27 Ağustos 2013, Salı 00:48:36

THY 6 AYLIK MALİ TABLOYU AÇIKLADI

Türk Hava Yolları’nın 2013 yılı ilk yarısına ait konsolide mali tabloları Borsa İstanbul’a gönderildi. Mali tablolara göre gelirler yüzde 23 artışla 8,2 milyar TL’na ulaştı. Esas Faaliyet Karı ise yüzde 192 gibi yüksek bir artışla 439 milyon TL olarak gerçekleşti.
  • Sinus eğrisinde dibe vurum kaçınılmaz,en başarılı,en iyi ahlaklı,en kötü,ayrımı olmaksızın görünen köy kılavuz istemeyecektir.Tarih tekerrürden ibarettir,bilindiği halde hep aynen tekrar eder,ilginç???
  • THY iyi, hoş, güzel ancak bazı zayıf noktaları var. Mesela; -Uçaklar yeni, güvenilir ama pis. Hijyen yok. Seferler yoğun, aradaki kısıtlı zamanda temizlik görevlileri ancak "çöp toplama" görevi yapabiliyorlar. Sakın yanlış anlaşılmasın, özveriyle çalışan bu arkadaşlardan Allah bin kere razı olsun. Ama uçaklar pis!! -Ekipler yorgun. TİS'den önce Hamdi TOPÇU, "uçucular alabilecekleri tüm idari hakları aldılar, başka bir şey istemesinler" demişti. Ne kadar çok hak aldıysak bilinmez, evimize sadece uyumaya gidebiliyoruz. Onda da bu kadar dengesiz hayattan sonra uyuyabilirsen. -12 saat istirahat tutuyor mu hemen gazla yeni seferi. Evet tutuyor ama kardeşim ayda 20 günde uygulanmaz ki bu! Şirketin hangi kademesi 12 saat istirahatle geliyor tekrar işe söylesin bakalım. -Aldığımız para dillerine sakız oldu. İyi de biz bu parayı gece-gündüz-yaz-kış demeden hayatımızı ortaya koyarak kazanıyoruz. Hamdi Topçu paraşütle gelip oturduğu yerden bunun kaç mislini kazanıyor? Hangi hizmet karşılığında?
  • Bu başarı tüm THY ailesine aittir, bu kadar yeni hat açılmasına rağmen doluluk oranı yüzde 80'e dayanmış müthiş rakam, tebrikler THY... Fırsatçıların işine gelmemiş bu rakamlar ve yükseliş, pusuya yatmışlar açık bekliyorlar ama nafile:))) Bölgesel bir şirket iken global bir şirket olmak büyük başarıdır, yolun açık olsun THY.
  • Yürü be THY dünyanın en büyüğü olduğun günleride görürüz inşallah

Ağırlıklı olarak kur farkı kaynaklı olmak üzere finansal kalemler ve vergi etkisi nedeniyle Net Dönem Karı geçen seneye göre yüzde 29 azalarak 121 milyon TL oldu.

Trafik sonuçlarına göre ise yılın ilk yarısında 22,4milyon yolcu taşınmış olup yolcu sayısında yüzde 26, arz edilen koltuk kilometrede (AKK) yüzde 21, ücretli yolcu kilometrede (ÜYK) ise  yüzde 27 artış sağlandı. Yolcu doluluk oranı ise 3,4 puanlık artışla  yüzde 78,9’a yükseldi.Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği (IATA) tarafından yayınlanan istatistiklere göre aynı dönemde global havacılık sektörü yolcu, AKK ve ÜYK büyümeleri sırasıylayüzde 3,7, yüzde 3,9 ve yüzde 4,8 olarak gerçekleşti.

2013 yılı içerisinde açılan 15 yeni dış hat ve 5 yeni iç hat ile birlikte uçulan dış hat nokta sayısı 196’ya, uçulantoplam nokta sayısı 237’ye, uçulan ülke sayısı ise 103’e ulaştı. 6,4’lük filo yaşı ile Avrupa’nın en genç filolarından birine sahip olan Türk Hava Yolları’nın filosundaki uçak sayısı 182’si dar gövde, 40’ı geniş gövde ve 10’u kargo olmak üzere bugün itibariyle 232’dir.

2011 ve 2012’nin ardından 2013 yılında da Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi ödülüne layık görülen Türk Hava Yolları bir yandan ürün ve hizmet kalitesini yükseltirken bir yandan da elde ettiği pozitif mali sonuçlarla havacılık sektöründeki konumunu ve gücünü pekiştirmektedir. 

THY 6 AYLIK MALİ TABLOYU AÇIKLADI

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Sinus eğrisinde dibe vurum kaçınılmaz,en başarılı,en iyi ahlaklı,en kötü,ayrımı olmaksızın görünen köy kılavuz istemeyecektir.Tarih tekerrürden ibarettir,bilindiği halde hep aynen tekrar eder,ilginç???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAVSİYELER, ~ 11 yıl önce
THY iyi, hoş, güzel ancak bazı zayıf noktaları var. Mesela; -Uçaklar yeni, güvenilir ama pis. Hijyen yok. Seferler yoğun, aradaki kısıtlı zamanda temizlik görevlileri ancak "çöp toplama" görevi yapabiliyorlar. Sakın yanlış anlaşılmasın, özveriyle çalışan bu arkadaşlardan Allah bin kere razı olsun. Ama uçaklar pis!! -Ekipler yorgun. TİS'den önce Hamdi TOPÇU, "uçucular alabilecekleri tüm idari hakları aldılar, başka bir şey istemesinler" demişti. Ne kadar çok hak aldıysak bilinmez, evimize sadece uyumaya gidebiliyoruz. Onda da bu kadar dengesiz hayattan sonra uyuyabilirsen. -12 saat istirahat tutuyor mu hemen gazla yeni seferi. Evet tutuyor ama kardeşim ayda 20 günde uygulanmaz ki bu! Şirketin hangi kademesi 12 saat istirahatle geliyor tekrar işe söylesin bakalım. -Aldığımız para dillerine sakız oldu. İyi de biz bu parayı gece-gündüz-yaz-kış demeden hayatımızı ortaya koyarak kazanıyoruz. Hamdi Topçu paraşütle gelip oturduğu yerden bunun kaç mislini kazanıyor? Hangi hizmet karşılığında?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Back5rhytme ~ 11 yıl önce
Bu başarı tüm THY ailesine aittir, bu kadar yeni hat açılmasına rağmen doluluk oranı yüzde 80'e dayanmış müthiş rakam, tebrikler THY... Fırsatçıların işine gelmemiş bu rakamlar ve yükseliş, pusuya yatmışlar açık bekliyorlar ama nafile:))) Bölgesel bir şirket iken global bir şirket olmak büyük başarıdır, yolun açık olsun THY.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 11 yıl önce
Yürü be THY dünyanın en büyüğü olduğun günleride görürüz inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000