18 Ağustos 2021, Çarşamba 17:17:30

THY PİLOT AKADEMİSİNDE FİYAT BELLİ OLDU

Türk Hava Yolları Havacılık Akademisi'nde ücretli pilot yetiştirme programında ücret netleşti.
  • Mrh Alman vatandasiyim alman kimlik var pilot olsam iş bulurmuyum avrupada
  • yurt disinda ne var sankiii,kac pilot issiz bilyormusun.
  • Evet fiyat çok fazla ancak zaten kimsede o para olmadığı için hiçbir zaman da olmayacağı için insanlar akademiye başvuruyor. Eğitim alan ve devam eden birçok kişiyle görüştüm şuan herkes beklemede, eğitim sürecinde 2 asgari ücret zaten bağlanıyor ve 10 yıl boyunca minimum olarak kesintiler halinde geri alınıyor. Kesintiden geri kalan maaşı Türkiye’de zaten kazanamayız.. iş garantisi konusuna gelince hem sözleşmeye imza attırıp hem de iş mi vermeyecek şimdi acente? Böyle bir mantık yok kendi kendini o konuda kimse riske atmaz bunlar sadece söylenti. İsteyenler hazırlığını yapsın ve akademinin açılmasını beklesin
  • meraklısına güncel durumu anlatayım. gecen sene abd'de aldım butun lisanslarımı, burada dönusturdum. bana CPL ME nin maliyeti 56bin dolar oldu. oradaki yaşam masrafım 1 yılda 24bin dolardı. 80bin dolara FAA lisansı aldım, burada 4-5bin dolarlık dönüşüm ve atpl masrafı çıktı. herşey bitti ama türkiye'de iş yok. yurtdışı lisansı siz tip sahibi olunca yada tecrubeniz en az 1500-2000 saat olunca işe yarıyor. yoksa abd'den lisans alınca türk pasaportuyla tıpış tıpış geri geliyorsunuz. bana sorarsanız bu işe en az 3-4 sene daha girilmez. suan giren bosuna parasını batırır. hala aşı ve seyahat sınırlandırmaları varken havayolları eskiye dönemez, pilot açığı da çıkmaz. türkiye'de zaten çok pilot var. boşuna paranızı buna harcamayın, önümüzdeki 3-4 senede bi universite bitirin yada işe girin, takılın işler açılana kadar. şimdiden başliyim demeyin en geç 1,5 senede bitiyor zaten boşuna hem paranızı gömer hem de işsiz kalırsınız.
  • bu işe girmemiş olanlar için yazıyorum. sakın girmeyin. sen istiyor lisans verecek 85bin euro, sen istiyor sağ koltuk verecek bi 85bin euro daha. egitim borclusu olmadan iş bulmak imkansız hale geldi. 160bin euro borca imza atacak kadar cahil olmayın. birşey alamazlar demeyin. sende birşey alamazsın, ömür boyu, ne ev ne araba. pilotluk hayali kurmayın bitti o iş turkiye'de. son 3 yıldır alım yok. kapalı kapılar ardından girenler dışında kimse iş bulamadı. 50lik pilotları geri çağırdı thy gençlere anca akademiyle borç yoluyla alım yaptı. 850bin tl 3-4 sene işsiz gezmek için boşa harcanacak para değil. yurt dışı da bundan farklı değil, eğitim masrafı az olsa da yaşam masrafı farkı kapatıyor. pilot olucam diye para harcamayın. cadetlik bitmedikçe bu ülkede pilot olunmaz. kimse filoda borcsuz pilot istemiyor türkiye'de, çunku borcu olmayan genç kaçıyor.
  • Canim kahvemi alip okuyacagim keyifli keyifli
  • Pilot adam yorgun adamdır instagramda görüldüğü gibi değil herşey. Herkes kaptan havasında iniş kalkış yapmıyor. Maaş önemli ama sonra hayat burnunuzdan gelmesin.ne istediğinize gerçekten emin olun sonra bu büyük paraları harcayın.
  • Demek ki maliyet 160 bin EURO değilmiş , güzel itiraf olmuş
  • Çok makul gelmedi. Çünkü buradan alınan lisansın avrupada ve amerika da bir geçerliliği yok. Dolayısı ile aynı paraya Amerika da veya Avrupa da geçerli lisans veren okullardan eğitim almak daha mantıklı. Sonuçta iş garantisi de yok. Eğer bu lisans alınıp türkiyede çalışmak hedefleniyorsa, şu anda türkiyede yardımcı pilotlar duyduğumuz kadarı ile 2000 euro maaş alıyor. 40 000 euro da tip eğitimine verilse(sallıyorum) toplam masraf 125000 euro civarında. Maaştan ayda 1000 euro tasarruf edilse, yatırım maliyeti 10 yılda karşılanabiliyor. Ben şu an türkiyede 4 yıllık üniversite yeni mezunu olsam bu parayla avrupada, amerikada veya canada da yüksek lisans yapardım ve hayat standartlarım yardımcı pilotlardan çok daha yüksek olurdu. Malesef türkiyede pilotluğun eski prestiji yavaş yavaş kayboluyor görünüyor. Gençlik romantizmi ile alınmaması gereken bir yatırım ve kariyer kararı.. Haaa pilot olmak isteyen çok zenginse o ayrı, fakat pilotların yoğun ve stresli meslek hayatı, sınırsız maddi olanaklar ortamında yetişen rahat kişiler için pek uygun gözükmüyor. Soo İyi düşünün genjler :)
  • Benim çocukluk hayalim milletin ağzına maaş sakızı olmuş. Gidin o parayı CRYPTO paraya yatırın, kazandığınız parayla tatile giderken ben sizi seve seve uçağımda misafir eder taşırım. Hayali gökyüzü olmayan maaş için bu işe girmesin lütfen.

