14 Nisan 2012, Cumartesi 16:00:29

THY İHRACATÇININ YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

Türk ihracatçıları, THY'nin dış hatlarda her geçen gün artan uçuş noktaları sayesinde müşterilere küresel kriz ortamında düşük adetli sipariş ve hızlı ürün teslimi avantajı ile öne çıkıyor
Türk Hava Yolları (THY) Kargo Başkanı Ali Türk, THY'nin 44'ü yurt dışı olmak üzere 198 noktaya uçuş yaptığını, 2011 yılında bu sayıya 12 noktanın daha eklendiğini belirtti.

Özellikle Afrika'da büyümeye devam ettiklerini, Avrupa, Ortadoğu'da ihracatçılar için yoğun bir şekilde çalışma sürdürdüklerini anlatan Türk, şöyle konuştu:

''2011 yılında bir önceki yıla göre yüzde 23'lük artış ile 386 bin tonluk kargo taşıdık. Hedefimiz 2016 yılı itibariyle 800 bin tonluk kargo taşımacılığına ulaşmak. İhracatçımızla eş güdümlü olarak çalışmaya devam edeceğiz.

2011 yılında 33 milyon yolcu kapasitesine ulaştık. 179 uçakla 44'ü yurt dışı olmak üzere toplam 198 destinasyona uçuş gerçekleştirdik. 2012 yılında uçulması hedeflenen yeni 12 yurt dışı destinasyonundan 6'sının Afrika olması çok önemli. 2012'nin ilk 3 aylık ihracat performansına bakıldığında ülke ihracatı yüzde 10,5 düzeyinde artış gösterirken Afrika'ya yapılan ihracat yüzde 55 oranında arttı. Bu ülkelere artan ihracatla iş adamları, Afrika'ya daha fazla seyahat etmeye başladı.''

DENİB BAŞKANI KOCASERT : "AVRUPA'NIN EN GÖZDE ÜLKESİ"
Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kocasert ise moda ve tasarıma yönelen, düşük adetli siparişlere hızlı cevap veren Türkiye'nin, ''Avrupa'nın en gözde ülkesi'' haline geldiğini söyledi.

İhracatçılar için kaliteli malın yanı sıra malı hızlı ulaştırmanın da önemli olduğuna vurgu yapan Kocasert, şöyle dedi:

''Müşteri iyi olana hızlı bir şekilde ulaşmak istiyor. Bize bu noktada THY elini uzatıyor. Ülkemizin parlayan yıldızı aynı zamanda Türkiye'nin adını dünyaya duyurma anlamında da önemli bir role sahip THY ile gurur duyuyoruz. THY, yeni uçuş noktaları açtıkça ihracat yaptığımız noktalar da artıyor. Seferlerin başladığı yerlere ihracatta artıyor. THY, hedef olarak Afrika'yı seçti. Afrika'da birçok noktaya uçmaya başladı. Bakıyoruz ülke ihracatı yüzde 10 artarken, Afrika'ya olan ihracatımız yüzde 50 artmış. Bu THY'nin ve ihracatçının birlikte hareket ettiğinin bir göstergesidir.''

Türkiye'nin en büyük rekabet ettiği ülkelerin Mısır, Pakistan, Bangladeş, Çin gibi ülkeler olduğuna dikkat çeken Kocasert, ''Bizi onlardan ayrıştıracak olan faktörde, küçük adetleri çok kısa sürelerde müşterilerimize teslim edebilmek; yani lojistik. THY Kargo'yla ileri ki dönemde daha yoğun bir işbirliği içerisinde olmamız gerektiğini düşünüyorum'' dedi.
THY İHRACATÇININ YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000