27 Eylül 2014, Cumartesi 16:46:25

THY TEKNİK VE HAVELSAN'DAN RAKİPLERİNİ KIZDIRACAK HAMLE!

Türkiye’nin 2023’te ortaya çıkması planlanan yerli uçak projesinde en önemli unsurlardan biri olarak görülen kabin içi eğlence sistemleri için tarihi bir adım atılıyor. THY Teknik ve Havelsan ortaklığında geliştirilen SKYFE dünya devlerine kafa tutacak.
  • Havelsan özellikle tam görev simulatörü denilen ileri seviye simulatörlerde dünyada sayılı bir firmadır. yerli uçak içinde simulatör hazırlayacaktır.
  • 82 müdürün nesi komik. 15 bin çalışanlı bir şirkette bence yetersiz. Sen daha müdürün ne anlsma geldiğini kavrayamamışsın. Bu şirket nası sıçradı sanıyosun doğru yönetimle tabiki
  • THY teknikte suan 82 tane sadece mudur var :) komik degil mi.. niye insanlara daha fazla sorumluluk verip sirketin parasini pulunu calisana degil de isi imza atmak olan yoneticilere veriyorlar.. altinda araba olan biton mudur var bu sirketin mazotunu odedigi kirasini odedigi.. zaten fazlasiyla maas almiyorlar mi..calisan adam otoparki bile kullanamiyor. Adamin dayisi akpde grupbaskanvekili diye mudur yapilan bir sirket burasi, neyden bahsediyorsunuz siz. Allah inanci gercekten olan bir insan nasil baskalarinin hakkini yiyip de yasamaya devam eder. Ofiste hangarda insanlar calisip cabalayip bu sirkete para kazandirmaya ugrasirken , birileri de bu paralari keyfi nerelere harcasak derdinde. Keyfi neler neler donuyor bilseniz. Ne mesailer ne gorevler ne elemanlar, bu sirkette biryerlere gelebilmek icin yapmaniz gereken tek sey o adamlarin tanidigi olmak, birkac gercekten hakeden disinda bu is boyle.. Onlar sirketi somurmeye devam etsin burada olmasa da diger tarafta sorulacak hesabi..
  • Ulkemde malesef kapasitif ekran üretimi yok iken ( cep telefonları için vestel layerları ithal edip birleştiriyor) iken artık bu yerli milli sozcuklerine biraz daha temkinli yaklaşmamız gerekiyor. İnşallah ileride ekran router gibi çozumleride komponent bazında uretiriz.
  • İlker yasin aklıma geldi. Bravo thy bravo havelsan diyesim geldi
  • RT adlı kişi miğdemizi bulandırma kaybol. Ne çok salladın. İyiyede iyi demeyi öğren. Bu şirketlerde her görüşten insan çalışıyo. Oynama milletin ekmeğiyle. Ülkem bişey yapacaksa sadece gurur duyarım kim yaparsa yapsın. Ne biçim insansın
  • Bu konu güzel bir adım tebrikler ve başarılar. Hele bir de; THY yöneticileri ( Tepeden tırnağa ) 1. Sivil Havacılık gibi bir sektörün adabına ve nezaketine ve inceliğine, 2. Yöneticiliğin gerektirdiği adil olma, bütün çalışanları benimseme vb.. özelliklere, 3. Sizden bundan, ondan şundan gibi insan ayırımı yapmama alışkanlığına, 4.Türk Hava Yollarına emeği geçen tüm çalışanlarına saygılı olma, 5. Ve diğer insani duygu ve medeni alışkanlıklara, Sahip olsalar, muhtemeldir ki her şey farklı olurdu. Keşke herkes eksikliklerini görebilse..........
  • Bırakın bu tamamen yerli üretim saçmalığını TCI dediniz montajdan başka bişey yapılmıyor. Koltuk dediniz sadece proje montaj bize ait . Milleti kandırmada üstumuze yok sen o paneli yapicaksın içini dışını herşeyi senin ülkene ait olucak ondan sora çıkıp adam gibi tamamen yerli üretim diyeceksin.
  • Ne kadar sukretsek az. Herkes calistigi yerde elinden geleni yapmis olsa, kore nin yakalamis oldugu sicramayi emin olun biz fazlasiyla yakalariz. Hepimize kolay gelsin.
  • Işte bu. Bize bunlarla gelin. Emeği geçen herkese teşekkürler.

Havelsan ve THY Teknik ortaklığında başlatılan yerli kabin içi eğlence sistemleri projesinde sona yaklaşılıyor. SKY FE (SKY Flight Entertainment) adı verilen projenin yöneticisi Karaca Demirbağ, Istanbul Airshow’da AirportHaber’e özel açıklamalarda bulundu.

