03 Ocak 2022, Pazartesi 16:35:36

Türk Havacılığında prim müjdesi; Herkese var onlara yok!

Türkiye'de havayolu ve çeşitli havacılık şirketlerinin çalışanlarına prim vermesi, alamayan personellerde hayal kırıklığı yarattı.
  • Şimdi bu listeye göre belli ki pirimi thy belirlemiş, bizim şirket (opet) bize bir lütuf gibi neden açıklıyor. Ve bu pirimi neden 2021 in vergi dilimine sokup kesintiye uğrayıp 2022 de hesaplara yatırıyor. Yeni yıl üzerinden yapsa 1200₺tl lik bir kazancınız olacak. Bakalım bordro da nasıl bir hikaye olacak...
  • Teknik Taşeron aldığı bir brüt ücret nedeniyle buruk da olsa sevinçli. Lakin SAF ile Teknik arasındaki gelişmelerden haberdar değiliz. 5 yıldır sürekli yenilenen sözleşme nedeniyle personele tek bir bilgi maili atılmadı. AO ve iştirakleri %85 zam aldı analarının ak sütü kadar helaldir. Lakin yüklenici personel ne kadar zam aldığını bu zor ekonomik şartlarda Ocak ayı maaşı hesabına yattığında öğrenecek. Kimse önünü göremiyor. Tüm yüklenici personelin gözü kulağı yüklenici ihalesine kilitlendi. Yüzlerce insan cebine girecek üç kuruş tazminatla borçlarını kapatabilir miyim sorusunun yanıtını arıyor. Yüklenici personel AO ve Teknik personeli veya yöneticileri tarafından üvey evlat gibi muamele görmekten artık sıkıldı. Son zamlarla 10 Bin altında kadrolu maaşı kalmadı galiba. Yüklenici personel ikramiye acaba tam maaş mı yatacak, yoksa yarım asgari ücret mi bunu düşünüyor. Hesaplamalara göre 5100 TL + ikramiye şeklinde maaş alacak yüklenici personelin özlük haklarının düzeltilmesi gerekirken kadrolu personelle aradaki makası daha da açmak büyük haksızlık. Yöneticilerimizin bu sese kulak vermesini istirham ediyoruz. Biz üvey evlat değil bu şirketlerin birer parçasıyız. Ucuz iş gücü modeli sayesinde ortaya çıkan bu taşeronluk ucubesine bir son verilsin artık. Bunun için tam zamanı değil mi? Şimdi değilse ne zaman saygıdeğer yöneticilerimiz?
  • İnsanlar akıl almaz bir şekilde niye biz az maaş,prim,sosyal hak alıyoruz demiyor da şu şu niye çok alıyor diyor,tam fıkradaki Türk kazanı hesabı. Siz az alıyorsanız size az verenden hesap sorun,örgütlü tepki verin,gerekirse iş yavaşlatın,ne olacak hepinizi işten mi atacaklar? Dışarda iş yok,geçim derdi var falan derseniz de ne şikayet edin ne de başkasının ne aldığına laf söyleyin!!!
  • Yurtdışı personeline ne zam ne de ikramiye var..
  • Teknolojide Yöneticiler AO dan %85 zam alacak çalışanlara 45 bile yapmayacaklar nasıl adalet. THY yöneticilere sahip cikiyorsan çalışanlara da sahip çık. IT de bu şekilde personel tutamazsın.
  • Ben durum tespiti yaptım :) Yazdıklarım doğru mu? Doğru. Süreç falan geç bunları :)
  • TGS meslektaşlarım öz taşımacılığa üye olmazsak bu haksızlığa son veremeyeceğiz…Lütfen artık hakkımızı yedirmeyelim !
  • turuncu hatta kayıt açsınlar
  • Thy onceleri indirim yapardi. Simdi indirimi unutun, yolculara nasil kaziklarim diye bir dusunce var. Biraz yolculari dusunun.
  • Son bir yıldır tam maaş alıp başarıyla tamamladıkları bir yazılım projesi var mı ki? A.O proje vermese batacaklar. Sözde, piyasadan farklı projeler de alıp gelir elde edeceklerdi.

Türkiye'de havayolu ve çeşitli havacılık şirketlerinin çalışanlarına prim vermesi, alamayan personellerde hayal kırıklığı yarattı.

Döviz kurunun dalgalanması ve yüksek enflasyon havacılık şirketlerini de harekete geçirdi. Geçtiğimiz günlerde arka arkaya prim müjdeleri gelirken, birçok şirket çalışanlarının mağdur olmaması adına zammın yanı sıra birer maaş ek ödemeyle de personellerine jest yaptı

Ancak çok sayıda şirketin çalışanları prim alırken, alamayan şirketlerin çalışanları büyük hayal kırıklığı yaşadı.

THY BİLİŞİMDEN SES YOK

Türk Hava Yolları'nın iştiraki olan şirketlere prim kararı vermesi büyük sevinç yaşatırken, Bilişim şirketine prim vermemesi büyük şaşkınlık yaşattı.Çalışanların tepkisini çeken bu kararın yeniden gözden geçirilmesi beklenirken, diğer şirketlerde olduğu gibi birer maaş prim verilmesi gerektiği savunuldu.

HANGİ ŞİRKETLER PRİM VERDİ?

Geçtiğimiz 1 ay içerisinde birçok şirket çalışanlarına en az birer maaş prim dağıttı.

