28 Ocak 2017, Cumartesi 11:48:21

THY Teknik çalışanları da aynı zammı alacak

Türk Hava Yolları’nda yüzde 1.5 zam oranının aynısı Teknik A.Ş için de uygulanacak.
  • Zaten 3 ayda bir tam ikramiye alıyorsunuz bu yılda aynı zamı alın bu kadar dert yapmaya değmez
  • THY tekniğin mağduruyum. 18.04.2016 da işe başladım 31.01.2017 de işten çıkartıldım. 10.0.A katsayısından düşük bir maaş alıyordum, umarım THY beni işten çıkardıktan sonra zarardan kurtulur. B1.1 liansa katagori geçişi için SGHM ne başvuruda bulunmuştum 2 yıl olması gereken tecrübe sürem 22 ayda kaldı SHGM lü dosyamı iade etti. 2 ayda çalışsaydımda ondan sonra beni işten çıkarılsaydım olmazmıydı.
  • THY tekniğe katılık ya da işten atılırsınız dayatmasıyla getirilen bir sendikadan başka birşey beklemek doğru olmaz sanırım. Artık çalışanlar buraya yazı yazmaya bile korkar hale geldi beni bulup işten atarlar diye. Toplu işten çıkarma olmayacak güvencesi de yalan; toplu çıkaramazsak tek tek çıkarırız mantığı var bunlarda ve halen işlerine gelmeyen çalışanı çıkarıyorlar.
  • Çalışanlarına zam vericem diye bütün ikramlar kesilmiş kaşar ekmek yemeye mahkummuyuz
  • İyi günlerinde Pilotun, Hostesin yanından ayrılmaz ama cenazene Teknisyen gelir.
  • TGS ye alım var mı?
  • Zavallı, haramzade ve gayrimeşru bir sendikasın. Personelin %1 'i dahi seni istemiyor. Adam olsan çekip gidersin. Ama sülük gibi yapıştın. Yüzüne tükürulse yarabbi şükür dersin.
  • Buradan Çelik işe üye olan Teknik A.Ş çalışanlarına seslenmek istiyorum Dayanışma aidati ile aynı sözleşmeden yararlanabiliyoruz e-devlet üzerinden tek bir tıkla sendikadan çıkış yapılabilir fakat Dayanışma aidatıda sendika ücreti ile aynı orandadır fakat çelik iş üye kaybetmiş olacak buradan diyeceğim toplu olarak hareket edip bu sendikadan derhal çıkalım.Buradan ne hayır gelir ne soğan ne sarımsak.
  • Eyyyy çelik iş. Bi de kendin için eşitlik protokolü yapsan. Hava iş den fazla aidat almaya utanmıyor musun. Yazık sana. Ulan en çok ne koyuyor biliyor musun. Müslümanız diye geçiniyorsunuz ya. hak hukuk diyorsunuz.işçi hakkı diyorsunuz. Bir kere size, insanlar silah zoruyla(müdür tehditleri)üye yapıldı. Gayri meşru bir sendikasınız.
  • Arkadaşlar dayanışma aidati çok mantıklı en azından paramız bu dinli imanlı gözüken yalancılar yemesin..

Türk Hava Yolları’nda yüzde 1.5 zam oranının aynısı Teknik A.Ş için de uygulanacak.

THY Teknik A.Ş çalışanlarının bağlı olduğu Çelik İş Sendikası, çalışanların zam oranlarına ilişkin duyuru yaptı.

İşte o duyuru:

"Değerli Üyelerimiz ve Kamuoyunun Dikkatine;

Sendikamız yönetimi üyelerimizin çağdaş ve insanca yaşam koşullarını sağlamayı, ücretlerini, sosyal yaşamlarını ve çalışma koşullarını iyileştirmeyi, çalışma alanlarında iş barışı, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili önlemler alınmasını, üyelerinin hak ve menfaatlerini en üst seviyede gözetip korumayı, “EMEK EN YÜCE DEĞERDİR” ilkesini kendine şiar edinen daima HAKKIN ve HAKLININ yanında olan bir anlayış ile çalışmalarını sürdürmektedir.

Varlık sebebi üyelerimizin menfaatlerini korurken, sermaye düşmanlığından uzak durmasını bilmiş olan Sendikamız, ülkemizin son yıllarda yaşadığı zorlu günlerin atlatılabilmesi için de elini taşın altına koymaktadır.

