01 Eylül 2010, Çarşamba 09:55:36

SKY BİR İLK BAŞARDI...

Kısa bir süre sonra iç hat uçuşlarına başlayacak olan SKY Havayolları EASA Part 145 yetkisi aldı. SKY Havayolları'nın bu yetkiyi alması bir ilk oldu. İşte ayrıntılar...
  • ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA TÜRKİYE İÇ HATLARDA LİDER KONUMA OTURACAK BİR FİRMA
  • Tüm SKY teknik çalışanlarını kutluyorum. Ama söylemeden de geçemeyeceğim, bir süre önce tekniğe kapatırım dükkanı hepinizi kapının önüne koyarım diyen yönetici arkadaşa bi çift lafım var. Baba parasıyla abi parasıyla hava atmak kolay, icraat yapacaksın sonra gezeceksin havalı havalı. Bak beğenmediğin teknik neleri başarıyo. Ne yazık ki senin gibi bir yöneticileri var. Utan. Hostesin, peşindeki birkaç pilotun lafıyla yapamayacağın şeyleri ağzına alma. Tekniği kapattığın gün batarsın. Hesabı bilen birisine sor anlatsın sana.
  • Sn.Hüseyin OFLAZ,Sn Atilla TORPİL,Sn Ramazan ERDOĞAN,Sn Gökhan AKARSU ve tüm teknik personeli tebrik eder başarılarının devamını dilerim.Hayırlı Uçuşlar temenni ederim.
  • SKY ın başarı ivmesindeki yükselişi fark etmemek için insanın ya kör ya alkolik ya da kuyruk acısının olması lazım...
  • Sky Hava Yolları Teknik çalışanlarını Tebrik eder Çalışmalarında başarılar dilerim. Teknikle ilgili böyle bir haberde Teknik yönetici ve personelin resimde bulunmaması bu konuda emeği bulunmayan insanların habere resmedilmesi hiç hoş bir görüntü değil. İsmail ÜLKER
  • Haberin ilk cümlesi "Türkiye'de ilk defa bu yetki alındı"; ikinci cümlesi ise"Bahsedilen 5 şirketten sonra, SKY Hava yolları da -kurulduğundan bu yana ilk defa - bu yetkiyi aldı" anlamında. Yani ikisi farklı şeyler. SKY için de, Türk Havacılığı için de iyi bir adım. Hayırlı, uğurlu, emniyetli ve kazançlı olsun. Ancak haberi verirken, yazdığımızı da bir tekrar okumamız lazım; okuyucuya hürmeten. Disenformasyon (yanıltma) yapmamalıyız.
  • SIK-AY Teknik tebrikler.Yalnız birinizin bu resimde olmaması ilginç.Ha birde bir pilot tekniğe ne katmış Aydan ın yalakası size soruyorum?Burda ne alakası var Aydan ın hahaha.Bu hanım teknikte mi görevli:)?
  • Kaptan pilot Aydan Mungan a SKY a yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ederiz. Resimde soldan 4. kişi. Yolunuz açık olsun....
  • Onu bizde biliyoruz ama yinede bilgilendirdigin için çok tesekkürler, ne kadar makbule geçti anlatamam tövbe tövbe ;) Alakasi yok biliyoruz herhalde sadece Airporthaber'e duyurmak amaciyla yazdim
  • XQ sun express in ikili kodudur. SKY la ne alakası var

Genellikle teknik bakım merkezlerinin sahip olduğu EASA Part 145 yetkisini ilk kez bir havayolu şirketi almaya hak kazandı. THY Teknik, MNG Teknik, Prima Havacılık, AtlasJet Teknik ve myTECHNIC gibi şirketlerin sahip olduğu EASA Part 145 yetkisine havayolu şirketleri arasında SKY Havayolları sahip oldu.

Uzun süredir Part 145 yetkisi almak için çalışan SKY Havayolları bu yetkiyi dün aldı.

SKY Havayolları, bu belge ile Avrupa’da operasyon gerçekleştiren uçaklara ve bu uçakların parçalarına bakım yapma yetkisine sahip oldu. Hazırlık aşamasında Avrupa Birliği Havacılık Emniyet Dairesi Kuralları kapsamında SKY Havayolları’nın bakım organizasyonu ve dâhilinde bulunan atölyeler yapılan yatırımlar ile yeniden yapılandırıldı ve tüm gereklilikler yerine getirildi.

