25 Nisan 2012, Çarşamba 09:10:19

THY 1.1 MİLYARI GÖZDEN ÇIKARDI!

Türk Hava Yolları’nın (THY), Polonya milli havayolu şirketi LOT’u almak üzere son viraja girdiğini söyleyen Polonya Hazine Bakanlığı Sözcüsü Magdalena Kobos, “Özelleştirme sürecinde THY, LOT ile ilgilenen tek şirket. LOT büyük bir ihtimalle THY’nin olacak. Sonucun mayıs ayında açıklanacağını tahmin
  • LOT Polish 2008 yilinda fuel hedging'den dolayi cok buyuk zarar etmis ancak bu zararini son 4 yilda kapatmis bir sirkettir. 2008;-232 milyon$,2009;-70 milyon$,2010;-52 milyon$,2011;-46 milyon$ zarardan sonra 2012 yilinda +16.6 milyon $ operasyonel kar beklenmektedir.Filosunu da yenilemekte olup ilk Avrupali 787 Dreamliner musterisidir.2 adet 787 kasim 2012'de 3 adet subat 2013'de ve 3 adet de 2014 yilinda filosuna katacak olup diger eski 737 ve ATR leri de yenileri ile degistirecektir.Ayrica Sibirya slot kisitlamasi nedeni ile ucamadigi uzakdogu ucuslarina da 787'ler filosuna katildiktan sonra baslayacaktir.Satin almaddaki risk dunyada ekonomik bir kreiz ile birlikte yakit fiyatlari tavan yaparsa hem THY hem de LOT buyuk zarar edebilir
  • thy zarar edecektir
  • kimler ne komisyon aliyor,cikar ortaya merak etmeyin.devletin mali deniz,yemeyen,yedirmeyen domuz felsefesi
  • sen herhalde thy'nin kasasından sorumlu müdür falansın.nerden biliyorsun acaba thy'nin parasını kalmadığını? komik olmak için mi yazıyorsunuz bu boş yorumları anlamıyorum.aç da önce bilanço oku.kasada senin hayal edemeyeceğin kadar paranın olduğunu görürsün.bilanço yalan düzmece falan diyorsan da ortaya koy belgesini biz de öğrenelim.bu işler lafla olsaydı size de itibar eden çıkardı mutlaka ama maalesef olmuyor.
  • luftansa....amirates.... siz daha havayolu şirketlerinin isimlerini bile doğru düzgün yazamasını bile beceremiyorken buna rağmen kalkıp hala insanlara akıl vermeye ahkam kesmeye kalkışıyorsunuz.havacılık bilginiz ve havacılıktan ne kadar anladığınız ve bilginiz ortada gerçekten.bu işler o kadar da basit değil.lufthansa mali olarak iyi durumda bir şirket ve nakit sıkıntısı yok.emirates ise arapların.adamlarda para bol.ve de bu şirketler THY gibi zarar etmiyorlar.kardalar.onun için istedikleri hertürlü yatırımı yapabilirler.THY ise onlarla aynı kategoride kesinlikle değil maalesef ve üstelik de zararda bir şirkettir,hem de bu zararların çoğu kısmı operasyonel zarardan kaynaklanmaktadır.aynı hatalarda ısrar edilirse THY zarar edecektir.
  • luftansa, airfrance, gibi uçakları 200 den fazla olan firmaları inceleyinde öyle konuşun adamların uzak doğuda bile technik company leri var büyük oynamassan nasıl büyük olursunki global foss diyenlere kalsaydık şimdi thy 10 sene önceki gibi 50-60 uçakla uçuyodu yine, amirates az dünya kupalarına sponsor olmadı ,adamlar arsenal'a stadyum bile yaptılar biz bunları yapmadan amirates gibi top 10 da seçildik.....ufku dar olanlara.....3-5 sene sonra thy batarsa istediğin gibi at koşturursun o zaman.......
