30 Ocak 2014, Perşembe 13:48:49

SHGM'DEN ÖNEMLİ ATPL DUYURUSU

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) ATPL sınavı ile ilgili yeni yapılan düzenlemeyi adaylara duyurdu. İşte SHGM'nin ATPL duyurusu...
  • Sınav sistemi heryerde benzerlikler gösteriyor. SHGM burada ciddibir alt yapı ile süreci kolaylaştırmaya çalışmış ve başarmış. Teşekkür etmek lazım. Takdir etmek lazım.
  • Birde sınavlarda konulara göre soru dağılımı ve soru kaynaklarının güncellenmesi konusunda bilgi paylaşsa. Yahut gözetmenlerin de o dersleri vermiş olmasını sağlasa. Bir soru soruyoruz bilerek cevap veren yok. Kural koymada katı, uygulamada laçka lar. Sınavlar bilgiyi ölçmekten ziyade ezber ve tahmin üzerine konumlanmış. Ezberle geç mantığı olacaksa eğer daha zorlayıcı olmalı, bilğiyi ölçecekse de daha tutarlı sorular olmalı. Kısacası çok başarısız.
  • Nihayet,,
  • Yapılan iyi çalışmaları da takdir edin lütfen. Konu SHGM olunca vurun abalıya.
  • ama bunun daha kolayı ve mantıklısı turkiye.gov.tr adresini kullanmak olmaz mıydı? Bir çok işlem oradan yapılabiliyor. Bu başvurular da oradan yapılabilir...

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden yapılan duyuru şöyle;

ATPL Pilot Sınav Randevuları, bundan böyle ATPL Pilot Sınav Rezervasyon Sistemi(SRS) üzerinden alınacaktır.  ATPL Pilot Sınavına girmek isteyen adaylar sınav randevularını ve ders başı ücret ödemelerini internet üzerinden yapabileceklerdir. Bu nedenle artık Genel Müdürlüğümüze ATPL Pilot Sınavları için Başvuru Formu gönderilmesine gerek kalmamıştır.

ATPL sınav süreci devam eden veya sınavlara yeni başlayacak olan tüm adayların internet üzerinden sınav başvurusu yapabilmeleri için aşağıda isimleri yer alan Uçuş Eğitim Organizasyonlarına ve üniversitelere Kimlik numaraları ile şahsen başvuru yaparak bir defaya mahsus Sınav Rezervasyon Şifresi almaları gerekmektedir.  Adayların Sınav Rezervasyon işlemleri yapılabilmeleri için yetkili merkezlerden aldıkları bu şifreler ile sistemi kullanabileceklerdir.

Sınav Rezervasyonları daha önce internet sitemizden ilan edilen ATPL Pilot Sınav Randevu tarih aralıklarında yapılmalıdır.

Sınav Randevuları daha önce ilan edilen rezervasyon başlangıç tarihlerinin ilk günü 05 Şubat 2014 tarihinde saat 10.00'da başlayacak olup 12 Şubat 2014 saat 23.59'a kadar internet üzerinden yapılabilecektir.

Adaylar randevu tarihlerinin son gününe kadar yalnızca 2 defaya mahsus rezervasyon gün-saatlerinde değişiklik yapabilirler.

Adaylar, istedikleri gün istedikleri sınavı seçebilirler. Sınav günleri arasında bir kısıtlama konulmamıştır.

Sınav rezervasyonları belirlenen tarih aralıklarında http://srs.shgm.gov.tr adresinden yapılabilecektir.

Sorularınız ve yardım için ekrem.can(at)shgm.gov.tr adresine mail atabilirsiniz.

Başvuru Yapabileceğiniz Uçuş Eğitim Organizasyonları

‒ Türk Hava Kurumu Uçuş Eğitim Akademisi A.Ş. Ankara Uçuş Eğitim Organizasyonu
‒ Türk Hava Kurumu Uçuş Eğitim Akademisi A.Ş. İzmir Uçuş Eğitim Organizasyonu
‒ Türk Hava Kurumu Uçuş Eğitim Akademisi A.Ş. İstanbul Uçuş Eğitim Organizasyonu
‒ Barış Havacılık Eğitim Bakım Tic. Ltd. Şti. Uçuş Eğitim Organizasyonu
‒ KKK Kara Havacılık Okul Komutanlığı
‒ AYJET Anadolu Yıldızları Uçuş Eğitim Organizasyonu
‒ ER-AH Havacılık Tic. Ltd. Şti. Uçuş Eğitim Organizasyonu
‒ TARKİM Uçak Eğitim ve Uçak Bakım Onarım Tic. Ltd. Şti. İstanbul Uçuş Eğitim Organizasyonu
‒ Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi
‒ SKY LINE Ulaşım Tic. An. Şti. Uçuş Eğitim Organizasyonu
‒ THY A.O. Uçuş Eğitim Organizasyonu
‒ AFA – Atlantik Uçuş Okulu A.Ş. Uçuş Eğitim Organizasyonu
‒ Özyeğin Üniversitesi Uçuş Eğitim Organizasyonu

SHGM'DEN ÖNEMLİ ATPL DUYURUSU

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Takdir edelim ~ 10 yıl önce
Sınav sistemi heryerde benzerlikler gösteriyor. SHGM burada ciddibir alt yapı ile süreci kolaylaştırmaya çalışmış ve başarmış. Teşekkür etmek lazım. Takdir etmek lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şakir ler ~ 10 yıl önce
Birde sınavlarda konulara göre soru dağılımı ve soru kaynaklarının güncellenmesi konusunda bilgi paylaşsa. Yahut gözetmenlerin de o dersleri vermiş olmasını sağlasa. Bir soru soruyoruz bilerek cevap veren yok. Kural koymada katı, uygulamada laçka lar. Sınavlar bilgiyi ölçmekten ziyade ezber ve tahmin üzerine konumlanmış. Ezberle geç mantığı olacaksa eğer daha zorlayıcı olmalı, bilğiyi ölçecekse de daha tutarlı sorular olmalı. Kısacası çok başarısız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Nihayet,,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vurun abalıya ~ 10 yıl önce
Yapılan iyi çalışmaları da takdir edin lütfen. Konu SHGM olunca vurun abalıya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güzel bir adım ~ 10 yıl önce
ama bunun daha kolayı ve mantıklısı turkiye.gov.tr adresini kullanmak olmaz mıydı? Bir çok işlem oradan yapılabiliyor. Bu başvurular da oradan yapılabilir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güzel bir eleştiri ~ 10 yıl önce
Hep bir eleştiri hep bana sorsalardı.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000