06 Mart 2021, Cumartesi 14:41:27

Türk Hava Yolları uçağında hırsızlık girişimi!

THY’nin Dubai-İstanbul seferini yapan uçağında hırsızlık girişiminde bulunan Çinli yolcu, suçüstü yakalandı.
  • Haberi okuyunca aklıma geldi, bir uyarı da ben yazayım dedim. 2020 yılı Şubat ayında İstanbul'dan Ankara'ya bir görev için uçuşta şöyle bir olay oldu. Orta sıradaki yerime oturmadan önce yanımda bulunan, içinde Laptop bulunan sırt çantamı tam üstümdeki yere yerleştirdim. Sanırım ben birşey okurken ya da başka bir yöne bakarken kabin ekibinden biri tarafından üst bagajdan benim sırt çantası alınmış ve başka bir yere yerleştirilmiş. Ankara'da inmek için ayağa kalktığımda sırt çantamın yerinde olmadığını gördüm. Kimse birşey görmemişti. Ben yakındaki diğer yerlere bakarken inmeye başlayan yolculardan birinin sırtında benim sırt çantamı gördüm (üzerinde benim yaptığım bir işaret vardı). Yanında eşi ve çocuğu olan erkek yolcunun sırtından çantamı zorla aldım, (benim de siyah sırt çantam vardı, o nerede peki?) gibi kendini savunmaya çalışıyordu. Yakındaki kabin ekibine çantanın benim olduğunu göstermek için çantadaki resmi yazışmaları gösterdim. Sonuçta utanmaz adam öylece kalakaldı. DİKKAT
  • Bir Dubai uçuşunda çinli yakaladık, Türk bir yolcunun valizini açıp karıştırıyordu. Polis çağırdık; yolcu şikayetçi, biz tanık olduk. Çinli bizden önce havalimanından ayrıldı. Dubai’ de de durum bu. İstanbul’da ise temizlik görevlisi benim çantamdan cüzdanı götürdü. şikayetçi oldum ama takipsizlik verildi. Hırsızlık suçtan sayılmıyor maalesef.
  • Kişilerin yolcu statüsünde olması kanun kaçağı,ilticacı veya uçakta hırsızlık yapmayacağı anlamına gelmiyor.Nitekimde en az şüphenilen yer tereyağından kıl çeker gibi.Fakat suçüstü yapılmasına rağmen transit yolcu vs..gibi nedenlerden dolayi konunun sonuca bağlanamaması güvenlik zaiyatı.Yani uçuş bitti her şey silindi Çin'li yolcuda bayram etmiştir artik.
  • Cinli yolculari biz de sucustu yakaladik bisey olmuyor ki defalarca korfez ulkesi ucuslarinda deniyorlar bunlari, amman bahreyn dubai vs Amerikada yapsin bi daha o sirketle ucamaz,bizde birakin cezalandirmayi kara listeye almayi bir gun sonra ekibi gidasda cagirip yolcuyu neden hirsizlik yapmasina engel oldunuz(abarti icerir)memnun etmediniz diye savunmanizi alirlarsa da sasirmam
  • Çinlerden herşey beklenilir. This doesn't surprise me
  • Welcome to TURKEY
  • Kesin Henanlı
  • Kara liste şart!
  • Reyting ugruna milletimize hakaret eden yorumlari yayinlamasaniz daha iyi olurdu , ekran goruntusu alip sizin ve o Turk Milletine hirsiz diyen sahis hakkinda savciliga suc duyurusunda bulunacagimi belirtmek isterim. Yakinda editorunuze tebligat gelir.
  • Yolçular Valiz kilidi kulansin hiç eşyan kaybolmaz. Abd için şart yoksa custom da açiyorlar

THY’nin Dubai-İstanbul seferini yapan uçağında hırsızlık girişiminde bulunan Çinli yolcu, suçüstü yakalandı.

