17 Kasım 2014, Pazartesi 17:57:10

TAV'DAN "GENİŞLEME" AÇIKLAMASI

TAV ile DHMİ arasında varılan sözleşmeye göre dış hatlar terminali genişletiliyor. Bu çerçevede sekiz yeni köprü eklenecek ve terminal 27 bin metrekare büyütülecek. Yaklaşık 75 milyon avroluk yatırımla check-in kontuarı sayısı, bagaj işlem kapasitesi ve otopark kapasitesi de artırılacak.
  • TAV 2021 e kadar 75 milyon euro ayırdığı yatırımı misli misline çıkarır.
  • Saw'ı alıyordu TAV,ne oldu?
  • 3. Havalaninin baslayip bitmesi baska bahara kalmis. Daha bu pilav cok su kaldirir. Izlemeye devam edin AHL 2023'de de hizmet vermeye devam ediyor olacak.
  • Şu anda THY 7209 Anadolu Jet ISG de pas geçti.
  • 4.pist diyorsunuz da acaba paralel pist diye yapılan pistlerde uçaklar aynı anda kalkış yapabiliyor mu?
  • Florya tarafına 4. Pist ve diger terminaller yapılabilir .almanlar Frankfurt'ta aynı genişlemeyi başardılar. Zor değil biraz cesaret.bu Yeşilköy' ü 30 yıl daha götürürür. Söyleyenler kendini bilmez, bilenler söylemez Vesselam
  • Ya hele wallah!
  • Arkadaşlar TGS' ye alımlar ne zaman?
  • Tav 3. Havalimanında bir şekilde yer almalı bu know how ve Sani Bey gibi ülkesini devletini seven bir liderden faydalanılmalı devletimizin büyüklerimizin bunu değerlendirmesi ülkemiz adına çok büyük bir kazanç olacaktır
  • LTBA yi kapatmayacakmisiniz ? Niye yatirim yapip teseronu zengin ediyorsunus ?

Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye’nin dünyadaki lider markası TAV Havalimanları ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi DHMİ, İstanbul Atatürk Havalimanı dış hatlar terminali tadilatı ve büyütülmesine yönelik ek yatırım için el sıkıştı.

Atatürk Havalimanı’nda geçtiğimiz hafta DHMİ tarafından hizmete alınan ek 26 uçak park alanı ve taksi yolları düzenlemesinin ardından şimdi de TAV, dış hatlar terminalinin genişletilmesi için 75 milyon avro yatırım yapacak. Çalışmaların 16 ayda tamamlanması planlanıyor.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener: “Atatürk Havalimanı Türkiye’deki hava trafiğinin çok önemli bir bölümüne hizmet veriyor. Geçen hafta DHMİ’nin hava tarafındaki yeni apron yatırımı hizmete açıldı. İlave gelen 26 park pozisyonu park kapasitesinde ciddi bir rahatlama yaratacak. Yeni kargo bölümünde de THY, Havaş ve Çelebi’nin kargo hangar yatırımları tamamlandı. Onların çıkmasıyla boşalan kargo alanına doğru büyüyecek dış hatlar terminali, THY’nin artan transit yolcusu için yapılacak olan üçüncü bagaj tesisi ve erken bagaj depolama tesisi ile ana binada yeni bir check-in adası gibi yatırımların yapılmasını içeren sözleşmeyi imzaladık. Yaklaşık 75 milyon avro civarında bir yatırım olacak" dedi.

Şener sözlerine şöyle devam etti: "Atatürk Havalimanı’nda DHMi başta olmak üzere THY, Havaş, Çelebi dahil bütün kuruluşlar yatırım yaparken bizim yatırım yapmamız gerekmez diye bir düşüncemiz olamaz. Biz her zaman karlılığın yanında sosyal faydalara ve ülke menfaatlerine öncelik veren bir yönetim anlayışına sahibiz. TAV, Türkiye’nin çıkardığı ender küresel markalardan biridir. Atatürk Havalimanı’nın dünyanın en önemli havalimanlarından biri haline gelmesinde DHMİ, THY ve diğer havayolları ile birlikte önemli bir pay sahibidir. Önümüzdeki altı yılda kaliteden, yolcu konforundan hiç ödün vermeden yatırımlarımıza devam edeceğiz” dedi.

DHMİ ve TAV’ın imzaladığı sözleşmeye göre dış hatlar terminalinde 26 olan uçak köprü sayısı 34’e çıkacak. Proje kapsamında terminal 27 bin metrekare, açık otopark da 17 bin metrekare büyütülecek. TAV’ın İstanbul Atatürk Havalimanı’nı 2021’e kadar işletme hakkı bulunuyor. Ek sözleşme konusu ilave tesis bünyesindeki ticari alanlar ve reklam alanlarının tüm gelirleri işletim süresince TAV’a ait olacak; yeni otoparktan elde edilecek gelirler DHMİ ile paylaşılacak.

DHMİ, işletme süresinin bitiminden önce Atatürk Havalimanı’nın hizmet vermeyi durdurması halinde doğacak kaybı TAV’a tazmin etme garantisi vermişti.

2013 yılında 51,3 milyon yolcuya hizmet veren Atatürk Havalimanı, 2014 yılının ilk on ayında yüzde 11 yolcu büyümesi elde etti.

TAV'DAN "GENİŞLEME" AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
TAV 2021 e kadar 75 milyon euro ayırdığı yatırımı misli misline çıkarır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Saw'ı alıyordu TAV,ne oldu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neymis? ~ 9 yıl önce
3. Havalaninin baslayip bitmesi baska bahara kalmis. Daha bu pilav cok su kaldirir. Izlemeye devam edin AHL 2023'de de hizmet vermeye devam ediyor olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PAS ~ 9 yıl önce
Şu anda THY 7209 Anadolu Jet ISG de pas geçti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
4.pist diyorsunuz da acaba paralel pist diye yapılan pistlerde uçaklar aynı anda kalkış yapabiliyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aynı anda ? ~ 9 yıl önce
O anda oluşan türbülans nedeni ile aynı anda paralel de olsa uçak kalkmaz diye okumuştum.
Florya ~ 9 yıl önce
Florya tarafına 4. Pist ve diger terminaller yapılabilir .almanlar Frankfurt'ta aynı genişlemeyi başardılar. Zor değil biraz cesaret.bu Yeşilköy' ü 30 yıl daha götürürür. Söyleyenler kendini bilmez, bilenler söylemez Vesselam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SIDDIK ~ 9 yıl önce
Frankfurt havaalanını örnek vermişsiniz fakat haritayı açıpta birzahmet baksanız çevresinin ormanlık devlet arazisi olduğunu görürsünüz.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ya hele wallah!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tgs ~ 9 yıl önce
Arkadaşlar TGS' ye alımlar ne zaman?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ~ 9 yıl önce
HAFTA İÇİNDE KUZENİM TGS'DE İŞE BAŞLADI, YANİ İHTİYACA GÖRE YILIN 12 AYINDA TGS'YE ELEMAN ALINIR.
Liderler Önemli ~ 9 yıl önce
Tav 3. Havalimanında bir şekilde yer almalı bu know how ve Sani Bey gibi ülkesini devletini seven bir liderden faydalanılmalı devletimizin büyüklerimizin bunu değerlendirmesi ülkemiz adına çok büyük bir kazanç olacaktır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
LTBA yi kapatmayacakmisiniz ? Niye yatirim yapip teseronu zengin ediyorsunus ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000