25 Haziran 2022, Cumartesi 16:25:26

THY ve Pegasus arasında kokpit savaşı; sektörde deprem etkisi yarattı!

Türk Hava Yolları ile Pegasus arasında yoğun döneme girilen yaz sezonunda pilot savaşı yaşanıyor.
  • PGS Airbus Filosu nazarlık. İyiki geçilmiş Airbusa. Her derdimize yardımcı olmak için canla başla yardımcı oluyorlar. ESBGNJ'ya katılıyorum. Yiğidi öldür hakkını yeme.
  • PGS’de Airbus candır, gerisi heyecandır.
  • Allah'tan Yahya Kemal Beyatlı'nın şiirini biryerlerden bulup yapıştırmışsın. Çok şükür kopyaladığın yerde de noktalama işaretleri kullanılmış. Yoksa devamında yazdıkların gibi anlaşılmaz olurdu bu güzel şiir.
  • Tüm yorumları okudum ve ortak sıkıntı Eğitim olarak belirtilmiş. Umarım çözülür ve herkes huzura erer. Huzur içinde insanlar eğitimlerini yapabilir ve uçabilir.
  • Ahmet bolat 400 yabanci pilot oldugunu soyledi, onlar gonderilsin Turk pilotlar evlerine ekmek gotursun
  • Yine ekmege pepe demeye devam
  • tk kaçan kurtulur sakın gelmeyin heeee kokpit kan ağlar günde on adet tebliğ -40% hak kaybı hala. ftgued Ker hava da uçuşuyor. plnlyamama saç baş yldurma ya dvm ama hrmzkkm .Lsn
  • Konuyla alakası yok ama bizim bayram parası yatacakmi yatmayacakmi
  • Pegasusta eğitimin bir parçası olmak istiyorsanız ya nakliyeci ya da motorcu olmanız lazım başka çareniz yok. Eğitim olarak da Harley-Davidson motor parçaları 101 dersinde çok başarılı oluruz…
  • fo maaşı 40-45k şu an (2500usd) dünyanın en düşük FO maaşı.

Türk Hava Yolları ile Pegasus arasında yoğun döneme girilen yaz sezonunda pilot savaşı yaşanıyor.

Pegasus'un 150 pilotunun Türk Hava Yolları ile görüştüğü ve Pegasus yönetiminin bu durumdan haberdar olarak pilotlardan savunma istediği öğrenildi. Yaz sezonunda transfer yasağı olmasına rağmen bu görüşmenin olması sektörde deprem etkisi yarattı.

THY-PEGASUS'UN KOKPİT SAVAŞI

AirportHaber, Türk Havacılığının iki devi Türk Hava Yolları ile Pegasus arasında soğuk rüzgârlar esmesine neden olan olayın detaylarını öğrendi. Edinilen bilgiye göre; THY'nin son yaptığı zamlarla birlikte çalışanlarını rahatlatması Pegasus pilotlarının da dikkatini çekti. Rotayı THY'ye kaydırmak isteyen Pegasus'ta görevli 150 pilot aynı gün rapor alarak Türk Hava Yolları üst yöneminden önemli isimlerle görüştü. 

Bu görüşmeden Pegasus yönetimi haberdar olunca ortalık karıştı. Söz konusu pilotların hepsinden savunma isteyen Pegasus yönetimi, pilotlarıyle tek tek görüşme kararı aldı.

Karşılıklı yapılan görüşmelerden olumlu ya da olumsuz henüz bir sonuç çıkmazken, transfer yasağının olduğu yaz sezonunda yapılan bu girişimler sektörde büyük şaşkınlık yarattı.

YAZ SEZONUNDAKİ UÇUŞ EKİPLERİ TRANSER YASAĞI

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, yaz sezonunda şirketlerin operasonlarının aksamaması için uçuş ekiplerinin havayolu şirketi değiştirmesinin önüne geçiyor. 

Son 5 yıldır uygulanan ve her yıl 1 Nisan'da yayımlanan SHGM genelgesine göre; 1 Nisan-1 Eylül tarihleri arasında uçuş ekipleri şirket değiştiremiyor. Yasağa rağmen uçuş ekibi transfer eden şirketlere ise idari para cezası uygulanıyor. Geçmiş yıllarda bazı havayolu şirketlerinin özellikle pilot transferi için idari para cezasını göze alarak transfer yaptığı biliniyor.

©AirportHaber

THY ve Pegasus arasında kokpit savaşı; sektörde deprem etkisi yarattı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (224)

ECAM ~ 2 yıl önce
PGS Airbus Filosu nazarlık. İyiki geçilmiş Airbusa. Her derdimize yardımcı olmak için canla başla yardımcı oluyorlar. ESBGNJ'ya katılıyorum. Yiğidi öldür hakkını yeme.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ESBGNJ ~ 2 yıl önce
PGS’de Airbus candır, gerisi heyecandır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok Şükür ~ 2 yıl önce
Allah'tan Yahya Kemal Beyatlı'nın şiirini biryerlerden bulup yapıştırmışsın. Çok şükür kopyaladığın yerde de noktalama işaretleri kullanılmış. Yoksa devamında yazdıkların gibi anlaşılmaz olurdu bu güzel şiir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SimCanavarı ~ 2 yıl önce
Tüm yorumları okudum ve ortak sıkıntı Eğitim olarak belirtilmiş. Umarım çözülür ve herkes huzura erer. Huzur içinde insanlar eğitimlerini yapabilir ve uçabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
400 yabanci ~ 2 yıl önce
Ahmet bolat 400 yabanci pilot oldugunu soyledi, onlar gonderilsin Turk pilotlar evlerine ekmek gotursun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mantık? ~ 2 yıl önce
Şirket pilot bulamadığı için başka şirketteki pilotları kendisine çekmeye çalışıyor, bunun çözümü hali hazırda uçan 400 kişiyi gönderip eksikliği daha da arttırmak mı size göre? Nasıl bir mantık bu?
Tecrubesizler ~ 2 yıl önce
Yine ekmege pepe demeye devam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
359-9 P5 ~ 2 yıl önce
tk kaçan kurtulur sakın gelmeyin heeee kokpit kan ağlar günde on adet tebliğ -40% hak kaybı hala. ftgued Ker hava da uçuşuyor. plnlyamama saç baş yldurma ya dvm ama hrmzkkm .Lsn

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 2 yıl önce
Konuyla alakası yok ama bizim bayram parası yatacakmi yatmayacakmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PGS ve Eğitim ~ 2 yıl önce
Pegasusta eğitimin bir parçası olmak istiyorsanız ya nakliyeci ya da motorcu olmanız lazım başka çareniz yok. Eğitim olarak da Harley-Davidson motor parçaları 101 dersinde çok başarılı oluruz…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FO ~ 2 yıl önce
fo maaşı 40-45k şu an (2500usd) dünyanın en düşük FO maaşı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
77 ci ~ 2 yıl önce
ne kadar zekisin insanların fakirlikten kırıldığı bir ortamda pilot maasi yazıyorsun! amaç nedir ? bunun az bir para olduğunu söyleyip anlayış göreceğini mi sanıyorsun?! Alllah akıl fikir versin

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000