01 Aralık 2013, Pazar 14:22:09

YERLİ KOLTUK UÇUŞA HAZIR!

Yerli üretim ilk uçak koltukları ocaktan itibaren mevcut uçaklara monte edilecek. Temmuz 2015’ten itibaren fabrika çıkışlı uçaklarda da bu koltuklar kullanılacak.
  • Bu koltuklar su anda Nord Wind de ucuyorla
  • Helal olsun diyorum
  • Yerli koltuk türkiyedeki ve dünyadaki tüm hava yollarına hayırlı olsun
  • Biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu.
  • Yerli üretimin ne olursa olsun takdir edilmesi gerekir. Cari açık veren ekonomimizde 5 kuruşluk malzemeyi dahi içeride yapabiliyorsak desteklemek lazım. Lakin resimden görüldüğü kadarıyla koltukların yaslanma kısımları oldukça kalın dizayn edilmiş. Oysa Lufthansa ve Swiss uçaklarında koltukların arkaları çok ince ve buna rağmen gayet rahatlar. Her koltuktan 5 cm kazanılsa 25 sırada 1 metreden fazla mesafe kazanılır, diz mesafesi artar. Keşke buna da biraz dikkat edilseymiş, neyse diğer modellerde inşallah.
  • Cidden çok sevindim
  • Hepimizin eline koluna yüreğine emegine saglık biz yapıyoruz arkadaslar kim ne derse desin elin adamlarına o kadar para vermeyeceğiz nihayetinde onlar koltuk yapıyor icine telefonlar gözlükler kitaplar düşen bizim koltuklar da resimden belli recaro markadan calinti Allah verse de iki buton koymasalar bizimkiler lumbara gerek yok gerçi bizimkiler fazla para gider diye yapmazlar zengin iyce zengin olmasın da ne olursa olsun yerli malı yurdun malı herkes bunu kullanmalı bu isler ihaleli olmalı
  • Bu aslında oldukça önemli bir hamle. Zira koltuk yolcunun zamanını geçirdiği yer. Koltuğun iyi durumda olması yolcunun havayolunu tercihinde fiyattan sonra gelse de kabini ve koltuğu kötü durumda olan bir filo ile marka olmak imkansız, bu da çok büyük masraf demek. Yerli koltuk gerçekten bu kadar düşük maliyetle üretilebiliyorsa ülke adına bu çok büyük kazanç demektir
  • Nal'in biri bulundu. Uc nal bir de at bulduk mu is tamamdir.
  • Valla ne denir, helal. Teşekkürler. Bizi Koito koltuklardan kurtarın :) Bir de bunlar Recaro'ya iyi benzemiş, güzel bir imitasyon olmuş :)

Yerli uçak üretimi konusunda ciddi çalışmalar yürütülürken, ilk Türk yapımı uçak koltuğumuz üretime hazır hale geldi. Yaklaşık iki yıl süren çalışmanın ürünü koltuklar, uçaklarda kullanılmasını onaylayacak Avrupa Havacılık Emniyet Ajansı'nın (EASA) denetimlerinden de tam not aldı. Sıra lisanslı koltuklarımızın uçaklara monte edilmesine geldi. Türk Hava Yolları (THY), Anadolujet ve SunExpress Havayolları filosunda yer alan uçaklara, ocaktan itibaren yerli üretim koltuklarımız monte edilecek. 25 Boeing 737-800 tipi uçakta, mayısa kadar 4 bin 125 Türk yapımı koltuk, yolcuların hizmetine sunulacak.

THY Teknik ile Kibar Holding iştiraklerinden Assan Hanil Otomotiv, Türkiye'de uçak koltuğu imalatını gerçekleştirmek üzere bir süre önce işbirliğine gitmişti. İki şirket daha sonra, uçak koltukları tasarımı, üretimi, lojistik desteği, bakım-onarım ve modifikasyonu ile satış-pazarlamasını gerçekleştirmek amacıyla Ocak 2012'de, Uçak Koltuk Üretimi Sanayii ve Ticaret AŞ (TSI-Turkish Seat Industry) adı altında bir şirket kurdu. İzmit'teki kurulan tesislerde koltuk tasarımına geçen yıl şubatta başlayan şirket, kısa sürede Türk yapımı koltuk üretmeyi başardı. 

Koltuklar sekiz ayda yapılıyor

Uçak koltuk üretimi şirketinin genel müdürü Fahri Bayır, EASA denetimlerinden başarıyla çıktıklarını ifade ederek, yerli uçak koltuğu üretimi konusunda gerekli uluslararası resmi belgenin iki hafta sonra yayınlanacağını söylüyor. Rakiplerine göre yüzde 40 daha ucuza koltuk ürettiklerine dikkat çeken Bayır, üretimde kullanılan yüzde 70 oranındaki yerli malzemenin yüzde 90'lara çıkarılacağını ifade ediyor. Bayır'ın verdiği bilgiye göre şirket, rakiplerinin 14-15 ayda ürettiği koltukları 7-8 ayda hazır hale getirebilecek. Yıllık 10 bin koltuk kapasiteli üretim hattı da 2024'te 30 bine çıkarılacak.

