07 Şubat 2015, Cumartesi 09:48:35

THY HOSTESLERİNE SORUNLU YOLCU EĞİTİMİ

Türk Hava Yolları (THY), kabin memuru adaylarına uçakta olay çıkaran sorunlu yolculara karşı nasıl müdahale edeceği konusunda eğitim veriyor.
  • yukarıda yazan yorumları okudum da ne kadar bilinçsizce yazılmış yorumlar bunlar şaşkınlıkla izliyorum. biri çıkıp içki servisi çok mu önemli demiş, hanımefendi ya da beyefendi insanların hakkı olan ikramlara sizler müdahale edemezsiniz. güler yüzden bahseden yorumcular günde belki 200 kişiye hoş geldiniz iyi yolculuklar demekten yorulan yüz kaslarımız olabilir. siz günün her saati gülümseyebiliyor musunuz? belki de sizin bizlere karşı davranışınızdan dolayı böyle bir karşılık almışsınızdır. hatayı sürekli olarak karşı tarafta aramak uygun olmayabilir. biz kabin memurluğu için eğitim alan öğrencilere okullarımızda ilk öğretilen şey güler yüz sonra öğretilen şey ise güvenliktir. kimse uçakta kabin memurları tarafından güvenliğinden şüphe duymasın. çünkü bizler bu eğitimlerle uçakta olmamız gereken en iyi şekilde eğitiliyoruz.
  • Lisani. Cok iyi olan is bulamiyor. Lisan bilmiyen is bulur . Bukadar basit. Ne yapalim buda Ya bir sans. Yada adaletsizlik diyelim.
  • Kabinde calisanlara Allah kolayliklar versin isleri zor.gece gunduz calisiyolar.bazi yolcular bi ucak bileti alinca ucagi aldim saniyo malumumuz.
  • Annen,babandan çok dayak yiyordu anlaşılan . Bir kafa koysam ne ? Nasıl bir ruh hali ? Bu mantıkta birine gülmeyi bırak insan yerine koyup uçağa almak bile hata. 2.olarak IPhone Uygulaması arkadaş '' hostes konuşmayı öğrensin'' demiş yazdıklarına bakınca gülmemek için kendimi zor tutuyorum.
  • biz sadece insanlara gülüyoruz. sana gulmuyorlarsa insan olmadigindandir.
  • Bunlar mı sorun çıkartan yolcuyu engelleyecek. Bi kafa koysan yere serilir hepsi. Önce güleryüzlü hizmet etmeyi öğretin siz bunlara. Hepsi mahkeme duvarı gibi bakıyor yolculara.
  • Burda turkce dilbilgisi gecmiyor sayin yorumcu. Burda ingilizce geciyor. Ucak her seyi ingilizce yolcu. Yabanci yolcu ingilizce. Konusuyor. Turkce Dilbilgisi ogretelim . Lutfen baskalarin. Turkce konusmasinada. Dil uzatmayin. Herkesin. Sivesi lehcesi ne ise odur. Amerikada. Kimse demiyor Sen niye boyle yarim yamalak ingilizce konusuyorsun. Derhal Suc duyurusunda bulunurlar. Bunu Da orenmeni. Isterim.
  • Her seyden once. Hostes. Kabin icindeki. Konusma ve davranisini. Ogrensin Ondan sonra. Karete jodo ogrensin bu olaylarin onune. Gecmek icin. Meyva suyn disinda Alkolu icki kesinlikle yasak etsin cok mu oneli icki ikram etmek . Zaten THY. Bol miktarda. Yiyecek ikram ediyor . Burda once Emniyet gelir Cokpit. Kapisini acmak. Cikis kapisini ac nedemek . Bu davranis buyuk. Tehlikedir.
  • Onur air de verdi bu eğitimi kabin memurlarına Pegasus'ta TK geç kalmış:)
  • Ahahah cok komiksiniz ya cekemiyorsunuz degil mi hic biriniz. Siz bu fesatlikla hic bir seye sahip olamazsiniz bosuna kasmayin :)

Türk Hava Yolları (THY), kabin memuru adaylarına uçakta olay çıkaran sorunlu yolculara karşı nasıl müdahale edeceği konusunda eğitim veriyor. Hosteslere hem kendilerini korumak hem de diğer yolcuların huzurunu sağlamak için bu tür saldırganlara karşı bazı yakın dövüş teknikleri de öğretiliyor.

