26 Mart 2013, Salı 14:34:31

THY YILDIZ'INI NEDEN ALAMIYOR?

Avrupa’nın en iyi havayolu ödülünü iki kez üst üste alan 4 yıldızlı Türk Hava Yolları, 5’inci yıldızı almak için çabalıyor ancak o yıldızın önündeki en büyük engel ne?
  • torpil rezaleti,hak yeme,hukuk çiğneme,tehdit vs bitmediği müddetçe thy na 1 yıldız bile çok!!!
  • aga yazı yazmayı nerde ogrendın valla durumun vahım senın thy yolları ne oluyor?
  • bir yorumcunun da belirttiği gibi kabin içinde standardı oluşturmadığımız sürece 5 yıldız hayal. Bazı koltuklar dökülüyor bazılarında monitör var bazılarında yok. Tüm ucaklar yenileri gib olmadıkça 5.yıldız hayal ne yazıkki...
  • senin yuzun kabin ekibindir ! e onlarda mutsuz huzursuz yorgun aidiyetsiz... bunu yapanda tabiki MUHTESEM baskanlar mudurler ceo.. 5 yildiz torpil olmadan imkansiz :)
  • TK kabin memurlari icin cennettir gulum, diger tarafta calismayan bilmez canim
  • Allah Thy yollarında çalışan kabin ekibine yardım etsin..Başka da birşey demiyorum..
  • 2+3+2 oturma planiyla tabiki sikayet gelecektir. Cogu havayolu 1+2+1//2+1+2 konfiurasyonuyla ucarkan okadar para veripte 3 lu siraya denk gelmek istenmez tabiki. Hele hele sag ve siolundaki yolcular koltuklari tam yatirdiginda koridora gecis icin cambazlik yapmak gerekiyor. Ayrica 5 yildiz icin sadce iyi bir "hard product" yetmez. Görevlilerin inisli cikisli performanslari guleryuzsuzlukleriyle 5 yildiz olmaz.
  • İşe yarayacaksa ben de her uçuşta şikayetlerimi yazılı olarak bildireyim. Böylece belki bir yıldızı daha alırlar da 3 yıldıza düşer yıldızları.
  • yaklasık iki sene onceydi heralde Lufthansanın halkla iliskiler mudurune bir toplantıda THY 5 yıldız hedefliyor ne dusunuyorsun demistim. Cevabı : "5 yıldızı veren kurulus havacılıgın resmi bir makamı degil ( Faa gibi ) sadece kendi icinde gruplasmıs yolcuların artı eksi yorumlarını alıp degerlendiren bir forum firma seklinde o yuzden orda THY nin 5 yıldızı olmus veya bizim 1 yıldızımız olmus bizi hic ama hic ilgilendirmiyor " olmustu. Artık yorumu size kalmıs :)
  • BC koltuklariymis?! Birakin Allah askina. Bu yönetim zihniyetiyle 5 yildizi anca ruyalarinda gorurler. Bize kötü davran, yorgun ucur, başımıza olmayacak insanlari ata ( Bkz. KHB baskanimiz, baş hostesimiz, Eğitim müdürümüz, iüçü de birbirinden kokunç) zor dostum zor

Skytrax değerlendirmelerine göre 4 yıldızlı havayolu kategorisinde bulunan Türk Hava Yolları, uzun süredir hedeflediği 5’inci yıldıza bir türlü kavuşamıyor. THY Genel Müdürü Temel Kotil’in, ‘2011 yılı içerisinde 5 yıldızlı olacağız’ açıklamasının üzerinden iki yılı aşkın zaman geçmesine rağmen beklenen yıldız bir türlü alınamadı.


Dünyada sadece Asiana,Cathay Pacific, Hainan, Malaysia, Qatar ve Singapur havayolları 5 yıldızlı kategorisinde değerlendirilirken Türk Hava Yolları, 5 yıldızlı 7’inci havayoluna ulaşabilmek için en güçlü adaylardan birisi olarak değerlendiriliyor. Ancak THY’nin önündeki en büyük engel halen filoda bulunan Boeing 777-300ER tipi uçaklardaki business class koltukları olduğu kaydediliyor.

Daha önce uygulanan business class sınıflarından farklı olarak iki yolcunun birbirine çok yakın mesafedeki koltuklarda oturtulması dolayısıyla çok sayıda şikayet iletilmesi üzerine THY’den bu konuda yeni düzenleme istendiği öğrenildi. Sözkonusu düzenlemenin gerçekleştirilmesi halinde THY’nin 5 yıldızlı havayolu olmasının önünde hiçbir engel kalmayacağı bildirildi.

