22 Eylül 2020, Salı 20:25:27

THY kabin eğitimi verdi işe başlatmadı

Türk Hava Yolları (THY) 2018 yılında açtığı kabin memuru alım ilanıda mezun olan kabin memurlarını işe başlatmadı.
  • 2019 da mezun olduk , havacılıkta kariyer yapamadan bitti... bu pandemi yüzünden hiçbiryere giremedik .. aynı şekil bizde mağdur olduk, bu bölümün derslerini görüp eğitimini aldığımız halde, alakası olmayan bir bölümden hostes olanlar var !!!! bunlar çoğunlukla içerden adamla işe başlıyor... bizim hakkımızda otomatikmen gidiyor, olan garibana oluyor....
  • İnsanlar orda biz madur olduk diyor siz burda hala kaptan ve kabinin maaşlarının tasasına düşmüşsünüz Şurda lak lak edenlere sesleniyorum girin bi kokpite oturun koltuğa bir bakın bu insanlar neden yüksek maaş alıyorlar diye Arkada 300 kişi var kardeşim senin annen baban eşin dostun var o kaptanın omuzlarında Kişiliği beş para etmez insanlara gülümsemek zorunda kalan hosteslerde cabası Biraz vicdan ve biraz merhamet ile tanışın lütfen Kimsenin parasında pulunda gözümüz olmasın kim ne alıyorsa alsın ya hayrını görür yada görmez bu bizi ilgilendirmez İşe başlayamayan arkadaşlarada sesleniyorum inşallah herşey umduğumuz gibi olur ve tek ortak noktamız alimize katılıp aynı çatı altında davamız ekmek olur Herkese sağlıklı günler dilerim Yarabbim sen herşeye gücü yetensin kimsenin sırtına taşıyamıyacağı yükleme bütün kalbimle sana yalvarıyorum
  • TRT,A HABER,CNN TÜRK,HABERTÜRK Neyse thy'de o artık.Yandaş limanı,liyakatçı arkadaşların işi çok zor.
  • mehmet sen misin bunu diyen
  • Şanslısınız yol yakınken dönün, 7 yıldır şirketteyim iki üniversite mezunuyum, yüksek lisans yaptım, 2 yabancı dil billiyorum, 7 yıldır kendi sektörümüzden omuz omuza çalıştığımız pilotlar teknisyenler yer Hizmetleri vb arkadaşlarımızın gözünde lise mezunu uçan garsonlarız. Biz bu işi parası ve avantajları İçin devlet memurluğunu terk edip geldik, şimdi maaşları düşürüp avantajları sıfırlamak istiyorlar artık bir cazipliği yok herkes kaçmanın derdinde yol yakınken kendinize başka meslek bulun.
  • Ben anlamadim arkadas kabin memurumu futbolcumu? Haber kafami karistirdi.Keza ben de kabin amiriyim messi kadar degerim yokmu?
  • sen hold'a al geç gerisine karışma...
  • Tgs maaşları 999 ₺, arff maaşları 699 ₺ olmalı. Krizden kırtuluşun tek yolu budur.
  • o sınıftaki tanıdığım çoğu insan 1 yıl boyunca eğitimlerin başlamasını bekledi o 1 yıl içerisinde hepsinin işi gücü yoktu veya olumlu mail alıp işlerinden istifa ettiler ve neredeyse zor durumda olan kişiler bile vardı. eğitimin bitip uçuşlara başlayıp para kazanıp hayatlarını düzene sokmak istiyorlardı. Bilip bilmeden yorum yapmak ne kadar kolay sizler için.
  • Sabiha Gokcende ki THY ucaklarini IGA ya almak icin. Ryanairdan 10 adet ucak kiralandi ve bunlar Anadolu jete verildi. Sicak yemek tassarufu dusunurken 10 adet ucagi milyonlarca dollara bosuna kiralamis oldular. Hepsi zarar. Ve hepsi IGAnin yeterli sayida yolcu getirmedigi icin oldu. Ne oldu simdi Anadolu jet plani elinizde patladi.

Türk Hava Yolları (THY) 2018 yılında açtığı kabin memuru alım ilanıda mezun olan kabin memurlarını işe başlatmadı. 

THY'nin 2018 döneminde açtığı kabin memuru eğitimine alınan bir kişi, THY'nin 80 kişiyi işe başlatmayarak mağdur ettiğini iddia etti. 

AirportHaber'e konuyu aktaran kabin memuru şunları söyledi;

2018 yılı kasım ayında başvuruya açılan kabin memuru alımında başvuru tarihinden 1 yılı aşkın bir süre bekletildikten sonra 2019 yılı Aralık ayında eğitime başladık. Uzatıldıkça uzatılan eğitimimiz martın başında bitti. Üniformalarımızı bile teslim aldık herşeyimizi tamamladık.

4-5 gün içerisinde sözleşme imzalayıp işe başlamayı bekliyorduk. Pandemiden dolayı şirket bizim işe başlatmadı. İleri bir tarihe ertelediğini söyledi. Eğitime başlamadan işlerimizden istifa ettik. Eğitim süresince ve sonrasında zaten THY’de işe başlamamız kesin olduğu için önümüze çıkan iş fırsatlarını da değerlendirmedik ve bunu yaşayan sadece 80 kişiyiz. Aynı alımla girdiğimiz kişiler 7-8 aydır işe başlamışken mezun olması pandeminin başlamasına denk gelen 5 temel eğitim sınıfı (16 şar kişiden 80 kişi) mağdur edildi ve yok sayıldı. Bizden sonra mülakata girmiş olan kişiler 7-8 aydır çalışıyor ve durumumuz tamamen muallakta.