Türk Hava Yolları Havacılık Akademisi'nde ücretli pilot yetiştirme programında ücret netleşti.

THY için yetiştirilen pilotlar dışında ücretli pilot adayı da almaya başlayacak olan THY Akademi'den pilot eğitimi almak isteyenler 85 bin euro'yu (yaklaşık 850 bin TL) gözden çıkaracak.

Eğitimler Aydın'daki THY Havacılık Akademisi'nde verilecek.

Kayıt için sadece para olması yetmiyor. En az ön lisans mezunu olma şartı aranacak.

Akademiye kayıt öncesinde İngilizce seviyesi de önemli bir kriter olacak. Pilot adaylarına THY'de iş garantisi verilmeyecek. Başvuruda öncelik tanınıp tanınmayacağı ise bilinmiyor.

Diğer uçuş okullarında fiyatlar 45000 ile 75 bin euro arasında değişiyor.

Eğitimler, gelen talebe göre Eylül ayında başlayabilir. Ancak henüz bu da net değil.

©AirportHaber

THY PİLOT AKADEMİSİNDE FİYAT BELLİ OLDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (98)

Kemal ~ 12 ay önce
Mrh Alman vatandasiyim alman kimlik var pilot olsam iş bulurmuyum avrupada

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot. ~ 2 yıl önce
yurt disinda ne var sankiii,kac pilot issiz bilyormusun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ugur ~ 7 ay önce
Kac pilot?
GTTB ~ 3 yıl önce
Evet fiyat çok fazla ancak zaten kimsede o para olmadığı için hiçbir zaman da olmayacağı için insanlar akademiye başvuruyor. Eğitim alan ve devam eden birçok kişiyle görüştüm şuan herkes beklemede, eğitim sürecinde 2 asgari ücret zaten bağlanıyor ve 10 yıl boyunca minimum olarak kesintiler halinde geri alınıyor. Kesintiden geri kalan maaşı Türkiye’de zaten kazanamayız.. iş garantisi konusuna gelince hem sözleşmeye imza attırıp hem de iş mi vermeyecek şimdi acente? Böyle bir mantık yok kendi kendini o konuda kimse riske atmaz bunlar sadece söylenti. İsteyenler hazırlığını yapsın ve akademinin açılmasını beklesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yeni pilot ~ 3 yıl önce
meraklısına güncel durumu anlatayım. gecen sene abd'de aldım butun lisanslarımı, burada dönusturdum. bana CPL ME nin maliyeti 56bin dolar oldu. oradaki yaşam masrafım 1 yılda 24bin dolardı. 80bin dolara FAA lisansı aldım, burada 4-5bin dolarlık dönüşüm ve atpl masrafı çıktı. herşey bitti ama türkiye'de iş yok. yurtdışı lisansı siz tip sahibi olunca yada tecrubeniz en az 1500-2000 saat olunca işe yarıyor. yoksa abd'den lisans alınca türk pasaportuyla tıpış tıpış geri geliyorsunuz. bana sorarsanız bu işe en az 3-4 sene daha girilmez. suan giren bosuna parasını batırır. hala aşı ve seyahat sınırlandırmaları varken havayolları eskiye dönemez, pilot açığı da çıkmaz. türkiye'de zaten çok pilot var. boşuna paranızı buna harcamayın, önümüzdeki 3-4 senede bi universite bitirin yada işe girin, takılın işler açılana kadar. şimdiden başliyim demeyin en geç 1,5 senede bitiyor zaten boşuna hem paranızı gömer hem de işsiz kalırsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot olmayın ~ 3 yıl önce