THY Uçuş Eğitim Merkezi’nde sadece pilot ve kabin memurlarına tehlike durumlarına karşı eğitim verilmiyor. Seyahatlerde hosteslerin en büyük korkusu olan sorunlu yolcular için de kılı kırk yaran dersler veriliyor. Psikolojik problemi olan ve sürekli bağıran yolcuya kabin memuru önce “Uluslararası havacılık kurallarına göre suç işliyorsunuz” diyerek uyarı yapıyor. Ancak yolcu problem çıkarmaya devam edince “Sizi uçağın arkasına almak zorundayız. Yolcuların huzurunu kaçırmaya hakkınız yok” diye ikinci bir uyarı yapılıyor. Bütün uyarılara rağmen bağırıp çağıran yolcu kabin memurunun üzerine yürüyüp saldırırsa diğer hostesler devreye giriyor. Yolcu önce zapt ediliyor, eline plastik kelepçe takılıyor. Daha sonra diğer yolcuları rahatsız etmeyecek konumdaki (arkalarda) bir koltuğa oturtuluyor. Taşkınlığa devam edip direnen yolcunun başı tutularak öne eğiliyor, koltuğunun arkasına yastık konuyor. Böylece kaçmak isterken kendine zarar vermesinin önüne geçiliyor. Son aşamada yolcu bel hizasından plastik kelepçe ile bağlanıyor. Yolcu uçak inene kadar bu konumda tutuluyor. Ancak hiçbir hizmeti eksik bırakılmıyor. Kabin görevlileri sık aralıklarla bir ihtiyacı olup olmadığını soruyor, sorunlu yolcuyu rahatlatmak için sohbet ediyor. İnişten sonra sorunlu yolcu yine kabin görevlilerinin kontrolünde uçaktan aşağı indiriliyor. Burada da taşkınlığına devam ederse liman güvenlik görevlilerine teslim ediliyor. Sıkıntı uçakta bitmez, sorunlu yolcu uçaktan inmemek için direnirse liman güvenlik görevlileri veya polis uçağa çağrılıyor. Kabin görevlilerinin bu tür nahoş durumlarda saldırgan yolculara karşı kendilerini korumaları, olayın büyümesini önlemeleri için bazı yakın dövüş teknikleri de öğretiliyor.

UÇAKTA OLAY ÇIKARANLARA HAPİS CEZASI

Bu arada Uluslararası Havayolu Taşımacılığı Birliği (IATA), uçakta olay çıkartan yolculara yeni bir düzenleme yapılması için düğmeye bastı. Hazırlanacak ortak mevzuat, uçak magandalarını hapis cezasına çarptıracak cezalar getirecek. 2014 yılında uçaklarda raporlara yansıyan tam 8 bin olay yaşandı. Bu rakam, bir önceki yıla göre yüzde 20 daha yüksek. Adeta barut fıçısı haline gelen uçaklarda çıkan olaylar sektöre ciddi zarar veriyor. Başka meydanlara inen uçaklar, yaşanan rötarlar ve açılan davalar nedeniyle havayolları her yıl 4 milyar dolarlık ek maliyeti yüklenmek zorunda kalıyor. Konuyla ilgili düzenleme, 1963’te Tokyo Konvansiyonu ile hayata geçmişti. Ancak 50 yıl öncenin kuralları yetersiz kalıyor. Örneğin geçtiğimiz nisan ayında Avustralya’dan Endonezya’ya sefer yapan uçakta yolculardan biri aşırı alkol tükettikten sonra kokpit kapısını zorladı. Denpasar’a inen uçaktaki yolcu tutuklandı. Bu sırada havalimanı bir saatliğine uçak trafiğine kapatıldı. Olaylar sonrasında mahkemeye çıkartılan yolcu, Endonezya yasalarına ve Tokyo Konvansiyonu’na olay Avustralya toprağı kabul edilen uçak içinde geçtiğinden sadece sınır dışı edildi. Bu konuda ilk adım mayıs ayında Montreal Protokolü ile atıldı. Hedef, yeni mevzuatla kuralların uluslararası hale getirilmesi. Ancak IATA, farklı ülkelerdeki kanunlarla uyum çalışmasının zaman alacağına dikkat çekiyor.

ÖNLEMLER YERDE BAŞLAYACAK

Hukuksal zeminin hayata geçmesine kadarki sürede IATA yeni bir eğitim programı başlattı. Sorunların önemli bölümünün yerde çözülebileceğini belirten IATA, havalimanı restoranlarında fazla alkol alan yolcuların havayollarına bildirilmesinden kabin ekiplerinin özel psikolojik eğitimine kadar yeni bir programı hayata geçiriyor. Uçakta kavga çıkmasının başlıca sebepleri ise şunlar:

