14 Şubat 2012, Salı 10:39:20

TÜM ŞİRKETLER ONU DİNLEMEK İÇİN GELDİ

ABD Sivil Havacılık Dairesi FAA'in yardımcı kuruluşu MITRE'den, Türk şirketlere havacılık eğitimi düzenlendi.
  • Safety mi yoksa Security mi? EASA ile FAA arasinda ciddi bir safety anlayis farkliligi olduguna dikkat cekmek gerek. ustelik Misir ve Brezilya ve Singapur ile ayni kategori de tutulmak oldukca kotu bir durum. Zira tumu Safety konusunda cok acinasi durumda ulkeler... Turkiye de bu konuda bahsedilen ulkeler duzeyinde egitime ihtiyac duyuyor ve MITRE gibi ne yaptigini bilmezlerden egitim aliyorsa yazik....
  • MITRE FAA'in yardimci kurulusu degil, FAA'den kontrat alan ozel bir sirkettir. Su ana kadar da pek adam gibi yaptigi bir ise rastlamadim. Ozellikle beraber calistigimiz "uzman"!! kategorisindeki adamlarin ne kadar bilgili!!! olduklari cok zaman herkesi sasirtmistir. ucuncu dunya ulkelerine faydali olduklari kesin :)
  • KEŞKE BURADAKİ DHMİ YÖNETİCİLERİNEDE ABD DE ÜRO CONTROL TAZMİNATLARININ NASIL VE KAÇA PAY EDİLDİĞİNİ GELMİŞKEN SÖYLESEYDİDE HERKEZ DİNLEYİP ÖĞRENMİŞ OLURLARDI.BU PERSONELLERİNDE AHINI ALMAZLARDI
  • Fotolara bakılırsa eğitime çok kaliteli yöneticiler katılmış.
  • Türkiye'de havacılık güvenliğine ilgi mi var...orda sizi dinleyen MRO yetkilileri sektörle alakası olmayan, tonla adam çalıştırıyor..bizde güvenlik en sn akla gelen şey..
Atatürk Havalimanı Airport Hotel'de SHGM MRO Çalışma Grubu tarafından düzenlenen eğitim başladı. Eğitimi vermek üzere Amerika Federal Havacılık Dairesi AR-GE çalışmalarını kar amacı gütmeden gerçekleştiren MITRE’nin teknik müdürü Kent Hollinger Türkiye'ye geldi. THY Teknik, Prima Aviation, Pegasus Havayolları, MNG Teknik, AFA, M Air Aviation, SKY Havayolları, BF GOODRICH, ATSTEAM, MY Teknik, Onur Air, Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu personellerinin katıldığı toplantı, havacılık güvenlik ve emniyeti hakkında yaşanmış örneklerin videolarıyla başladı.

Eğitim öncesi AirportHaber’e açıklamalarda bulunan Hollinger “Emniyet yönetim sistemleri hakkında bilgi ve eğitim vermek amacıyla ilk kez Türkiye’ye geldim. ICAO’nun da istediği bu. Biliyorsunuz ABD olarak mükemmel olan kaza oranımızı daha aşağılara çekmeye çalışıyoruz. Bu eğitimleri birşeyler olmadan soruşturmak yerine öncesinde eğitimini vererek tedbir alma kültürünü geliştirmek için dünyayı dolaşıyoruz” diye konuştu.

Singapur, Brezilya, Mısır gibi ülkelere giderek bu eğitim verdiklerini belirten Hollinger,"8 yıldır FAA ile dünyayı dolaşarak 50 ülkeden 1500 öğrencimiz oldu. Bugün de Türkiye'deyiz" dedi. Türkiye’deki havacılık güvenliği konusunda düşüncelerini açıklayan Hollinger “Bu eğitimin bu kadar talep görmesinden de anlayabilirsiniz ki Türkiye’de havacılık güvenliği konusunda önemli derecede ilgi var. Türkiye bu konuda gelişen bir ülke bu yüzden talebin bu denli yüksek olması gerçekten sevindirici” diyerek sözlerini noktaladı.

İŞTE O TOPLANTIDAN AIRPORTHABER OBJEKTİFİNE YANSIYANLAR












©AirportHaber.com
TÜM ŞİRKETLER ONU DİNLEMEK İÇİN GELDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 12 yıl önce
Safety mi yoksa Security mi? EASA ile FAA arasinda ciddi bir safety anlayis farkliligi olduguna dikkat cekmek gerek. ustelik Misir ve Brezilya ve Singapur ile ayni kategori de tutulmak oldukca kotu bir durum. Zira tumu Safety konusunda cok acinasi durumda ulkeler... Turkiye de bu konuda bahsedilen ulkeler duzeyinde egitime ihtiyac duyuyor ve MITRE gibi ne yaptigini bilmezlerden egitim aliyorsa yazik....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
MITRE FAA'in yardimci kurulusu degil, FAA'den kontrat alan ozel bir sirkettir. Su ana kadar da pek adam gibi yaptigi bir ise rastlamadim. Ozellikle beraber calistigimiz "uzman"!! kategorisindeki adamlarin ne kadar bilgili!!! olduklari cok zaman herkesi sasirtmistir. ucuncu dunya ulkelerine faydali olduklari kesin :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
KEŞKE BURADAKİ DHMİ YÖNETİCİLERİNEDE ABD DE ÜRO CONTROL TAZMİNATLARININ NASIL VE KAÇA PAY EDİLDİĞİNİ GELMİŞKEN SÖYLESEYDİDE HERKEZ DİNLEYİP ÖĞRENMİŞ OLURLARDI.BU PERSONELLERİNDE AHINI ALMAZLARDI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Fotolara bakılırsa eğitime çok kaliteli yöneticiler katılmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Türkiye'de havacılık güvenliğine ilgi mi var...orda sizi dinleyen MRO yetkilileri sektörle alakası olmayan, tonla adam çalıştırıyor..bizde güvenlik en sn akla gelen şey..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000