Halen THY’nin en büyük rakipleri durumundaki Avrupalı Air France, Lufthansa, British Airways ile körfez şirketleri Emirates ve Etihad’ın da 4 yıldızları bulunuyor.

©AirportHaber

THY YILDIZ'INI NEDEN ALAMIYOR?

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

1 bile çok!!! ~ 11 yıl önce
torpil rezaleti,hak yeme,hukuk çiğneme,tehdit vs bitmediği müddetçe thy na 1 yıldız bile çok!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kalderon a ~ 11 yıl önce
aga yazı yazmayı nerde ogrendın valla durumun vahım senın thy yolları ne oluyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yasas ~ 11 yıl önce
bir yorumcunun da belirttiği gibi kabin içinde standardı oluşturmadığımız sürece 5 yıldız hayal. Bazı koltuklar dökülüyor bazılarında monitör var bazılarında yok. Tüm ucaklar yenileri gib olmadıkça 5.yıldız hayal ne yazıkki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 11 yıl önce
senin yuzun kabin ekibindir ! e onlarda mutsuz huzursuz yorgun aidiyetsiz... bunu yapanda tabiki MUHTESEM baskanlar mudurler ceo.. 5 yildiz torpil olmadan imkansiz :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Canim ~ 11 yıl önce
TK kabin memurlari icin cennettir gulum, diger tarafta calismayan bilmez canim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kalderon ~ 11 yıl önce
Allah Thy yollarında çalışan kabin ekibine yardım etsin..Başka da birşey demiyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SPQ ~ 11 yıl önce
2+3+2 oturma planiyla tabiki sikayet gelecektir. Cogu havayolu 1+2+1//2+1+2 konfiurasyonuyla ucarkan okadar para veripte 3 lu siraya denk gelmek istenmez tabiki. Hele hele sag ve siolundaki yolcular koltuklari tam yatirdiginda koridora gecis icin cambazlik yapmak gerekiyor. Ayrica 5 yildiz icin sadce iyi bir "hard product" yetmez. Görevlilerin inisli cikisli performanslari guleryuzsuzlukleriyle 5 yildiz olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fikir ~ 11 yıl önce
İşe yarayacaksa ben de her uçuşta şikayetlerimi yazılı olarak bildireyim. Böylece belki bir yıldızı daha alırlar da 3 yıldıza düşer yıldızları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fikir e ~ 11 yıl önce
o zaman mutlumu olacaksın ?
Poland ~ 11 yıl önce
yaklasık iki sene onceydi heralde Lufthansanın halkla iliskiler mudurune bir toplantıda THY 5 yıldız hedefliyor ne dusunuyorsun demistim. Cevabı : "5 yıldızı veren kurulus havacılıgın resmi bir makamı degil ( Faa gibi ) sadece kendi icinde gruplasmıs yolcuların artı eksi yorumlarını alıp degerlendiren bir forum firma seklinde o yuzden orda THY nin 5 yıldızı olmus veya bizim 1 yıldızımız olmus bizi hic ama hic ilgilendirmiyor " olmustu. Artık yorumu size kalmıs :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bmx ~ 11 yıl önce
Onu ilgilendirmiyor ama yolcuları ilgilendiriyor.Bende bir acentacı olarak bilinçli yolcu ve biz bu yıldız sayısına dikkat ediyoruz.örnek gecen srilanka havayolları ile aktarma uçacak yolcuma srilanka air'in 3 yıldız lı olduğunu, aktarmada daha uzun beklersiniz ama 5 yıldızlı Qatarı tercih ederse daha memnun kalacağını söyledim.oda Qatarı seçti.yolcularda bunları çok dikkate alıyor.5 yıldız demek güvenli anlamanı gelmiyor ama iyi servis konforlu uçuş anlamına geliyor
5 yildiz mi? ~ 11 yıl önce
BC koltuklariymis?! Birakin Allah askina. Bu yönetim zihniyetiyle 5 yildizi anca ruyalarinda gorurler. Bize kötü davran, yorgun ucur, başımıza olmayacak insanlari ata ( Bkz. KHB baskanimiz, baş hostesimiz, Eğitim müdürümüz, iüçü de birbirinden kokunç) zor dostum zor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000