26 Ağustos 2014, Salı 09:50:32

YERLİ UÇAK İÇİN ŞİRKET KURULUYOR

2023 hedeflerinden olan yerli uçak projesi için bir şirket kuruluyor. Kanunî düzenlemeler de yolda...
  • Benim karsi oldugum ucak yapilmasi filan degil, yaopilan hersey cok degerlidir. Hemen benim yorumlarima garip tepkiler geliyor. Yol bizler herseye karsiymisiz filan. Arkdas sunu unutmayin ulkemizin 2014 arge butcesi 2bln dolar ama ornegin fransanin 45blneuro. Hal boyle iken herseyin yapacagim diye ortaya atlarsan, hemen hemen tum projeler coker, paralar atil olur. Ancak ve ancak bizim gibi kisitli butceli ulkeler teknoloji gelistirmek istiyorsa girecegi konuyu cok iyi secmeli. Yoksa tabiki ben uyuz avrupanin ucagina binmeye bayilmiyorum
  • Pegasusun Airbus'lari ve Kaptan ihtiyacı hakkinda bilgisi olan?
  • birileri yine cuvalla goturecek. sirket kurulacak, su mudur bu mudur yonetim kurulu uyesi doldur kadrolari haydi bakalim. 'dunyaya pazarlanacakmis' kim sertifika verecek? cinliler akillica yapti ATR nin cakmasini yaptilar once, once o turboprop motor deneyimi ogrendiler neredeyse 20 yil sonra simdi bolgesel jet yaptilar daha dogrusu yapmak uzereler. hic mi isi bilen yok anlamiyorum 2014 yilindayiz 2023 hedefi nedir
  • 2 tane sorum var. 1) Yerli ucakta yerli pilot ucururlar mi acaba ? 2) Yerli ucakta yabanci pilot ucunca ucagin yerlilik oranı yuzde kac olur ? 3) Yerli ucakta yabanci pilotlar ucmak ister mi ??? Sayın basbakan ve secilmis c.baskani ve hunkar ve sultan ve kral ve padisah hazretleri usta ustat hasmetmaap tek basina ileri demokrasi beyefendiye saygilarimla sorarim.
  • @Android uygulanasi , Uretilsin !!!! uretilmesin demioruz ... Hani ucak nerde ? 12 senedir hukumet ucak uretiyor ... Ben cok ii hatirliorum 2003 - 2005 arasi A.U sivil havacilik profesoru televizyona cikti ucagi anlatti ... Aradan o kadar zaman gecti ... Hurkus bile uretimde deil , ki hurkusun koltugundan , motoruna cogu parcasi ithal ... Bizim demek istedigimiz halki kandirmasinlar ! Hayal tucarligi yapmasinlar ....
  • bu ucak uretilse ve airbus ve boeingden ustun bir teknolojiyede sahip olsa bile "nankor yorumbaz" larin yapilan ise saygisizligini ve ustun caba sarfederek atacagi camurlari goz onunde bulundurarak sorarim KIME YARANACAKSIN.. adam ucak yapacagim diyor yorumcu yazmis once sanayi devrimi... yazik degil AYIP
  • kaç farklı iphone uygulaması var bu sitenim yorumlarında anlayamadık birininkinin yazdıkları diğerinin yazdıklarının tam tersi gibi yada ŞİZOFRENCİLİK oynayan biri var ortada.
  • 2023 hedefi olarak olacak gibi değil. Microlight dersen o olur bak. Keske 2023 yilina kadar 2023 adet kucuk ucak hedefi olsa. Keske halkinda katilimiyla 2023 ucak yapilip halka teslim edilse ve en az 2023 pilot yetustirilse bu projenin icinde. Eski THK ruhu canlansa ve halk destek verse. Ama isin basina koyarlar bir cavus altina da makam arabasi, yine olmaz, yine olmaz. Baslarlar yine akrabalari ise almayi. Torpilli mezunlara burs verirler Amerika'ya yollarlar. 50 sene gecer bakmissin ortada cakma bir ucak. Hamam ayni tellaklar ayni. Hayirli yolculuklar.
  • Yerli silahta hayeldi ama oldu iha da hayeldi oldu hemde dünyanın en iyisi yapıldı helıkopter ortak girişimde olsa oldu uçak neden olmasın arkadaşım dogru soylemiş gölge olmayın yeter zamanı gelınce cevabınızı alırsınız.
  • Eveet simdide turk yapimi ucak. himmmm demekki benim gecen sene odedigim 447 bin tl vergi bu sekilde heba edilecek.Guzel devam edin, Ama sunu kimse unutmasin, bu ucak yapilamazmi tabiki parayi dokersin, motorlari disardan alirsin, filan olur ama ticarette bir uretim icin fizibil olmasi beklenir. Bu ucagi yapip da kimseye satamazsaniz ki sunuda unutmayin 20223 yillarinda cin yapimi ucaklar coktan havadaki yerlerini almis olacak , hicbir anlami kalmaz. paralarda vesileyle ucmus oluuuuurrrrrrr.

