29 Kasım 2013, Cuma 17:16:49

TEMEL KOTİL AB HAVACILIĞININ BAŞKANI OLDU

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Avrupa'nın önde gelen havayolu şirketlerini bünyesinde toplayan Avrupa Havacılık Derneği'nin (AEA) başkanı oldu.
  • Temel oradaysa Hamdi de artık Dünya Havacılığı Başkanı olmalı, kendisine güveniyoruz
  • Temelin Vuzyonu var, az bulunan sey onda var, gerci kabini calistiriyor ama
  • Temel bey kabin kökenlimi
  • Kabin memurluğu için üniversite açıp insanlara sözler verip sonra bir çok öğrenciyi mülakata bile almayan sayın Temek Kotil değil mi? Sonra itiraz üzerine hem istanbul hemde Kırklareli kabin memuzu ortalama 50 öğrenciyi aynı anda bilgisayar sınavından eleyip dil yetersiz diyen yine bu yönetim değil mi? Aralarında yer hizmetlerinde aktif çalışan bir çok kişi ingilizce sertifikası olduğu halde bu sınavı nasıl geçemiyor bir bölüm insanda floryada sizinle çalıştı o süre zarfında bu kişiler nasıl olduda ingilizce soruları konuları yapabildi bir anda o mülakatta herkes 0 ingilizceye döndü? Sonrasında 20 günlük eğitimle kabin memuru aldınız grev olduğu halde 2 sene okul okuyup son senelerini sizin eğitim müdürünüzün yaptığı programlarla geçen öğrenciler neden bu şekilde resmen helak edildi? Lise mezunu yabancı pilot alan şirket kendi eğittiği üniversiteli KM ler bile çok geldi bunları açıklayın önce Temel Bey ( sizde yorumlarımızı neden yayınlamıyorsunuz hakaret yok bişey yok anlamıyoruz)
  • 8.4.4 LOW VISIBILITY PROCEDURES (A) When the visibility for landing is less than 800 meters, approach and landing are not authorized unless RVR reporting is available for runway of intended use. Yaklaşma chartlarında belirtilen rvr degeri 800m nin altındaysa rapor edilen görüş değerini Rvr a ceviremezsin.yani CMV bulamazsın.700m visibility varken ve rvr raporu yokken ilsin 550 rvr istemesin farklı birşey.
  • Cat 1 limiti 550 m dir arkadasim , 800 metre ile alakasi yok . Bilmiyorsan konusma
  • Helal olsun Temel Bey'e yakisir.
  • Saygıdeğer okuyucular eğer 10 yıl sonra dünyanın sayılı havayolu şirketleri Sayın Genel Müdürümüz Doç. Dr. Temel Kotil Hocamıza bizide THY sancağı altına alın derlerse şaşmayın. Benden söylemesi....
  • RVR verilmiyorsa ve reported vis. 800 metrenin altındaysa approach ve landing yapamazsın.
  • Sevgili arkadaşlar yorumları okudum. Şimdi sıra bende. Evet Sayın Kotil değil THY nin başkanlık sırası geldiği için başkanlık koltuğuna oturduk. Seçimle değil. Seçim olsa sayın kotili getirirlermiydi diye sormak lazım.Bu başarı aslında THY ve THY i zamanında bu kuruluşun altına kayıt yaptıranlarda. Pilot rumuzlu arkadaşın tespiti çok doğru evet yabancıya lise yerliye üniversite. Şimdi pas geçme olayına gelelim. evet 4 kez denemek bir pilot için olukça büyük risk. Fakat bilmedikleriniz var. 700 m nin altında olması yaklaşma yapmasına engel değil.bilmeden yazmak en kötüsü. Diyarbakırda ILS mevcut yani buda demek CAT I kategorisinde olduğunu bize belirtir. Yani RVR değeri 550 m ve üzeri demektir. Eğer meydanda RVR değeri verilmiyorsa Kaptan minimaya kadar alçalır ve pist görüşü varsa iner yoksa pas geçer. RVR 550 nin altında verildiği taktirde ICAO kuralları kaptanın 1000 feet yada OM kadar alçalmasına müsade eder. diye yazmaya devam edebilirim. Ama tek katıldığım nokta 4 kez denemesi.

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Avrupa'nın önde gelen havayolu şirketlerini bünyesinde toplayan Avrupa Havacılık Derneği'nin (AEA) başkanı oldu.

Kotil, Brüksel'de düzenlenen AEA Liderlik Zirvesi'nde alınan karar gereği başkanlık görevini iki yıl sürdürecek. AEA Başkanı seçilmesinin ardından konuşan Kotil, "Çok büyük onur duydum. Bir Türk olarak, başarılı bir şirketin genel müdürü olarak Avrupa'daki şirketlerin derneğinin başkanı olmak güzel bir duygu" dedi.

AEA'nın kendisinden büyük beklentileri olduğunu, üyelerin de bunu dile getirdiğini söyleyen Kotil, "Artık ortada 1980'ler yok. O dönemde havacılıkta dünya yalnızca Kuzey Amerika ve Avrupa'dan ibaretti. Artık düzenlemeler daha uygun şekilde yapılmalı ki sektör daha rahat büyüsün. Tabii bir de moral vermek gerekiyor. Dünyada yolcu sayısı artıyor. 3,1 milyar yolcu 6,7 milyar oluyor. Avrupalı taşıyıcılar ve tabii ki THY'nin bundan pay alması gerekiyor. Bunun için çalışacağız. Benim için güzel bir tecrübe olacak" diye konuştu.

