13 Aralık 2012, Perşembe 13:58:59

THY'DEN HIZLI TREN ATAĞI

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, İtalya pazarındaki etkilerini, ülkenin ilk özel sektör hızlı tren firması olan Nuovo Trasporti Viaggiatori (NTV) ile işbirliği yaparak arttırmak istediklerini belirtti.
  • globally fosss ekonomik krize giren,ekonomisi sallantıda olan ülkeleri kurtarmayı çok sever...
  • Neden bu gibi anlasmalari Turkiye icinde yapmiyor?
  • Çok başarılı ve müthiş akıllaca bir fikirdir bu...,adamların siyasi görüşünü tutmuyorum ama yaptıkları bazı şeyler gayet mantıklı..reklama önem vermeleri vizyonlarını gösteriyorlar mesala. Bide türkçeyi güzel konuşssalar....çok devrik cümleler var ve "şu anda" ile başlıyor geçmiş/ gelecek farketmeden çoğu cümleleri..
  • İki kelime ile... "Kıııskaanaanlaar çatlasıınn, Kıııskaanaanlaar çatlasıınn." :))
  • Link icin tşkler. Gerçekten çok aydınlatıcı bilgiler.
  • Her uçak için altı kaptan ve altı F/O gerekir.
  • durmak yok sayın kotil avrupa havayolları iflas ederken sen ve ekibin thy büyütüyorsunuz her trülü zorluklara rağmen devam biz memnunnuz bolognaya sefer koydun sıkca gidip geliyoruz işimiz oluyor karşılıklı italyanlarda thy den memnun yemeklerinden ve servisinden..
  • http://www.anna.aero/2012/12/12/the-big-leak-which-airports-are-on-turkish-airlines-route-network-shopping-list/
  • Thy nin bu yabancı ortaklık merakı sektör açısından belki iyi olacak ama fazla açılmakda gemiyi fırtınaya kaptırabilir inşallah hayırlı olur
  • İtalya'da Palermo, Cagliari, Bari, Trieste ve Floransa'ya da uçuşlar bekliyoruz..

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, İtalya pazarındaki etkilerini, ülkenin ilk özel sektör hızlı tren firması olan Nuovo Trasporti Viaggiatori (NTV) ile işbirliği yaparak arttırmak istediklerini belirtti.

THY'nin İtalya'daki 4. sefer noktası olarak 2010 yılında faaliyete geçen ve günden güne rağbet gören destinasyonlarından biri olan Bologna'ya, yerel yetkililer ve basınla buluşmak için gelen THY Genel Müdürü Kotil, buradaki temaslarının ardından Milano'ya yaptığı hızlı tren yolculuğu sırasında AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

İtalya'da özel sektör eliyle yapılması, işletilmesi bakımından ilk olma özelliği taşıyan Ntv demiryolu taşımacılığı firmasının Italo isimli hızlı treniyle Bologna'dan Milano'ya yolculuk eden Kotil, yolculuk sırasında İtalyan firmasının Pazarlama ve Satış Bölümü Yetkilisi Franco Tronci'den hızlı trenler hakkında bilgi aldı. Görüşmede, iki kurumun ileride yapabileceği işbirliği konusu üzerinde daha detaylı çalışma kararı alındı.

AA muhabirinin soruları üzerine, THY için İtalya pazarının öneminden, bu pazarda atmaya hazırlandıkları yeni adımlara, yeni uçak siparişlerine ve Kobe Bryant'lı-Lionel Messi'li reklam filmine kadar pek çok konuya değinen Kotil, İtalya pazarının THY için çok büyük önem arz ettiğini, bu ülkede 7 kentine sefer yaptıklarını vurguladı.

