30 Haziran 2019, Pazar 11:31:18

THY'nin Dreamliner'ı nazara geldi: Uçağa hasar verdiler

Türk Hava Yolları'nın (THY) filosuna kattığı ilk Boeing B787-9 Dreamliner uçağında yapılan tanıtım çekimleri sırasında spot ışıklarından dolayı cam kenarlarındaki malzemede erime yaşandı.
  • Fotograf cekimlerini THY personelimi yapiyo !! atmasi bedeva
  • Hamsi brain ne ciktigini gormek istiyorsan trabzona gel gostereyim
  • Filoya yeni bir uçak katıldığında su takı ile karşılarsın,kurdela kesersin,bir konuşma yapılır, ondan sonra da sefere başlarsın, bizimkiler sonradan görme ya, hele THY yönetimi, uçağa ne isim verelim , anket yaptılar, sonra ne oldu ankette hiç olmayan alakasız bir isim verdiler. bir reklam çekelim dediler fakat o her fırsatta söylenen milli gururumuz çok tecrübeli THY na alınan torpilli bilgisiz personel spot ışıklarının yaydığı ısının uçağa zarar verebileceğini hesaplayamadı, ne diyelim bir şekilde kendimize dünyayı güldürmeyi başarıyoruz.. :)
  • yaw nedir boeing' den çektiğimiz.Yakıt maliyetini düşürmek için yolcu camlarını plastik alaşımından yaparsan, uçağı reklam film için arkadaşda bu bilgiyi bilmezse olacağı budur.Niye söylüyoruz; eğitim şart diye, eğitimsizliğin ne kadar pahalıya patladığını anlamak için daha da kötü sonuçlar mı görmeliyiz.Eğitime halen destek vermiyen ve eğitimcilere bunlar ne işe yarar diyenlere atıf olunur.
  • Ne nzarı düpedüz cehalet ve tedbirsizlik ,yanına bir okadar da görgüsüzlük eklenince al sana netice ortada.
  • tam kompozit bu gövdeye ilk sehpa girdiğinde bu uçak 1 ay yatacak...
  • Beyinsizler sürüsüne çekim yaptırırsan, değil camı, uçağı bile yakarlar. O lambayı kullanan beyinsiz ısının 400 dereceye kadar çıktığını bilmiyormuymuş?
  • "Uçak güneşin altında uçacak" diyen arkadaşa: Seyir irtifasında hava sıcaklığı genelde -50°C civarlarında seyreder.
  • Kargo Uçaklarının Atatürk havalimanı 24 Ataköy tarafına kalkislarinda son dönemde kalktıktan hemen sonra hafif bir sağ yaparak tirmaniyorlar. Sebebini bilen varmı ? SİD mı değişti?
  • Neden adını Eren koyamadılar? Hesap neydi? Maçka diye top çevirdiler, ama bu da onları kurtarmaz. Üstelik Trabzonlular harekete geçmeseydi üç dört yunanca isimden birini koyacaklardı, bir de bunun için anket düzenlediler.

Türk Hava Yolları'nın (THY) filosuna kattığı ilk Boeing B787-9 Dreamliner uçağında yapılan tanıtım çekimleri sırasında spot ışıklarından dolayı cam kenarlarındaki malzemede erime yaşandı. 

26 Haziran'da Boeing fabrikasından teslim alındıktan sonra İstanbul Havalimanı'na iniş yapan Boeing B787-9 uçağı nazara geldi. Büyük sükse ile filoya katılan uçak tanıtım filmi çekimi sırasında uzun süreli spot ışıklarına maruz kaldığı için cam kenarlarındaki plastik malzeme de deforme oldu. 

Yaklaşık 4 saat sürdüğü öğrenilen çekimler sonrası yaşanan aksaklık malzeme ve eğitimli personel olmadığı için giderilemedi. THY yetkililerinin 8 Temmuz’da Trabzon'a yapılacak ilk uçuş öncesinde uçağı hazır hale getirmek için çaba gösterdiği ve büyük olasılıkla ABD'den teknik ekip ve malzeme getirileceği öğrenildi. 