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre; Türkiye'nin ilk bölgesel yolcu uçağının yapımı için bir adım daha atılmak üzere. 2023 hedeflerinden biri olan projenin yönetimi ve finansmanı olacak bir şirket kurulması planlanırken bir takım kanuni düzenlemeler için çalışmalar şimdiden başladı. Projeyle ilgili fizibilite çalışmaları kısa süre önce bitmiş, bakanlar kuruluna sunularak prensip onayı verilmişti. Türk havacılığının çehresini değiştirecek teşebbüs için THY, TAI ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı koordineli çalışıyor.  Yerli uçakla ilgili çalışmalara 2011 yılında başlanmıştı. 12'inci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da sonuna kadar desteklediği projenin 2023 yılına kadar tamamlanması bekleniyor. Yerli uçak projesi, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım döneminde start almıştı.

3 yıldır süren projeyle ilgili olarak daha önceki dönemde yaptığı bir açıklamada Yıldırım, “Cari açığa darbe vuracak uçak, bölgesel nitelikli olacak. Yurt içinde her yöne, bölgede onlarca ülkeye ulaşması mümkün olacak. Türkiye 2023'te dünyanın 10 ekonomisi arasında olacaksa, bu sektörde de mutlaka bulunmalı. Çünkü uçak yaptığınızda birçok imalatçıyı harekete geçirir, yatırımın 7 kat fazlasının gelmesini sağlarız. Uçak ve uydu üreten ülke, bir üst gruba çıkar” demişti.

Üretilecek uçak, hem ülke ihtiyaçlarının büyük bölümünü karşılayacak hem de dünyaya pazarlanabilecek. Gelen bilgilere göre;  uçağın 60-120 koltuk kapasiteli, üç saati geçmeyen uçuşlar yapabilen bir hava aracı olması bekleniyor.

YERLİ UÇAK İÇİN ŞİRKET KURULUYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