Şirket bize hiç bir bilgi vermiyor ve hiç bir hak iddia edemiyoruz . Hiçbir şekilde şu anda işe başlayan kişilerden farkımız yok. Sadece eğitime 4-5 gün sonra başladığımız için böyle bir haksızlığa uğradık. Şirket bu alımdan belki 1000 kişiyi işe başlattı ama pandemi bahane edilerek 80 kişiyi mağdur etti.

Şirket futbol klüplerine sponsor olacak parayı bulabiliyor da kendi personeline maaş veremiyor mu? Şirket için kendi seçtiği ve eğittiği 80 personeli bir Arda Turan kadar değerli değil mi sadece bunu soruyorum. Futbol takımlarına yok yere verilen milyon liralar varken 80 kişiye vereceği maaş mı bu şirkete zarar veriyor?
 

THY kabin eğitimi verdi işe başlatmadı

Yorumlar Tüm Yorumlar (136)

Yeni mezun ~ 4 yıl önce
2019 da mezun olduk , havacılıkta kariyer yapamadan bitti... bu pandemi yüzünden hiçbiryere giremedik .. aynı şekil bizde mağdur olduk, bu bölümün derslerini görüp eğitimini aldığımız halde, alakası olmayan bir bölümden hostes olanlar var !!!! bunlar çoğunlukla içerden adamla işe başlıyor... bizim hakkımızda otomatikmen gidiyor, olan garibana oluyor....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS’li ~ 4 yıl önce
İnsanlar orda biz madur olduk diyor siz burda hala kaptan ve kabinin maaşlarının tasasına düşmüşsünüz Şurda lak lak edenlere sesleniyorum girin bi kokpite oturun koltuğa bir bakın bu insanlar neden yüksek maaş alıyorlar diye Arkada 300 kişi var kardeşim senin annen baban eşin dostun var o kaptanın omuzlarında Kişiliği beş para etmez insanlara gülümsemek zorunda kalan hosteslerde cabası Biraz vicdan ve biraz merhamet ile tanışın lütfen Kimsenin parasında pulunda gözümüz olmasın kim ne alıyorsa alsın ya hayrını görür yada görmez bu bizi ilgilendirmez İşe başlayamayan arkadaşlarada sesleniyorum inşallah herşey umduğumuz gibi olur ve tek ortak noktamız alimize katılıp aynı çatı altında davamız ekmek olur Herkese sağlıklı günler dilerim Yarabbim sen herşeye gücü yetensin kimsenin sırtına taşıyamıyacağı yükleme bütün kalbimle sana yalvarıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aero ~ 4 yıl önce
TRT,A HABER,CNN TÜRK,HABERTÜRK Neyse thy'de o artık.Yandaş limanı,liyakatçı arkadaşların işi çok zor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
employers ~ 4 yıl önce
mehmet sen misin bunu diyen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aday arkadaşlar ~ 4 yıl önce
Şanslısınız yol yakınken dönün, 7 yıldır şirketteyim iki üniversite mezunuyum, yüksek lisans yaptım, 2 yabancı dil billiyorum, 7 yıldır kendi sektörümüzden omuz omuza çalıştığımız pilotlar teknisyenler yer Hizmetleri vb arkadaşlarımızın gözünde lise mezunu uçan garsonlarız. Biz bu işi parası ve avantajları İçin devlet memurluğunu terk edip geldik, şimdi maaşları düşürüp avantajları sıfırlamak istiyorlar artık bir cazipliği yok herkes kaçmanın derdinde yol yakınken kendinize başka meslek bulun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Memur ~ 4 yıl önce
Ben anlamadim arkadas kabin memurumu futbolcumu? Haber kafami karistirdi.Keza ben de kabin amiriyim messi kadar degerim yokmu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknik'e.. ~ 4 yıl önce
sen hold'a al geç gerisine karışma...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 4 yıl önce
Tgs maaşları 999 ₺, arff maaşları 699 ₺ olmalı. Krizden kırtuluşun tek yolu budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ağzı olan konuşur ~ 4 yıl önce
o sınıftaki tanıdığım çoğu insan 1 yıl boyunca eğitimlerin başlamasını bekledi o 1 yıl içerisinde hepsinin işi gücü yoktu veya olumlu mail alıp işlerinden istifa ettiler ve neredeyse zor durumda olan kişiler bile vardı. eğitimin bitip uçuşlara başlayıp para kazanıp hayatlarını düzene sokmak istiyorlardı. Bilip bilmeden yorum yapmak ne kadar kolay sizler için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anadolu jet-IGA ~ 4 yıl önce
Sabiha Gokcende ki THY ucaklarini IGA ya almak icin. Ryanairdan 10 adet ucak kiralandi ve bunlar Anadolu jete verildi. Sicak yemek tassarufu dusunurken 10 adet ucagi milyonlarca dollara bosuna kiralamis oldular. Hepsi zarar. Ve hepsi IGAnin yeterli sayida yolcu getirmedigi icin oldu. Ne oldu simdi Anadolu jet plani elinizde patladi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000