AirportHaber’in edindiği bilgiye göre; İstanbul Havalimanı’na inen THY uçağında 3 adet kredi kartı çaldığı tespit edilen Çinli yolcu, yolcuların şikâyetçi olmaması üzerine serbest bırakıldı.

Dün gece Dubai’den İstanbul’a gelen TK761 sefer sayılı Türk Hava Yolları’na ait yolcu uçağında Çinli bir yolcu hırsızlık girişiminde bulundu. Ekonomi sınıfında oturan Çinli yolcu uçağın kabin ışıkları kapatıldıktan sonra yerinden kalkarak baş üstü dolaplarını ve ayak uçlarındaki çantaları yoklamaya başladı.

Business Class bölümünde 4D ve 4E numaralı koltukta oturan A.Z ve eşi hırsızı fark edince hırsızlık girişimi başarısız oldu. A.Z, eşinin çantasını almak üzere olan hırsızı fark ederek kabin ekiplerine bildirdi. Bunun üzerine kabin ekipleri de olaya müdahale etti.

Başarısız hırsızlık girişiminin ardından Çinli yolcu suçlamaları reddetti. Bunun üzerine A.Z şahsın hırsızlık yaptığından emin olduğunu belirterek üzerinin ve çöp kutusunun aranmasını istedi. Yolculardan da eşyalarını ve paralarını kontrol etmesi istendi.

Yapılan kontrollerde çöp kutusunda biri limitsiz American Express olan 3 adet kredi kartı bulundu.

İnişin ardından uçağa polis çağrıldı. Olayla ilgili tutanak tutulduktan sonra kartlar sahiplerine teslim edildi.

Ancak yolcular transit olduğu için şikayetçi olmak istemedi. Bunun üzerine Çinli yolcu serbest bırakıldı. Hırsızı tespit eden A.Z ve eşinin şikayetçi olmak istemesine rağmen mağdur olmadıkları için bunun mümkün olmadığı söylendi.

AirportHaber’e konuşan A.Z;  ‘Hırsızlık yaptığında emin olduğum bir kişi bile bile serbest bırakıldı. Bir sonraki seferde aynı şeyi yapmayacağından kim emin olabilir? Yolcuları dikkatli olmaları konusunda uyarıyorum’ dedi.

©AirportHaber

 