Bir yandan ulusal ve uluslararası terör örgütlerinin saldırılarına maruz kalan ülkemiz, başta Suriye ve Irak’ta yaşanan kaos ortamından da olumsuz etkilenmektedir.Diğer yandan ülkemizin yaşadığı sıkıntılı günlerde dünya piyasalarında ortaya çıkan ekonomik çalkantılar, Rusya ile 2016 yılında yaşanan uçak krizi ve havaalanlarına yapılan bombalı saldırılar, her geçen yıl artış gösteren yabancı turist oranlarının iyiden iyiye düşmesine neden olmuş, dolayısıyla bu işin tam ortasında bulunan Türk Hava Yolları(THY) da bu süreçten olumsuz etkilenmiş ve önemli ölçüde gelir kaybına uğramıştır.

Birçok ülkeye uçuş yapan ve ülkemiz için gurur kaynağı olan Türk Hava Yolları,2016 yılında yaptığı 3,5 milyar dolar zararı telafi edebilmek için bütün iştiraklarıyla beraber diğer çalışma alanlarında görev yapan personellere olduğu gibi, sendikamızın örgütlü olduğu THY Teknik A.Ş üyesi olan çalışanlarına da bir teklifle ile gelmiştir.

Bu teklif üzerine, toplu işten çıkarmaların önüne geçebilmek dolayısıyla üyelerimizin ve ailelerinin mağduriyetini önleyebilmek için sendikamız yetkili organlarında uzun istişareler sonucunda THY Teknik A.Ş işveren vekilleri ile gerçekleştirdiğimiz protokol görüşmelerinde mutabakata varılmıştır. Bu kapsamda 1. Grup (Destek Personeli) 3. Grup ( Teknik Destek Personeli) 4. Grup ( Boyacı, Mefruşatçı) grupları kapsam dışı bırakılmıştır. 4857 sayılı iş kanunun 29. maddesi kapsamında toplu işten çıkarma olmayacaktır. Toplu işten çıkarma olduğu taktirde protokolün hükümsüz olup, zamların 5. Dönem TİS’te olduğu haliyle uygulanacağını belirtmek isteriz. Çelik-İş Sendikası ile THY Teknik A.Ş işvereni arasında imzalanan TADİL PROTOKOLÜ aşağıdaki gibidir.

THY TEKNİK 5.DÖNEM İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNE TADİL PROTOKOLÜ

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı E Kapısı Pendik-İstanbuladresinde faaliyet gösteren TÜRK HAVA YOLLARI TEKNİK A.Ş. (Bundan sonra protokolde “TEKNİK A.Ş.” olarak adlandırılacaktır) ile Kavaklıdere Mah. Binektaşı Sok. No:7 Çankaya-Ankara adresinde faaliyet gösteren ÇELİK-İŞ SENDİKASI (Bundan sonra protokolde “ÇELİK-İŞ” olarak adlandırılacaktır) arasında 5. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’nin (bundan sonra “Toplu İş Sözleşmesi” olarak adlandırılacaktır) tadil edilmesine ilişkin olarak 30.12.2016 tarihinde imzalanan Protokol (bundan sonra “Protokol” olarak adlandırılacaktır) kapsamında taraflar arasında işbu Tadil Protokolü (bundan sonra “Tadil Protokolü” olarak adlandırılacaktır) imzalanmıştır.

1. İşbu Tadil Protokolü ile 30.12.2016 tarihli Protokolün 1.maddesinde zikredilen ücret ve diğer sosyal yardım zamlarına ilişkin artışlar şu şekilde olacaktır:
a. Aylık kıdem ücreti için: 2017 yılının ilk 6 ayı için 31.12.2016 tarihindeki ücretlere 01.01.2017 tarihinden geçerli olmak üzere % 1,5 (yüzde birbuçuk) oranında, 2017 yılının ikinci 6 ayı için 30.06.2017 tarihindeki ücretlere 01.07.2017 tarihinden geçerli olmak üzere %1,5 (yüzde birbuçuk) oranında ücret zammı artışı uygulanacaktır.

b.Aylık iş tazminatı ücreti: 1, 3 ve 4 no’lu iş grupları hariç olmak üzere diğer tüm gruplar için 2017 yılının ilk 6 ayı için 31.12.2016 tarihindeki ücretlere 01.01.2017 tarihinden geçerli olmak üzere % 1,5 (yüzde birbuçuk) oranında, 2017 yılının ikinci 6 ayı için 30.06.2017 tarihindeki ücretlere 01.07.2017 tarihinden geçerli olmak üzere %1,5 (yüzde birbuçuk) oranında ücret zammı artışı uygulanacaktır. 1, 3 ve 4 no’lu iş gruplarının 2017 yılı iş tazminatı artışı için Toplu İş Sözleşmesinde öngörülen artışlar geçerli olacaktır.