SKY FE Proje Yöneticisi Karaca Demirbağ, yaklaşık 2 yıl önce başlatılan çalışmalarda sona yaklaşıldığını belirterek, “Türk Hava Yolları (THY) Teknik ile bu konuda 2 yıldır çalışıyoruz. Kabin içi eğlence sistemleri uçaklarda yakıttan sonra en büyük maliyetlerden birini oluşturuyor. Yıllık 4.5 milyar dolarlık bir pazardan söz ediyoruz. Türk Hava Yolları da bundan sonra filoya katılacak tüm uçaklarında uçak içi eğlence sistemlerinin olmasını istiyor. SKY FE üzerinde yaptığımız çalışmalarla tamamen yerli üretim bir sistemi uçaklara entegre edeceğiz” dedi.

LOW COST HAVAYOLU ŞİRKETLERİ İÇİN YENİ GELİR KAYNAĞI OLABİLİR

Kabin içi eğlence sistemleri konusunda pazarda en büyük söz sahibi olan Panasonic ile Tales’e kafa tutacaklarını iddia eden Demirbağ, “Biz uçak içeresinde bu sisteme sahip olmayan şirketlere de hitap edeceğiz. Ürettiğimiz aplikasyonlar sayesinde uçak içerisinde bu sistemi dahili olarak kullanmak istemeyen firmalar bile bizimle çalışmak isteyecek. Nitekim şimdiden bu konuda teklifler almaya başladık. Android ve IOS yazılım kullanan tablet ya da akıllı telefona sahip yolcular bu sistem sayesinde uçak içerisinde oluşturulacak kablosuz internet ağı (WIFI) sayesinde hem uçuş rotasını takip edebilecek hem de istediği zaman film izleyip müzik dinleyebilecek. Belki de  Low Cost taşımacılık yapan şirketler için ayrı bir gelir kalemi de oluşturmuş olacağız. Bu sistemi kullanmak için gerekli donanıma sahip olmayan yolcular belli bir ücret karşılığında cihazları kiralayacak ve uçuş süresi boyunca bu hizmetten faydalanacaktır. Bununla ilgili de gerekli alt yapı çalışmalarını sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

EKİM AYINDA İLK UÇAĞA MONTE EDİLECEK

SKY FE sisteminin test aşamaları hakkında da bilgi veren Proje Yöneticisi Karaca Demirbağ, “Önümüzdeki Ekim ayında Türk Hava Yolları’nın TSI koltuklarının kullanıldığı TC-JFO kuyruk tescilli uçağına SKY FE sistemini entegre edeceğiz. Testleri yaptıktan sonra uluslar arası alanda bu proje için gerekli adımları atacağız. 10 Ekim gibi bu işe başlayacağımızı düşünüyorum. Bu sistemlerin entegre halini TSI koltuklarıyla birlikte sunacağız. Yani yerli koltuk, yerli kabin için eğlence sistemiyle birleşecek” ifadelerini kullandı.

EASA’YA İLK BAŞVURU YAPILDI

Demirbağ son olarak, “Kablosuz Kabin Eglence Sistemi için Haziran ayında EASA'ya sertifikasyon (Supplemental Type Certificate (STC) – İlave Tip Sertifikası) başvurusunda bulunuldu. Ekim ayında B737-800 tipi bir THY uçağına kurulumunu gerçeklestirip testlerini yapacağız. Test sonuçlarını EASA'ya Ekim ayı sonu gibi gönderdikten sonra bu yılın sonuna kadar EASA'dan STC onayı almayı bekliyoruz. Daha sonrasında Boeing'in diğer tip uçakları, Airbus modelleri ve İş Jetleri için de sertifikasyon başvurusunda bulunacağız” dedi.





©AirportHaber.com ÖZEL / Mehmet GENÇ

THY TEKNİK VE HAVELSAN'DAN RAKİPLERİNİ KIZDIRACAK HAMLE!