  • THY ÖNCE 1MİLYAR TL DEN FAZLA OLAN ZARARINI KAPATSIN LOTU MOTU DÜŞÜNÜRÜZ DAHA SONRA.ZARARLARI KAPATAMAYINCA TL ESASLI BİLANÇOYU KURNAZ BİR OYUNLA USD PARA BİRİMİNE ANIDEN 1 GECEDE ÇEVİRİP ZARAR YOK DEYIP MILLETI KANDIRMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ AMA SİZE KIMSE INANMAZ BU SAATTEN SONRA.USD TL KARŞISINDA DEĞER KAYBBETTİĞİ İÇİN BU BİLANÇ METHODUNU SEÇTİNİZ.TL DEĞER KAYBETTİĞİN DE DE MUHTEMELEN TL YE GEÇTİK DİYECEKSİNİZ BÜYÜK BİR İHTİMALLE.ZARARLAR FALAN KAPANMADI SADECE GÜZEL BİLANÇO OYUNLARIYLA GİZLENDİ.LOT HANGİ PARAYLA ALINACAK ONU DA AÇIKLAYIN.KASANIZDA PARA BİLE KALMADI DÜŞÜK MAAŞ İLE PART TİME KM ALMAYA BAŞLADINIZ.DİKKAT EDİN DE LOT İŞİNİN SONU AİR BOSNADAKİ GİBİ OLMASIN.ORADA DA MILYONLARCA TL ZARAR ETTİRDİNİZ THY'Yİ.THY'RESMEN BİTİRDİNİZ.
  • her thy haberinin altına "thy batıyor" yazıp duranlar için iyi olmadı bu haber.söyledikleriniz yanlış dediğimizde bilançolarla oynanıyor deyip durdunuz.peki hadi onu kabul ettik.bu 1,1 milyar doları nerden bulacak??yoksa sahte dolar basıp mı verecek polonyalılara?
  • thy düşmanlarının mantığıyla hareket edilseydi thy lot'u değil, lot thy'yi satın alır durumda olurduk.ona ne gerek var buna ne gerek var deyip 40 uçaklık filoyla yola devam ederdik.tamam ticari bilginiz yetersiz de hayal dünyanız da mı küçük be kardeşim.şirket satın almadan,yeni yatırım yapmadan nasıl büyük şirket olacaksınız?
  • THY NİN BAŞINAKİLER BU AKILLARI KİM VERİYOR SİZE? PARALARI ONA BUNA PEŞKEŞ ÇEKECEK YERDE ALTYAPI YATIRIMI YAPIN. THY YE AİT TERMİNALLER YAPIN, TEKNİK MERKEZLER VS.
Polonya'nın milli havayolu şirketi LOT’u almak üzere şubat ayında görüşmelere başlayan Türk Hava Yolları (THY), durum tespiti çalışmasını mart ayında bitirerek sona yaklaştı. Polonya basınında yer alan haberlerde, LOT için son teklif süresinin 14 mayıs olduğu belirtilirken, THY’nin LOT’u almak için 1 milyar 122 milyon lira harcayacağı açıklandı. Özelleştirme sürecinde uygun fiyatlı hava yolu şirketi Eurolot ve LS Airport Services adı altında faaliyet gösteren havaalanı işletmesini de THY’nin alması için son viraja girildiğini söyleyen Polonya Hazine Bakanlığı sözcüsü Magdalena Kobos, “Özelleştirme sürecinde THY, LOT ile ilgilenen tek şirket. LOT büyük bir ihtimalle THY’nin olacak. Her iki şirket şubat ayından bu yana görüşmelerini sürdürüyor. Sonucun mayıs ayında açıklanacağını tahmin ediyoruz” diye konuştu. Kobos, 2013 yılına kadar THY’nin LOT’u almaması halinde başka bir yatırımcı bulunamayacağını, bu nedenle şirketin önündeki seçenekler arasında, halka arz ya da sermaye artırımının olabileceğini kaydetti.

