25 Haziran 2013, Salı 16:23:42

THY BİYOYAKIT İŞİNE GİRİYOR

Türk Hava Yolları (THY), Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada ABD'li Solena Fuels ile biyoyakıt üretimi için iyi niyet anlaşması imzaladığını duyurdu.
  • böyle haberler duymak çok güzel hem THY hem Türkiye açısından, ileriki yıllar için çok çok önemli bir yatırım.
  • THY KARBON EMISYONU PROBLEMINDEN KURTULABILMEK ICIN ALMASI GEREKEN TEDBIRLERI YILLARCA ALMADI.BIOJET FUEL ILE ILGILI RAPORU 2008 YILINDA TEMEL BEYE VERDIK.AMA KOLTUK KAVGASINDAN ONLERINI GOREMEDILER BA 5 YILDIR HAZIRLIK YAPIYOR. 2014 TE LONDRA ÇOPLERINDEN BIOJET YAKITI URETMEYE BASLAYACAKLAR.BUNUN ICIN LONDRA BELEDIYESI ILE PROTOKOLLERI VAR.ISTANBULUN COPLERINI ISE BELEDIYE ZATEN IHALE ETMIS DURUMDA.ZATEN PROJEYE BUGUN BASLASALAR DEVREYE GIRMESI EN AZ 3-4 YIL SURECEK.KALDIKI BIOJET YAKITINI RANTABL YAPAN SIFIR KARBON EMISYONU,KARBON SALINIMINA CEZA KESECEK OLAN AB TEK TARAFLI ALDIGI KENDI KARARINI ÇİN VE ABD BASKISINDAN DOLAYI 2012 DE ASKIYA ALDI.KARAR TEKRAR UYGULANMAYA BASLARSA BU YAKIT URETIMI DEVLET DESTEKLI OLARAK URETILMELI VE AVRUPAYA UCUS YAPAN TUM TC HAVAYOLLARINA ADALETLI OLARAK SATILMALI.AKSI TAKDIRDE THY LEHINE BUYUK BIR HAKSIZ REKABET ORTAMI DOGACAKTIR. ZIRA KARBON CEZASI PARASAL BEDELI BILET UCRETLERINE YUK GETIRMEKTE.
  • Temel Kotil bey e bu degerli calismasindan dolayi tesekkurler. Seni seviyoruz gulen adam, yuzundeki gulumseme hic eksik olmasin.

THY, ABD'li Solena Fuels Corporation firması ile Türkiye'de bioyakıt üretimine yönelik olarak olası alternatiflerin değerlendirilmesi için bağlayıcı olmayan iyi niyet anlaşması imzalandı.

THY'den KAP'a yapılan açıklamada, bu anlaşmayla yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelinmesi, bu çerçevedeki projelerin desteklenmesi, karbon emisyonunun azaltılması ve yakıt tedariğinde kaynak çeşitliliği sağlanmasının amaçladığı belirtildi.

Öte yandan Solena Fuels, Lufthansa, British Airways ve Qantas ile de işbirliği yapıyor.

THY'den yapılan açıklama şöyle;

Ortaklığımızca, çevre sorumluluğu kapsamında, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelinmesi, bu çerçevedeki projelerin desteklenmesi, karbon emisyonunun azaltılması ve yakıt tedariğinde kaynak çeşitliliği sağlanması amaçlarıyla bioyakıt üretiminde uzmanlaşmış, Amerikanın Washington DC eyaletinde kurulu  Solena Fuels Corporation firması ile Türkiye'de bioyakıt üretimine yönelik olarak olası alternatiflerin değerlendirilmesi için görüşmeler yapılmasına karar verilmiştir. Bu doğrultuda, taraflar arasında bağlayıcılığı olmayan iyi niyet anlaşması imzalanmış olup gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.

THY BİYOYAKIT İŞİNE GİRİYOR

Yorumlar

çok güzel ~ 11 yıl önce
böyle haberler duymak çok güzel hem THY hem Türkiye açısından, ileriki yıllar için çok çok önemli bir yatırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇEVRECİ ~ 11 yıl önce
THY KARBON EMISYONU PROBLEMINDEN KURTULABILMEK ICIN ALMASI GEREKEN TEDBIRLERI YILLARCA ALMADI.BIOJET FUEL ILE ILGILI RAPORU 2008 YILINDA TEMEL BEYE VERDIK.AMA KOLTUK KAVGASINDAN ONLERINI GOREMEDILER BA 5 YILDIR HAZIRLIK YAPIYOR. 2014 TE LONDRA ÇOPLERINDEN BIOJET YAKITI URETMEYE BASLAYACAKLAR.BUNUN ICIN LONDRA BELEDIYESI ILE PROTOKOLLERI VAR.ISTANBULUN COPLERINI ISE BELEDIYE ZATEN IHALE ETMIS DURUMDA.ZATEN PROJEYE BUGUN BASLASALAR DEVREYE GIRMESI EN AZ 3-4 YIL SURECEK.KALDIKI BIOJET YAKITINI RANTABL YAPAN SIFIR KARBON EMISYONU,KARBON SALINIMINA CEZA KESECEK OLAN AB TEK TARAFLI ALDIGI KENDI KARARINI ÇİN VE ABD BASKISINDAN DOLAYI 2012 DE ASKIYA ALDI.KARAR TEKRAR UYGULANMAYA BASLARSA BU YAKIT URETIMI DEVLET DESTEKLI OLARAK URETILMELI VE AVRUPAYA UCUS YAPAN TUM TC HAVAYOLLARINA ADALETLI OLARAK SATILMALI.AKSI TAKDIRDE THY LEHINE BUYUK BIR HAKSIZ REKABET ORTAMI DOGACAKTIR. ZIRA KARBON CEZASI PARASAL BEDELI BILET UCRETLERINE YUK GETIRMEKTE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tesekkurler ~ 11 yıl önce
Temel Kotil bey e bu degerli calismasindan dolayi tesekkurler. Seni seviyoruz gulen adam, yuzundeki gulumseme hic eksik olmasin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000