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

simulatör de yapın ~ 10 yıl önce
Havelsan özellikle tam görev simulatörü denilen ileri seviye simulatörlerde dünyada sayılı bir firmadır. yerli uçak içinde simulatör hazırlayacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
82 müdürün nesi komik. 15 bin çalışanlı bir şirkette bence yetersiz. Sen daha müdürün ne anlsma geldiğini kavrayamamışsın. Bu şirket nası sıçradı sanıyosun doğru yönetimle tabiki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
müdür sayısı ~ 10 yıl önce
müdür sayısını bilmiyorum ama arkadaş teknik için demiş yani 3000 kişi için filan olmalı. thy deki toplam müdür çok daha fazladır.
Jetta'm yok :) ~ 10 yıl önce
THY teknikte suan 82 tane sadece mudur var :) komik degil mi.. niye insanlara daha fazla sorumluluk verip sirketin parasini pulunu calisana degil de isi imza atmak olan yoneticilere veriyorlar.. altinda araba olan biton mudur var bu sirketin mazotunu odedigi kirasini odedigi.. zaten fazlasiyla maas almiyorlar mi..calisan adam otoparki bile kullanamiyor. Adamin dayisi akpde grupbaskanvekili diye mudur yapilan bir sirket burasi, neyden bahsediyorsunuz siz. Allah inanci gercekten olan bir insan nasil baskalarinin hakkini yiyip de yasamaya devam eder. Ofiste hangarda insanlar calisip cabalayip bu sirkete para kazandirmaya ugrasirken , birileri de bu paralari keyfi nerelere harcasak derdinde. Keyfi neler neler donuyor bilseniz. Ne mesailer ne gorevler ne elemanlar, bu sirkette biryerlere gelebilmek icin yapmaniz gereken tek sey o adamlarin tanidigi olmak, birkac gercekten hakeden disinda bu is boyle.. Onlar sirketi somurmeye devam etsin burada olmasa da diger tarafta sorulacak hesabi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Koltuk sevdalıları ~ 10 yıl önce
Yarısı gereksiz 100 tane müdüre verilen Maaşı kimse düşünmez kalkıp Bi adam söyliyemez bu kadarda olur mu ayıptır diye Niye dil sinek kanadı gibi çalışıyo Ama Habom çalışanının 3 aylık ikramiyesindeki 1 günün hesabını yaparlar Kalkıp bu adamlar bizi savunacak bizi düşünecek güldürmeyin insanı kalkıp şükredin demeyi bilirler işte : )
brhn ~ 10 yıl önce
Ulkemde malesef kapasitif ekran üretimi yok iken ( cep telefonları için vestel layerları ithal edip birleştiriyor) iken artık bu yerli milli sozcuklerine biraz daha temkinli yaklaşmamız gerekiyor. İnşallah ileride ekran router gibi çozumleride komponent bazında uretiriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 10 yıl önce
Yarı iletken malzeme için gereken madenler Çin'de iken bu biraz zor Brhn kardeşim. Temennilerine katılmıyor değilim ama maalesef şu an o pazar komple uzakdoğunun elinde. ABD bile oraya bağımlı. Daha detaylı bilgi için Google'dan "Rare Elements" olarak aratmanı tavsiye ederim.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
İlker yasin aklıma geldi. Bravo thy bravo havelsan diyesim geldi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
RT adlı kişi miğdemizi bulandırma kaybol. Ne çok salladın. İyiyede iyi demeyi öğren. Bu şirketlerde her görüşten insan çalışıyo. Oynama milletin ekmeğiyle. Ülkem bişey yapacaksa sadece gurur duyarım kim yaparsa yapsın. Ne biçim insansın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir de... ~ 10 yıl önce
Bu konu güzel bir adım tebrikler ve başarılar. Hele bir de; THY yöneticileri ( Tepeden tırnağa ) 1. Sivil Havacılık gibi bir sektörün adabına ve nezaketine ve inceliğine, 2. Yöneticiliğin gerektirdiği adil olma, bütün çalışanları benimseme vb.. özelliklere, 3. Sizden bundan, ondan şundan gibi insan ayırımı yapmama alışkanlığına, 4.Türk Hava Yollarına emeği geçen tüm çalışanlarına saygılı olma, 5. Ve diğer insani duygu ve medeni alışkanlıklara, Sahip olsalar, muhtemeldir ki her şey farklı olurdu. Keşke herkes eksikliklerini görebilse..........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RT ~ 10 yıl önce
Bırakın bu tamamen yerli üretim saçmalığını TCI dediniz montajdan başka bişey yapılmıyor. Koltuk dediniz sadece proje montaj bize ait . Milleti kandırmada üstumuze yok sen o paneli yapicaksın içini dışını herşeyi senin ülkene ait olucak ondan sora çıkıp adam gibi tamamen yerli üretim diyeceksin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ne kadar sukretsek az. Herkes calistigi yerde elinden geleni yapmis olsa, kore nin yakalamis oldugu sicramayi emin olun biz fazlasiyla yakalariz. Hepimize kolay gelsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RT ~ 10 yıl önce
Tamamen yönetici zihniyeti ile yapılmış bi yorum şükredelim : ) Kore deki en iyi şirkette bile 100 tane yönetici YOK.Kore de işe adam alirken torpil YOK.Kore de insanları dinli dinsiz cemaatçi Akp li chpli diye ayirma YOK. Memur yatar teknisyen diken üstünde çalışır Memur 2 saat çalışır Teknisyen 10 saat memura nöbet yok teknisyene nöbet var memur klimasına sarılıp deri koltuğunda yatar teknisyen yağmurun altında Çalışır. Siz önce bunlardan kurtulun sora Kore yle yarışın Biz sizdeki kafayla anca şükrederiz.
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Işte bu. Bize bunlarla gelin. Emeği geçen herkese teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000