Kayıgroup Ceo’su ve SKY Havayolları Genel Müdürü Tahir Görgülü, Avrupa Birliği Havacılık Emniyet Dairesi tarafından verilen bu belgeyi almaya hak kazandıkları için duydukları memnuniyeti dile getirerek, şöyle konuştu:

“Sivil havacılık, rekabet ve mücadelenin en üst seviyelerde yaşandığı sektörlerden birisi. Bu sistemde uçakların bakımını yüksek emniyet  standartlarına cevap verecek seviyelerde tutmak gerektirir.  Bu bilinçle Avrupa Birliği Havacılık Emniyet Dairesi ne Part 145 belgesi için başvurduk. Ana hedefimiz bakım standartlarını üst seviyelerde tutarak hizmet kalitemizi geliştirmektir.  Sivil Havacılık yetkilileri ile hummalı çalışmalar gerçekleştirdik. Hazırlık döneminde SHGM tarafından ciddi denetlemelere tabi tutulduk. Çıkan raporlar sonucunda düzeltici işlemler tamamlandı. Bu anlamda tüm Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ne ve ekibine teşekkürlerimizi sunuyoruz.” 

17 uçaklık filoya sahip olan SKY Havayolları bu yetki ile iç hat operasyonlarına dopingli başlayacak. Şirket,  Part 145 yetkisi ile tıpkı MRO şirketleri gibi hem kendi filosuna hem de başka şirketlerin uçaklarına bakım yapabilecek.

©AirportHaber.com ÖZEL

SKY BİR İLK BAŞARDI...

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 14 yıl önce
ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA TÜRKİYE İÇ HATLARDA LİDER KONUMA OTURACAK BİR FİRMA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tüm SKY teknik çalışanlarını kutluyorum. Ama söylemeden de geçemeyeceğim, bir süre önce tekniğe kapatırım dükkanı hepinizi kapının önüne koyarım diyen yönetici arkadaşa bi çift lafım var. Baba parasıyla abi parasıyla hava atmak kolay, icraat yapacaksın sonra gezeceksin havalı havalı. Bak beğenmediğin teknik neleri başarıyo. Ne yazık ki senin gibi bir yöneticileri var. Utan. Hostesin, peşindeki birkaç pilotun lafıyla yapamayacağın şeyleri ağzına alma. Tekniği kapattığın gün batarsın. Hesabı bilen birisine sor anlatsın sana.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sn.Hüseyin OFLAZ,Sn Atilla TORPİL,Sn Ramazan ERDOĞAN,Sn Gökhan AKARSU ve tüm teknik personeli tebrik eder başarılarının devamını dilerim.Hayırlı Uçuşlar temenni ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SKY ın başarı ivmesindeki yükselişi fark etmemek için insanın ya kör ya alkolik ya da kuyruk acısının olması lazım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sky Hava Yolları Teknik çalışanlarını Tebrik eder Çalışmalarında başarılar dilerim. Teknikle ilgili böyle bir haberde Teknik yönetici ve personelin resimde bulunmaması bu konuda emeği bulunmayan insanların habere resmedilmesi hiç hoş bir görüntü değil. İsmail ÜLKER

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Haberin ilk cümlesi "Türkiye'de ilk defa bu yetki alındı"; ikinci cümlesi ise"Bahsedilen 5 şirketten sonra, SKY Hava yolları da -kurulduğundan bu yana ilk defa - bu yetkiyi aldı" anlamında. Yani ikisi farklı şeyler. SKY için de, Türk Havacılığı için de iyi bir adım. Hayırlı, uğurlu, emniyetli ve kazançlı olsun. Ancak haberi verirken, yazdığımızı da bir tekrar okumamız lazım; okuyucuya hürmeten. Disenformasyon (yanıltma) yapmamalıyız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SIK-AY Teknik tebrikler.Yalnız birinizin bu resimde olmaması ilginç.Ha birde bir pilot tekniğe ne katmış Aydan ın yalakası size soruyorum?Burda ne alakası var Aydan ın hahaha.Bu hanım teknikte mi görevli:)?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kaptan pilot Aydan Mungan a SKY a yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ederiz. Resimde soldan 4. kişi. Yolunuz açık olsun....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Onu bizde biliyoruz ama yinede bilgilendirdigin için çok tesekkürler, ne kadar makbule geçti anlatamam tövbe tövbe ;) Alakasi yok biliyoruz herhalde sadece Airporthaber'e duyurmak amaciyla yazdim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
XQ sun express in ikili kodudur. SKY la ne alakası var

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000