22 Kasım 2013, Cuma 16:05:09

YERLİ UÇAK KOLTUĞU İÇİN KRİTİK DENETİM

Türk Hava Yolları, Teknik A.Ş ve Assan Hanil tarafından üretilen uçak koltukları EASA onay sürecini başarılı şekilde geçiriyor.
  • Arkadaşlar o laf ettiğiniz koltuk onlarca teste tabi tutuluyor. Mutfak sandalyesi üretmiyorlar. Uçağın içine takacağınız florasan bile kullanılacağı ucak tipine özgü sertifikalanması gerekiyor. Tekelleşmenin de önüne geçilmesi ve milli ekonomi açısından çok önemli bir yatırım. Oturduğun koltuğun her civatası kontrolden geçmek zorunda. Nalburdan aldığın vidayı takamıyorsun maalesef. Lütfen atıp tutmayın. Sadece koltuğu bir sıra kaydırmak istesen yük testleri ağırlık merkezi kontrolleri yapılıyor duruma göre uçağı tartıma falan götürüyorsun. Esas para da bu şekilde kazanılıyor zaten. Simdi uçak üretsrn ne kadar pazar payın olabilir ama standart bir uçak icerisinde 189 koltuk var. Siz düşünün artık... ama lütfen biraz düşünün ki önce kendiniz sonra aileniz sonra işyeriniz ve ve ülkeniz kalkınabilsin
  • Android Uygulaması'na, hepimiz muhalefet değiliz. Benim yorumumu okudun mu? Türk yaparsa en iyisini yapar diyorum daha ne diyeyim.
  • Havacilik ve ülke acisindan olumlu bulduğum bir gelişme. Japon yapimi koltuklari saymazsak, koltuklarin sık degistrilen yedek parcalari oldukça maliyetli olmakta. Yani üreticiler yedek parçalardan oldukça fazla para kazanmakta. Yerli üretim olması, hem daha ekonomik olmasına hem de yerli sanayinin gelişmesine yardimci olur.
  • Ben ne zaman bu siteye girsem, yorumlara baksam hep aksi şeyler, hep kotu şeyler görüyorum. Yahu arkadaş hiç mi iyi birsey yapılmıyor bu ülkede ? Hep muhalefet hep muhalefet.
  • Yapilan is gercekten takdire sayen...kalite cok iyi ve rahati yerinde... ama bazi ucaklarda BC de bu koltuklarin kullanilmasi yakışmıyor. ..gercek BC koltuklari ile değiştirilmesi gerek...ankara ve izmir yada bodrum dalaman ucuslarinda kulanisli oluyor orasi ayri..BC YI exitlara kadar uzatabiliyorsunuz...ama ben halen BC koltuklarinin genis olmasi taraftariyim saygilar..
  • Emek varsa takdir de olmalıdır. Yapılan eleştiriler, olgun ve aklı başında insanların yaptığı tenkitlere benzemiyor.
  • Sunex'in Anadolujet için kullandığı eski 738lerin bazıları Ryan airden gelme ve onlarında koltukları yatmıyor.
  • Tabii haklısın. Aslında doğrudan uzun menzilli, kıtalar arası uçuş yapabilecek stealth özellikli bir bombardıman uçağı yaparak bu endüstriye girmeliydik.
  • slim koltuklar artık çok rağbet görüyor. air france'ın da 320 serisinde sık sık kullandığı bi koltuk tipi. artık kısa hatlarda hep bu koltukları kullanıyorlarmış. geriye yatmaması cidden çok kötü, alışık değiliz.
  • beğenmediğin o koltuk galley ve tuvaletler kaç para biliyormusun ?

G.Koreli Assan Hanil ile THY ve Teknik A.Ş ortaklığında kurulan Turkish Seat Industry’nin, uçak koltuğu üretimi için EASA onayı almak üzere bütün kriterleri yerine getirdiği kaydedildi.

Halen EASA tarafından onay denetimleri devam eden uçak koltukları için başarılı bir süreç devam ederken, onay alınmasının önünde bir engel bulunmadığı belirtildi.