Hedef 100 milyon dolar ciro 

Genel Müdür Fahri Bayır'ın anlattığına göre, kalitesinin yanı sıra ince tasarımı ve hafifliği ile dikkat çeken yerli uçak koltukları, hızlı teslimat nedeniyle sektöre iddialı bir giriş yapacak. İlk etapta sadece filodaki uçakları yenileyecek şirket, Boeing ve Airbus ile geçen eylülde sağlanan anlaşma ile Temmuz 2015'ten itibaren fabrika çıkışlı uçaklara da yerli koltukları monte etmeye başlayacak. Anlaşma ile dünyanın önde gelen uçak imalatçıları Boeing ve Airbus'a yerli koltuk ihracatına da başlanmış olacak. Şirket bu hamlesiyle 2014'te pazar payını yüzde 5'e yükselterek 100 milyon dolar ciro elde edecek.

Koltuk neden önemli?

Havayolu şirketleri, yolcularına konforlu seyahat imkânı sunmak amacıyla filosuna dahil ettiği uçakların kabinlerinde ciddi değişikliğe gidiyor. Araştırmalarda, sık seyahat eden yolcular ile uzun mesafeli uçuş gerçekleştirenlerin havayolu tercihlerinde koltuk seçiminin önemli rol oynadığı ortaya çıkıyor. Yolcuların uçuşlarda en iyi koltuk seçimi yapabilmesini sağlayan www.seatguru.com veya www.seatplans.com adlı siteler de, havayolu şirketlerinin uçaklardaki koltuk düzeni konusunda bilgi veriyor.

Keyifli bir uçuş için koltuk tercihi çok önemli. Bu yüzden online check-in ile koltuk seçiminizi önceden belirlemeyi ihmal etmeyin. Özellikle arka sıralara doğru koltuk aralıklarının daralması nedeniyle önlerde oturmayı seçin. Tuvalete veya mutfağa yakın koltukları tercih ettiğinizde ise gürültüye karşı hazırlıklı olun. Acil çıkış kapısının bulunduğu bölümdeki koltuk aralıkları daha geniştir. Ancak bu koltukların da geriye yatış oranları azdır. (Mustafa Gün)





YERLİ KOLTUK UÇUŞA HAZIR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu koltuklar su anda Nord Wind de ucuyorla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Helal olsun diyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yerli koltuk türkiyedeki ve dünyadaki tüm hava yollarına hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ral 7019 ~ 10 yıl önce
Biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 10 yıl önce
Yerli üretimin ne olursa olsun takdir edilmesi gerekir. Cari açık veren ekonomimizde 5 kuruşluk malzemeyi dahi içeride yapabiliyorsak desteklemek lazım. Lakin resimden görüldüğü kadarıyla koltukların yaslanma kısımları oldukça kalın dizayn edilmiş. Oysa Lufthansa ve Swiss uçaklarında koltukların arkaları çok ince ve buna rağmen gayet rahatlar. Her koltuktan 5 cm kazanılsa 25 sırada 1 metreden fazla mesafe kazanılır, diz mesafesi artar. Keşke buna da biraz dikkat edilseymiş, neyse diğer modellerde inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Cidden çok sevindim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Backrest recline ~ 10 yıl önce
Hepimizin eline koluna yüreğine emegine saglık biz yapıyoruz arkadaslar kim ne derse desin elin adamlarına o kadar para vermeyeceğiz nihayetinde onlar koltuk yapıyor icine telefonlar gözlükler kitaplar düşen bizim koltuklar da resimden belli recaro markadan calinti Allah verse de iki buton koymasalar bizimkiler lumbara gerek yok gerçi bizimkiler fazla para gider diye yapmazlar zengin iyce zengin olmasın da ne olursa olsun yerli malı yurdun malı herkes bunu kullanmalı bu isler ihaleli olmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ctrl_alt_del ~ 10 yıl önce
Bu aslında oldukça önemli bir hamle. Zira koltuk yolcunun zamanını geçirdiği yer. Koltuğun iyi durumda olması yolcunun havayolunu tercihinde fiyattan sonra gelse de kabini ve koltuğu kötü durumda olan bir filo ile marka olmak imkansız, bu da çok büyük masraf demek. Yerli koltuk gerçekten bu kadar düşük maliyetle üretilebiliyorsa ülke adına bu çok büyük kazanç demektir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yasasin ~ 10 yıl önce
Nal'in biri bulundu. Uc nal bir de at bulduk mu is tamamdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal ~ 10 yıl önce
Valla ne denir, helal. Teşekkürler. Bizi Koito koltuklardan kurtarın :) Bir de bunlar Recaro'ya iyi benzemiş, güzel bir imitasyon olmuş :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ctrl_alt_del ~ 10 yıl önce
keşke her koltuk koito kadar olabilse :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000