07 Eylül 2014, Pazar 10:49:49

YÜZLERCE UÇUŞ İPTAL OLDU!

İtalya’da hava kontrol görevlilerinin grevi, çok sayıda İngiltere uçuşunda iptallere ve uzun süreli rötarlara neden oldu.

İtalya’daki hava trafiği kontrolü kurumu ENAV’ın dün yerel saatle 12.30 ile 16.30 arasında açıkladığı grev, ülke genelinde hava ulaşımını olumsuz etkiledi. Grev nedeniyle THY, Alitalia, Lufthansa, Air France, British Airways, Swiss, Tap, Easyjet, Vueling, Ryanair firmalarında uçuş iptalleri ve gecikmeler yaşandı.

İtalya’da hava kontrol görevlilerinin grevi, çok sayıda İngiltere uçuşunda iptallere ve uzun süreli rötarlara neden oldu.

Grev nedeniyle Ryanair, Easyjet gibi havayollarının, İngiltere’ye yapılacak yaklaşık 20 uçuşu iptal edildi. Ryanair, Avrupa çapında ise yaklaşık 96 uçuşu iptal etmek zorunda kaldı.

Ryanair’ın iletişim biriminden yapılan açıklamada, “İtalya’daki (ATC) haksız grev nedeniyle seyahat planları aksayan bütün yolcularımızdan özür dileriz” ifadesi kullanıldı.

İngiliz basınında yer alan haberlerde, yaklaşık 150 uçuşun grevden etkilendiği belirtildi.

British Airways’nden yapılan açıklamada, bazı uçuşların saatlerinin değiştirilerek, sorunların en aza indirilmeye çalışıldığı belirtildi.

Easyjet’den yapılan açıklamada ise “Kontrolümüz dışındaki grev nedeniyle uçuşlarımızın aksamından dolayı üzgünüz. Gereken bütün önlemleri alarak müşterilerimiz üzerinde bu durumun etkisini azaltmaya çalışıyoruz. Müşterilerimizin seyahatlerini yeniden organize edebilmeleri için bazı uçuşlarımızı iptal ettik” ifadelerine yer verildi.

İtalya'daki hava kontrol görevlileri, tek Avrupa hava sahası uygulamasını protesto ediyor.

THY BÜYÜK GÖVDELİ UÇAKLARLA UÇURDU

Türk Hava Yolları’nın (THY), İtalya’da hava kontrol görevlilerinin grevi nedeniyle iptal edilen Roma, Venedik ve Milano seferlerinin, bir sonraki seferlerle birleştirdi.

THY yetkilileri, grev saatlerine denk gelen seferlerinde gecikme ve iptallerin yaşandığını doğrularken, buna karşı önlemlerini aldıklarını belirtti.

Yolcuları mağdur etmek istemediklerini dile getiren THY yetkilileri, Roma, Venedik ve Milano’da grev saatine denk gelen seferlerdeki yolcuların, bir sonraki seferlerle götürüleceğini açıkladı.

Yetkililer, iptal olan Roma, Venedik ve Milano’daki üç seferin, akşamki seferlerle birleştirildiğini ve yolcuların Airbus A330 tipi geniş gövdeli uçaklarla İtalya'ya ulaştırıldığını ifade etti.

YÜZLERCE UÇUŞ İPTAL OLDU!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000