gelirleri ve mevcut prestiji 5 yıl içerisinde aşağı çeker, kimsenin hayrına olmaz. Lütfen tekrar düşünün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000