Türk Hava Yolları uçağında hırsızlık girişimi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Başka Bir Olay ~ 3 yıl önce
Haberi okuyunca aklıma geldi, bir uyarı da ben yazayım dedim. 2020 yılı Şubat ayında İstanbul'dan Ankara'ya bir görev için uçuşta şöyle bir olay oldu. Orta sıradaki yerime oturmadan önce yanımda bulunan, içinde Laptop bulunan sırt çantamı tam üstümdeki yere yerleştirdim. Sanırım ben birşey okurken ya da başka bir yöne bakarken kabin ekibinden biri tarafından üst bagajdan benim sırt çantası alınmış ve başka bir yere yerleştirilmiş. Ankara'da inmek için ayağa kalktığımda sırt çantamın yerinde olmadığını gördüm. Kimse birşey görmemişti. Ben yakındaki diğer yerlere bakarken inmeye başlayan yolculardan birinin sırtında benim sırt çantamı gördüm (üzerinde benim yaptığım bir işaret vardı). Yanında eşi ve çocuğu olan erkek yolcunun sırtından çantamı zorla aldım, (benim de siyah sırt çantam vardı, o nerede peki?) gibi kendini savunmaya çalışıyordu. Yakındaki kabin ekibine çantanın benim olduğunu göstermek için çantadaki resmi yazışmaları gösterdim. Sonuçta utanmaz adam öylece kalakaldı. DİKKAT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Les Petit ~ 3 yıl önce
Bir Dubai uçuşunda çinli yakaladık, Türk bir yolcunun valizini açıp karıştırıyordu. Polis çağırdık; yolcu şikayetçi, biz tanık olduk. Çinli bizden önce havalimanından ayrıldı. Dubai’ de de durum bu. İstanbul’da ise temizlik görevlisi benim çantamdan cüzdanı götürdü. şikayetçi oldum ama takipsizlik verildi. Hırsızlık suçtan sayılmıyor maalesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Les Petit cevap ~ 3 yıl önce
Aslında en iyi yöntem personelin uçak temizlikçi,yolcu hatta beraber çalıştığı ekip arkadaşlarıda dahil çalınmalara karşı kendi emniyetini almasıdır.Bu arada polisinde parmak izi alma vs.den haberi vardır herhalde illaki kamera kayıtlarımı olması lazım?
KAFTİLİK ~ 3 yıl önce
Kişilerin yolcu statüsünde olması kanun kaçağı,ilticacı veya uçakta hırsızlık yapmayacağı anlamına gelmiyor.Nitekimde en az şüphenilen yer tereyağından kıl çeker gibi.Fakat suçüstü yapılmasına rağmen transit yolcu vs..gibi nedenlerden dolayi konunun sonuca bağlanamaması güvenlik zaiyatı.Yani uçuş bitti her şey silindi Çin'li yolcuda bayram etmiştir artik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin memuyu ~ 3 yıl önce
Cinli yolculari biz de sucustu yakaladik bisey olmuyor ki defalarca korfez ulkesi ucuslarinda deniyorlar bunlari, amman bahreyn dubai vs Amerikada yapsin bi daha o sirketle ucamaz,bizde birakin cezalandirmayi kara listeye almayi bir gun sonra ekibi gidasda cagirip yolcuyu neden hirsizlik yapmasina engel oldunuz(abarti icerir)memnun etmediniz diye savunmanizi alirlarsa da sasirmam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KABIN MEMURUNA CEVAP ~ 3 yıl önce
Gisad her yolcununda sıfır kilometre sabıkasız olduğunu düşünmüyordur herhalde.Yasal boşluklar var yeni düzenlemelere gidilmelidir
Çok yaşa ~ 3 yıl önce
Güldüm ,doğru söylüyorsun ..
Bekliyordum ~ 3 yıl önce
Çinlerden herşey beklenilir. This doesn't surprise me

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne bekliyordun? ~ 3 yıl önce
Welcome to TURKEY

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kafanın içinde ne var senin ahahaah ~ 3 yıl önce
Konunun Türkiye ile ne ilgisi var? Çok memnun değilsen git başka ülkeye iltica et.
Eye width ~ 3 yıl önce
Kesin Henanlı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tekrar yapar ~ 3 yıl önce
Kara liste şart!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kerimcan ~ 3 yıl önce
Kerimcan bile kara listeye alinmadi.
KERIMCAN'A CEVAP ~ 3 yıl önce
Merak etmeyin Kerimcan Durmaz'a sarı kart gösterilmis ve konuyla alakali ikaz edilmiştir.Zaten anormal bir insan bunu hepimiz biliyoruz
Ey airport haber ~ 3 yıl önce
Reyting ugruna milletimize hakaret eden yorumlari yayinlamasaniz daha iyi olurdu , ekran goruntusu alip sizin ve o Turk Milletine hirsiz diyen sahis hakkinda savciliga suc duyurusunda bulunacagimi belirtmek isterim. Yakinda editorunuze tebligat gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gaye ~ 3 yıl önce
Korkmuyorum bu arada yurtdışındayım
Gr ~ 3 yıl önce
Yolçular Valiz kilidi kulansin hiç eşyan kaybolmaz. Abd için şart yoksa custom da açiyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teasers ~ 3 yıl önce
Hacı abi Amerikan gümrük memurları kilit olsa da açıyorlar. Benimkini kırıp daha sonra şeffaf bir plastik poşet içine hem kırık kilidi, hem de "bagajınızı kontrol amaçlı olarak biz açtık" diye matbu bir yazı bırakmışlardı. Yaa.. Bu da böyle bir anımdır.
Gr ~ 3 yıl önce
Herkezin kilidini açmiyorlarmiş demekki

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000