MAÇKA ADI VERİLMİŞTİ
Trabzon'da teröristler tarafından şehit edilen Eren Bülbül'ün memleketi olan Maçka ismi verilmişti. 150 kişilik bir grupla  ilk uçuş Trabzon'a yapılacak ve Eren Bülbül'ün mezarı ziyaret edilecek. 

@AirportHaber ÖZEL

THY'nin Dreamliner'ı nazara geldi: Uçağa hasar verdiler

Yorumlar Tüm Yorumlar (109)

Insan Kaynaklari ~ 5 yıl önce
Fotograf cekimlerini THY personelimi yapiyo !! atmasi bedeva

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Trabzonluuu ~ 5 yıl önce
Hamsi brain ne ciktigini gormek istiyorsan trabzona gel gostereyim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pontuslu ~ 5 yıl önce
size her yer trabzon değil miydi ?
Baran ~ 5 yıl önce
Filoya yeni bir uçak katıldığında su takı ile karşılarsın,kurdela kesersin,bir konuşma yapılır, ondan sonra da sefere başlarsın, bizimkiler sonradan görme ya, hele THY yönetimi, uçağa ne isim verelim , anket yaptılar, sonra ne oldu ankette hiç olmayan alakasız bir isim verdiler. bir reklam çekelim dediler fakat o her fırsatta söylenen milli gururumuz çok tecrübeli THY na alınan torpilli bilgisiz personel spot ışıklarının yaydığı ısının uçağa zarar verebileceğini hesaplayamadı, ne diyelim bir şekilde kendimize dünyayı güldürmeyi başarıyoruz.. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nazar etme hayal et senin de olsun ~ 5 yıl önce
yaw nedir boeing' den çektiğimiz.Yakıt maliyetini düşürmek için yolcu camlarını plastik alaşımından yaparsan, uçağı reklam film için arkadaşda bu bilgiyi bilmezse olacağı budur.Niye söylüyoruz; eğitim şart diye, eğitimsizliğin ne kadar pahalıya patladığını anlamak için daha da kötü sonuçlar mı görmeliyiz.Eğitime halen destek vermiyen ve eğitimcilere bunlar ne işe yarar diyenlere atıf olunur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çelikkuş ~ 5 yıl önce
Ne nzarı düpedüz cehalet ve tedbirsizlik ,yanına bir okadar da görgüsüzlük eklenince al sana netice ortada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazın bir kenara ~ 5 yıl önce
tam kompozit bu gövdeye ilk sehpa girdiğinde bu uçak 1 ay yatacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beyinsiz ~ 5 yıl önce
Beyinsizler sürüsüne çekim yaptırırsan, değil camı, uçağı bile yakarlar. O lambayı kullanan beyinsiz ısının 400 dereceye kadar çıktığını bilmiyormuymuş?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hllsprdvm ~ 5 yıl önce
"Uçak güneşin altında uçacak" diyen arkadaşa: Seyir irtifasında hava sıcaklığı genelde -50°C civarlarında seyreder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Konudisi Soru ~ 5 yıl önce
Kargo Uçaklarının Atatürk havalimanı 24 Ataköy tarafına kalkislarinda son dönemde kalktıktan hemen sonra hafif bir sağ yaparak tirmaniyorlar. Sebebini bilen varmı ? SİD mı değişti?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adını koyamadılar ~ 5 yıl önce
Neden adını Eren koyamadılar? Hesap neydi? Maçka diye top çevirdiler, ama bu da onları kurtarmaz. Üstelik Trabzonlular harekete geçmeseydi üç dört yunanca isimden birini koyacaklardı, bir de bunun için anket düzenlediler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HamsiBrain ~ 5 yıl önce
Trabzonlu harekete gecse ne olur gecmese ne olur ? Trabzondan uckagit muteahhiti haric ne cikmis gostersene kardessss ? urfa sanli antep gazi olmus canakkale turkusu bile bir baska karadeniz vilayeti kastamonudan cikma Trabzondan ne cikmis hamsi haric

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000