Pazar payı artıyor
THY’nin satın almak için son aşamaya geldiği LOT’a biçilen 1.1 milyar liralık değerin, şirketin yükselen pazar payı ve filosuna katacağı yeni uçaklar nedeniyle daha da artıracağı bilgisi verildi. Avrupalı bir şirketin son 8 yılda dünya havacılığından çok daha hızlı büyüyen THY’nin modelini örnek alacağını belirterek LOT ile yapılan görüşmelerin ilk sinyalini veren THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, “Bize bir çok ülkeden, havayolundan ortaklık teklifi geldi. Yaptığımız analizler sonrasında Polonyalı LOT Havayolları’nda karar kıldık. Görüşmeler en kısa sürede başlayacak. THY bunu devlet desteği almadan yapacak. Biz tüm uçak alımlarımızı bilançomuzla yaptık. Kendi imkanlarımızla LOT’u alacak gücümüz var” açıklamasını yapmıştı.

Türk usulü
Şubat ayında katıldığı bir televizyon programında THY’nin dünya havacılığı ortalamasından 3-4 kat daha fazla büyüdüğü bilgisini veren Topçu şurları söylemişti: “THY, hem yatırım yaptı, hem de kârlılığını sürdürdü. Bu yakalanan başarı sonrasında 13-14 havayolu şirketinden ‘bizi alın’ diye teklif geldi. Sadece ticari olarak değil, hükümetler arasında yapılan görüşmeler sırasında da bu teklif geldi. Tamamen kazan-kazan yaklaşımıyla kararımızı veriyoruz. Amacımız bu ortaklıklarla hem THY’yi hem de ortak olacağımız havayolunu büyütmek. Avrupa’ya gidip bir havayolu şirketi Türk usulü nasıl yönetilir bunu göstermek istiyoruz. Aralık ayında Polonya’da Ekonomi Bakanı Jasek Rostowski ile konuştum. LOT’u özelleştireceklerini belirten bakan bizim almamızı istedi. Milli bir havayolu şirketini satın almak kolay değil.”

36 uçakla 55 noktaya uçuyor
Polonyalı havayolu şirketi 1929’da kuruldu. Halen filosunda 36 uçak bulunuyor. 55 uçuş noktası arasında Avrupa, Ortadoğu noktalarının yanı sıra Amerika kıtasında Chicago, New York, Toronto gibi
şehirler de yer alıyor. Varşova Havalimanı’nı Doğu Avrupa’nın aktarma noktası haline getirmeyi
hedefleyen LOT, aynı zamanda THY gibi Star Alliance ittifakı üyesi. 2010 yılında 17 milyon dolar zarar eden havayolunun yüzde 68’i devlete ait. Polonya hükümeti geçen yıl bu hisselerin satış kararını almıştı.

