12 Kasım 2013, Salı 16:49:36

"TÜRKİYE UÇUYOR BULUŞMALARI" KONYA'DA

Anadolu’daki aile şirketlerini ve KOBİ’leri Türkiye’nin 2023 vizyonuna hazırlayan, AnadoluJet’in Turkish Cargo işbirliğinde düzenlediği Türkiye Uçuyor Buluşmaları, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz katılımıyla 14 Kasım 2013 tarihinde Konya’da gerçekleştirilecek.
  • Semazen gösterisi, Konyada genelde yapılan gösteri. Bu buluşmayla alakası yok. Okumadan yorum yapıyorsunuz ya, diyecek söz yok:)
  • Semazen gosterisi ney la? Helikopterciler pilav gecesi mi bu?
  • Anadolu ucuyormus? Yalan. Nereye ucuyor? Ankara'da tikanip kaliyor. Ankara (Tasra) dan yurtdisi cikis cok kisitli. Istanbul'dan kabile devletlerine bile direk ucus var. Ankara adina utanilacak bir durum. Yerel yoneticiler de uyuyor Ankara'da.
  • İnsallah olur dedikleri

Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına Anadolu’daki iş dünyasını, KOBİ’leri ve girişimcileri hazırlamayı hedefleyen, hem ekonomik performans hem de yönetim anlayışı bakımından yerel markalarımızı güçlendirmeyi amaç edinen “Türkiye Uçuyor Buluşmaları” yoluna devam ediyor.

AnadoluJet’in Turkish Cargo işbirliği ile yürüttüğü; Türkiye’deki yerli sermayeye sahip aile şirketleri, iş adamı ve girişimcilere rehberlik eden ''Türkiye Uçuyor Buluşmaları'' şimdi de kültür turizmi, tarıma dayalı ekonomisi ve yenilenebilir enerji alanındaki çalışmalarıyla adından söz ettiren Konya’da düzenleniyor.

2012 yılının son üç ayında üç farklı ilde pilot çalışmaları yapılan ve 2013 Ocak ayı itibariyle başlayan ve tüm Anadolu’ya yayılan bu ulusal projenin sıradaki ayağı 14 Kasım 2013 tarihinde Rixos Konya Otel’de gerçekleştirilecek. “Türkiye Uçuyor Buluşmaları” Konya Etkinliği,yerel ve mülki idarecilerin yanı sıra Konyalı aile şirketlerini ve girişimcileri de bir araya getirecek.

Açılış konuşmaları ile başlayacak Türkiye Uçuyor Buluşmaları Konya Etkinliği’nin ilk bölümüne Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz katılarak bir konuşma yapacak. Ayrıca etkinlik kapsamında ‘Türkiye Nasıl Uçar?’ konulu bir panel de düzenlenecek. Ekonomist Dergisi Yayın Yönetmeni Talat Yeşiloğlu moderatörlüğünde gerçekleşecek panel; Güneş Enerjisinden Soğutma Sistemi’nin mucidi, araştırmacı, girişimci Dr. Ahmet Lokurlu; genç girişimci, gençlerin Ömer Abi’si Ömer Ekinci; TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Dinçbal Kal ve Mevlana Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsmail Ünver’i ağırlayacak.

Yenilebilir enerji üretiminden, yatırım fırsatlarına; katma değerli tarımsal üretimden toplumun farklı katmanlarına düşecek rol ile Konya ekonomisinin potansiyelinin konuşulacağı etkinlik; Türkiye Uçuyor Ödülleri ve Plaket Takdimi ile son bulacak.

Anadolu’nun daha fazla değer üretmesi adına vizyon ve motivasyon ortamı oluşturan Türkiye Uçuyor Buluşmaları, iş dünyası ve ekonomi yayını Ekonomist’in yanı sıra KOSGEB ve TOBB tarafından da destekleniyor. Konya’daki etkinlik ise Konya Valiliği ev sahipliğinde, Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Borsası ve Mevlana Kalkınma Ajansı destekleri ile gerçekleşiyor.

Neler Konuşulacak?

Türkiye’nin en önemli tarım ekonomisi merkezlerinden biri olan Konya’nın bu alanda sahip olduğu ve olması gereken noktalar, Türkiye Uçuyor Buluşmaları’nda üzerinde durulacak başlıklardan biri olacak.

Türkiye’nin buğday ambarı sayılan ve yıllık safi gelirinin yüzde 40’ını tarımdan elde eden Konya’da nüfusun yüzde 75’inin tarım, hayvancılık ve ormancılık ile uğraştığıdüşünüldüğünde tarım şehrin en önemli geçim kaynaklarından biri. İl topraklarının yüzde 90’ının tarıma elverişli olduğu şehir başta buğday, şekerpancarı, ayçiçeği, patates, soğan ve haşhaş üretiminden önemli bir gelir elde ediyor. Madencilik alanında da Türkiye’nin en zengin boksit yataklarına sahip Konya verimli toprakları ile önemli bir potansiyeli barındırıyor…

Huzur şehri…

Panelde dikkat çekilecek diğer bir nokta ise şehrin önemli gelir kaynaklarından biri olan kültür turizmi olacak. İslam ve tasavvuf dünyasının en değerli ismi Mevlana’ya ev sahipliği yapan Konya, Mevlana Müzesi ve tasavvuf inancının tüm detaylarını barındıran konumuyla Türkiye’deki kültür turizmin kilit noktasını oluşturuyor. Etli ekmeği, meşhur Konya Şekeri, 49 km güneybatısındaki Kilistra Antik Kenti, Karatay ilçesindeki Obruk Hanı, semazen gösterileri ve özel festivalleriyle her sene binlerce turisti ağırlıyor.

Ancak şehrin yıldızı son dönemde yenilenebilir enerji kaynaklarıyla parlamaya hazırlanıyor. Enerji kaynakları açısından büyük ölçüde dışarıya bağımlı olan Türkiye'nin bu konuda yaşadığı cari açık sorununa çözüm olabilecek yenilenebilir enerji, Konya için yeni bir umut oluyor.

Kayagazı ve güneş enerjisinden elektrik üretimi ile Türkiye'nin en önemli yenilenebilir enerji kaynağı merkezlerinden biri olan Konya'nın, bu konuda atması gereken adımların da tartışılacağı Türkiye Uçuyor Buluşmaları, daha pek çok noktada katılımcılara önemli ipuçları verecek. 

"TÜRKİYE UÇUYOR BULUŞMALARI" KONYA'DA

Yorumlar

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Semazen gösterisi, Konyada genelde yapılan gösteri. Bu buluşmayla alakası yok. Okumadan yorum yapıyorsunuz ya, diyecek söz yok:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Semazen gosterisi ney la? Helikopterciler pilav gecesi mi bu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Anadolu ucuyormus? Yalan. Nereye ucuyor? Ankara'da tikanip kaliyor. Ankara (Tasra) dan yurtdisi cikis cok kisitli. Istanbul'dan kabile devletlerine bile direk ucus var. Ankara adina utanilacak bir durum. Yerel yoneticiler de uyuyor Ankara'da.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
İnsallah olur dedikleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000