Bu şirketler:

THY
TGS
THY TEKNİK A.Ş
THY TEKNİK TAŞERON
İGA
İSG
THY IT
TURKISH DO&CO
KARGO 5M
THY OPET
HAVAŞ
TAV FRAPORT
KADAK VE GÖKÇE GROUP (THY'ye güvenlik, temizlik ve danışma hizmet veren şirketler)

Türk Havacılığında prim müjdesi; Herkese var onlara yok!

Yorumlar Tüm Yorumlar (66)

İkmalci Delta15 ~ 2 yıl önce
Şimdi bu listeye göre belli ki pirimi thy belirlemiş, bizim şirket (opet) bize bir lütuf gibi neden açıklıyor. Ve bu pirimi neden 2021 in vergi dilimine sokup kesintiye uğrayıp 2022 de hesaplara yatırıyor. Yeni yıl üzerinden yapsa 1200₺tl lik bir kazancınız olacak. Bakalım bordro da nasıl bir hikaye olacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAŞO AĞA ~ 2 yıl önce
Teknik Taşeron aldığı bir brüt ücret nedeniyle buruk da olsa sevinçli. Lakin SAF ile Teknik arasındaki gelişmelerden haberdar değiliz. 5 yıldır sürekli yenilenen sözleşme nedeniyle personele tek bir bilgi maili atılmadı. AO ve iştirakleri %85 zam aldı analarının ak sütü kadar helaldir. Lakin yüklenici personel ne kadar zam aldığını bu zor ekonomik şartlarda Ocak ayı maaşı hesabına yattığında öğrenecek. Kimse önünü göremiyor. Tüm yüklenici personelin gözü kulağı yüklenici ihalesine kilitlendi. Yüzlerce insan cebine girecek üç kuruş tazminatla borçlarını kapatabilir miyim sorusunun yanıtını arıyor. Yüklenici personel AO ve Teknik personeli veya yöneticileri tarafından üvey evlat gibi muamele görmekten artık sıkıldı. Son zamlarla 10 Bin altında kadrolu maaşı kalmadı galiba. Yüklenici personel ikramiye acaba tam maaş mı yatacak, yoksa yarım asgari ücret mi bunu düşünüyor. Hesaplamalara göre 5100 TL + ikramiye şeklinde maaş alacak yüklenici personelin özlük haklarının düzeltilmesi gerekirken kadrolu personelle aradaki makası daha da açmak büyük haksızlık. Yöneticilerimizin bu sese kulak vermesini istirham ediyoruz. Biz üvey evlat değil bu şirketlerin birer parçasıyız. Ucuz iş gücü modeli sayesinde ortaya çıkan bu taşeronluk ucubesine bir son verilsin artık. Bunun için tam zamanı değil mi? Şimdi değilse ne zaman saygıdeğer yöneticilerimiz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amaç o ~ 2 yıl önce
Zaten taşeronun amacı taşerondakilerin fazla hak talebini önlemek, az maaşa hizmet almak. Bu düzen değişmez keşke değişse ama arada parayı cebe indirenler oldukca daha çok devam eder. Yıllardır taşeron firma değişiyor ama şartlar gittikçe kötüye gidiyor.
Ne desek boş ~ 2 yıl önce
İnsanlar akıl almaz bir şekilde niye biz az maaş,prim,sosyal hak alıyoruz demiyor da şu şu niye çok alıyor diyor,tam fıkradaki Türk kazanı hesabı. Siz az alıyorsanız size az verenden hesap sorun,örgütlü tepki verin,gerekirse iş yavaşlatın,ne olacak hepinizi işten mi atacaklar? Dışarda iş yok,geçim derdi var falan derseniz de ne şikayet edin ne de başkasının ne aldığına laf söyleyin!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yurtdışı ~ 2 yıl önce
Yurtdışı personeline ne zam ne de ikramiye var..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknoloji çalışan ayrı yönetici ayri ~ 2 yıl önce
Teknolojide Yöneticiler AO dan %85 zam alacak çalışanlara 45 bile yapmayacaklar nasıl adalet. THY yöneticilere sahip cikiyorsan çalışanlara da sahip çık. IT de bu şekilde personel tutamazsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IT Prof'a ~ 2 yıl önce
Ben durum tespiti yaptım :) Yazdıklarım doğru mu? Doğru. Süreç falan geç bunları :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendika ~ 2 yıl önce
TGS meslektaşlarım öz taşımacılığa üye olmazsak bu haksızlığa son veremeyeceğiz…Lütfen artık hakkımızı yedirmeyelim !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tgs li ~ 2 yıl önce
szilerde sendika olarak is verenin yanindasiniz yorumlarinizda her uye sikayetci mesaj geliyor onun hakki bile yok toplu sozlesmeymis ozmn gelen mesajda belirtin toplu sozlessmede gwcerli diye orda her uyeye yaziyor...
HAVA SEN ~ 2 yıl önce
Bizi koruyacak bir sendika varsa o da HAVA SEN dir
km ~ 2 yıl önce
turuncu hatta kayıt açsınlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcular ne yapsin? Promotion yok, indirim yok. ~ 2 yıl önce
Thy onceleri indirim yapardi. Simdi indirimi unutun, yolculara nasil kaziklarim diye bir dusunce var. Biraz yolculari dusunun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 2 yıl önce
Son bir yıldır tam maaş alıp başarıyla tamamladıkları bir yazılım projesi var mı ki? A.O proje vermese batacaklar. Sözde, piyasadan farklı projeler de alıp gelir elde edeceklerdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Insaff ~ 2 yıl önce
Daha dur bismillah ayrılan insanlari toparlamaya calisiyoruz

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000