c.Sosyal yardım için: 5. Dönem TİS madde 75’te ikinci sözleşme yılı için belirlenmiş 550.- (beşyüzelli) TL/ay sosyal yardım ücretine 01.07.2017 tarihinden itibaren başlayacak üçüncü sözleşme yılı için %1,5 (yüzde birbuçuk) oranında ücret zammı artışı uygulanacaktır.

d.Ek Yetki Primi: 5. Dönem Toplu İş Sözleşmesi Madde 32/C’de belirtilen 10-3 iş grubuna ilişkin İş Tazminatları Cetvelinde tanımlanan ve belirtilen “ek yetki primi” işbu protokolün 1-b maddesinde belirtilen şekilde (2017 ilk 6 ay %1,5; 2017 ikinci altı ay %1,5) arttırılacaktır.
2. İşbu Tadil Protokolü ÇELİK-İŞ Sendikası üyelerini bağlar. Aksi işbu Tadil Protokolünde belirtilmediği sürece, TEKNİK A.Ş. hangi statüde olursa olsun ÇELİK-İŞ üyesi olmayan personele yukarıda yer alan zam oranlarından daha yüksek bir zam yapmayacaktır. Aksi takdirde bu Tadil Protokolü geçersiz olacaktır.

3.TEKNİK A.Ş. tarafından işbu Tadil Protokolü geçerlilik süresi boyunca 4857 sayılı İş Kanunu’nun 29. Maddesi kapsamında toplu işçi çıkarılmayacaktır. Bu madde hükmüne aykırı olarak toplu işçi çıkarma uygulanması durumunda Tadil Protokolü başlangıç tarihinden itibaren hükümsüz hale gelecek ve Çelik_İş üyesi tüm personele 01.01.2017 tarihinden itibaren uygulanması gereken zamlar toplu işçi çıkarmayı izleyen ayın 8’inde tek seferde ödenecektir.

4.İşbu Tadil Protokolü gereği 2017’de yapılmayacak zamlar şirketimizin tek hissedarı olan THY’nin 2017 yılına ilişkin IFRS uyarınca bağımsız denetimden geçerek KAP’a bildirilen finansal tablolar uyarınca en az 100.000.000.- USD (Yüzmilyondolar) kâr ile mali yılı kapatması durumunda 2018 yılı zammından önce uygulanacak, sonrasında 2018 zammı uygulanacaktır.

Ülkemizin içinde bulunduğu olağanüstü durumlar da göz önüne alınarak, almış olduğumuz bu kararın üyelerimizin ve aileleri tarafından anlayışla karşılanacağını diliyor, bu kararın kendi lehlerine alınmış bir karar olduğunun bilincine varmalarını bekliyoruz."

THY Teknik çalışanları da aynı zammı alacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (112)