"THY, AB'ye girdi"

AEA'yı, Avrupa Birliği komisyonlarında iki yıl boyunca kendisinin temsil edeceğini ifade eden Kotil, "THY olarak AB'ye girdik" dedi. Şirketin çok başarılı olduğunu ve "işin özünün" maliyet değil moralle ilgili olduğunun altını çizen Kotil, "Yapmak isterseniz yaparsınız. Babaannem öyle derdi. Biz de yapıyoruz" dedi.

THY'nin büyümesini 10 yıl daha sürdüreceğini belirten Kotil, "Ondan sonra da devam eder. Zor bir şey değil. Aslında çocukluğumuzda öğrendiğimizi uyguluyoruz. İsraf etme, yolcuyu evindeki misafirin gibi tut. Biz onu yapıyoruz" diye konuştu.

"Biz işimizi yapıyoruz"

Alman havayolu şirketi Lufthansa'nın THY ile işbirliğini sınırlandırma kararı konusunda gerekli açıklamaların yapıldığını, o açıklamaların ötesinde bir şey söylemeye gerek olmadığını belirten Kotil, "kararın gözden geçirilip geçirilmeyeceği" konusunda ise "Lufthansa'nın kararı tek taraflıdır. Sonuçta karşı tarafın ne yapacağına bağlı. Biz işimizi yapıyoruz" dedi.

Bünyesinde THY'nin yanı sıra aralarında British Airways, Air France, KLM, SAS ve Lufthansa'nın da bulunduğu 31 havayolu şirketini barındıran AEA'nın 2014'teki zirvesi İstanbul'da yapılacak.

TEMEL KOTİL AB HAVACILIĞININ BAŞKANI OLDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Dünya ~ 10 yıl önce
Temel oradaysa Hamdi de artık Dünya Havacılığı Başkanı olmalı, kendisine güveniyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vizyon ~ 10 yıl önce
Temelin Vuzyonu var, az bulunan sey onda var, gerci kabini calistiriyor ama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Temel ~ 10 yıl önce
Temel bey kabin kökenlimi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin ~ 10 yıl önce
Kabin memurluğu için üniversite açıp insanlara sözler verip sonra bir çok öğrenciyi mülakata bile almayan sayın Temek Kotil değil mi? Sonra itiraz üzerine hem istanbul hemde Kırklareli kabin memuzu ortalama 50 öğrenciyi aynı anda bilgisayar sınavından eleyip dil yetersiz diyen yine bu yönetim değil mi? Aralarında yer hizmetlerinde aktif çalışan bir çok kişi ingilizce sertifikası olduğu halde bu sınavı nasıl geçemiyor bir bölüm insanda floryada sizinle çalıştı o süre zarfında bu kişiler nasıl olduda ingilizce soruları konuları yapabildi bir anda o mülakatta herkes 0 ingilizceye döndü? Sonrasında 20 günlük eğitimle kabin memuru aldınız grev olduğu halde 2 sene okul okuyup son senelerini sizin eğitim müdürünüzün yaptığı programlarla geçen öğrenciler neden bu şekilde resmen helak edildi? Lise mezunu yabancı pilot alan şirket kendi eğittiği üniversiteli KM ler bile çok geldi bunları açıklayın önce Temel Bey ( sizde yorumlarımızı neden yayınlamıyorsunuz hakaret yok bişey yok anlamıyoruz)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
10:48:16 ~ 10 yıl önce
8.4.4 LOW VISIBILITY PROCEDURES (A) When the visibility for landing is less than 800 meters, approach and landing are not authorized unless RVR reporting is available for runway of intended use. Yaklaşma chartlarında belirtilen rvr degeri 800m nin altındaysa rapor edilen görüş değerini Rvr a ceviremezsin.yani CMV bulamazsın.700m visibility varken ve rvr raporu yokken ilsin 550 rvr istemesin farklı birşey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
01.48.11 ~ 10 yıl önce
Cat 1 limiti 550 m dir arkadasim , 800 metre ile alakasi yok . Bilmiyorsan konusma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Helal olsun Temel Bey'e yakisir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Saygıdeğer okuyucular eğer 10 yıl sonra dünyanın sayılı havayolu şirketleri Sayın Genel Müdürümüz Doç. Dr. Temel Kotil Hocamıza bizide THY sancağı altına alın derlerse şaşmayın. Benden söylemesi....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
23:51:49 ~ 10 yıl önce
RVR verilmiyorsa ve reported vis. 800 metrenin altındaysa approach ve landing yapamazsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 10 yıl önce
Sevgili arkadaşlar yorumları okudum. Şimdi sıra bende. Evet Sayın Kotil değil THY nin başkanlık sırası geldiği için başkanlık koltuğuna oturduk. Seçimle değil. Seçim olsa sayın kotili getirirlermiydi diye sormak lazım.Bu başarı aslında THY ve THY i zamanında bu kuruluşun altına kayıt yaptıranlarda. Pilot rumuzlu arkadaşın tespiti çok doğru evet yabancıya lise yerliye üniversite. Şimdi pas geçme olayına gelelim. evet 4 kez denemek bir pilot için olukça büyük risk. Fakat bilmedikleriniz var. 700 m nin altında olması yaklaşma yapmasına engel değil.bilmeden yazmak en kötüsü. Diyarbakırda ILS mevcut yani buda demek CAT I kategorisinde olduğunu bize belirtir. Yani RVR değeri 550 m ve üzeri demektir. Eğer meydanda RVR değeri verilmiyorsa Kaptan minimaya kadar alçalır ve pist görüşü varsa iner yoksa pas geçer. RVR 550 nin altında verildiği taktirde ICAO kuralları kaptanın 1000 feet yada OM kadar alçalmasına müsade eder. diye yazmaya devam edebilirim. Ama tek katıldığım nokta 4 kez denemesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000