mehmet el ~ 10 yıl önce
Benim karsi oldugum ucak yapilmasi filan degil, yaopilan hersey cok degerlidir. Hemen benim yorumlarima garip tepkiler geliyor. Yol bizler herseye karsiymisiz filan. Arkdas sunu unutmayin ulkemizin 2014 arge butcesi 2bln dolar ama ornegin fransanin 45blneuro. Hal boyle iken herseyin yapacagim diye ortaya atlarsan, hemen hemen tum projeler coker, paralar atil olur. Ancak ve ancak bizim gibi kisitli butceli ulkeler teknoloji gelistirmek istiyorsa girecegi konuyu cok iyi secmeli. Yoksa tabiki ben uyuz avrupanin ucagina binmeye bayilmiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Pegasusun Airbus'lari ve Kaptan ihtiyacı hakkinda bilgisi olan?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ali ~ 10 yıl önce
birileri yine cuvalla goturecek. sirket kurulacak, su mudur bu mudur yonetim kurulu uyesi doldur kadrolari haydi bakalim. 'dunyaya pazarlanacakmis' kim sertifika verecek? cinliler akillica yapti ATR nin cakmasini yaptilar once, once o turboprop motor deneyimi ogrendiler neredeyse 20 yil sonra simdi bolgesel jet yaptilar daha dogrusu yapmak uzereler. hic mi isi bilen yok anlamiyorum 2014 yilindayiz 2023 hedefi nedir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
2 tane sorum var. 1) Yerli ucakta yerli pilot ucururlar mi acaba ? 2) Yerli ucakta yabanci pilot ucunca ucagin yerlilik oranı yuzde kac olur ? 3) Yerli ucakta yabanci pilotlar ucmak ister mi ??? Sayın basbakan ve secilmis c.baskani ve hunkar ve sultan ve kral ve padisah hazretleri usta ustat hasmetmaap tek basina ileri demokrasi beyefendiye saygilarimla sorarim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
@Android uygulanasi , Uretilsin !!!! uretilmesin demioruz ... Hani ucak nerde ? 12 senedir hukumet ucak uretiyor ... Ben cok ii hatirliorum 2003 - 2005 arasi A.U sivil havacilik profesoru televizyona cikti ucagi anlatti ... Aradan o kadar zaman gecti ... Hurkus bile uretimde deil , ki hurkusun koltugundan , motoruna cogu parcasi ithal ... Bizim demek istedigimiz halki kandirmasinlar ! Hayal tucarligi yapmasinlar ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
bu ucak uretilse ve airbus ve boeingden ustun bir teknolojiyede sahip olsa bile "nankor yorumbaz" larin yapilan ise saygisizligini ve ustun caba sarfederek atacagi camurlari goz onunde bulundurarak sorarim KIME YARANACAKSIN.. adam ucak yapacagim diyor yorumcu yazmis once sanayi devrimi... yazik degil AYIP

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorum ~ 10 yıl önce
kaç farklı iphone uygulaması var bu sitenim yorumlarında anlayamadık birininkinin yazdıkları diğerinin yazdıklarının tam tersi gibi yada ŞİZOFRENCİLİK oynayan biri var ortada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hahaha ~ 10 yıl önce
sen mevzuyu çok yanlış anlmışsın be abi :)))
sizofreni ~ 10 yıl önce
Sinirlenme sen kendin sizofreni olursun...
2023 ~ 10 yıl önce
2023 hedefi olarak olacak gibi değil. Microlight dersen o olur bak. Keske 2023 yilina kadar 2023 adet kucuk ucak hedefi olsa. Keske halkinda katilimiyla 2023 ucak yapilip halka teslim edilse ve en az 2023 pilot yetustirilse bu projenin icinde. Eski THK ruhu canlansa ve halk destek verse. Ama isin basina koyarlar bir cavus altina da makam arabasi, yine olmaz, yine olmaz. Baslarlar yine akrabalari ise almayi. Torpilli mezunlara burs verirler Amerika'ya yollarlar. 50 sene gecer bakmissin ortada cakma bir ucak. Hamam ayni tellaklar ayni. Hayirli yolculuklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yerli silahta hayeldi ama oldu iha da hayeldi oldu hemde dünyanın en iyisi yapıldı helıkopter ortak girişimde olsa oldu uçak neden olmasın arkadaşım dogru soylemiş gölge olmayın yeter zamanı gelınce cevabınızı alırsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mehmet el ~ 10 yıl önce
Eveet simdide turk yapimi ucak. himmmm demekki benim gecen sene odedigim 447 bin tl vergi bu sekilde heba edilecek.Guzel devam edin, Ama sunu kimse unutmasin, bu ucak yapilamazmi tabiki parayi dokersin, motorlari disardan alirsin, filan olur ama ticarette bir uretim icin fizibil olmasi beklenir. Bu ucagi yapip da kimseye satamazsaniz ki sunuda unutmayin 20223 yillarinda cin yapimi ucaklar coktan havadaki yerlerini almis olacak , hicbir anlami kalmaz. paralarda vesileyle ucmus oluuuuurrrrrrr.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hehe ~ 10 yıl önce
sanki yapalım diyenler yapacağız diyenler amele. hiç bihalttan anlamıyorlar, mühendis yok işletmeci yok aralarında. çocuklar aralarında öyle bir kıyasa gitmişler okadar falan filan işte... bu kafayla yorum yazanın aklındaki uçak yapacak kişi modeli ancak böyle olur.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000