Çalışan ~ 7 yıl önce
Zaten 3 ayda bir tam ikramiye alıyorsunuz bu yılda aynı zamı alın bu kadar dert yapmaya değmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sicil no 84495 ~ 7 yıl önce
THY tekniğin mağduruyum. 18.04.2016 da işe başladım 31.01.2017 de işten çıkartıldım. 10.0.A katsayısından düşük bir maaş alıyordum, umarım THY beni işten çıkardıktan sonra zarardan kurtulur. B1.1 liansa katagori geçişi için SGHM ne başvuruda bulunmuştum 2 yıl olması gereken tecrübe sürem 22 ayda kaldı SHGM lü dosyamı iade etti. 2 ayda çalışsaydımda ondan sonra beni işten çıkarılsaydım olmazmıydı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ismail ~ 6 yıl önce
Allah yardımcınız olsun
Yazıklar olsun ~ 7 yıl önce
THY tekniğe katılık ya da işten atılırsınız dayatmasıyla getirilen bir sendikadan başka birşey beklemek doğru olmaz sanırım. Artık çalışanlar buraya yazı yazmaya bile korkar hale geldi beni bulup işten atarlar diye. Toplu işten çıkarma olmayacak güvencesi de yalan; toplu çıkaramazsak tek tek çıkarırız mantığı var bunlarda ve halen işlerine gelmeyen çalışanı çıkarıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akın ~ 7 yıl önce
Çalışanlarına zam vericem diye bütün ikramlar kesilmiş kaşar ekmek yemeye mahkummuyuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 7 yıl önce
İyi günlerinde Pilotun, Hostesin yanından ayrılmaz ama cenazene Teknisyen gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ~ 7 yıl önce
TGS ye alım var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk ~ 7 yıl önce
Zavallı, haramzade ve gayrimeşru bir sendikasın. Personelin %1 'i dahi seni istemiyor. Adam olsan çekip gidersin. Ama sülük gibi yapıştın. Yüzüne tükürulse yarabbi şükür dersin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çöpsendika ~ 7 yıl önce
Buradan Çelik işe üye olan Teknik A.Ş çalışanlarına seslenmek istiyorum Dayanışma aidati ile aynı sözleşmeden yararlanabiliyoruz e-devlet üzerinden tek bir tıkla sendikadan çıkış yapılabilir fakat Dayanışma aidatıda sendika ücreti ile aynı orandadır fakat çelik iş üye kaybetmiş olacak buradan diyeceğim toplu olarak hareket edip bu sendikadan derhal çıkalım.Buradan ne hayır gelir ne soğan ne sarımsak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 7 yıl önce
Maalesef celik is den ciktigimizda maas skalasi degisiyor ve maaslar dusuyor. Bizzat tarafimdan denendi. Yaklasik olarak %20 civarinda hemde. Yani sirketimiz celik is harici sendikaya uye olamazsin diyor
TEknik ~ 7 yıl önce
Yalan konusma kardesim. Dayanisma Aidati ile ayni parayi alabiliyorsun. Utan bu yalan sozlerinden.
Çelik işe ~ 7 yıl önce
Eyyyy çelik iş. Bi de kendin için eşitlik protokolü yapsan. Hava iş den fazla aidat almaya utanmıyor musun. Yazık sana. Ulan en çok ne koyuyor biliyor musun. Müslümanız diye geçiniyorsunuz ya. hak hukuk diyorsunuz.işçi hakkı diyorsunuz. Bir kere size, insanlar silah zoruyla(müdür tehditleri)üye yapıldı. Gayri meşru bir sendikasınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BUDA SANA ~ 7 yıl önce
EYY ÇELİK İŞ ÜYESİ SEN DAHA AZ AİDAT ODUYORSUN YUZDELİK DİLİME TAKILMA HAVAİŞ TOPLAMDAN KESER ÇELİK İŞ İŞ TAZMINATI SADECE
BUDA SANA YA CEVAP ~ 7 yıl önce
Eyyy "buda sana" adlı kişi.Sanırım sen AO dasın.Ama üzülüyorum ki senin gibi matematik den yoksun insanlar ao da çalışıyor.demek ki ao nun zarar etmesi tesadüf değil.hava iş üyesi de olduk ne kestiklerini biliyoz yani.hava iş sadece iş+kıdemin yüzde birini keserken çelik iş ise iş tazminatının yüzde 2 küsürünü kesiyor.ki iş tazminatı oranla kıdem ücretinden hayli fazla.eğer hava iş üyesi olsaydım yaklaşık %35 daha az aidat ödeyecektim.bilmem anlatabildim mi.
çelikişe ~ 7 yıl önce
Bunların dini imanı yalan kardeşim yalnızca Allah Bir dediklerine inanın. Onu da sadece onlar söylemiyor zaten.
Delik iş e ~ 7 yıl önce
Arkadaşlar dayanışma aidati çok mantıklı en azından paramız bu dinli imanlı gözüken yalancılar yemesin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DinİmanaGel ~ 7 yıl önce
dayanışma aidatindada aynı parayı alıyorlar fakat üye gözükmüyorsunuz orada bi yanlışlık olmuş kardeşim bu adam A gibi yemeyecekte B gibi yiyecek burada önemli olan hepberaber hareket edebilmek.Şimdi sen tek çıkış yapsan ben çıkış yapsam boşa konuşalım yolumuza bakalım bu dandık sendıkayla bı cacık olmaz yok hak yok hakkanıyet yok Allah yok ibadet ne sıkıyor lan bunlar bizim dışarıda it gibi gece gündüz sogugunda ucakları yolculara yetıstırelım dıye tam performans calıstıgımızdan haberlerı yok besbelli
DELİK İŞ ÜYESİ ~ 7 yıl önce
DAYANIŞMA AİDATI KANUNA GORE DE SENDİKAYA GİDER CAHİL

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000