-"İtalya'yı yakından takip ediyoruz, yeni hatlarımız olabilir"-

İtalya'yı çok yakından takip ettiklerine dikkati çeken Kotil, "2013'te yeni hatlarımız olabilir. Öncellikle Milano günde 5 sefer, onu 6'ya çıkarmamız lazım. Bologna'yı 3'e çıkaracağız. Roma 5'e çıkıyor. Yani çok meşgulüz burada. Bir de hızlı tren networkü... Bunlar da uçak gibi 300 kilometre hızla gidiyor. Kısacık zamanda kocaman mesafeleri birbirine bağlıyor. Bu da bize yeni nokta gibi bir etki yapar. Bir de bunu görmek isteriz tabi ki" diye konuştu.

Avrupalı havayollarının kıta içinde hemen hemen her yere gittiğine işaret eden Kotil, buna karşılık THY olarak Avrupa ülkelerindeki hızlı tren firmalarıyla anlaşarak, markalarını her yere ulaştırma çabası içinde olmak istediklerini söyledi. Kotil, hızlı tren demiryollarının, Avrupa'nın kılcal damarları gibi olduğunu, bu hamleyle Avrupalı rakiplerini birazcık kızdırabileceklerini ifade etti.

Hızlı tren ağından yararlanmanın kurumları için faydalı olacağını söyleyen Kotil, "Bu trenler İtalya'nın her tarafına gidiyor. Bunlar üzerinden yolcu alarak İtalya'nın daha da içine, detayına inme fırsatımız olacak. Ona

'Code-share' diyoruz; ortaklaşa, karada seyahat, havada uçuş programını da inşallah başlatacağız. Bu yıl içinde anlaşmayı gerçekleştiririz. Yeni yıla İtalya pazarına 7 şehir artı bir de hızlı trenimizle girmiş oluruz inşallah" bilgisini verdi.

Ntv firması yetkilisi Franco Tronci de, THY'nin Bologna'ya günde 2 seferi olduğunu, kendilerinin de bu kenti bir 'hub' gibi kullandıklarını, bu nedenle fikir aşamasında da olsa iki firmanın işbirliğinin kulağa kötü gelmediğini, aksine beraber yapılabilecek çok şey olduğunu söyledi.

-Lufthansa ile ortaklık konusu-

Kotil, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kasım ayı başındaki Almanya ziyaretinde gündeme gelen Alman havayolu kuruluşu Lufthansa ile THY'nin ortaklığı konusunda yeni bir gelişmenin olup olmadığı sorusuna ise, "Tabi şu anda çok yeni, çok başındayız. Birbirini çok iyi tanıyan iki şirketiz. Şu anda yıllardan beri beraber çalışıyoruz. Sunexpres ortak şirketimizde, Star Alliance'ta beraberiz. Hem genel müdür düzeyinde hem alt düzey yöneticilerimiz çok iyi tanıyorlar birbirlerini. Tabi sonuca gelen, paylaşacağımız bir gelişme yok şu an. Ama inşallah o da olacak" yanıtını verdi.

-Filo için yeni siparişler-

Kısa bir süre önce THY'nin yeni siparişler verdiğini hatırlatan Kotil, şunları söyledi:

"Şimdi 15+5 toplamda 20 adet Boeing 777 siparişi verildi. 15 de Airbus 330-300 tipi sipariş verildi. Bunlar kesinleşenler. Tabi bunun arkası da gelecek. Şirketimiz büyüyecek. Geniş gövdede büyüdüğü için, dar gövdede de büyümesi gerekiyor. Tabi bunlar kesinleşince detayını paylaşırız. Ama THY'nin ulaşım ağı çok güçlendi. Az önce (Bologna) belediye başkanı da, 'Sizin getirdiğiniz turisti özellikle doğudan başka kimse getirmiyor' dedi. Bu da bizim için şeref tabi, güzel bir duygu. İnşallah önümüzdeki yılda Avrupa'nın ilk 5 yıldızlı havayolu olacağız."

-Kobe Bryant'lı-Lionel Messi'li reklam filmi-

Kotil, sanal ortamın en önemli ve en çok rağbet gören video paylaşım sitesi

"youtube"da şu ana kadar yaklaşık 40 milyon kişi tarafından görüntülenen ünlü ve başarılı sporcular Kobe Bryant ile Lionel Messi'nin başrolünde olduğu reklam filminin son derece başarılı olduğunu dile getirdi.