Hürriyet

THY 1.1 MİLYARI GÖZDEN ÇIKARDI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Misafir ~ 12 yıl önce
LOT Polish 2008 yilinda fuel hedging'den dolayi cok buyuk zarar etmis ancak bu zararini son 4 yilda kapatmis bir sirkettir. 2008;-232 milyon$,2009;-70 milyon$,2010;-52 milyon$,2011;-46 milyon$ zarardan sonra 2012 yilinda +16.6 milyon $ operasyonel kar beklenmektedir.Filosunu da yenilemekte olup ilk Avrupali 787 Dreamliner musterisidir.2 adet 787 kasim 2012'de 3 adet subat 2013'de ve 3 adet de 2014 yilinda filosuna katacak olup diger eski 737 ve ATR leri de yenileri ile degistirecektir.Ayrica Sibirya slot kisitlamasi nedeni ile ucamadigi uzakdogu ucuslarina da 787'ler filosuna katildiktan sonra baslayacaktir.Satin almaddaki risk dunyada ekonomik bir kreiz ile birlikte yakit fiyatlari tavan yaparsa hem THY hem de LOT buyuk zarar edebilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
thy zarar edecektir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kimler ne komisyon aliyor,cikar ortaya merak etmeyin.devletin mali deniz,yemeyen,yedirmeyen domuz felsefesi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sen herhalde thy'nin kasasından sorumlu müdür falansın.nerden biliyorsun acaba thy'nin parasını kalmadığını? komik olmak için mi yazıyorsunuz bu boş yorumları anlamıyorum.aç da önce bilanço oku.kasada senin hayal edemeyeceğin kadar paranın olduğunu görürsün.bilanço yalan düzmece falan diyorsan da ortaya koy belgesini biz de öğrenelim.bu işler lafla olsaydı size de itibar eden çıkardı mutlaka ama maalesef olmuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
luftansa....amirates.... siz daha havayolu şirketlerinin isimlerini bile doğru düzgün yazamasını bile beceremiyorken buna rağmen kalkıp hala insanlara akıl vermeye ahkam kesmeye kalkışıyorsunuz.havacılık bilginiz ve havacılıktan ne kadar anladığınız ve bilginiz ortada gerçekten.bu işler o kadar da basit değil.lufthansa mali olarak iyi durumda bir şirket ve nakit sıkıntısı yok.emirates ise arapların.adamlarda para bol.ve de bu şirketler THY gibi zarar etmiyorlar.kardalar.onun için istedikleri hertürlü yatırımı yapabilirler.THY ise onlarla aynı kategoride kesinlikle değil maalesef ve üstelik de zararda bir şirkettir,hem de bu zararların çoğu kısmı operasyonel zarardan kaynaklanmaktadır.aynı hatalarda ısrar edilirse THY zarar edecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
luftansa, airfrance, gibi uçakları 200 den fazla olan firmaları inceleyinde öyle konuşun adamların uzak doğuda bile technik company leri var büyük oynamassan nasıl büyük olursunki global foss diyenlere kalsaydık şimdi thy 10 sene önceki gibi 50-60 uçakla uçuyodu yine, amirates az dünya kupalarına sponsor olmadı ,adamlar arsenal'a stadyum bile yaptılar biz bunları yapmadan amirates gibi top 10 da seçildik.....ufku dar olanlara.....3-5 sene sonra thy batarsa istediğin gibi at koşturursun o zaman.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
THY ÖNCE 1MİLYAR TL DEN FAZLA OLAN ZARARINI KAPATSIN LOTU MOTU DÜŞÜNÜRÜZ DAHA SONRA.ZARARLARI KAPATAMAYINCA TL ESASLI BİLANÇOYU KURNAZ BİR OYUNLA USD PARA BİRİMİNE ANIDEN 1 GECEDE ÇEVİRİP ZARAR YOK DEYIP MILLETI KANDIRMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ AMA SİZE KIMSE INANMAZ BU SAATTEN SONRA.USD TL KARŞISINDA DEĞER KAYBBETTİĞİ İÇİN BU BİLANÇ METHODUNU SEÇTİNİZ.TL DEĞER KAYBETTİĞİN DE DE MUHTEMELEN TL YE GEÇTİK DİYECEKSİNİZ BÜYÜK BİR İHTİMALLE.ZARARLAR FALAN KAPANMADI SADECE GÜZEL BİLANÇO OYUNLARIYLA GİZLENDİ.LOT HANGİ PARAYLA ALINACAK ONU DA AÇIKLAYIN.KASANIZDA PARA BİLE KALMADI DÜŞÜK MAAŞ İLE PART TİME KM ALMAYA BAŞLADINIZ.DİKKAT EDİN DE LOT İŞİNİN SONU AİR BOSNADAKİ GİBİ OLMASIN.ORADA DA MILYONLARCA TL ZARAR ETTİRDİNİZ THY'Yİ.THY'RESMEN BİTİRDİNİZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
her thy haberinin altına "thy batıyor" yazıp duranlar için iyi olmadı bu haber.söyledikleriniz yanlış dediğimizde bilançolarla oynanıyor deyip durdunuz.peki hadi onu kabul ettik.bu 1,1 milyar doları nerden bulacak??yoksa sahte dolar basıp mı verecek polonyalılara?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
thy düşmanlarının mantığıyla hareket edilseydi thy lot'u değil, lot thy'yi satın alır durumda olurduk.ona ne gerek var buna ne gerek var deyip 40 uçaklık filoyla yola devam ederdik.tamam ticari bilginiz yetersiz de hayal dünyanız da mı küçük be kardeşim.şirket satın almadan,yeni yatırım yapmadan nasıl büyük şirket olacaksınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
THY NİN BAŞINAKİLER BU AKILLARI KİM VERİYOR SİZE? PARALARI ONA BUNA PEŞKEŞ ÇEKECEK YERDE ALTYAPI YATIRIMI YAPIN. THY YE AİT TERMİNALLER YAPIN, TEKNİK MERKEZLER VS.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000