19 Temmuz 2021, Pazartesi 15:46:12

THY 'MAX uçaklarını yolcularından gizliyor' iddiası

Türk Hava Yolları'nın, Boeing 737-8 MAX uçaklarıyla yapılan seyahatte yolcularını kandırdığı iddia edildi.
  • Kesinlikle kartlar aldatmaca hala devam ediyor, şu an uçaktayım.. 737-900Er yazıyor..
  • Beğenmeyen ucağa binmez Olur biter
  • kos koca ucaklari nerde sakliyacaz?
  • Thy yolcuları youtube den videolarını izleyin 787 737 motor tipleri aynı arka testere ağzı şeklinde girintili çıkıntılı tırtırlı şekildedir. Artık yazılımları yenilendi pilotlar eğitildi hiçbir havayolu bile bile yolcularını riske atmaz
  • Tk da akil almaz isler donuyor, Tk denetlenmeli ve seffaflik saglanmali
  • Ekranlarda 737 Max yazıyor? Neyini gizliyormuş TK? Ne cahilce haberler bunlar...
  • Thy de hoşumuza gitmeyen onlarca yanlış uygulama var. Neredeyse her hafta yeni bir yönetim skandalı ile uyanıyoruz güne. Ama sırf bu haberler yüzünden şirketin en sorunsuz birimleri olan uçakları ve uçuş ekiplerine çamur atmak karaktersizliktir. 737-9 max in uçuş kartında tabii ki 737-900 yazacak. Uçak o seriye ait. Kendini bilgili sana zir cahil birinin açtığı konu nerelere suruklenmis. Yazık...
  • Neden Kartlarda 900 ER yazıyor 737-9 MAX varken? Matbaa parası mı bitti?
  • Cehalet ne güzel şey , her şeyi biliyorsun.
  • Muhtemel son dakikada tip değişikliği yapılmıştır,hepsi Boeing filoda olduğu için yolcuya bilgi verilmesi zorunlu değil,bilgilendirme ekranlarında güncellemesi geç yapılmış olabilir,uçak içindeki safety kartlar doğru olanlardır,oraya farklı bir kart konamaz,konarsa büyük hata yapılmıştır,saygılar.

Türk Hava Yolları'nın, Boeing 737-8 MAX uçaklarıyla yapılan seyahatte yolcularını kandırdığı iddia edildi.

Ekşisözlük'te yazan bir kişi, THY uçağıyla yapacağı seyahat öncesindeki bilgilendirmede uçağın Boeing 737-8 MAX olduğu bilgisinin yer aldığını ancak uçak içinde ise 737-900ER uçağının yazdığını iddia etti.

Bu yöntemle MAX uçaklarına karşı korkusu olan yolcuların kandırıldığını iddia eden Ekşisözlük yazarı, bu durumu THY'ye  yakıştıramadığını ifade etti.

İşte Ekşisözlük'teki o bilgilendirme:

dün yaptığım bir uçak seyahatinde farkettiğim, thy tarafından yapılan şark kurnazlığını sözlükte sizlerle paylaşmak istiyorum.

dün gece yarısı olan yolculuğum için havalimanına giderek uçağa alımları beklemeye koyuldum. yolculuk öncesi genellikle uçuşun gerçekleştirileceği uçak boeing midir airbus mıdır hangi modeldir diye tamamen keyfi şekilde thy uygulaması üzerindeki uçuş bilgilerinden bakarım.

yine aynı şekilde uçuş bilgilerine bakarken uçağın boeing 737 max olduğunu gördüm. havacılığa hiç bir ilgisi olmayan bir kişi bile gündemden bu uçakların kazaları, tasarım sorunları ve yazılım hataları konusunda haberlerini işitmiştir. yüzlerce kişinin ölüme neden olan kazalar yaşandıktan sonra uzunca bir süre yerde bekletilen ve daha sonra bir yazılım güncellemesi ile sorun çözüldü denilen bir modelden bahsediyoruz. uçağa yolcu körüğü vasıtasıyla girdiğim için dışarıdan modelini görme şansım olmadı. uçağın koltuk gözünde yer alan bilgi kartonuna baktığımda uçağın modeli olarak 737 900 er yazıyordu. heralde sistemde hatalı bilgi gördüm diye düşündüm ve koltukta yer alan ekrandan uçuş bilgileri kısmını açtım. bu ekranda ise uçağın modeli 737 800 olarak belirtilmekteydi. yine belki bir hata olmuştur diyerek önemsemedim.

