09 Mayıs 2014, Cuma 21:05:36

TAVDAN İLK ÇEYREKTE 20 MİLYON AVRO KAR

TAV Havalimanları’nın konsolide net kârı 2014 yılının ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 28 artışla 20 milyon Avro olarak gerçekleşti. Şirketin, işlettiği havalimanlarında hizmet verdiği yolcu sayısı da yüzde 16 artış gösterdi.
  • Bilenleri anlıyorumda bilmeyenler niye yorum yapar.DHMİ nin kontrolündeki ,holding nasıl yanlış yapar.
  • Bu karı vergilerde de görmek istiyoruz ama maalesef tav kurulduğundan bu yana her sene zarar gösteriliyor. Ne iş beyler, vergi mi kaçırıyoruz?

Havalimanı işletmeciliği alanında Türkiye’nin dünyadaki lider markası TAV Havalimanları, 2014 yılının ilk çeyreğinde net kârını önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 28 artırarak 20 milyon Avroya yükseltti.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, “2014 yılının ilk çeyreğinde amiral gemimiz olan Atatürk Havalimanı, Avrupa’nın ikinci en yoğun havalimanı oldu. Bu başarı; 20 yıldan az bir süre içerisinde şirketimizin ve dolayısıyla ülkemizin ne derece büyük işler başardığını gösterir niteliktedir. Geniş bir vizyona sahip makro politikalar ve havalimanı yatırımlarının desteklendiği bir ortamda, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ve başta Türk Hava Yolları olmak üzere diğer havayolu şirketleriyle olan yakın işbirliğimiz sonucunda Türkiye’de havacılık sektörünü yeni bir boyuta taşımayı başardık. Ülke olarak dünya havacılık sektörünün en üst sıralarında saygı duyulan markalara sahip olmanın gururu içindeyiz.
 
Geçmişteki başarılarımız kadar, gelecekle ilgili sektör beklentileri de bizlere doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. DHMİ, Türkiye yolcu sayısının gelecek 10 yılda iki katına ulaşacağını beklemektedir. Diğer taraftan Eurocontrol, Türkiye’nin gelecek yedi yılı için yüzde 7 bileşik yıllık büyüme beklerken, Airbus Ortadoğu bölgesi için ortalama yüzde 7 oranında yolcu büyümesi tahmin etmektedir. Kuruluşumuzdan bu yana geçen 14 yıl içerisinde büyük mesafe kat eden bir şirket olarak, gelecekte de cazip büyüme fırsatları yakalayacağımızı bu beklentiler ışığında net bir şekilde görüyoruz.

Otoritelerin beklentilerine paralel olarak, 2014 yılının ilk çeyreğinde iyi bir yolcu büyümesi gerçekleştirdik. İstanbul Atatürk Havalimanı’nın hizmet verdiği dış hatlar yolcu sayısı yüzde 12 oranında artarken, tüm havalimanlarımızın toplam yolcu büyümesi yüzde 16 seviyesinde gerçekleşti.

2014 ilk çeyreğinde, konsolide FAVÖK yüzde 27 oranında artarak 67 milyon Avro oldu. Net karımız yüzde 28 oranında artış ile 20 milyon Avro’ya yükseldi. Atatürk Havalimanı dış hatlar terminali gidiş katındaki duty free mağazalarında süren renovasyon çalışmalarına ek olarak, Türk Lirası ve Ruble’nin Avro karşısında değer kaybının ticari gelirlerimiz üzerinde oluşturduğu baskıya karşın, bu finansal sonuçları elde etmeyi başardık.

Havaş’ta 2013 sonunda başlattığımız yeniden yapılandırma projesi kapsamında; maliyet kontrolü, daha yüksek operasyonel verimlilik ve ciro optimizasyonu gibi uygulamalar yürürlüğe konuldu. Bu sayede HAVAŞ’in finansallarında geçtiğimiz yılın ilk çeyreğine oranla oldukça önemli iyileşmeler sağladık.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı yeni iç hatlar terminalinin inşaatını bitirerek, mart ayı içerisinde açılışını gerçekleştirdik. Bu terminal, Türkiye’nin en büyük iç hatlar  termineli olarak Ege bölgesinin ticaret ve turizmine büyük bir katkı sağlayacaktır.

Bu çeyrek içerisinde, DHMİ tarafından gerçekleştirilen Milas-Bodrum havalimanı ihalesini kazanmayı başardık. Gerekli onayların ardından, 20 yıl boyunca faaliyet göstereceğimiz Milas-Bodrum havalimanında  hizmet vermek için  sabırsızlanıyoruz.

Belirsiz ekonomik koşullar altında dahi ellerinden gelen bütün çabayı esirgemeyerek, daima yapabileceklerinin en iyisini gerçekleştiren tüm TAV çalışanlarına teşekkürü bir borç bilirim” dedi.

ÖZET FİNANSAL VE OPERASYONEL BİLGİLER

TAVDAN İLK ÇEYREKTE 20 MİLYON AVRO KAR

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bilenleri anlıyorumda bilmeyenler niye yorum yapar.DHMİ nin kontrolündeki ,holding nasıl yanlış yapar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vergi levhası ~ 10 yıl önce
Bu karı vergilerde de görmek istiyoruz ama maalesef tav kurulduğundan bu yana her sene zarar gösteriliyor. Ne iş beyler, vergi mi kaçırıyoruz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000