“Alkol ve sigara; olayların ortalama yarısı fazla alkol tüketimi ve sigara krizi nedeniyle çıkıyor. Koltuk kavgası; kendilerine verilen koltuğu beğenmeyen yolcular uçakta hemen kabin memurunu çağırıp yerlerinin değiştirilmesini istiyorlar. Uçak doluysa bu mümkün olmuyor. Çoğu zaman yolcu-hostes kavgası büyüyor. Ağlayan bebek; bir türlü susmayan bebek yolcuya dayanamayanlar hemen anne ve babaya çıkışıyor. Veya çocuğun önünde oturan yolcunun koltuğuna vurması yine kavga nedenleri arasında yer alıyor. Taraftar uçakları; alkol duvarının aşıldığı, taraftarların maç için kalabalık olarak uçtuğu uçaklarda risk yüksek. İkram tartışması; ikramı beğenmeyen, daha fazla içecek isteyen yolcular ile kabin memurları arasında kavga çıkabiliyor.









THY HOSTESLERİNE SORUNLU YOLCU EĞİTİMİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (44)

kabin hizmetleri ~ 4 yıl önce
yukarıda yazan yorumları okudum da ne kadar bilinçsizce yazılmış yorumlar bunlar şaşkınlıkla izliyorum. biri çıkıp içki servisi çok mu önemli demiş, hanımefendi ya da beyefendi insanların hakkı olan ikramlara sizler müdahale edemezsiniz. güler yüzden bahseden yorumcular günde belki 200 kişiye hoş geldiniz iyi yolculuklar demekten yorulan yüz kaslarımız olabilir. siz günün her saati gülümseyebiliyor musunuz? belki de sizin bizlere karşı davranışınızdan dolayı böyle bir karşılık almışsınızdır. hatayı sürekli olarak karşı tarafta aramak uygun olmayabilir. biz kabin memurluğu için eğitim alan öğrencilere okullarımızda ilk öğretilen şey güler yüz sonra öğretilen şey ise güvenliktir. kimse uçakta kabin memurları tarafından güvenliğinden şüphe duymasın. çünkü bizler bu eğitimlerle uçakta olmamız gereken en iyi şekilde eğitiliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Lisani. Cok iyi olan is bulamiyor. Lisan bilmiyen is bulur . Bukadar basit. Ne yapalim buda Ya bir sans. Yada adaletsizlik diyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kabinde calisanlara Allah kolayliklar versin isleri zor.gece gunduz calisiyolar.bazi yolcular bi ucak bileti alinca ucagi aldim saniyo malumumuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TR'ye ~ 9 yıl önce
Annen,babandan çok dayak yiyordu anlaşılan . Bir kafa koysam ne ? Nasıl bir ruh hali ? Bu mantıkta birine gülmeyi bırak insan yerine koyup uçağa almak bile hata. 2.olarak IPhone Uygulaması arkadaş '' hostes konuşmayı öğrensin'' demiş yazdıklarına bakınca gülmemek için kendimi zor tutuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TR rumuza ~ 9 yıl önce
biz sadece insanlara gülüyoruz. sana gulmuyorlarsa insan olmadigindandir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TR ~ 9 yıl önce
Bunlar mı sorun çıkartan yolcuyu engelleyecek. Bi kafa koysan yere serilir hepsi. Önce güleryüzlü hizmet etmeyi öğretin siz bunlara. Hepsi mahkeme duvarı gibi bakıyor yolculara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Burda turkce dilbilgisi gecmiyor sayin yorumcu. Burda ingilizce geciyor. Ucak her seyi ingilizce yolcu. Yabanci yolcu ingilizce. Konusuyor. Turkce Dilbilgisi ogretelim . Lutfen baskalarin. Turkce konusmasinada. Dil uzatmayin. Herkesin. Sivesi lehcesi ne ise odur. Amerikada. Kimse demiyor Sen niye boyle yarim yamalak ingilizce konusuyorsun. Derhal Suc duyurusunda bulunurlar. Bunu Da orenmeni. Isterim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Her seyden once. Hostes. Kabin icindeki. Konusma ve davranisini. Ogrensin Ondan sonra. Karete jodo ogrensin bu olaylarin onune. Gecmek icin. Meyva suyn disinda Alkolu icki kesinlikle yasak etsin cok mu oneli icki ikram etmek . Zaten THY. Bol miktarda. Yiyecek ikram ediyor . Burda once Emniyet gelir Cokpit. Kapisini acmak. Cikis kapisini ac nedemek . Bu davranis buyuk. Tehlikedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Onur air de verdi bu eğitimi kabin memurlarına Pegasus'ta TK geç kalmış:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ahahah cok komiksiniz ya cekemiyorsunuz degil mi hic biriniz. Siz bu fesatlikla hic bir seye sahip olamazsiniz bosuna kasmayin :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000