asıl şoku iniş gerçekleşip uçaktan ayrıldığım sırada yaşadım. körük yerine normal merdivenden çıkış yaptığım sırada uçağın gerçekte 737 max 8 olduğunu gördüm. bir çok yolcu uçağın modelini kabin içinde yer alan bilgilendirme kanallarından görüp anlıyor. son noktada ise uçağın dışında yazan modelden tanımlıyor ki körükle giriş çıkış yapıldığında bu imkansız hale geliyor. thy, kabin içindeki bütün bilgilendirme kanallarını yanıltıcı bilgiyle doldurarak yolcularını kandırıyor.

ben bunun etik dışı olduğuna inanıyorum ve bu tarz bir olayın kasti olarak yapıldığını düşünüyorum. ben sistemde bu uçağın 737 max olduğunu başında gördüm ve bilerek de binmeyi istedim. ancak bu konuda hassas olan ve korkuları olan bir çok insan var. thy havayolu sektöründe güçlü bir imaja sahip ve ben bu basit aldatmacayı yakıştıramadım.

edit: boeing'i "boing" şeklinde hatalı olarak yazmışım, moderatör arkadaşlar düzeltirse çok sevinirim.

edit2: okuduğunu anlamadan yorum yapan bir suser benim uzman görüşü verdiğime kanaat getirmiş. halbuki biraz okuduğunu anlayan biri olsa zaten belirtilen bir bilgiyi vurguladığımı görürdü.

edit3: bu uçağın mevcut güncellemelerle son derece güvenli hale geldiğine ben de inanıyorum. bütün dünyanın gündemine oturan bir konuda ikinci bir hataya yer vermek boeing için sonun başlangıcı olur. faa da imajınının zedelenmemesi için çok titiz hareket etmiştir şüphem yok. ben bu uçağa güvensiz demiyorum, konu bu değil. asıl konu fobisi olan insanlar özelinde thy'nin yolcuları yanıltmasıdır. entry 'yi giriş amacım uçağı kötülemek değildir. benim anlatmaya çalıştığım olay thy'nin yolculardan hangi uçağın içinde bulunduklarını yanıltıcı bilgilerle saklamasıdır.

THY 'MAX uçaklarını yolcularından gizliyor' iddiası

Yorumlar Tüm Yorumlar (58)

Doğru ~ 3 yıl önce
Kesinlikle kartlar aldatmaca hala devam ediyor, şu an uçaktayım.. 737-900Er yazıyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Binmesin ~ 3 yıl önce
Beğenmeyen ucağa binmez Olur biter

Yanıtla

Kalan karakter 1000
T ~ 3 yıl önce
kos koca ucaklari nerde sakliyacaz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
........... ~ 3 yıl önce
Thy yolcuları youtube den videolarını izleyin 787 737 motor tipleri aynı arka testere ağzı şeklinde girintili çıkıntılı tırtırlı şekildedir. Artık yazılımları yenilendi pilotlar eğitildi hiçbir havayolu bile bile yolcularını riske atmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Denetlenmeli ~ 3 yıl önce
Tk da akil almaz isler donuyor, Tk denetlenmeli ve seffaflik saglanmali

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadi canım? ~ 3 yıl önce
Ekranlarda 737 Max yazıyor? Neyini gizliyormuş TK? Ne cahilce haberler bunlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İzi kalsın. ~ 3 yıl önce
Thy de hoşumuza gitmeyen onlarca yanlış uygulama var. Neredeyse her hafta yeni bir yönetim skandalı ile uyanıyoruz güne. Ama sırf bu haberler yüzünden şirketin en sorunsuz birimleri olan uçakları ve uçuş ekiplerine çamur atmak karaktersizliktir. 737-9 max in uçuş kartında tabii ki 737-900 yazacak. Uçak o seriye ait. Kendini bilgili sana zir cahil birinin açtığı konu nerelere suruklenmis. Yazık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kapılar uyar ya da uymaz ~ 3 yıl önce
Neden Kartlarda 900 ER yazıyor 737-9 MAX varken? Matbaa parası mı bitti?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
8max-9max ~ 3 yıl önce
Cehalet ne güzel şey , her şeyi biliyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tip değişikliği ~ 3 yıl önce
Muhtemel son dakikada tip değişikliği yapılmıştır,hepsi Boeing filoda olduğu için yolcuya bilgi verilmesi zorunlu değil,bilgilendirme ekranlarında güncellemesi geç yapılmış olabilir,uçak içindeki safety kartlar doğru olanlardır,oraya farklı bir kart konamaz,konarsa büyük hata yapılmıştır,saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet ~ 3 yıl önce
Oyledir sevgili hulogggg
Qatar ~ 3 yıl önce
Roadshow agustosta! Yerlerinizi ayirtin gencler!!!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000