"Kesin bir şey var ki, meşhurla çalışmanın yararı oluyor" diyen Kotil, bu reklamlarının yansımasının yalnızca televizyonlarda değil, diğer mecralarda da görüldüğünü vurguladı.

Hindistan'dan geldiği sırada okuduğu bir ekonomi dergisinde de iki sayfanın THY'ye ayrıldığını anlatan Kotil, "THY her yerde. Reklam filmi başarılı olmuş. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çok başarılı elemanlarımız var ve önemli firmalarla çalışıyoruz. Ama bir gerçek var ki; bir çocuk için dondurma önemliymiş, onu da görmüş olduk" esprisini yaptı.

-Türk işadamlarına çağrı-

Türk işadamlarına da, buraya (İtalya'ya) daha sık gelmeleri ve yatırım yapmaları çağrısında bulunan Kotil, özellikle tasarım alanında İtalya'nın iyi işler sunduğunu ve bu alanda ekonomik kriz nedeniyle bir çok satılık firma olduğunu belirtti.

Tasarım alanında Türkiye'nin marka oluşturma safhasında çok ileri konumda olan İtalya'nın bu deneyiminden yararlanması gerektiğini dile getiren Kotil, bugün Milano Bocconi Üniversitesi'nde "Hava Yolu Endüstrisinde Beklenti ve Perspektifler: Türk Hava Yolları örneği" konulu bir konferans da verecek.

THY'DEN HIZLI TREN ATAĞI

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

dc3 ~ 11 yıl önce
globally fosss ekonomik krize giren,ekonomisi sallantıda olan ülkeleri kurtarmayı çok sever...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 11 yıl önce
Neden bu gibi anlasmalari Turkiye icinde yapmiyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
matador111 ~ 11 yıl önce
Çok başarılı ve müthiş akıllaca bir fikirdir bu...,adamların siyasi görüşünü tutmuyorum ama yaptıkları bazı şeyler gayet mantıklı..reklama önem vermeleri vizyonlarını gösteriyorlar mesala. Bide türkçeyi güzel konuşssalar....çok devrik cümleler var ve "şu anda" ile başlıyor geçmiş/ gelecek farketmeden çoğu cümleleri..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çalışan kazanır ~ 11 yıl önce
İki kelime ile... "Kıııskaanaanlaar çatlasıınn, Kıııskaanaanlaar çatlasıınn." :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mir'e ~ 11 yıl önce
Link icin tşkler. Gerçekten çok aydınlatıcı bilgiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soryya cevap; ~ 11 yıl önce
Her uçak için altı kaptan ve altı F/O gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teskur ~ 11 yıl önce
teşekkurler hocam..
Naci ~ 11 yıl önce
Dogru cevap 7 olacakti.
camaroth ~ 11 yıl önce
durmak yok sayın kotil avrupa havayolları iflas ederken sen ve ekibin thy büyütüyorsunuz her trülü zorluklara rağmen devam biz memnunnuz bolognaya sefer koydun sıkca gidip geliyoruz işimiz oluyor karşılıklı italyanlarda thy den memnun yemeklerinden ve servisinden..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
eminim hayatında ilk kez hızlı trene binmis ve bu beyanatı vermistir.
Mir ~ 11 yıl önce
http://www.anna.aero/2012/12/12/the-big-leak-which-airports-are-on-turkish-airlines-route-network-shopping-list/

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Thy nin bu yabancı ortaklık merakı sektör açısından belki iyi olacak ama fazla açılmakda gemiyi fırtınaya kaptırabilir inşallah hayırlı olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İtalya ~ 11 yıl önce
İtalya'da Palermo, Cagliari, Bari, Trieste ve Floransa'ya da uçuşlar bekliyoruz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000