bu işe girmemiş olanlar için yazıyorum. sakın girmeyin. sen istiyor lisans verecek 85bin euro, sen istiyor sağ koltuk verecek bi 85bin euro daha. egitim borclusu olmadan iş bulmak imkansız hale geldi. 160bin euro borca imza atacak kadar cahil olmayın. birşey alamazlar demeyin. sende birşey alamazsın, ömür boyu, ne ev ne araba. pilotluk hayali kurmayın bitti o iş turkiye'de. son 3 yıldır alım yok. kapalı kapılar ardından girenler dışında kimse iş bulamadı. 50lik pilotları geri çağırdı thy gençlere anca akademiyle borç yoluyla alım yaptı. 850bin tl 3-4 sene işsiz gezmek için boşa harcanacak para değil. yurt dışı da bundan farklı değil, eğitim masrafı az olsa da yaşam masrafı farkı kapatıyor. pilot olucam diye para harcamayın. cadetlik bitmedikçe bu ülkede pilot olunmaz. kimse filoda borcsuz pilot istemiyor türkiye'de, çunku borcu olmayan genç kaçıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kahvemi aliyorum ~ 3 yıl önce
Canim kahvemi alip okuyacagim keyifli keyifli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
paylıt ~ 3 yıl önce
Pilot adam yorgun adamdır instagramda görüldüğü gibi değil herşey. Herkes kaptan havasında iniş kalkış yapmıyor. Maaş önemli ama sonra hayat burnunuzdan gelmesin.ne istediğinize gerçekten emin olun sonra bu büyük paraları harcayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İtiraf ~ 3 yıl önce
Demek ki maliyet 160 bin EURO değilmiş , güzel itiraf olmuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fiyat ~ 3 yıl önce
Çok makul gelmedi. Çünkü buradan alınan lisansın avrupada ve amerika da bir geçerliliği yok. Dolayısı ile aynı paraya Amerika da veya Avrupa da geçerli lisans veren okullardan eğitim almak daha mantıklı. Sonuçta iş garantisi de yok. Eğer bu lisans alınıp türkiyede çalışmak hedefleniyorsa, şu anda türkiyede yardımcı pilotlar duyduğumuz kadarı ile 2000 euro maaş alıyor. 40 000 euro da tip eğitimine verilse(sallıyorum) toplam masraf 125000 euro civarında. Maaştan ayda 1000 euro tasarruf edilse, yatırım maliyeti 10 yılda karşılanabiliyor. Ben şu an türkiyede 4 yıllık üniversite yeni mezunu olsam bu parayla avrupada, amerikada veya canada da yüksek lisans yapardım ve hayat standartlarım yardımcı pilotlardan çok daha yüksek olurdu. Malesef türkiyede pilotluğun eski prestiji yavaş yavaş kayboluyor görünüyor. Gençlik romantizmi ile alınmaması gereken bir yatırım ve kariyer kararı.. Haaa pilot olmak isteyen çok zenginse o ayrı, fakat pilotların yoğun ve stresli meslek hayatı, sınırsız maddi olanaklar ortamında yetişen rahat kişiler için pek uygun gözükmüyor. Soo İyi düşünün genjler :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 3 yıl önce
Benim çocukluk hayalim milletin ağzına maaş sakızı olmuş. Gidin o parayı CRYPTO paraya yatırın, kazandığınız parayla tatile giderken ben sizi seve seve uçağımda misafir eder taşırım. Hayali gökyüzü olmayan maaş için bu işe girmesin lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bi yürü git ~ 3 yıl önce
Hatta koş
Hayal kurmak bedava :) ~ 3 yıl önce
Hayaller karın doymuyor diye birşey duymuşdum acı ama gerçek....
Anca dalga geçerler bakma bu avellere ~ 1 yıl önce
Kardeş biz yolumuza bakalım yanyana uçarız

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000