28 Mayıs 2022, Cumartesi 11:56:53

THY'nin deneyimli kaptanı Ceyhan Yılmazcan göklere veda etti

Türk Hava Yolları’nda (THY) kaptan pilot olarak görev yapan Ceyhan Yılmazcan 48 yıl önce başladığı mesleğine Hamburg uçuşuyla veda ederek emekli oldu.
  • Harp okuluna girdigi sene ilk kez ucmustur. O zaman oyle muydi bilmiyorum fakat simdi okulun ilk senesi baslngic egitimi veriliyor t-41ler ile
  • Günümüz şartlarıyla 20 sene sağlığı kaybetmeden uçabilirsek ne mutlu. Herşey tadında güzel
  • Kesin kendi tayfası. Kendisini hiç iyi anmam sürekli beddua dolu dili vardı crm denen bişi yok kafa askeriyeden kalma standartlar desen havada uçuşuyor gittiği iyi olmuş sivil hayatta başarılar
  • hava harp okuluna 17 yaşında girilr ve eskiden yalnız uçuş yapmadan okula giremezdiniz.Bende 1990 yılında pilot olmama rağmen ilk yalnız uçuşumu 1985 yılında yapmıştım.Yani hesap doğru.
  • 18 yaşından beri uçuyor demektir bu eğitim uçuşları da dahil ediliyor bu süreye düşününce tahmin etmesi zor değil
  • Ceyhan Kaptana sağlıklı bir emeklilik hayatı dilerim.Kendisini tanımıyorum ve nasıl bir kişilik bilemiyorum ama Thy 'de halen sayıları gün geçtikçe azalsada ,askeri nizam anlayışıyla hareket eden, Crm'i içine sindiremeyen, astlarını hor gören , iletişime kapalı, çevresine korku salan ama çevresinden saygı görmeyen kaptanlar var maalesef.Hatta bu tip kaptanların isimlerinin olduğu listeler bile elden ele dolaşıyor.Saygı duyulmamak ve sevilmemek çok acı bir şey olsa gerek..
  • Hayirli ugurlu olsun
  • havacılık askerlerden kurtulamadı. emeklısı hemen sıvıl havacılıga yapıs. herseyıde onlar bılıyor. asker kokenlı teknısyen ve kaptanları çöp.
  • Kaptan Pilota helal olsun.Yaptığı asker selamı birilerine dokunmuş.Kudurun...
  • Yapılan yorumlar kaptanımızın değil ama toplumumuzun kalitesini ortaya çıkarmış. Hem sağlığı kaybetmeden hem kaza bela yaşamadan emekli olabilmek Allahın her pilota nasip ettiği bir şey değildir. Umarım bizler de aynı şekilde bu mesleği sonlandırabiliriz. Seven sever, sevmeyen de çok şeyime. Ne demiş ünlü Türk düşünürü Şeyma Subaşı “sen pizza değilsin, herkes seni sevmek zorunda değil.

Türk Hava Yolları’nda (THY) kaptan pilot olarak görev yapan Ceyhan Yılmazcan 48 yıl önce başladığı mesleğine Hamburg uçuşuyla veda ederek emekli oldu.

Pilotluk kariyerine 1974 yılında Askeri Pilot olarak başlayan kaptan pilot Ceyhan Yılmazcan 1996 yılında THY’de göreve başladı.

Havayolu şirketinde pilotluğun yanı sıra öğretmen ve kontrol öğretmenliği gibi pozisyonlarda da görev yaptı.  48 yıllık pilotluk kariyerine dün gerçekleştirdiği son uçuşuyla veda eden Yılmazcan görevi süresince 33 bin saatlik uçuş gerçekleştirdi.

Son uçuşunun ardından emekliliğe ayrılan Ceyhan kaptan İstanbul Havalimanı’nda mesai arkadaşları tarafından çiçeklerle karşılandı.