Türkiye’nin 2023 hedefleri arasında yer alan yerli uçak koltuğu üretimi için önümüzdeki günlerde EASA onayının alınması beklenirken sözkonusu yerli üretim uçak koltuklarına onay alınması halinde uçaklara montajı yapılabilecek.

YERLİ UÇAK KOLTUĞU İÇİN KRİTİK DENETİM

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

uçarı ~ 10 yıl önce
Arkadaşlar o laf ettiğiniz koltuk onlarca teste tabi tutuluyor. Mutfak sandalyesi üretmiyorlar. Uçağın içine takacağınız florasan bile kullanılacağı ucak tipine özgü sertifikalanması gerekiyor. Tekelleşmenin de önüne geçilmesi ve milli ekonomi açısından çok önemli bir yatırım. Oturduğun koltuğun her civatası kontrolden geçmek zorunda. Nalburdan aldığın vidayı takamıyorsun maalesef. Lütfen atıp tutmayın. Sadece koltuğu bir sıra kaydırmak istesen yük testleri ağırlık merkezi kontrolleri yapılıyor duruma göre uçağı tartıma falan götürüyorsun. Esas para da bu şekilde kazanılıyor zaten. Simdi uçak üretsrn ne kadar pazar payın olabilir ama standart bir uçak icerisinde 189 koltuk var. Siz düşünün artık... ama lütfen biraz düşünün ki önce kendiniz sonra aileniz sonra işyeriniz ve ve ülkeniz kalkınabilsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emekçi ~ 10 yıl önce
Android Uygulaması'na, hepimiz muhalefet değiliz. Benim yorumumu okudun mu? Türk yaparsa en iyisini yapar diyorum daha ne diyeyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
olumlu ~ 10 yıl önce
Havacilik ve ülke acisindan olumlu bulduğum bir gelişme. Japon yapimi koltuklari saymazsak, koltuklarin sık degistrilen yedek parcalari oldukça maliyetli olmakta. Yani üreticiler yedek parçalardan oldukça fazla para kazanmakta. Yerli üretim olması, hem daha ekonomik olmasına hem de yerli sanayinin gelişmesine yardimci olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ben ne zaman bu siteye girsem, yorumlara baksam hep aksi şeyler, hep kotu şeyler görüyorum. Yahu arkadaş hiç mi iyi birsey yapılmıyor bu ülkede ? Hep muhalefet hep muhalefet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yapilan is gercekten takdire sayen...kalite cok iyi ve rahati yerinde... ama bazi ucaklarda BC de bu koltuklarin kullanilmasi yakışmıyor. ..gercek BC koltuklari ile değiştirilmesi gerek...ankara ve izmir yada bodrum dalaman ucuslarinda kulanisli oluyor orasi ayri..BC YI exitlara kadar uzatabiliyorsunuz...ama ben halen BC koltuklarinin genis olmasi taraftariyim saygilar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
f/o ~ 10 yıl önce
Emek varsa takdir de olmalıdır. Yapılan eleştiriler, olgun ve aklı başında insanların yaptığı tenkitlere benzemiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IQ ~ 10 yıl önce
24. Boşver..
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sunex'in Anadolujet için kullandığı eski 738lerin bazıları Ryan airden gelme ve onlarında koltukları yatmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
crm'ye... ~ 10 yıl önce
Tabii haklısın. Aslında doğrudan uzun menzilli, kıtalar arası uçuş yapabilecek stealth özellikli bir bombardıman uçağı yaparak bu endüstriye girmeliydik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
november mike yankee ~ 10 yıl önce
slim koltuklar artık çok rağbet görüyor. air france'ın da 320 serisinde sık sık kullandığı bi koltuk tipi. artık kısa hatlarda hep bu koltukları kullanıyorlarmış. geriye yatmaması cidden çok kötü, alışık değiliz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
crm ye ~ 10 yıl önce
beğenmediğin o koltuk galley ve tuvaletler kaç para biliyormusun ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000