Yılmazcan Kaptan son uçuşunda şu anonsu yaptı:

“Hanımefendiler, beyefendiler ve sevgili çocuklar, Kaptan Pilotunuz Ceyhan Yılmazcan olarak şu an 48 yıllık pilotluk mesleğimin en anlamlı anonsunu gerçekleştiriyorum. Bu uçuş ile gökyüzündeki serüvenimi tamamlayacak ve benim için bir tutku olan pilotluk mesleğine veda edeceğim. Bundan sonraki yaşantımda sevgili ailem ile daha çok zaman geçirecek, 48 yıl boyunca biriktirdiğim anılarımı torunlarıma anlatacağım. Sizlere ve Türk Hava Yolları ailesine uçuşlarınızda emniyetli inişler, yaşamlarınızda sağlık ve mutluluk diliyorum” dedi.

 

THY'nin deneyimli kaptanı Ceyhan Yılmazcan göklere veda etti

Yorumlar Tüm Yorumlar (74)

Cevap ~ 2 yıl önce
Harp okuluna girdigi sene ilk kez ucmustur. O zaman oyle muydi bilmiyorum fakat simdi okulun ilk senesi baslngic egitimi veriliyor t-41ler ile

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 2 yıl önce
Günümüz şartlarıyla 20 sene sağlığı kaybetmeden uçabilirsek ne mutlu. Herşey tadında güzel

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İyi yorum yapanlar ~ 2 yıl önce
Kesin kendi tayfası. Kendisini hiç iyi anmam sürekli beddua dolu dili vardı crm denen bişi yok kafa askeriyeden kalma standartlar desen havada uçuşuyor gittiği iyi olmuş sivil hayatta başarılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CEVAP ~ 2 yıl önce
Jenerasyon ve statüko normal karşılamak lazım ✈
B777 kaptan ~ 2 yıl önce
hava harp okuluna 17 yaşında girilr ve eskiden yalnız uçuş yapmadan okula giremezdiniz.Bende 1990 yılında pilot olmama rağmen ilk yalnız uçuşumu 1985 yılında yapmıştım.Yani hesap doğru.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kingi ~ 2 yıl önce
18 yaşından beri uçuyor demektir bu eğitim uçuşları da dahil ediliyor bu süreye düşününce tahmin etmesi zor değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sevilmek ~ 2 yıl önce
Ceyhan Kaptana sağlıklı bir emeklilik hayatı dilerim.Kendisini tanımıyorum ve nasıl bir kişilik bilemiyorum ama Thy 'de halen sayıları gün geçtikçe azalsada ,askeri nizam anlayışıyla hareket eden, Crm'i içine sindiremeyen, astlarını hor gören , iletişime kapalı, çevresine korku salan ama çevresinden saygı görmeyen kaptanlar var maalesef.Hatta bu tip kaptanların isimlerinin olduğu listeler bile elden ele dolaşıyor.Saygı duyulmamak ve sevilmemek çok acı bir şey olsa gerek..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanlis biliyorsun ~ 2 yıl önce
Tk da kidem be buyukluk komplexi olan en buyuk grup Anadolu grubudur, herseyi cok iyi bilir herseydan kendine pay cikartir
Hayirli olsun ~ 2 yıl önce
Hayirli ugurlu olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ceko ~ 2 yıl önce
havacılık askerlerden kurtulamadı. emeklısı hemen sıvıl havacılıga yapıs. herseyıde onlar bılıyor. asker kokenlı teknısyen ve kaptanları çöp.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gorduk ~ 2 yıl önce
Yugolarida gorduk, yanlarina yaklasamassin
Isin dogasi ~ 2 yıl önce
Bu isin dogasinda var, havacilik denizcikik vb hepsinde ayni, Commander var
TEBRİKLER ~ 2 yıl önce
Kaptan Pilota helal olsun.Yaptığı asker selamı birilerine dokunmuş.Kudurun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumlar ~ 2 yıl önce
Yapılan yorumlar kaptanımızın değil ama toplumumuzun kalitesini ortaya çıkarmış. Hem sağlığı kaybetmeden hem kaza bela yaşamadan emekli olabilmek Allahın her pilota nasip ettiği bir şey değildir. Umarım bizler de aynı şekilde bu mesleği sonlandırabiliriz. Seven sever, sevmeyen de çok şeyime. Ne demiş ünlü Türk düşünürü Şeyma Subaşı “sen pizza değilsin, herkes seni sevmek zorunda değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000